Aan of nabij de kust
Uniek overnachten
2, 3 of 4 dagen
Incl. ontbijt

UNIEK! Verblijf in een voormalige gevangenis in Alkmaar

The Fallon Hotel Alkmaar
Alkmaar, Noord-Holland, Nederland bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
50,-
totaal: 126,95 *
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 2 dagen en voor 42 aankomstdagen beschikbaar!
2, 3 of 4 dagen in een voormalige gevangenis in Alkmaar nabij het strand van Bergen en Egmond aan Zee incl. ontbijt

Alkmaar, een stad waar veel te zien en veel te beleven is. Door de prachtige ligging zit je ook snel in de mooie Hollandse natuur! Vanaf het hotel loop je in ongeveer 15 minuten het centrum binnen. Loop hier langs de monumentale panden, grachten en de ontdek leuke knusse straatjes met unieke winkeltjes. Alkmaar is ook dé kaasstad va Nederland dus je moet hier zeker een stuk kaas gegeten hebben! Alkmaar leent zich ook uitstekend voor mooie wandel en fietsroutes. De stad ligt namelijk te midden van polders, natuur, duinen en het strand. Huur een fiets of breng je eigen fiets mee en bezoek het strand van Bergen (11 km) of Egmond aan Zee (9 km). Ga hier lekker wandelen, neem een heerlijke verfrissende duik in de zee of ontspan in de duinen. Bezoek de vuurtoren van Egmond aan Zee of wandel over de gezellige boulevard. Na een hele dag je uitgeleefd te hebben ga je terug naar het hotel en kom je helemaal tot rust.

Aan of nabij de kust
Uniek overnachten
2, 3 of 4 dagen
Incl. ontbijt

UNIEK! Verblijf in een voormalige gevangenis in Alkmaar

The Fallon Hotel Alkmaar
Alkmaar, Noord-Holland, Nederland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 1, 2 of 3 overnachtingen
  • 1, 2 of 3 x uitgebreid ontbijtbuffet
  • Verblijf in een voormalig gevangenisgebouw
  • The Fallon Hotel Alkmaar, het voormalig decor van de serie Celblok H
  • Er zijn fietsen te huur bij het hotel (tegen betaling)
  • Het is mogelijk om fietsen te stallen bij het hotel (achter slot)
  • Gelegen nabij de stranden van Bergen (11 km) en Egmond aan Zee (9 km)
  • Gratis gebruik van de fitness
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in het hotel
  • Tip: bezoek kunstenaarsdorpje Bergen
Voormalig gevangenis & rondleiding

Geschiedenis van The Fallon
Het gebouw stamt al uit 1884 toen hier aan de rand van de Alkmaarderhout een penitentiaire inrichting gebouwd werd. Toen had het nog de naam cellulaire gevangenis De Hout. In eerste instantie had het de beschikking over 26 cellen, maar al snel werd dit uitgebreid naar 104 cellen. Uiteindelijk bood de inrichting plek aan 122 gevangenen. In 1928 leek de behoefte voor deze gevangenis te klein te zijn en werd hij gesloten, om in 1937 al weer heropend te worden vanwege een landelijk cellentekort. Omstreeks 1950 werd voor het eerst de naam Schutterswei genoemd voor dit bijzondere gebouw. Door de jaren heen is het gebouw meerdere malen verbouwd. In 1975 werd het bijvoorbeeld voorzien van speciale werkzalen en een sportzaal. Door de jaren heen verouderde het gebouw echter dermate dat er in 2009 besloten werd dat de gevangenis moest sluiten. Dit gebeurde uiteindelijk in 2013. De gevangenis heeft meerdere beroemde gevangenen gehad zoals Willem Holleeder en zijn mede ontvoerders van Heineken. Ook de beroemde bankovervaller en “meesterontsnapper” Stanley Hillis , “meesteroplichter” heer Olivier, de Molukse treinkapers en “Pistolen Paultje” behoren tot de kring van bekende gevangenen. Daarnaast kan de gevangenis je ook bekend voorkomen van de SBS6-serie Celblok H, waarvan veel scenes hier zijn opgenomen.

Rondleidingen
Als je echt geïnteresseerd bent in de historie van dit unieke gebouw dan moet je zeker eens aansluiten bij een van de dagelijkse rondleidingen die er worden gegeven. Een groepje oud-medewerkers onder leiding van Wim Harsveld geven een rondleiding in het gebouw. Vanuit hun eigen ervaringen vertellen ze je alles over het gebouw en krijg je een goed beeld welk traject een gevangene moest doorlopen. De rondleiding kost € 4,- p.p.

The Fallon Hotel Alkmaar
Prins Bernhardlaan 16,
Alkmaar, Nederland
Kaart
Prins Bernhardlaan 16, Alkmaar, Nederland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

The Fallon Hotel ligt in het sfeervolle Alkmaar nabij het strand van Bergen en Egmond aan Zee. The Fallon Hotel Alkmaar is gevestigd in een voormalige gevangenisgebouw Schutterswei. Het hotel is het decor geweest voor de opnames van de serie Celblok H. Het boetiekhotel is voorzien van restaurant, bar en een tuin. Tevens beschikt het hotel over 24-uursreceptie, gratis Wi-Fi en een fitnessruimte. De kamers zijn voorzien van airconditioning, flatscreen-tv, bureau, Nespressomachine en een waterkoker. De badkamer is uitgerust met een inloopdouche, wastafel, föhn en toilet.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja
Parkeerkosten
€ 10,00 p.d.
Huisdieren toegestaan (op aanvraag)
Ja
Huisdieren toeslag/voorwaarden
€ 19,50 p.n.
Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Airconditioning
  • Bad en/of douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Koffie- en theefaciliteiten
  • Televisie

Hotelfaciliteiten

Ontbijtruimte
Ja
Restaurant
Ja
Lift
Ja
Bagage-opslag
Ja
Fitnessruimte
Ja
Fietsverhuur
Ja
Fietsenstalling
Ja
Terras
Ja
Hoogtepunten

Stedelijk Museum Alkmaar

Musea
Canadaplein 1

Het stedelijk museum in Alkmaar presenteert de geschiedenis van Alkmaar eveneens als het culturele erfgoed.

Het Hollandse Kaasmuseum

Musea
Waagplein 2

Het Hollandse Kaasmuseum toont de ontwikkeling en bereiding van zuivelproducten door de jaren heen. Eveneens als de handel en het leven op het platteland.

Alkmaar

Steden
Almaar

Met zijn prachtige centrum vol monumenten, grachten, winkels, musea, terrassen en natuurlijk de kaasmarkt, heeft Alkmaar alles in zich om voor altijd in je herinnering te blijven.

Zaanse Schans

Bezienswaardigheden
Schansend 7

Langs de Zaan zijn diverse historische molens en huizen in een wijkje bij elkaar gebracht. Langs het water zijn een aantal molens te bezoeken. Zeker een aanrader!

IJmuiden

Steden, Stranden
Marktplein 33

IJmuiden is een gezellig havenstadje. IJmuiden heeft avontuurlijke stranden met volop mogelijkheden voor wind- en watersport.

Hoorn

Steden
Gouw 1

Hoorn is een echte winkelstad met een zeer gevarieerd winkelaanbod in een sfeervol centrum met vele gezellige terrasjes, cafeetjes en restaurantjes.

Huisdieren toeslag/voorwaarden

€ 19,50 p.n.

Parkeren

Ja

Parkeerkosten

€ 10,00 p.d.

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 11:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur per dag

Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 3.50 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Voorwaarden
Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro