Stedentrips
dagen

Stedentrip in hartje Glasgow incl. vlucht en ontbijt

ibis Styles Glasgow Central
Glasgow, Schotland, Verenigd Koninkrijk bekijk op kaart
Verblijf 3 dagen in een hotel middenin in hart van Glasgow incl. vlucht en ontbijt

Het überhippe en betaalbare ibis Styles Glasgow Central, op een paar honderd meter van de rivier Clyde, is jouw plek om je voor te bereiden op veelzijdig Glasgow. Tevens kom je hier 's avonds bij van alle indrukken, alvorens het beroemde nachtleven in te duiken. Deze tweede stad van Schotland kenmerkt zich door een mooie mix van oude en nieuwe architectuur. Zet de Glasgow-tower maar tegenover de St. Mungo's Cathedral, of het eeuwenoude universiteitsgebouw tegenover het Clyde Auditorium, dat aan de opera van Sydney doet denken. Over concerten gesproken: de Schotten zijn er dol op. Wat is er nou leuker dan te doen zoals de locals doen? De uitgelezen plek hiervoor is King Tut's Wah Wah Hut, dat ooit grootheden als Oasis en Radiohead verwelkomde. Raak in een pub in gesprek over de rijke voetbalhistorie van de stad, vanzelfsprekend onder het genot van zo'n frisbittere, donkerbruine Guinness. Duik de mondaine en charmante Ashton Lane in voor meer uitgaansgelegenheden. Gezelligheid kent hier geen tijd! Er zijn diverse parken om in het zonnetje te relaxen, alsmede een botanische tuin. Ook aan musea geen gebrek: bezoek het Riverside Museum od de Burrell Collection. Fotografeer de moderne Squinty Bridgge en de prachtige De Doulton-fontein voor het Volkspaleis. Deze stad bruist zoals een stad nog maar zelden heeft gebruist!

Stedentrips
dagen

Stedentrip in hartje Glasgow incl. vlucht en ontbijt

ibis Styles Glasgow Central
Glasgow, Schotland, Verenigd Koninkrijk bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 2 overnachtingen
  • Retourvlucht naar Glasgow vanaf een luchthaven naar keuze
  • Ontvangst met een welkomstdrankje
  • 2 x uitgebreid ontbijtbuffet
  • Centrale ligging
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in het hotel
  • Tip: maak een wandeling langs het Forth- en Clydekanaal
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Wat is er te doen in Glasgow?

George’s Square
George Square is het hart van Glasgow en het hoofdplein van de stad. Je kunt hier prachtige beelden van historische figuren bewonderen, koffie drinken, een wandeling maken of gewoon ontspannen op een bankje. Je vindt hier ook het stadhuis, deze staat bekend om zijn renaissance-architectuur. George Square is één van de meest toeristische plaatsen in Glasgow en is echt een geweldige uitvalsbasis voor een bezoek aan de stad.

Glasgow-kathedraal
Dit is het beroemdste monument van de stad, gelegen op een heuvel in de wijk East End. Deze grote gotische kathedraal, gebouwd in de 12e en 13e eeuw en ook wel bekend als St. Mungo’s Cathedral of High Kirk of Glasgow, zal zeker indruk op je maken! Binnen kun je de prachtige gebrandschilderde ramen bewonderen en een bezoek brengen aan de crypte, die het graf van de heilige Mungo, de beschermheilige van de stad, bevat.

De Necropolis
De Necropolis is een kleine Victoriaanse begraafplaats op een heuvel in de buurt van de St. Je kunt hier zo'n 3500 monumentale graven en mausolea uit de Victoriaanse tijd bewonderen en ook genieten van een mooi uitzicht over de hele stad. Het is een van de meest originele plaatsen om te bezoeken in Glasgow!

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
ibis Styles Glasgow Central
116 Waterloo Street,
Glasgow, Verenigd Koninkrijk
Kaart
116 Waterloo Street, Glasgow, Verenigd Koninkrijk
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Het ibis Styles Glasgow Central ligt in Glasgow, dichtbij diverse bekende bezienswaardigheden. Het hotel biedt een gemeenschappelijke lounge, 24-uursreceptie, roomservice en een bagageopslag. Alle hotelkamers hebben een kledingkast, een flatscreen-tv, een eigen badkamer, beddengoed en handdoeken. Alle kamers van ibis Styles Glasgow Central hebben een zithoek.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Airconditioning
  • Bad en/of douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Televisie

Hotelfaciliteiten

Ontbijtruimte
Ja
Restaurant
Ja
Lift
Ja
Bagage-opslag
Ja
Lounge
Ja
Bar
Ja
Hoogtepunten

George Square

Bezienswaardigheden
George Square

Dit meest belangrijke plein van de stad Glasgow is vernoemd naar Koning George III. Aan dit plein liggen een aantal belangrijke gebouwen.

Kathedraal van Glasgow

Bezienswaardigheden
Castle Street

Dit symbool van de stad is van een prachtig soort Schotse gotische architectuur. Het is de enige kathedraal (op het vaste land) die de protestantse Reformatie van 1560 heeft overleefd.

Hunterian Museum and Art Gallery

Musea
University Of Glasgow

Op de campus van de universiteit van Glasgow is dit oudste museum van Schotland te vinden. De zeer uitgebreide kunstcollecties zijn er verspreid over verschillende huizen.

Tall Ship in Glasgow Harbour

Bezienswaardigheden, Musea
Pointhouse Pointhouse

Dit is misschien wel het meest aparte museum van Schotland. De boot uit 1896 is namelijk het museum. De Glenlee heeft in zijn bestaan al vele tochten afgelegd.

Scottish Football Museum

Bezienswaardigheden, Musea
Hampden Park

Voetbal is een stukje cultuur in Schotland. Hun voetbalstadions zijn dan ook haast heilige gronden. In dit stadion van Hampden Park is naast de ‘Hall of Fame’ ook een museum.

Pollok Country Park

Natuur & Parken
Pollokshaws Road

Vroeger behoorde dit park toe aan de familie Maxwell. Uiteindelijk werd het in 1966 geschonken aan de Glasgow Corporation met als voorwaarde dat het openbaar zou blijven.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 12:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur

Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro