Wintersportvakanties
Overnachting + belevenis
dagen

UNIEKE KANS!⚡ 9-daagse winterreis naar Finland incl. overtocht en vele excursies

Winteravontuur Himos - Finland
Jämsä, Himos, Finland bekijk op kaart
Geniet van een onvergetelijk avontuur tijdens een 9-daagse winterreis naar Finland incl. overtocht en vele unieke excursies

Geniet van een unieke 9-daagse winterreis naar Finland! Je ervaart de pure en ongerepte natuur en de rustieke sfeer in Scandinavië. Een fantastische wintervakantie met eigen auto, in combinatie met een indrukwekkende bootpassage van Finnlines door de ijsvelden van de Oostzee! Tijdens je reis verblijf je op het vasteland in een typisch Finse bungalow, te midden van besneeuwde heuvels en uitgestrekte bossen. Je wordt omringd door rust, ruimte en natuur. Deze wintervakantie is echt anders dan anderen! Dat begint al met het bezoek aan de huskyfarm, maar een keer een visje vangen, op de sneeuwscooter stappen of sneeuwschoenwandelen behoort tot de mogelijkheden! Kortom het wordt een geweldige reis die je niet snel zult vergeten!

De overtocht is onder voorbehoud en o.b.v. beschikbaarheid

Nergens goedkoper!

Voor de overtocht per ferry zijn de gegevens van de auto nodig. Dit kun je na het maken van je boeking doen middels het invullen van dit formulier. Hier kun je tevens aangeven of je extra's wenst bij te boeken.

Wintersportvakanties
Overnachting + belevenis
dagen

UNIEKE KANS!⚡ 9-daagse winterreis naar Finland incl. overtocht en vele excursies

Winteravontuur Himos - Finland
Jämsä, Himos, Finland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 8 overnachtingen
  • Retourovertocht met Finnlines vanuit Travemünde (Duitsland) naar Helsinki (Finland) in een binnen- of buitenhut
  • 3 overnachtingen aan boord in een hut met privé sanitair o.b.v. logies (2 x heenweg en 1 x terugweg)
  • 1 overnachting in een stop-over hotel in Lübeck (Duitsland) incl. ontbijt (op de terugweg)
  • Gratis auto mee aan boord (max. afmeting, incl. eventuele dakbagage: H. 210cm x L. 600cm)
  • Gebruik van sauna/whirlpool aan boord
  • Volpension tijdens de overtocht is op aanvraag tegen meerprijs mogelijk
  • 4 overnachtingen in een authentieke Finse bungalow met privé sauna o.b.v. logies
  • Inclusief haardhout, beddengoed, handdoeken, verbruik water en elektriciteit en eindschoonmaak
  • Inclusief een bezoek aan een Huskyfarm
  • Inclusief een excursie ijsvissen (ca. 1,5 uur)
  • Inclusief een sneeuwscootersafari (ca. 1,5 uur)
  • Inclusief een sneeuwschoenwandeling op mini ski's (ca. 1,5 uur)
  • Je reist met eigen vervoer
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet het programma eruit?

Dag 1: Aankomst Travemünde, Duitsland
Je verblijft de aankomende twee nachten aan boord van de Finnlines

Vandaag gaat dan eindelijk je reis naar Finland beginnen! Op je gemak rijd je vandaag richting Travemünde in Noord-Duitsland. Onderweg overvalt je al dat heerlijke Scandinavische gevoel: rust, ruimte en mooie vergezichten om je heen. In de Hanzestad Lübeck wordt dat nog sterker. De historische binnenstad wordt omringd door water en ademt nog altijd een middeleeuwse sfeer. Dwaal door de straten en steegjes, langs kerken, kloosters en prachtige versierde burgerhuizen. Je gaat pas aan het eind van de avond aan boord in Travemünde (tussen 21.00 en 01.00 uur kun je hier inchecken), dus je hebt er alle tijd voor! Aan boord zet je de auto op het autodek.

Dag 2: op zee
De hele dag geniet je van de prachtige vergezichten over de Oostzee. Terwijl je lekker ontspant, leg je ongemerkt een enorme afstand af naar het noorden van Europa. Waai lekker uit aan dek, geniet van een goed boek en een lekker drankje in een van de bars of de panorama lounge. Finnlines staat bekend om haar uitstekende en zeer uitgebreide maaltijdbuffetten aan boord. Optioneel: geniet van een lekker ontbijt, lunch en het diner.

Dag 3: aankomst in de haven van Helsinki
Rijafstand Helsinki - Himos ca. 230 km | ca. 3,5 uur
Je verblijft de aankomende vier nachten in Himos

In de vroege ochtend vaar je tussen de eilanden voor de Finse kust door, waarna het schip aanlegt in de haven van Helsinki. Na ontscheping rijd je snel en veilig, over perfect onderhouden wegen, door uitgestrekte bossen en met sneeuw bedekte heuvels via Lähti verder naar het noorden. Maak onderweg een stop bij een echte Finse huskyfarm. De eigenaar van de huskyfarm spreekt goed Engels en leidt je graag rond! Je komt alles te weten over deze bijzondere sledehonden, hoe ze getraind worden en wat voor tochten ze maken. Ben je helemaal enthousiast geworden? Dan kun je later in de week een huskytocht bijboeken. In de namiddag kom je aan in Himos. De bungalow waar je verblijft ligt te midden van de Finse wouden in een prachtige omgeving.

Dag 4: Himos | excursie sneeuwscooter
De winter in Finland is een sprookje en je zit er midden in! Een typisch Finse bungalow midden in de heuvels in een maagdelijk wit landschap. Binnen is het heerlijk warm en brandt de openhaard. Tijd om op pad te gaan! Beleef je eerste avontuur in de Scandinavische winter. Vandaag ga je een rit maken met een sneeuwscooter. Je krijgt van de gids instructies over het besturen van een sneeuwscooter en maakt een kleine tocht van ca. 1,5 uur door het winterse landschap. Je zit met zijn tweeën op de scooter. (Let op: De bestuurder moet ouder dan 18 jaar zijn en in het bezit zijn van een geldig rijbewijs). Na de winterse tocht kun je nog lekker actief blijven in de knisperende buitenlucht. Maak een winterse wandeling of ga skiën.

Dag 5: Himos | excursie sneeuwschoenwandelen
Een wintervakantie in Finland heeft nog veel meer te bieden! Vandaag is het tijd om de sneeuwschoenen onder te binden en de omgeving per voet te verkennen. In het begin zal het nog wat onwennig aanvoelen, met van die soort 'tennisrackets' onder je schoenen, maar al gauw raak je eraan gewend. Na een heerlijke wandeling geniet je op geheel Finse wijze van een drankje bij het kampvuur. Je kunt ook de Finse natuur verruilen voor een dagje Jyväskylä en genieten van shoppen, cultuur en design. Jyväskylä is de geboortestad van Alvar Aalto en is een must see voor liefhebbers van moderne Finse architectuur. Of combineer een winterwandeling met een bezoek aan de oude kerk van Petäjävesi, Die op de Werelderfgoedlijst gezet door UNESCO. Dit omdat het een van de oudste Lutherse houten kerken is.

Dag 6: Himos | ijsvissen
Vandaag is het tijd voor een traditionele en bij de lokale bevolking zeer geliefde Finse activiteit: ijsvissen, of zoals de Finnen zeggen: pilkki! Samen met een gids ga je op zoek aan de ideale plek op het bevroren meer om vis te vangen. Nadat je een gat in het ijs hebt gemaakt met een speciale 'boor' gooi je je hengel uit en is het afwachten of er een vis wil bijten. Na een hele dag buiten is het heerlijk relaxen in de privé sauna en als je wil kun je zo aan tafel in het nabijgelegen restaurant.

Dag 7: Helsinki
Rijafstand Himos - Helsinki ca. 230 km | ca. 3,5 uur
Je verblijft de aankomende nacht aan boord van de Finnlines

Vandaag laat je het Finse woud voor wat het is en vertrek je weer richting Helsinki. Je hebt alle tijd om onderweg nog een mooie stop te maken, want de inscheping voor de Oostzee overtocht vindt plaats in de loop van de middag (tussen 13.30 en 15.00 uur, lokale tijd, dien je bij de ferry in te checken).
Het stadscentrum van Helsinki biedt volop mogelijkheden. Parkeer de auto in een van de parkeergarages en je kunt te voet of met de tram het centrum verkennen. De statige gebouwen in de sneeuw, de levendige markt met alle lichtjes en de bevroren zee met al die kleine eilanden: het is net een kerstkaart.

Dag 8: op zee
Een volle dag op zee! Lekker uitslapen en daarna van zeelucht genieten buiten op het dek, om vervolgens de dag af te sluiten met een bezoek aan de sauna of de whirlpool. Midden op de avond vaart het schip de haven van Travemünde binnen. Je overnacht de aankomende nacht in een stop-over hotel in Lübeck, op een half uur rijden van de haven, zodat je de volgende ochtend fris en uitgerust naar huis kunt rijden.

Dag 9: vertrek
Je kunt besluiten om nog even in Lubeck op stap te gaan, maar je kunt ook gelijk huiswaarts keren. Via Hamburg en Bremen ben je aan het eind van de middag weer in eigen land. Je zult terugkijken op een bijzondere sneeuwvakantie in het Pure Noorden!

LET OP:

Winterbanden verplicht
Het gebruik van winterbanden is in zowel Duitsland als Finland verplicht van 1 november tot en met 31 maart bij winterse omstandigheden. Banden met het sneeuwvloksymbool (3PMSF, 3 Peak Mountain Snow Flake) of de aanduiding M+S (M&S, MS) worden als winterband beschouwd.

Overtocht met de auto
Heenweg: je kunt tussen 21.00 en 01.00 uur inchecken bij de ferry. De ferry vertrekt om 03.00 uur.
Terugweg: je kunt tussen 13.30 en 15.00 uur inchecken bij de ferry (lokale tijd, het is in Finland 1 uur later). De ferry vertrekt om 17.00 uur (lokale tijd).

Voor de overtocht per ferry zijn de gegevens van de auto nodig. Dit kun je na het maken van je boeking doen middels het invullen van dit formulier.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Winteravontuur Himos - Finland
Haapanantie 9,
Jämsä, Finland
Kaart
Haapanantie 9, Jämsä, Finland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Je slaapt op de heenweg 2 nachten en op de terugweg 1 nacht in een binnen- of buitenhut, boven het autodek met eigen douche en toilet, satelliet tv en telefoon. Op het schip zijn diverse faciliteiten aanwezig, zoals een buffetrestaurant, bar, winkel, (gratis) sauna met whirlpool en fitness ruimte. In Finland verblijf je 4 nachten bij Himos Bungalows. De bungalows liggen verspreid over het heuvelgebied. Zowel het restaurant, receptie als de verschillende ski-hellingen liggen binnen een straal van zo'n 500-1300 meter van je bungalow. Je parkeert je auto gratis bij de bungalow. De bungalows zijn ruim en sfeervol ingericht. Tevens zijn ze voorzien van een complete keuken, openhaard en eigen sauna. Op de terugweg is er tevens een overnachting bij TRYP By Wyndham Lübeck Aquamarin inbegrepen om goed uitgerust aan de autorit naar huis te beginnen.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Oplaadpunt elektrische auto
Nee
Huisdieren toegestaan (op aanvraag)
Nee
Wi-Fi
Nee

Kamerfaciliteiten

  • Bad en/of douche
  • Toilet
  • Televisie
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Winterbanden verplicht
Het gebruik van winterbanden is in zowel Duitsland als Finland verplicht van 1 november tot en met 31 maart bij winterse omstandigheden. Banden met het sneeuwvloksymbool (3PMSF, 3 Peak Mountain Snow Flake) of de aanduiding M+S (M&S, MS) worden als winterband beschouwd.

Overtocht met de auto
Je kunt op de heenweg tussen 21.00 en 01.00 uur inchecken bij de ferry. De ferry vertrekt om 03.00 uur.
Op de terugweg kun je tussen 13.30 en 15.00 uur inchecken (lokale tijd, het is in Finland 1 uur later). De ferry vertrekt om 17.00 uur (lokale tijd).

Voor de overtocht per ferry zijn de gegevens van de auto nodig. Dit kun je na het maken van je boeking doen middels het invullen van dit formulier. Hier kun je tevens aangeven of je extra's wenst bij te boeken. Vervolgens ontvang je dan een betaallink voor de extra's die zijn bijgeboekt.

  • Volpension aan boord tijdens Oostzeepassage € 160,00 p.p. Dit is inclusief ontbijt, lunch en diner.
  • Afkoop eigen risico sneeuwscooter € 15,70 p.p. (wij raden aan dit vooraf bij te boeken. Ter plaatse is dit bedrag hoger).

Let op!
Boek je met 4 personen dan wordt er ook een 4-persoons binnen-/buitenhut voor je ingeboekt. Wil je 2 keer een 2-persoonshut (binnen-/buitenhut) geldt er een toeslag. Neem hiervoor contact op met ons service center.

Inchecken

Vanaf uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro