Fly & Drive
dagen

Fly & drive Zuid- Polen incl. vlucht, huurauto en ontbijt

Metropol
Warschau, Mazovië, Polen bekijk op kaart
9-daagse fly & drive door het zuiden van Polen incl. vlucht, ontbijt en huurauto

Deze fly & drive door Zuid - Polen is een combinatie van een cultureel bezoek aan steden zoals Krakau en Wroclaw. Daarbij kan je genieten van de prachtige natuurlandschappen van de Hoge Tatra. Je bezoekt veel verschillende steden tijdens deze autoreis door Polen. Je verblijft in mooie 3- en 4*-hotels.

Fly & Drive
dagen

Fly & drive Zuid- Polen incl. vlucht, huurauto en ontbijt

Metropol
Warschau, Mazovië, Polen bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 8 overnachtingen in verschillende 3-en 4*-hotels
  • Retourvlucht Warschau vanaf een luchthaven naar keuze
  • Welkomstpakket met kaart van de omgeving
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • 9 dagen autohuur incl. basisverzekering (Categorie A)
Dag tot dag programma

Dag 1: Aankomst Warschau
Je verblijft de aankomende twee nachten in Hotel Metropol in Warschau

Vandaag kom je aan in Warschau, de hoofdstad van Polen. Bij aankomst op het vliegveld kan je de huurauto ophalen en kan de vakantie beginnen! Indien je nog tijd hebt in de namiddag kan je de Oude stad, het Koninklijk paleis en/of het Wilanówpaleis bewonderen.

Dag 2: Warschau

Op dag 2 verblijf je in Warschau en je de hele dag om Warschau op je gemak te verkennen. Het koninklijke kasteel, het kasteelplein met de zuil van koning Zygmunt III Waza en de Oude Stad zijn, naast het Paleis van Cultuur en Wetenschap, de bekendste attracties van Warschau. Warschau heeft naast monumenten of moderne kantoorarchitectuur, nog veel meer te bieden. De populairste toeristische trekpleisters zitten verstopt achter de verdedigingsmuren. Ze leiden van het Koninklijk Kasteel langs de toegangspoort “Barbakan” naar de oever van de Vistula. Halverwege tussen het Koninklijk Kasteel "Zamek Królewski” en Barbakan ligt het rechthoekige oude stadsplein “Rynek Starego Miasta”. De mooie gevels van de historische huizen rond de stad en de smalle straatjes, nodigen je uit voor mooie wandelingen.

Dag 3: Warschau - Krakau (ca. 300 km)
Je verblijft twee nachten in Hotel Wyspianski in Karkau

Op dag 3 gaat je reis verder naar Krakau. Maak een stop in Czestochowa en bezoek Jasna Gora Monastery, de thuisbasis van de Zwarte Madonna van Polen, het belangrijkste religieuze icoon van het land. Eenmaal aangekomen in Krakau is het tijd om de stad te ontdekken. Het grootste middeleeuwse plein van Europa vind je in Krakau, Rynek Główny. Maar ook de rest van deze historische stad staat vol bijzondere monumenten en mooie plekjes.

Dag 4: Krakau
Het is tijd om Krakau verder te bewonderen. Je hebt hier de vrijheid om deze dag in te vullen. Na de hoofdstad Warschau is Krakau de grootste stad van Polen en daardoor ook een leuke trekpleister. De populariteit van Krakau is niets voor niets, aangezien de stad voor ieder wat wils heeft. Krakau bestaat uit meerdere wijken, waaronder de oude wijk Stare Miasto en de Joodse wijk Kazimierz. Bijna alles ligt op loopafstand van elkaar, waardoor jij door een wandeling het historische centrum en de gezellige straatjes en pleinen kan ontdekken.

Dag 5: Krakau - Wroclaw (ca.280 km)
De aankomende twee nachten zal je verblijven in Hotel Puro Stare Miasto in Wroclaw

Dag 5 is alweer aangebroken en je reis wordt vervolgt naar Wroclaw. Wrcoclaw wordt ook wel het Venetië van Polen genoemd. Wroclaw is verkozen tot Europese Culturele Hoofdstad van 2016. Deze stad in Polen is nog niet zo bekend onder het grote publiek, maar is juist daarom zeker de moeite waard.

Dag 6: Wroclaw
Geniet van de dag in Wroclaw. Bezoek het prachtige middeleeuwse marktplein, de Grunwaldzki Bridge en de mooie indrukwekkende kerken. Wat ook leuk is, spot de kabouters! Door de hele stad zijn maar liefst 300 kabouters ‘verstopt’. Er gaan verschillende verhalen en mythes rond over de komst van de eerste kabouter naar de stad. Tegenwoordig zijn het vooral leuke zoektochten, want door de hele stad kan je ze vinden.

Dag 7: Wroclaw - Poznan (ca. 180 km)
Je verblijft één nacht in Hotel Altus in Poznan

Op dag 7 gaat de reis door naar Poznan. Poznan staat vooral bekend om zijn nationale kermisterrein. De middag kan je het beste doorbrengen op het marktplein van de oude stad, omringd door pittoreske koopmanshuizen uit verschillende historische periodes. Het eiland Ostrow Tumski, het oudste overgebleven deel van het hedendaagse Poznan, is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. De Dominicaanse kerk en het koninklijke kasteel op de heuvel ten noordwesten van Stary Rynek moet je ook gezien hebben tijdens je verblijf in Poznan.

Dag 8: Poznan - Warschau (ca. 300 km)
In Warschau verblijf je net zoals de eerste nachten in Hotel Metropol

Op weg naar Warschau kan je een stop maken bij Lodz - de op twee na grootste stad van Polen en wandelt je door de Piotrkowska-straat, de langste winkelstraat van Polen. Wanneer je bent aangekomen in Warschau, kan je de reis lekker afsluiten met een heerlijk diner in een van de vele restaurants rond het oude marktplein van Warschau.

Dag 9: Vertrek Polen

Het is tijd om naar huis te gaan. De fly & drive zit er alweer op. De huurauto kan je bij de luchthaven weer afgeven.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Metropol
ul. Marszałkowska 99a,
Warschau, Polen
Kaart
ul. Marszałkowska 99a, Warschau, Polen
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Metropol Hotel biedt comfortabele en moderne kamers in het centrum van Warschau. Ze worden aangevuld met een scala aan faciliteiten, waaronder gratis Wi-Fi en een gerenoveerd restaurant , bar en lobby. Het moderne, gastvrije restaurant en de bar met een eigentijdse inrichting en breedbeeld-tv's waarop uw favoriete sporten worden getoond. Hotel Metropol ligt op slechts 1 minuut lopen van het metrostation Centrum en vele bus- en tramhaltes, waardoor je een gemakkelijke verbinding hebt met alle delen van de stad. Het centraal station van Warschau bevindt zich op slechts 500 meter afstand van het hotel.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja
Parkeerkosten
€ 20,00 per dag
Huisdieren toeslag/voorwaarden
Op aanvraag
Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Bad en/of douche
  • Toilet
  • Wi-Fi

Hotelfaciliteiten

Restaurant
Ja
Bagage-opslag
Ja
Bar
Ja
Hoogtepunten

Paleis van Cultuur en Wetenschap

Musea
Plac Defilad 1

Dit geschenk van de Sovjet Unie telt 42 verdiepingen. In het gebouw zitten bioscopen, theaters en musea.

Warschau

Bezienswaardigheden, Eten en drinken, Cultuur, Steden
Aleje Jerozolimskie 44

Warschau beschikt over vele monumenten, parken, paleizen en historische gebouwen. Warschau staat ten slotte niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Krakowskie Przedmieście

Bezienswaardigheden, Cultuur, Wijken
Krakowskie Przedmieście

Deze straat wordt ook wel beschouwd als de mooiste straat van Warschau en zelfs van heel Polen. Hier vind je prachtige huizen en paleizen.

Sint-Johanneskathedraal

Bezienswaardigheden
Kanonia

Deze kathedraal is één van de oudste kathedralen van Warschau. Hier vind je o.a. het graf van de eerste president van Polen.

Stare Miasto

Bezienswaardigheden, Cultuur, Wijken
Stare Miasto

In deze buurt vind je onder andere het historische marktplein. Hier kun je genieten van vele winkeltjes en cafés.

Lazienki Park

Natuur & Parken
Ujazdów

Maak een wandeling door dit prachtige park, waar de brede lanen onder andere leiden naar het Chopin Monument en een oude oranjerie.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Huisdieren toeslag/voorwaarden

Op aanvraag

Belangrijke informatie

Creditcard verplicht bij huurauto!
Let op: er is een geldige credit card nodig om een auto te kunnen huren in het buitenland i.v.m. een eventuele borg van ca. € 300,00 - € 1250,00. De hoogte is afhankelijk van het land en de verhuurmaatschappij. De credit card die u gebruikt bij de boeking dient u ook mee te nemen op vakantie en deze te gebruiken voor de borg en andere zaken die u bij wil boeken bij de verhuurmaatschappij ter plekke, een andere credit card wordt niet geaccepteerd. De credit card moet op naam van de hoofdboeker, die tevens de bestuurder is, staan. Ter plekke kan een 2e bestuurder worden geboekt. De credit card dient een VISA of Mastercard te zijn. De verhuurbedrijven accepteren geen andere Pre-paid of credit cards (bijv American Express).

Parkeren

Ja

Parkeerkosten

€ 20,00 per dag

Inchecken

Vanaf 14:00 uur.

Uitchecken

Tot 12:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur per dag

Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro