Fly & Drive
dagen

Fly & drive Zuid-Afrika vanaf Johannesburg incl. vlucht, huurauto, ontbijt en 2 excursies

Fly & drive Zuid-Afrika - vanaf Johannesburg
Johannesburg, Johannesburg, Zuid-Afrika bekijk op kaart
Unieke 15-daagse fly & drive Zuid-Afrika vanaf Johannesburg incl. vlucht, huurauto, ontbijt en 2 excursies

Het uitgestrekte Zuid-Afrika is ongetwijfeld een van de meest cultureel en geografisch uiteenlopende plaatsen op aarde. Het heeft 11 officiële talen en de multiculturele inwoners worden beïnvloed door een fascinerende mix van Afrikaanse, Aziatische en Europese culturen. Ontdek tijdens je 15-daagse rondreis de gastronomische restaurants, indrukwekkende kunst- en nachtleven scènes en mooie stranden van Kaapstad; geniet van een typische lokale braai (barbecue) in de gemeente Soweto; surfen op de bruisende Indiase markten in Durban; of proef enkele van de beste wijnen ter wereld op de talloze wijnlandgoederen bezaaid rond de pittoreske Kaapse Wijnlanden. Vanwege de rijke en turbulente geschiedenis zijn er tal van historische attracties te verkennen, waaronder de Zululand slagvelden van KwaZulu-Natal, het Apartheid Museum in Johannesburg en Robbeneiland, vlak voor de kust van Kaapstad. De aantrekkingskracht van Zuid-Afrika ligt vooral in de opmerkelijk ongetemde wildernis met zijn verbazingwekkende aanbod aan wilde dieren die vrij rondzwerven over enorme niet-omheinde wildreservaten zoals het wereldberoemde Kruger National Park. Met al deze variatie is het geen wonder dat Zuid-Afrika snel de populairste toeristische bestemming van Afrika is geworden.

Fly & Drive
dagen

Fly & drive Zuid-Afrika vanaf Johannesburg incl. vlucht, huurauto, ontbijt en 2 excursies

Fly & drive Zuid-Afrika - vanaf Johannesburg
Johannesburg, Johannesburg, Zuid-Afrika bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 14 overnachtingen in verschillende accommodaties
  • Retourvlucht naar Johannesburg vanaf een luchthaven naar keuze
  • Transfer luchthaven – eerste hotel
  • Transfer eerste hotel – autoverhuurbedrijf
  • Dagelijks uitgebreid ontbijt(buffet)
  • 14 dagen huurauto incl. basisverzekering (categorie B)
  • Inclusief Shonalonga Tour (dag 7)
  • Inclusief een bezoek aan Kruger National Park (dag 11)
  • Transfer autoverhuurbedrijf – luchthaven
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1: aankomst in Johannesburg
Je verblijft de eerste nacht in Aero Guest Lodge of een vergelijkbaar hotel, inclusief ontbijt

Vandaag kom je met het vliegtuig aan in Johannesburg. Vanaf hier krijg je een transfer naar het eerste hotel. Johannesburg is bij de lokale bevolking bekend als Jozi, en is een van de grootste en meest bruisende steden van Afrika. Het is de economische hoofdstad van Afrika en de toegangspoort tot zuidelijk Afrika. Hoewel niet zo beroemd als andere Zuid-Afrikaanse bestemmingen, is er genoeg te doen in Johannesburg en nabijgelegen Pretoria. De oude stad is een multiculturele mix van traditionele geneeskundewinkels, Chinese restaurants, taxistandplaatsen en ultramoderne wolkenkrabbers. Er zijn uitstekende musea, kunstgalerijen en georganiseerde rondleidingen van historisch en politiek belang. De winkels zijn het beste van Zuidelijk Afrika en de vele restaurants zijn geschikt voor alle smaken. De nabijgelegen gemeente Soweto is de populairste toeristische attractie van Johannesburg.

Dag 2 en 3: Royal Natal National Park (ca. 354 km)
Je verblijft de aankomende twee nachten in Witsiehoek Mountain Lodge of een vergelijkbaar hotel, inclusief ontbijt

Op dag 2 krijg je een tranfer van het eerste hotel in Johannesburg naar het autoverhuurbedrijf op het vliegveld om de auto op te halen. Vanaf daar rijd je naar Royal Natal National Park. Dit park is de thuisbasis van een van de meest spectaculaire attracties van KwaZulu-Natal, het Amfitheater. Het Amfitheater vormt de grens tussen Zuid-Afrika en Lesotho en is een opvallende helling met een vlak plateau. De Tugela Falls stort over de rand van de helling en dalen ongeveer 1000 meter naar beneden naar het Royal Natal National Park. In de zomer kan je hier een verfrissende duik nemen in de bergstroompjes. Populaire activiteiten die je hier kan doen zijn fietsen, paardrijden of vissen.

Dag 4 en 5: Umhlanga (ca. 386 km)
Je verblijft de aankomende twee nachten in Zeranka Lodge of een vergelijkbaar hotel, inclusief ontbijt

Gelegen aan de oostkust van Zuid-Afrika, net buiten de havenstad Durban, is Umhlanga Rocks, ook wel Umhlanga genoemd, een populaire badplaats. Het tropische weer en de weelderige vegetatie maken dit een verleidelijke vakantiebestemming die bezoekers van over de hele wereld aantrekt. Umhlanga en zijn omgeving zijn voorzien van gouden zandstranden die zich uitstrekken over 200 kilometer, eindeloze suikerrietvelden en het glooiende groene landschap van de vallei van 1000 heuvels. Het is de perfecte locatie voor oceaanliefhebbers en outdoor avonturiers, met geweldige mogelijkheden om te duiken, zwemmen, walvissen en dolfijnen spotten, diepzeevissen en kiteboarden. Mis de uitstekende golfbanen van Umhlanga niet; ze zijn een echte traktatie voor de fervente golfer.

Dag 6 en 7: St. Lucia (ca. 227 km)
Je verblijft de aankomende twee nachten in Little Eden St. Lucia of een vergelijkbaar hotel, inclusief ontbijt

St. Lucia wordt omringd door het IsiMangaliso Wetlands Park en is de eerste UNESCO-werelderfgoed locatie van Zuid-Afrika. St. Lucia ligt aan de prachtige monding van St. Lucia, een van de grootste in Afrika, die zich uitstrekt over 85 kilometer. Het biedt overvloedige dieren in het wild, ongerepte natuurlijke schoonheid en een breed scala aan prachtige activiteiten. In deze oase van rust kan je uitstekend mountainbiken, wandelen, vogels kijken en diepzeevissen. Eventueel kan je ook meegaan met een spannende nachtsafari en nijlpaarden en krokodillen cruises. Op dag 7 ga je mee met een excursie waarbij je de mogelijkheid krijgt om het nabijgelegen Hluhluwe en het natuurreservaat te verkennen. Deze tours zijn gespecialiseerd om de Big Five te spotten. De tours worden uitgevoerd in een open voertuig waardoor je goed zicht hebt op je omgeving.

Dag 8 en 9: Matsapha (ca. 326 km)
Je verblijft de aankomende twee nachten in Summerfield Luxury Resort & Botanical Garden of een vergelijkbaar hotel, inclusief ontbijt

Het industriële centrum van Swaziland, Matsapha, is een bloeiende stad die de Universiteit van Swaziland omvat, de internationale luchthaven van het land en meer. Het ligt in de provincie Manzini, in het centrum van Swaziland. Het grote winkelcentrum Mahhala omvat een uitgebreid scala aan winkels, banken en restaurants, terwijl het nabijgelegen Lozitha-paleis met minaretdak - de officiële residentie van de Swazi-koning - toeristen interesseert. Hier kan je je verheugen op het onderdompelen in de lokale cultuur en de prachtige natuurlijke omgeving. Geniet van wandelen en fietsen door natuurlijk terrein, bezoek het Matsamo Cultural Village en bekijk de lokale bevolking een traditionele rietdans op het jaarlijkse Swaziland Harvest Festival.

Dag 10, 11 en 12: Hazyview (ca. 281 km)
Je verblijft de aankomende drie nachten in Umbhaba Lodge & Restaurant of een vergelijkbaar hotel, inclusief ontbijt

Hazyview wordt omgeven door subtropische fruitboomgaarden en is een kleine boerenstad en een toegangspoort tot het zuidelijke deel van het Kruger National Park en de Panorama Escarpment. De stad en zijn spectaculair schilderachtige omgeving dienen als een populaire avontuurlijke hoofdstad met een opmerkelijk aanbod aan opwindende buitenactiviteiten die geschikt zijn voor alle leeftijden, smaken en fitnessniveaus. Deze omvatten onder andere: mountainbiken, quadrijden, ziplinen, tubing, abseilen en rivierraften. Of je nu wilt wandelen over de Panorama Route met zijn adembenemende uitzichten en indrukwekkende watervallen, het Shangana Cultural Village bezoekt of paardrijden langs de oevers van de prachtige rivier de Sabie, Hazyview heeft voor bijna ieder wat wils. Op dag 11 breng je een bezoek aan het beroemde Kruger National Park, dat zich uitstrekt over meer dan twee miljoen hectare. Het is een van 's werelds grootste wildreservaten en een echt opmerkelijke bestemming. Door zijn uitzonderlijke omvang kan je fantastische diversiteit ervaren: van veranderende landschappen en ecosystemen tot een indrukwekkend scala aan dieren, planten en vogels. Het park is de thuisbasis van meer dan 130 zoogdieren en meer dan 500 vogelsoorten. Hier kom je meer te weten over het prehistorische verleden van het gebied, geniet je van een groot aantal accommodaties en bekijk je overvloedige dieren in het wild, waaronder de beroemde Big Five. De diversiteit en de enorme dichtheid van dieren in het wild maken Kruger National Park een onvergetelijke ervaring.

Dag 13: Dullstroom (ca. 156 km)
Je verblijft aankomende nacht in The Critchley Hackle Lodge of een vergelijkbaar hotel, inclusief ontbijt

Het schilderachtige dorpje Dullstroom, gelegen in de prachtige provincie Mpumalanga, staat bekend om zijn uitstekende vis vangstmogelijkheden en frisse buitenlucht. Met de naam Dullstroom (stroom) geniet je van een overvloed aan water, het begin van de Krokodillenrivier en de thuisbasis van andere belangrijke zijrivieren. Het is een handige tussenstop op weg naar het Lowveld en Kruger Park. Dullstroom pikt de belangstelling van veel nieuwkomers met zijn sub-alpine klimaat, drie bedreigde kraansoorten, overvloedige wilde bloemen, zeldzame zoogdieren, grote vissen en beschikt over het hoogste treinstation van Zuid-Afrika op meer dan 2000 meter boven zeeniveau.

Dag 14: Johannesburg (ca. 238 km)
Je verblijft aankomende nacht in Birchwood Hotel & O R Tambo Conference Centre of een vergelijkbaar hotel, inclusief ontbijt

Vandaag kom je aan in Johannesburg en is de laatste dag dat je gebruik kan maken van de huurauto. Pak de auto en bezoek de bezienswaardigheden in de stad die je nog niet op de eerste dag gezien hebt.

Dag 15: terugreis

Vandaag ga je terug naar huis. Je rijdt met de huurauto naar het vliegveld en daar lever je de auto in bij het autoverhuurbedrijf. Dan ben je nu echtt klaar voor de terugvlucht. Afhankelijk van je vlucht, kom je mogelijk een dag later aan op het vliegveld naar keuze. In het vliegtuig heb je in ieder geval genoeg tijd om al je prachtige foto's nog een keer te bekijken en terug te denken aan een geweldige vakantie!

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Fly & drive Zuid-Afrika - vanaf Johannesburg
1 Jones Rd, Kempton Park, Johannesburg,
Johannesburg, Zuid-Afrika
Kaart
1 Jones Rd, Kempton Park, Johannesburg, Johannesburg, Zuid-Afrika
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Geniet tijdens deze 15-daagse fly & drive van het oosten van Zuid-Afrika en ontdek de fascinerende mix van Afrikaanse, Aziatische en Europese culturen. Je vliegt eerst naar de grootste stad van Zuid-Afrika, Johannesburg. Vanaf daar ga je verder met je huurauto, die voor 14 dagen tot je beschikking hebt. In totaal heb je 14 overnachtingen bij verschillende accommodaties. Elke ochtend staat er een uitgebreid ontbijt(buffet) voor je klaar. Op dag 7 krijg je Shonalonga tour en op dag 11 bezoek je het Kruger Nationaal Park. Je bezoekt zelfs nog het Koninkrijk Eswatini, ook wel bekend als Swaziland, dat ingesloten ligt door Zuid-Afrika en Mozambique.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Kinderkorting

Er is kinderkorting van toepassing.

Belangrijke informatie

Huurauto:
De auto die gehuurd wordt, is een auto uit de categorie B - Economy en is voorzien van een basisverzekering (Collision Damage Waver). De chauffeur is verzekerd en de passagiers conform contract (welke bij de papieren wordt meegezonden). Diverse kleine schadeposten zijn tot een bepaald bedrag meeverzekerd. Je kunt ter plaatse een upgrade van de auto naar een andere categorie of een upgrade van de verzekering regelen naar all-risk of bijvoorbeeld het eigen risico afkopen, dit kunnen wij niet voor je verzorgen.

Minimale en maximale leeftijd:
De minimumleeftijd voor het huren van een auto is 23 jaar en onder de 25 jaar is er een toeslag van toepassing. Je dient minimaal 2 jaar je rijbewijs te hebben en deze moet op het moment van afhalen van de auto nog minimaal 1 jaar geldig zijn. De maximum leeftijd voor het huren van een auto is 75 jaar. Het is zeker wel mogelijk een auto te huren indien je ouder bent dan 75 jaar (of jonger dan 25 jaar) maar hier zijn dan toeslagen van toepassing. Over de hoogte van deze toeslagen kan ons Service Center je verder informeren, dit is namelijk per verhuurmaatschappij en/of land verschillend.

Creditcard verplicht:
Let op: er is een geldige creditcard nodig om een auto te kunnen huren in het buitenland i.v.m. een eventuele borg van ca. € 300,00 - € 1250,00. De hoogte is afhankelijk van het land en de verhuurmaatschappij. De creditcard die je gebruikt bij de boeking dien je ook mee te nemen op vakantie en deze te gebruiken voor de borg en andere zaken die je bij wil boeken bij de verhuurmaatschappij ter plekke, een andere creditcard wordt niet geaccepteerd. De creditcard moet op naam van de hoofdboeker, die tevens de bestuurder is, staan. Ter plekke kan een 2e bestuurder worden geboekt. De creditcard dient een VISA of Mastercard te zijn. De verhuurbedrijven accepteren geen andere Pre-paid of creditcards (bijv American Express).

De volgende kosten zijn verplicht en dienen ter plaatse te worden voldaan:

  • Bewijs voor grensovergang (Zuid-Afrika naar Swaziland): R650

Let op: In Zuid-Afrika wordt links gereden

Overige informatie:

  • Banken zijn te vinden in de meeste steden en zijn over het algemeen open van 09u00 tot 15u30 op weekdagen en van 08.30 tot 11.00 uur op zaterdag (gesloten op zon- en feestdagen). De meeste van hen bieden deviezendiensten aan - met contant geld, bank- en creditcards en reizigerscheques. Je kan ook contant geld verkrijgen bij geldautomaten (geldautomaten). Verschillende internationale banken hebben vestigingen in de belangrijkste stadscentra. Vertel jouw bank altijd dat je buiten het land reist, omdat zij jouw aankopen kunnen blokkeren als ze niet op de hoogte worden gesteld.

  • Om naar Zuid-Afrika te reizen heb je geen visum nodig, maar wel een internationaal paspoort, dat nog minstens 30 dagen geldig is vanaf de datum van vertrek uit Zuid-Afrika. Dat paspoort moet minstens 2 blanco pagina's hebben.

Inchecken

Vanaf uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro