Overnachting + belevenis
dagen

Unieke excursie rondreis door IJsland incl. vlucht, 4*-hotels en diners

Excursierondreis IJsland
Keflavík, Keflavík, IJsland bekijk op kaart
Geniet van een 6-daagse rondreis door IJsland incl. vlucht, 4*-hotels, diners en vele excursies

Ook een onvergetelijke reis maken? Dan is dit nu je kans! Je overnacht op de mooiste plekken van IJsland. Tijdens deze rondreis ga je naar Reykjavik, Flúðir en Kirkjubæjarklaustur en ga je de mooiste highlights van IJsland ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het fascinerende Aurora Reykjavik Northern Lights Centre. Je krijgt een mooie introductie over het noorderlicht. Ook kun je een bezoek brengen aan het geothermische bakkerij in de buitenlucht en het LAVA Centre, een interactieve, high-tech educatieve tentoonstelling over vulkanische activiteit, aardbevingen en het ontstaan van IJsland in de loop van miljoenen jaren. Wil je ook graag het IJslandse opsporings- en reddingsbasis (ICE-SAR) ontmoeten? Je ontmoet enkele leden van het team en krijgt een inleiding tot het unieke ICE-SAR programma. Wanneer je echt even tot rust wil komen kun je het mooie Blue Lagoon bezoeken, echt een aanrader. Deze actieve vakantie wil je toch niet missen!

Overnachting + belevenis
dagen

Unieke excursie rondreis door IJsland incl. vlucht, 4*-hotels en diners

Excursierondreis IJsland
Keflavík, Keflavík, IJsland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 5 overnachtingen
  • Retourvlucht naar Keflavík vanaf een luchthaven naar keuze
  • Retourtransfer luchthaven - hotel
  • Verblijf in uitstekende 4*-hotels
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • 3 x 2-gangendiner uit lokale keuken op het platteland inclusief koffie of thee (dag 2, 3 en 4)
  • Inclusief toegang tot Aurora Reykjavik: The Northern Lights Center
  • Inclusief bezoek aan geothermische bakkerij in de buitenlucht
  • Inclusief toegang voor het LAVA Centre en volcano film bij het LAVA Centre Cinema
  • Inclusief bezoek en kennismaking met een Ijslands Search Rescue Team Base
  • Inclusief toegang tot Blue Lagoon, inclusief handdoekverhuur, moddermasker en een drankje
  • Inclusief excursie waarbij je opzoek gaat naar het Noorderlicht incl. deken en hoofdlamp
  • Tip: bezoek het Jokulsarlon Glacier Lagoon
Dag tot dag omschrijving

Dag 1: Aankomst in IJsland
Je verblijft 1 nacht in Reykjavik incl. ontbijt

Vandaag kom je aan op de internationale luchthaven van Keflavik. Als je eerder op de dag aankomt, kan je overwegen om een dag tour toe te voegen. We doen je graag suggesties; één van de favoriete activiteiten na een lange vlucht is een bezoek aan een van de geothermische zwembaden in de buurt. Het is zo verfrissend om te ontspannen in het warme water en de frisse IJslandse lucht in te ademen. Het is een prachtige manier om het dagelijkse leven van de IJslanders te zien en misschien een paar plaatselijke bewoners te ontmoeten. Het is ook leuk om een wandeling te maken door het oude stadscentrum, misschien een van de musea te bezoeken of te ontspannen met een kopje koffie in een gezellig café.

Dag 2: Flúðir (185 km)
Je verblijft 1 nacht in Flúðir incl. ontbijt

Begin je dag met een goed ontbijt in het hotel. De gids zal je ontmoeten in de lobby van het hotel. Begin jouw avontuur met een bezoek aan het fascinerende Aurora Reykjavik Northern Lights Centre. Je krijgt er een mooie introductie over het noorderlicht, hoe het ontstaat en de folklore eromheen. Je vertrekt uit Reykjavik en zet koers naar het Nationaal Park Thingvellir (UNESCO-werelderfgoed), waar het oudste parlement ter wereld eeuwenlang vergaderde aan de oevers van IJslands grootste meer. Deze plek maakt de IJslanders enorm trots op het erfgoed. In de loop van de dag bezoek je ook de stad Laugarvatn. De stad is gebouwd rond drie warmwaterbronnen en de bewoners hebben de warmwaterbronnen slim gebruikt voor verwarming, kassen en zelfs koken. Je bezoekt een unieke geothermische openluchtbakkerij waar zoet IJslands roggebrood wordt gebakken in heet zand. Je krijgt de kans om het versgebakken brood te proeven, heet uit de grond. Het is vooral heerlijk met zoete IJslandse boter.

Als de weersomstandigheden goed zijn, neemt de gids je 's avonds of op de avond van dag 3 of 4 mee op een noorderlichtjacht te voet in het gebied buiten het hotel. Deze avond staat er tevens een heerlijk diner voor je klaar.

Dag 3: Kirkjubæjarklaustur (200 km)
Je verblijft 2 nachten in kirkjubæjarklaustur incl. ontbijt

Je begint je dag langs de zuidkust, een gebied van IJsland dat vooral mooi is om te zien in de winter. Dit is een van de belangrijkste landbouwgebieden dat het land rijk is en de weg zal langs typische IJslandse boerderijen gaan, waarbij je onderweg vaak de IJslandse paarden kunt bewonderen die in de velden lopen. Dit deel van IJsland is de thuisbasis van het prachtige LAVA Centre, een interactieve, high-tech educatieve tentoonstelling over vulkanische activiteit, aardbevingen en het ontstaan van IJsland in de loop van miljoenen jaren. Geniet van de tentoonstelling en bekijk een interessante film over IJslandse vulkanen in de filmzaal van het centrum. Als de lucht helder is, kun je in de verte de twee beroemdste vulkanen van het gebied zien: De berg Hekla (laatste uitbarsting in 2000) en de Eyjafjallajokull (laatste uitbarsting in 2010). Misschien vang je ook een glimp op van de archipel van de Westman-eilanden voor de kust van IJsland. Ook deze avond kun je aanschuiven voor een heerlijk diner.

Dag 4: Kirkjubæjarklaustur
Begin je dag met een heerlijk ontbijt in het hotel. Vandaag bevind je je in een wereld van gletsjers! Je bezoekt het zuidelijke deel van het Vatnajokull National Park, genoemd naar de grootste gletsjer van Europa. Het totale parkgebied beslaat bijna 14% van IJsland en is daarmee het grootste nationale park van West-Europa! Rijd door uitgestrekte zandvlaktes die zijn ontstaan door glaciale uitwassen als je naar het oosten gaat. Bezoek Jokulsarlon Glacier Lagoon waar je kunt genieten van het adembenemende uitzicht op ijsbergen drijvend in de fantastische 180m diepe gletsjer lagune (zorg ervoor dat de camera is opgeladen!). Vlakbij is de schoonheid van Diamond Beach, waar krimpende ijsbergen zich nestelen op het zwarte zand voordat ze afdrijven naar zee. Vervolgens bekijk je Svinafellsjokull, een van de mooiste gletsjertongen die langzaam van de Vatnajokull naar beneden kruipen. Bezoek het beroemde Skaftafell gebied van het nationale park, een site van uitzonderlijke en natuurlijke schoonheid gedomineerd door een aantal prachtige gletsjers. Na deze geweldige dag keer je terug naar het hotel. Er staat deze avond een heerlijke diner op je te wachten.

Dag 5: Reykjavik (365 km)
Je verblijft 1 nacht in Reykjavik incl. ontbijt

Ontbijt in het hotel. Ga terug langs de prachtige zuidkust en geniet van een ander uitzicht op de winterse landschappen. Bezoek het dorp Hveragerdi, dat een van de weinige plaatsen ter wereld is dat direct in het midden van een geothermisch gebied ligt. Hveragerdi wordt vaak "Het Bloemendorp" genoemd vanwege de vele bloemenkassen die worden verwarmd door warm water uit nabijgelegen bronnen. Sla een zuidelijke kustweg in en volg langs de kustlijn met zijn adembenemende zeegolven, door een verlaten gemeenschap die ooit een bloeiend centrum voor de regio was. De tocht voer je vervolgens door de surrealistische landschappen van het schiereiland Reykjanes, waar je kunt genieten van een duik in de beroemde Blue Lagoon, een uniek wonder der natuur met aangenaam warm, mineraalrijk water midden in een zwart lavaveld. Terugkeer naar Reykjavik, waar jouw gids afscheid van je neemt in het hotel. De avond is vrij voor eigen activiteiten. Het diner is op eigen gelegenheid.

Dag 6: Vertrek IJsland
Geniet van je laatste ontbijt in IJsland! Helaas zit je vakantie er weer op en vlieg je vandaag weer vol nieuwe indrukken en prachtige verhalen terug naar huis.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Excursierondreis IJsland
235 KEFLAVÍKURFLUGVÖLLUR,
Keflavík, IJsland
Kaart
235 KEFLAVÍKURFLUGVÖLLUR, Keflavík, IJsland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Ontdek het mooie Ijsland tijdens deze unieke rondreis inclusief vlucht, ontbijt, diners en extra's. Je bezoekt de steden Reykjavik, Flúðir en Kirkjubæjarklaustur. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je wat mist, want tijdens deze unieke rondreis komen alle bezienswaardigheden aanbod die je gezien moet hebben! Sit back, relax and enjoy! Tijdens deze rondreis verblijf je in uitstekende hotels. Dit zijn kwaliteitshotels, pensions en boerderijen, allemaal met eigen faciliteiten en ontbijt inbegrepen. In Reykjavík: 4-sterren hotel. Op het platteland: De meest comfortabele accommodatie beschikbaar in elk gebied.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Hoogtepunten

Blue Lagoon

Natuur & Parken, Spa en Wellness
Blue Lagoon

Hier kunt u zwemmen in natuurlijk geothermisch zeewater met ingrediënten als zout, silica en algen. Dit staat garant voor goede invloeden op verschillende aandoeningen.

Noorderlicht

Bezienswaardigheden, Outdooractiviteiten
Noorderlicht

Deze zeer bijzondere kleuring van de hemel (aurora borealis) heeft altijd al voor veel belangstelling gezorgd. Verschillende speciale routes worden hiervoor georganiseerd.

National Park Snæfellsjökull

Natuur & Parken
National Park Snæfellsjökull

In het westen van IJsland ligt dit prachtige natuurpark met de met ijs bedekte Snaefellsjökull vulkaan. Het nieuwste nationale park van het land heeft een oppervlakte van ongeveer 170 km².

Geysir

Natuur & Parken, Bezienswaardigheden
Haukadalsvegur

In de Haukadalur vallei ligt de beroemdste geiser van IJsland. Tijdens een uitbarsting van deze natuurlijke attractie kan het kokende water wel 70 meter hoog de lucht in spuiten.

Gullfoss

Natuur & Parken, Bezienswaardigheden, Outdooractiviteiten
Gullfoss

De waterval is onderdeel van de ‘Golden Circle’, de meest toeristische route van IJsland naar onder meer Þingvellir en Geysir. Door het opstuivende water zijn er met zonnig weer meerdere regenbogen te zien.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Inchecken

Vanaf uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro