Fly & Drive
dagen

Fly & drive Noord- Polen incl. vlucht, huurauto en ontbijt

Metropol
Warschau, Mazovië, Polen bekijk op kaart
10-daagse fly & drive door het noorden van Polen incl. vlucht, ontbijt en huurauto

Tijdens deze 10-daagse reis met de auto kom je door een afwisselend gebied van culturele steden. Daarnaast geniet je van de mooie natuurlandschappen en kustgebieden van Noord-Polen. Deze fly & drive is leuk als je alleen of met zijn tweeën wilt reizen, maar ook als familievakantie. Je bezoekt veel verschillende steden tijdens deze autoreis door Noord-Polen. Hierdoor zal je veel van het land zelf ontdekken. Tijdens de reis verblijf je in goede 3- en 4*-hotels.

Fly & Drive
dagen

Fly & drive Noord- Polen incl. vlucht, huurauto en ontbijt

Metropol
Warschau, Mazovië, Polen bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 9 overnachtingen in verschillende 3-en 4*-hotels
  • Retourvlucht Warschau vanaf een luchthaven naar keuze
  • Welkomstpakket met kaart van de omgeving
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • 10 dagen autohuur incl. basisverzekering (Categorie A)
Dag tot dag programma

Dag 1: Aankomst Warschau
Je verblijft de aankomende twee nachten in Hotel Metropol in Warschau

De eerste dag kom je aan in de hoofdstad van Polen. Eenmaal aangekomen kan je de huurauto ophalen op het vliegveld en inchecken in het hotel. Warschau is een stad met veel historische bezienswaardigheden om te ontdekken. In de middag kan je tijd spenderen in de Oude stadswijk, de Royal Castle bezoeken of struin door de bruisende wijk Nowy Swia met vele restaurants en cafés.

Dag 2: Warschau
Ontdek vandaag meer over Warschau tijdens een bezoek aan het Lazienki Park met het paleis op het water en het Frederic Chopin monument. Het Wilanow paleis is ook zeker een bezoek waard om de prachtige tuinen te bewonderen.

Dag 3: Warschau - Gizycko (ca. 260 km)
Je verblijft één nacht in Hotel Masovia in Gizycko

Vandaag rijdt je naar Gizycko. Tijdens deze mooie autorit kan je de steden Mragowo en Mikolajki bezoeken. Mikolajki wordt ook wel 'Mazurisch Venetië' genoemd vanwege de gezellige sfeer en de prachtige plaats. Tevens zijn deze twee steden niet ver van Sniardwy, het grootste meer van Polen.

Dag 4: Gizycko - Gdansk (ca. 280 km)
Je verblijft aankomende twee nachten in Hotel Dom Muzyka in Gdanks

Op dag 4 vervolg je de reis naar Gdansk. Een aanrader is om naar het Grote Mazurische Merengebied te gaan. Het Grote Mazurische Merengebied (Kraina Wielkich Jezior Mazurskich), ten oosten van Olsztyn, is een groen land van glooiende heuvels bezaaid met talloze meren, gezonde kleine boerderijen, verspreide stukken bos en kleine steden. Swieta Lipka, beroemd om de Mariaheiligdom met geweldige kerkorgels, is ook zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens je reis naar Gdansk.

Dag 5: Gdansk
Vandaag heb je tijd om Gdansk op je gemak te verkennen. Gdansk wordt ook wel de "Parel van de Oostzee" genoemd. Gdansk heeft een eeuwenlange geschiedenis, maar vanaf de 13de-eeuw bloeide de stad helemaal uit als belangrijke havenstad. De Hanzestad werd steeds groter en rijker, wat nog steeds te zien is aan de prachtige en rijkelijk versierde historische gebouwen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad grotendeels verwoest. Hierdoor zijn historische panden zoals de Oliwa kathedraal, St. Catherine’s Kerk en verschillende stadspoorten zoals de Brama Wyżynna nog te bewonderen.

Dag 6: Gdansk - Kolobrzeg (ca. 230 km)
Je verblijft één nacht in Hotel New Skanpol in Kolobrzeg

Op dag 6 vertrek je naar Kolobrzeg. Ontdek de twee steden naast Gdansk, Gdynia en Sopot tijdens je autoreis. Samen staan deze drie steden bekend als Tri-City. Gdynia is een moderne stadshaven, Gdańsk is een historisch monument voor de Pommerse geschiedenis en Sopot een elegante badplaats. Bezienswaardigheden zijn er genoeg in Gdynia. Drie ervan bevinden zich rond het Kościuszko-plein: het Oceanografisch Museum, het Marine Aquarium en het Maritiem Museum. Degenen die de voorkeur geven aan ontspannende promenades, zullen de boulevards aan de kust met cafés en tavernes waarderen waar shanties spelen. Het centrum van Sopot, ook wel de zomerhoofdstad van Polen genoemd, ligt aan de Bohaterów Monte Cassino-straat, aan de kust, langs een prachtige promenade, afgesloten voor verkeer, met tal van restaurants en clubs.

Dag 7: Kolobrzeg - Szczecin (ca. 130 km)
Je verblijft één nacht in Hotel Focus in Szczecin

De Hanzestad van Kolobrzeg werd ontdekt in de middeleeuwen en speelde lange tijd een belangrijke commerciële en politieke rol in de regio. Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad zoals, St Mary's Church en de historische 19e-eeuws stadhuis. Vervolg daarna je reis naar Szczecin, gelegen langs de Odra rivier. bezoek de overgebleven oude stad, de historische gebouwen langs de Odra-promenade, evenals het Pommerse Dukes-kasteel.

Dag 8: Szczecin - Torun (ca. 310 km)
Je verblijft één nacht in Hotel Przystanek Torun in Torun

Verder naar Torun, een middeleeuws stadje van Duitse ridders waar Nicolaus Copernicus werd geboren. Bezoek de oude markt met zijn stadhuis, Artushof en de scheve toren. In het centrum vind je veel middeleeuwse kerken in gotische en romaanse stijl. Maak een wandeling langs de hoofdstraat naar de Nieuwe Markt.

Dag 9: Torun - Warschau (ca. 210 km)
De laatste nacht verblijf je weer in Hotel Metropol in Warschau

Op weg naar Warschau stop je bij Lodz, de op twee na grootste stad van Polen, en maak een wandeling door de Piotrkowska-straat, de langste winkelstraat van het land. Reis door naar Warschau en sluit de tour af met een lekker diner in een van de vele restaurants rond de Old Town Market Square of Nowy Swiat.

Dag 10: Vertrek Polen

Je laatste uurtjes in Warschau zijn aangebroken. Je kan de huurauto weer bij de luchthaven afgeven, voordat je weer naar Nederland vliegt.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Metropol
ul. Marszałkowska 99a,
Warschau, Polen
Kaart
ul. Marszałkowska 99a, Warschau, Polen
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Metropol Hotel biedt comfortabele en moderne kamers in het centrum van Warschau. Ze worden aangevuld met een scala aan faciliteiten, waaronder gratis Wi-Fi en een gerenoveerd restaurant , bar en lobby. Het moderne, gastvrije restaurant en de bar met een eigentijdse inrichting en breedbeeld-tv's waarop uw favoriete sporten worden getoond. Hotel Metropol ligt op slechts 1 minuut lopen van het metrostation Centrum en vele bus- en tramhaltes, waardoor je een gemakkelijke verbinding hebt met alle delen van de stad. Het centraal station van Warschau bevindt zich op slechts 500 meter afstand van het hotel.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja
Parkeerkosten
€ 20,00 per dag
Huisdieren toeslag/voorwaarden
Op aanvraag
Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Bad en/of douche
  • Toilet
  • Wi-Fi

Hotelfaciliteiten

Restaurant
Ja
Bagage-opslag
Ja
Bar
Ja
Hoogtepunten

Paleis van Cultuur en Wetenschap

Musea
Plac Defilad 1

Dit geschenk van de Sovjet Unie telt 42 verdiepingen. In het gebouw zitten bioscopen, theaters en musea.

Warschau

Bezienswaardigheden, Eten en drinken, Cultuur, Steden
Aleje Jerozolimskie 44

Warschau beschikt over vele monumenten, parken, paleizen en historische gebouwen. Warschau staat ten slotte niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Krakowskie Przedmieście

Bezienswaardigheden, Cultuur, Wijken
Krakowskie Przedmieście

Deze straat wordt ook wel beschouwd als de mooiste straat van Warschau en zelfs van heel Polen. Hier vind je prachtige huizen en paleizen.

Sint-Johanneskathedraal

Bezienswaardigheden
Kanonia

Deze kathedraal is één van de oudste kathedralen van Warschau. Hier vind je o.a. het graf van de eerste president van Polen.

Stare Miasto

Bezienswaardigheden, Cultuur, Wijken
Stare Miasto

In deze buurt vind je onder andere het historische marktplein. Hier kun je genieten van vele winkeltjes en cafés.

Lazienki Park

Natuur & Parken
Ujazdów

Maak een wandeling door dit prachtige park, waar de brede lanen onder andere leiden naar het Chopin Monument en een oude oranjerie.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Huisdieren toeslag/voorwaarden

Op aanvraag

Belangrijke informatie

Creditcard verplicht bij huurauto!
Let op: er is een geldige credit card nodig om een auto te kunnen huren in het buitenland i.v.m. een eventuele borg van ca. € 300,00 - € 1250,00. De hoogte is afhankelijk van het land en de verhuurmaatschappij. De credit card die u gebruikt bij de boeking dient u ook mee te nemen op vakantie en deze te gebruiken voor de borg en andere zaken die u bij wil boeken bij de verhuurmaatschappij ter plekke, een andere credit card wordt niet geaccepteerd. De credit card moet op naam van de hoofdboeker, die tevens de bestuurder is, staan. Ter plekke kan een 2e bestuurder worden geboekt. De credit card dient een VISA of Mastercard te zijn. De verhuurbedrijven accepteren geen andere Pre-paid of credit cards (bijv American Express).

Parkeren

Ja

Parkeerkosten

€ 20,00 per dag

Inchecken

Vanaf 14:00 uur.

Uitchecken

Tot 12:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur per dag

Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro