Kerstmarkten
dagen

Vier kerst of Oud en Nieuw in hartje Barcelona!

Hotel HCC Montblanc
Barcelona, Catalonië, Spanje bekijk op kaart
3-, 4- of 5-daagse stedentrip tijdens de feestelijke decembermaand naar Barcelona incl. vlucht en ontbijt

Wat dacht je van kerstshoppen of Oud en Nieuw vieren in Barcelona? Hoewel de stad bekend staat als een zomerse bestemming, is het in de wintermaanden ook goed vertoeven in de stad! Vanaf eind november brandt de kerstverlichting en waan je je 's avonds in een romantische en sprookjesachtige stad! Daarnaast vind je in de stad vele kerstmarkten! Zo kun je bij de La Sagrada Familia genieten van de traditionele kerstdecoratie, lekkernijen en gezellige stalletjes. Maar de belangrijkste kerstmarkt van Barcelona is de Santa Lucia markt. Deze bevindt zich op het Plaça de la Catedral. Op deze markt kun je kerstbomen, kerstversiering, snoep, handwerk en figuren voor in kerststallen kopen. Als je oudejaarsavond in Barcelona viert, staat je een waar genot te wachten. Van oogverblindend vuurwerk tot Flamenco shows en gezellige diners, er is voor iedereen wel iets unieks en interessants te vinden op oudejaarsavond in Barcelona.

Kerstmarkten
dagen

Vier kerst of Oud en Nieuw in hartje Barcelona!

Hotel HCC Montblanc
Barcelona, Catalonië, Spanje bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 2, 3 of 4 overnachtingen
  • Inclusief retourvlucht Barcelona vanaf een luchthaven naar keuze
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Hotel gelegen op slechts 500 meter van het Plaça de Catalunya
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in het hotel
  • Gemiddelde temperatuur van 16 graden in december!
  • Geniet van alle leuke activiteiten in de kerstmaand!
  • Tip: bewonder het vuurwerk op het Plaça Espanya (31 dec)
Activiteiten tijdens de decembermaand

Kerstmarkt Feria de Santa Llúcia
Deze kerstmarkt vind je rondom de grote en beroemde kathedraal van Barcelona. Op deze markt zijn er ongeveer 300 kraampjes waar je allerlei kerstproducten kunt kopen. Het is ooit begonnen met het feest van Santa Llucia op 13 december, maar is sindsdien uitgegroeid tot een mooie en grote kerstmarkt.

Kerstmarkt Sagrada Familia
Deze kerstmarkt is niet zo groot als de Fira de Santa Llucia, maar groeit wel elk jaar. Bij de ongeveer 200 kraampjes kun je allerlei kerstspullen kunt kopen. Dit begon ooit met cadeautjes en speelgoed voor kinderen, maar tegenwoordig kun je er van alles krijgen. Maar wees gewaarschuwd als je met kinderen gaat: er is nog steeds heel veel speelgoed te krijgen!

Vuurwerk op het Plaça Espanya
Natuurlijk is Nieuwjaar in Barcelona met vuurwerk niet mogelijk. Er zijn veel individuele evenementen organisatoren die hun eigen vuurwerkshow hebben, maar niets evenaart de grootsheid van het vuurwerk dat op Plaça Espanya wordt afgestoken. Er zal 12 keer worden afgeteld, waarbij je geacht wordt 12 druiven te eten (één na elke keer) en een wens te doen. Zodra dit is gebeurd, zal het vuurwerk 15 minuten lang te zien zijn.

Ontdek het Plaça Catalunya
Voor degenen die niet thuis willen blijven op oudejaarsavond in Barcelona, is het een goed idee om Plaça Catalunya te verkennen. Dit is het levendige plein in het hart van de stad waar je op oudejaarsavond kunt gaan winkelen of dineren. Elk jaar wordt hier een uitgebreid evenement gehouden met muziek en leuke optredens waar de bezoekers van kunnen genieten. Je kunt ook kijken naar de vuurwerkshow dat hier wordt gehouden als de klok 12 slaat in Barcelona.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Hotel HCC Montblanc
Vía Laietana, 61, Ciutat Vella,
Barcelona, Spanje
Kaart
Vía Laietana, 61, Ciutat Vella, Barcelona, Spanje
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Naast het metrostation Urquinaona, in de Gotische wijk, vind je Hotel HCC Montblanc. Op slechts 10 minuten lopen, ben je al bij de kathedraal van Barcelona en het Plaza de Catalunya. Het hotel biedt een terras, restaurant en buitenbad. In het restaurant kan je terecht voor lunch en diner. De ruime hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, satelliet tv en een minibar. Iedere ochtend geniet je van een gevarieerd, uitgebreid ontbijt. Het zwembad en de pool bar zijn alleen in de zomermaanden geopend.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja
Parkeerkosten
€ 24,20 per dag
Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Airconditioning
  • Bad en/of douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Telefoon
  • Minibar
  • Kluisje
  • Televisie

Hotelfaciliteiten

Ontbijtruimte
Ja
Restaurant
Ja
Lift
Ja
Lounge
Ja
Buitenzwembad
Ja
Solarium
Ja
Terras
Ja
Bar
Ja
Hoogtepunten

Barcelona

Steden
Via Laietana 44

Barcelona is één van de populairste steden voor een stedentrip. De stad heeft veel te bieden. Prachtige gebouwen, musea, vele winkels en heerlijke Spaanse restaurantjes.

Catedral de Santa Eulalia (Kathedraal van Barcelona)

Bezienswaardigheden, Cultuur, Musea
Pla De La Seu

De Kathedraal van Barcelona is het hart van de Gotische wijk. De Kathedraal is zeker de moeite waard om te bezoeken. Het is een belangrijk monument van zowel historisch als artistiek belang. Daarnaast is het ook het symbool van het bisdom van Barcelona.

La Rambla

Bezienswaardigheden, Shoppen, Eten en drinken, Wijken
La Rambla

Via de Rambla werd vroeger water afgevoerd naar zee, wat van de bergen af kwam. Nu is dit een zeer gezellige boulevard waar altijd wat te beleven is. La Rambla loopt vanaf Plaça Catalunya tot aan de haven Port Vell. Via het meest zuidelijke stuk van de Rambla loopt u zo richting de haven.

Mercat de la Boqueria

Bezienswaardigheden, Shoppen, Eten en drinken
Les Rambles 91

Deze markt is de grootste en mooiste versmarkt van Spanje. Dit paradijsje voor wie van lekker eten houdt, prikkelt werkelijk alle zintuigen. De markt heeft internationale faam en wordt dagelijks bezocht door zeer veel toeristen en lokale klanten.

Casa Batlló

Bezienswaardigheden, Musea
Passeig De Gràcia

Het kleurrijke Casa Batlló, een woning uit de negentiende eeuw dat later in modernistische stijl herbouwd werd, is een van de vele meesterwerken van Gaudí in Barcelona. Het interieur van het gebouw is al even uitzonderlijk als de indrukwekkende buitenkant.

Plaça Reial

Eten en drinken
Plaça Reial

Plaça Reial is een prachtig plein naast La Rambla in de gotische wijk Barri Gòtic. Hier vindt u gezellige restaurants met leuke terrasjes aan het plein.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Parkeren

Ja

Parkeerkosten

€ 24,20 per dag

Inchecken

Vanaf 14:00 uur.

Uitchecken

Tot 12:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur per dag

Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 4.13 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro