Autorondreis
dagen

Autorondreis op het prachtige eiland Sicilië incl. ontbijt en o.b.v. eigen vervoer

Astoria Palace Hotel
Palermo, Sicilië, Italië bekijk op kaart
Geniet van een 9- of 12-daagse autorondreis op het prachtige Sicilië incl. ontbijt en o.b.v. eigen vervoer

In de Middellandse Zee ligt het bijzondere Italiaanse eiland Sicilië. Dit eiland is op de kaart te herkennen als de voetbal bij de laars van Italië. Het eiland heeft een lange en bewogen geschiedenis door de locatie midden in de Middellandse Zee. Daarom hoort Sicilië tot de populairste vakantiebestemmingen van Italië. Dankzij deze rondreis kun je in no time heel veel te weten komen over de bestemming en zijn culturen. Ontdek de unieke plekjes, de prachtige natuur en de fantastische cultuur die Sicilië je te bieden heeft!

Let op: deze reis begint in Genua en is gebaseerd op eigen vervoer. Je reist op eigen gelegenheid naar Italië waar je aan deze rondreis begint.

Autorondreis
dagen

Autorondreis op het prachtige eiland Sicilië incl. ontbijt en o.b.v. eigen vervoer

Astoria Palace Hotel
Palermo, Sicilië, Italië bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 8 of 11 overnachtingen
  • Retourovertocht vanuit Genua naar Palermo (incl. de auto)
  • 2 overnachtingen aan boord van de ferry 'Grandi Navi Veloci'
  • 3 overnachtingen in Astoria Palace hotel (of gelijkwaardig)
  • 3 overnachtingen in hotel Albatros Beach (of gelijkwaardig)
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Je gaat naar vulkaan Etna!!
  • Bij de 12-daagse reis krijg je 3 overnachtingen erbij in hotel Mediterraneo Palace of Athena Resort Giardini (of gelijkwaardig)
  • Een geweldige route om Sicilië te ontdekken
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in het hotel
  • Deze reis is o.b.v. eigen vervoer!
  • Tip: doe mee aan wijnproeverijen in de verschillende regio's
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
  • Omboeken mogelijk tot uiterlijk 24 dagen voor aankomst

Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1: Haven van Genua
Je verblijft de aankomende nacht op de ferry o.b.v. logies

Je begint deze reis in de haven van Genua. Je gaat aanboort van de ferry en begint met de overtocht naar de haven van Palermo.

Dag 2 en 3: Palermo
Je verblijft de aankomende 3 nachten in het Astoria Palace hotel**** o.b.v. logies en ontbijt

Palermo is een stad die je blijft verbazen. Het is een interessante combinatie tussen cultuur en geschiedenis die werkelijk overal te vinden is. De stad kent een schitterende architectuur en sfeervolle pleinen en genoeg bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kathedraal, het Palazzo dei Normanni en de markt Il Capo. Een leuke manier om de stad te ontdekken is met een ''Ape'', dit is een typisch lokaal transportmiddel. Of maak een mooie wandeling dankzij de verschillende routes.

Dag 4: Marsala - Erice - Segesta

Vandaag heb je 3 plaatsen om te ontdekken. Marsala is erg bekend om de wijnproductie van hun beroemde wijn. Erice is een prachtig middeleeuws stadje met karakteristieke steegjes en een Normandisch kasteel. In Segesta heb je de Dorische tempel met een archeologische vindplaats.

Dag 5: Vulkaan Etna - Taormina
Je verblijft de aankomende 3 nachten in Hotel Albatros Beach*** o.b.v. logies en ontbijt

Je begint de dag met een leuke excursie naar vulkaan Etna. Het is de hoogste top van Sicilië en het is de meest actieve vulkaan van Europa! Het gebied ''park van Etna'' wat er omheen ligt is één van de grootste beschermde gebieden in Italië. Tijdens de excursie kom je ook bij de Silvesti-kraters. Bewonder de omgeving van de vulkaan. In de middag heb je de mogelijkheid om naar Taormina te gaan. Het is één van de leukste, bruisende plaatsen met genoeg mooie winkels, geschiedenis en prachtige stranden. De grootste trekpleister van Taormina is het Griekse theater. De stijl van het theater is zoals hoe ze in de Griekse geschiedenis gebouwd zijn.

Dag 6: Lipari eiland - Vulcano eiland

Na het ontbijt ga je vandaag een leuke trip maken! Je gaat naar de haven van Milazzo en kun je per draagvleugelboot naar het eiland Lipari, een UNESCO-wererlderfgoed. Hoe gaaf is dat! Met de tijd tot eigen beschikking kan je alles ontdekken wat het eiland te bieden heeft. Zo kan je door de straten van het historisch centrum doorlopen, het archeologisch park en het kathedraal bezoeken. Vanuit Lipari ga je naar het eiland Vulcano, waar je de gelegenheid krijgt om een bad te nemen in de beroemde zwavelhoudende modderpoel. Of kies ervoor om een wandeling te maken over het eiland of een kleine tocht naar de krater van de vulkaan te maken.

Dag 7: Forza D'Argò - Savoca - Castelmola

Net als op dag 4 heb je 3 plaatsen om te bezoeken. Forza D'Argò is een charmant dorpje gelegen op een heuvel. In de buurt ligt de Savoca wat net zo'n charmante uitstraling heeft. Wat deze 2 dorpjes gemeen hebben is dat hier verschillende (beroemde!) scenes zijn opgenomen voor de film The Godfather. Dan heb je als laatste Castelmola nog over. Dit dorpje is gelegen boven Taormina in de heuvels. Ontdek de karakteristieke straatjes en geniet van het panoramisch uitzicht dat over de oceaan tot aan de horizon komt.

Dag 8: Cefalù
Je verblijft de aankomende nacht op de ferry o.b.v. logies

Vandaag reis je af naar het middeleeuwse stadje Cefalù. Bezoek hier het mooiste en beroemdste kathedraal van Sicilië, dat gesticht is door Roger II, de eerste koning van Sicilië. In Cefalù zijn er meerdere monumenten, uit de Normandische tijd bijvoorbeeld, die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan wat ook echt pareltjes zijn om te zien. Na je bezoek aan Cefalù keer je terug naar de haven van Palermo voor de overtocht met de ferry.

Dag 9: Haven Genua
In de ochtend kom je terug in de haven van Genua. Hier zit het er alweer helaas op voor deze mooie reis. Vandaag is het tijd voor de terugreis

Let op: Deze reis is ook te boeken als een 12-daagse variant. Hierbij verblijf je 3 nachten in het Astoria Palace, 3 nachten in hotel Mediterraneo Palace of het Athena Resort Giardini en 3 nachten in hotel Albatros Beach, of gelijkwaardig.

Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere, maar gelijkwaardige accommodatie.

Bij de 12-daagse variant ga je uiteraard nog naar een aantal andere plaatsen en is het schema aangepast:
Dag 1 t/m dag 4 zijn gelijk aan de 9-daagse reis.
Dag 5: Agrigento - Ragusa
In Agrigento staat geschiedenis erg centraal. De trekpleister hier is o.a. de Vallei van de Tempels. De Grieken hebben deze stad gesticht. Ragusa is bekend om haar kronkelende schuine straatjes die je iedere keer meenemen naar een prachtig nieuw stukje van de stad. De stad is verdeeld in 2 delen, zo bestaat er nog het oude gedeelte ''Ilba''.
Dag 6: Modica - Noto
Modica is beroemd om haar chocolade. Bezichtig ook mooie kerken en kleine pleintjes. Noto is één van de mooiste baroksteden van Italië. Kenmerkend van de stad is de gele kleur van de stenen. De stad staat hiermee op de UNESCO werelderfgoedlijst.
Dag 7: Syracuse - Ortigia - Marzamemi
Net als Agrigento hebben de Grieken in Syracuse een kolonie gesticht. Het Griekse theater is één van de vele trekpleisters. Ortigia is eigenlijk een schiereiland met een historisch centrum met veel mooie pleinen. Marzamemi is een authentiek stadje en grotendeels is alles nog zo gedateerd uit de 18e eeuw. Het Palazzo Villadorata is wel echt uniek om te zien.
Dag 8 t/m dag 12 zijn gelijk aan de dagen 5 t/m 9 van de 9-daagse reis.

Omboekgarantie
100% Omboekgarantie
Je kunt jouw boeking tot uiterlijk 24 dagen voor aankomst kosteloos omboeken naar een andere datum of reis op onze website.
Klik hier hoe je dit doet.
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Astoria Palace Hotel
Via Montepellegrino, 62,
Palermo, Italië
Kaart
Via Montepellegrino, 62, Palermo, Italië
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Op anderhalve kilometer van de haven bevindt zich het Astoria Palace hotel. Met een prachtig uitzicht over de stad dankzij het dakterras, geniet je binnen dit hotel van de traditionele Siciliaanse gastvrijheid. Het hotel beschikt over een ontbijtruimte voor een heerlijk ontbijt, een bar met de meest klassieke en gepersonaliseerde cocktails en een dakterras/tuin waar je je ogen uitkijkt. De kamers zijn verder voorzien van een kluis, mini bar, telefoon, televisie en een eigen badkamer met accessoires en eigen toilet.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja
Parkeerkosten
Er zijn mogelijk parkeerkosten van toepssing
Huisdieren toeslag/voorwaarden
Op aanvraag
Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Airconditioning
  • Bad en/of douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Telefoon
  • Minibar
  • Kluisje
  • Televisie

Hotelfaciliteiten

Ontbijtruimte
Ja
Restaurant
Ja
Lift
Ja
Bagage-opslag
Ja
Lounge
Ja
Solarium
Ja
Fietsverhuur
Ja
Bar
Ja
Hoogtepunten

Palermo

Steden
Palermo

Palermo is de hoofdstad en tevens grootste stad van Sicilië. Ervaar hier de authentieke sfeer in het prachtige oude centrum.

Poggioreale – Siciliaans spookstadje

Steden, Bezienswaardigheden
Poggioreale

Het lijkt alsof men hier net vertrokken is, hals-over-kop. U vindt de persoonlijke spullen nog in huis of op straat. Dit is met recht een spookstad!

San Vito Lo Capo

Steden, Stranden
San Vito Lo Capo

In de levendige badplaats San Vito Lo Capo zijn de stranden bijzonder mooi en de zee is smaragdgroen. Het wordt vaak genoemd als één van de mooiste stranden van Italië.

Zoutpannen in Trapani

Bezienswaardigheden
Via Giuseppe Garibaldi 138

De zoutpannen van Trapani zijn de oudste in Europa en zijn de thuisbasis van een aantal windmolens die werden gebruikt om het water af te voeren.

Marsala

Steden
Marsala

De stad Marsala ligt aan de kust en is bekend vanwege haar Marsala wijnen. Het historische centrum van Marsala is mooi gerestaureerd en heeft een prachtige uitstraling.

Vallei van de Tempels (Agrigento)

Bezienswaardigheden
Agrigento

De Vallei van de Tempels ligt net buiten Agrigento. De Vallei ligt onderaan de stad en is een overblijfsel van de bewoning in de 6e eeuw voor Christus.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Huisdieren toeslag/voorwaarden

Op aanvraag

Parkeren

Ja

Parkeerkosten

Er zijn mogelijk parkeerkosten van toepssing

Inchecken

Vanaf 14:00 uur.

Uitchecken

Tot 11:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur per dag

Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 2.00 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Voorwaarden
Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro