Fly & Drive
dagen

Rondreis door Slovenië incl. ontbijt, vlucht en een huurauto

City Hotel Ljubljana
Ljubljana, Ljubljana, Slovenië bekijk op kaart
8-daagse rondreis door Slovenië langs het meer van Bled en de zonnige kust van Portoroz incl. ontbijt, vlucht en een huurauto

Wat dacht je van een rondreis door Slovenië? Het land is ontzettend divers en een aanrader voor natuurliefhebbers! Dichte bossen, hoge bergketens, groene valleien, rotsachtige kust en talloze meren. Deze 8-daagse rondreis heeft veel te bieden! Daarnaast ontdek je op een leuke manier het indrukwekkende Slovenië. Je start je rondreis in de hoofdstad van Slovenië in het romantische Ljubljana. Je reist langs de kust, bij de grens van Italië. Onderweg kom je mooie plekken tegen om te wandelen en te fietsen maar ook voor verschillende outdoor activiteiten! Ga bijvoorbeeld kanoën, kajakken of klimmen in het sprookjesachtige Soca Valley. Breng ook een bezoek aan het beroemde meer van Bled, de grotten in Postojna en de zoutpannen van Piran. Kortom een reis vol avontuur. Laat je verrassen door het veelzijdige Slovenië!

Fly & Drive
dagen

Rondreis door Slovenië incl. ontbijt, vlucht en een huurauto

City Hotel Ljubljana
Ljubljana, Ljubljana, Slovenië bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 7 overnachtingen
  • 7 x uitgebreid ontbijtbuffet
  • Retourvlucht Ljubljana vanaf luchthaven naar keuze
  • 8 dagen huurauto incl. verzekering
  • Verblijf in uitstekende 3*- of 4*-hotels
  • Breng een bezoek aan het beroemde meer van Bled
  • Ontdek de zoutpannen van Piran
  • Tip: breng een bezoek aan de grotten van Postojna
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet het programma eruit?

Dag 1: aankomst in Ljubljana
Je verblijft de aankomende 2 nachten in 3*-Hotel City of gelijkwaardig incl. uitgebreid ontbijtbuffet

Vandaag kom je aan op de luchthaven van Ljubljana. Hier haal je je huurauto op en reis je door naar de stad Ljubljana. De naam van de stad Ljubljana zou zijn oorsprong vinden in het woord "ljubljena", wat "geliefd" betekent en dat is precies het juiste woord om het gevoel te beschrijven dat de inwoners van Ljubljana hebben voor hun charmante stad. Een stadswandeling door de hoofdstad mag dan ook zeker niet ontbreken! Struin door de oude stad en bewonder het populaire en centrale plein waar locals elkaar ontmoeten. Aanschouw beroemde barokke en art nouveau-architectuur wat je typisch aan Venetië en Wenen doet denken, wandel langs de rivier, over de bruggen en door het Tivoli park.

Dag 2: Ljubljana - Olimje (120 km)
Na een heerlijk ontbijt reis je vandaag naar Olimje. Je slingert langs prachtige velden, langs wijngaarden en uitgestrekte weilanden. Geruis van de rivieren Bistrica en Sotla, brengen je in het prachtige gebied van Obsotelje en Kozjansko dat sinds 2010 op UNESCO werelderfgoedlijst staat. De volgende stop is de oudste stad van Slovenië, Ptuj. De stad stampt uit de middeleeuwen en dat zie je dan ook overal terug. Maak een wandeling door de stad en bezoek Kasteel Ptuj, het Minorietenkloosters, de Provostkerk en het oude stadhuis. Vanuit Ptuj reis je terug naar Ljubljana waar je overnacht.

Tip: Mocht je tijd over hebben, breng dan een bezoek aan de plaats Jeruzalem, op 40 minuten rijden van Ptuj. Jeruzalem heeft prachtige bedevaartskerk, mooie uitzichtpunten een wijnroute met topwijnen.

Dag 3: Ljubljana - Piran (120km)
Je verblijft de aankomende nacht in 3*-Hotel Barbara of gelijkwaardig incl. een uitgebreid ontbijtbuffet

Vandaag reis je door richting de Sloveense Kust, onderweg kom je langs het indrukwekkende grottenstelsel van Postojna Carve. Ontdekt in 1818, waardoor Postojna ineens wereldberoemd werd.Het is het grootste en bekendste grottenstelsel van Slovenië. Een bezoek mag dan ook zeker niet ontbreken! Een paar kilometer verderop vind je het Predjama Kasteel. Het Kasteel dateert uit de 16e eeuw is gebouwd in het midden van een 123 meter hoge klif. Vanuit Postojna reis je door naar Piran waar je overnacht. Laat je 's avonds betoveren door de oude centrum in Venetiaanse stijl en verdwaal door de smalle straatjes van Piran.

Tip: Onderweg kun je nog een tussenstop maken in de stadjes Koper en Izola. Bezoek de haven, vertoef op het kiezelstrand of wandel door de historische binnenstad.

Dag 4: Piran - Nova Gorica (91km)
Je verblijft de aankomende nacht in Nova Gorica in een 3*-hotel Lipa of gelijkwaardig incl. een uitgebreid ontbijtbuffet

Na een heerlijk ontbijt kun je vandaag een bezoek brengen aan de zoutpannen van Piran. Het Secovlje Salina Nature Park, de officiële naam van het zoutwinningsgebied, ligt op zo’n 15 minuten rijden van Piran. De volgende stop is is de Sloveense Kustplaats Portotoz. Ideaal voor een dagje strand en ontspanning. De plaats Portotoz staat bekend als de plaats van de genezing. Sinds de 13e eeuw, toen de monniken van het St. Laurence klooster voor het eerst het zeewater en de pekel gebruikten voor genezing en met succes. De volgende stop is Nova Gorica, een kleine stad aan de grens van Italië.

Dag 5: Nova Gorica - Bled (155km)
Je verblijft de aankomende 3 nacht in Bed in een 4*-Hotel Park of gelijkwaardig incl. een uitgebreid ontbijtbuffet

Vandaag reis je door naar Soca Valley. De rivier de Soca heeft een smaragdgroene kleur en wordt beschouwd als één van de mooiste rivieren van een Europa. Het water stroomt over watervallen, riviertjes maar ook rotsachtige kloven. Natuurliefhebber genieten van dit prachtige gebied, maar ook avontuurlijke watersporters kunnen hier goed terecht. Wilwaterkajaken, raften en canyoning.

Dag 6: Bled
Bled is vooral bekend om het gletsjermeer maar er is meer! Op een rots gelegen met uitzicht op het meer ligt het iconische Kasteel van Bled. Maar ook een bezoek aan het kleine eilandje te midden van het meer mag niet ontbreken! Je wordt met een houten boot ook wel een plenty genoemd, naar het eiland toe gepeddeld, gemotoriseerde boten zijn namelijk verboden op dit meer. Geniet van de schitterende schoonheid en de unieke plek.

Dag 7: Bled
Na het ontbijt kun je vandaag op pad naar Lake Bohinj. Het diepste meer van Slovenië gelegen in de Julische Alpen. De omgeving is prachtig, het meer in namelijk gelegen in het Nationaal park Triglav, helemaal ingeklemd tussen de bergen. Geniet hier van een prachtige wandeling met de mooiste uitkijkpunten en ontdek de unieke plekken. Daarnaast kun je hier watersporten uitoefenen zoals, SUP'en, kanoën en zwemmen. Daarnaast kun je hier de Savica waterval bewonderen. Het is één van de bekendste watervallen van Slovenië. De waterval is 78 meter hoog, is zeer krachtig en loopt in 2 stromen naar beneden. Voor spectaculair uitzicht neem je de kabelbaan naar de berg Volel op 1.535 meter hoog.

Dag 8: Bled - Ljubljana (54km)

Helaas zit vandaag je rondreis er alweer op. Na het ontbijt reis je terug naar het vliegveld waar je de huurauto inlevert en vlieg je terug naar huis.

Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere, maar gelijkwaardige accommodatie.

De prijzen zijn exclusief eventuele parkeerkosten en toeslagen voor tolwegen

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
City Hotel Ljubljana
Dalmatinova Street 15,
Ljubljana, Slovenië
Kaart
Dalmatinova Street 15, Ljubljana, Slovenië
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

City Hotel Ljubljana is gelegen midden in het hart van Ljubljana. Het hotel is gelegen op 300 meter van het Centrale plein Preseren en op 500 meter van de historische binnenstad. Iedere ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar. In het restaurant kun je terecht voor een á-la-cartemenu. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv met kabelzenders, een bureau en een kluisje. De badkamer is uitgerust met een douche en/of bad, een wastafel, een föhn en een toilet.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja
Parkeerkosten
€ 18,00 per dag
Huisdieren toegestaan (op aanvraag)
Nee
Hoogtepunten

Ljubljana

Steden
Ljubljana

Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië. De stad kent een rijke geschiedenis, het beroemdste gebouw van Ljubljana is het kasteel. Overal in de stad vind je bezienswaardigheden.

Centrale Markt

Eten en drinken
Adamič-Lundrovo Nabrežje 7

De markt is dagelijks te vinden in Ljubljana. Een deel van de markt is overdekt. U vindt er o.a. streekproducten, delicatessen en vele kruiden.

Drakenbrug

Bezienswaardigheden
Zmajski Most

De drakenbrug is één van de vele bruggen die de delen van de stad met elkaar verbindt. De brug is gebouwd van ijzer en beton, en was één van de eerste bruggen in zijn soort in Europa.

Franciscaner Annuciatiekerk

Bezienswaardigheden
Prešernov Trg 4

Deze kerk in Ljubljana valt op door zijn roze kleur. Helaas is de kerk niet geopend voor bezoek, maar het is zeker de moeite waard om even langs te gaan!

De kathedraal van Ljubljana

Bezienswaardigheden
Dolničarjeva Ulica 1

Deze opvallende kathedraal mag u niet missen. Door de grote platina koepel en de typische gele kleur kan dat ook bijna niet. De kathedraal is dagelijks geopend voor bezoek.

Tromostovje

Bezienswaardigheden
Stritarjeva Ulica

De Tromostovje is door zijn bijzondere vorm de bekendste brug van Ljubljana. Het wordt ook wel de driedubbele brug genoemd, omdat de brug later is uitgebreid met twee voetpaden.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Parkeren

Ja

Parkeerkosten

€ 18,00 per dag

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 11:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 5.00 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro