Cruises
dagen

Riviercruise naar Noord-Holland en Friesland o.b.v. volpension

DCS Amethyst Classic
Keulen, Nordrhein-Westfalen, Duitsland bekijk op kaart
Ontdek de mooiste plekken van Nederland met een 8-daagse riviercruise naar Noord-Holland en Friesland o.b.v. volpension

Wil jij graag de leukste plekken van Nederland ontdekken tijdens een cruisevakantie? Dat kan! Vaar mee met de DCS Amethyst Classic en ontdek de mooiste historische steden van Nederland, zoals Deventer, Kampen, Lemmer, Groningen, Delfzijl, Sneek en Arnhem. De opstapplaats is in Keulen, waar je met eigen vervoer heen zult rijden. Na de ontscheping heb je ook tijd om deze prachtige Duitse stad te ontdekken! Geniet van een compleet verzorgde cruisevakantie waar je niks zal ontbreken!

Cruises
dagen

Riviercruise naar Noord-Holland en Friesland o.b.v. volpension

DCS Amethyst Classic
Keulen, Nordrhein-Westfalen, Duitsland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 7 overnachtingen in geboekte hut naar keuze
  • Welkomstcocktail
  • Soep bij de inscheping
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Dagelijks uitgebreid lunch
  • Koffie en thee met gebak in de middag
  • Dagelijks uitgebreid diner
  • Welkomst diner en Gala diner
  • Afscheidscocktail
  • Dagelijks live muziek en avondprogramma met optredens
  • Gratis gebruik van alle faciliteiten aan boord
  • Inclusief havengelden en tax
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet de cruise eruit?

Dag 1: Keulen
Inschepen vanaf 15:00 uur in Keulen en vertrek om 17:00 uur

Vandaag begint je reis! Vanaf 15:00 uur is de inscheping. Als je op tijd vertrekt, heb je misschien ook nog tijd om Keulen te ontdekken. Met zijn 2000-jarige geschiedenis is de Domstad Keulen het culturele centrum van het Rijngebied. De gotische kathedraal, met zijn twee torens, geeft Keulen het achtervoegsel Domstadt en is het herkenningspunt van de stad. De kathedraal, midden in de herbouwde oude stad, herbergt het beroemde heiligdom van de Drie Koningen en biedt een adembenemend uitzicht over de Rijn.

Dag 2: Deventer en Kampen
Het schip meert om 11:00 uur aan in de haven van Deventer en vertrekt weer om 17:00 uur en om 20:30 uur kom je aan in Kampen

De stad Deventer werd voor de 8e eeuw gesticht en was toen al een belangrijk handelscentrum. Deventer verloor in de 16e en 17e eeuw aan belang doordat het waterpeil van de IJssel zakte en grote schepen de stad daardoor niet meer konden bereiken. Tussen 1850 en 1930 kwam het weer op gang en groeide de industrie, waardoor het belang van de stad weer toenam. Deventer is nu de hoofdstad van de gemeente in de provincie Overijssel. De stad heeft een aantal bezienswaardigheden te bieden en een kleine binnenhaven. Vanuit Deventer kan je een uitstapje maken naar het betoverende Koninklijk Kasteel Het Loo.

Dag 3: Kampen en Lemmer
Het schip vertrekt om 13:30 uit Kampen en komt aan in Lemmer om 16:00 uur. Hier vertrek je om 22:00 uur

Kampen
Aan de monding van de IJssel in het Ketelmeer ligt de voormalige Hanzestad Kampen. Hier heb je een avond en een ochtend te besteden. Kampen kent een lange geschiedenis sinds de oprichting rond het jaar 1000. In de stad zijn in de loop der jaren tal van bezienswaardigheden gebouwd, die nog steeds in goede staat verkeren, waardoor het centrum van Kampen een van de best bewaarde stadscentra van Nederland is. Een hoogtepunt hiervan is bijvoorbeeld de vanaf de IJssel zichtbare stadspoort, Koornmarktspoort, één van de in totaal drie bewaard gebleven stadspoorten.

Lemmer
Om 16:00 uur kom je aan in Lemmer. Dit is een plaats in Nederland aan de rand van het IJsselmeer en is een van de belangrijkste watersportlocaties van Friesland. Lemmer fungeert als centrum voor het zuiden van de provincie Friesland. Bezienswaardigheden van Lemmer zijn bijvoorbeeld het Woudagemaal, het grootste stoomgemaal ter wereld dat nog in bedrijf is. Ga op zoek naar een gezellig restaurantje om lekker een hapje te eten. Daarna kan je een avondwandeling door de stad maken. Het schip vertrekt om 22:00 uur.

Dag 4: Groningen
Het schip meert om 10:00 uur aan in Groningen en vertrekt om 04:00 uur

De provinciehoofdstad Groningen ligt op 180 kilometer van de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. De stad werd voor het eerst genoemd in een document in 1040 en heeft vanwege haar lange geschiedenis veel interessante gebouwen te bieden. In de stad staat bijvoorbeeld een goed bewaard gebleven bakstenen gotisch herenhuis uit de 15e eeuw. Een spectaculair modernisme is het in het water van de Zuiderhaven gebouwde gebouw van het Groninger Museum. Het museum toont wisselende tentoonstellingen en exposities uit de voor- en vroege geschiedenis van de provincie.

Dag 5: Delfzijl
Het schip meert om 08:30 uur aan in Delfzijl en vertrekt om 18:00 uur

Delfzijl is een kleine gemeente in het noordoosten van Nederland met 24.694 inwoners. Al 3000 voor Christus vestigden de eerste mensen zich daar. Om zichzelf te beschermen tegen overstromingen in dit laaggelegen land, creëerden de voormalige bewoners zogenaamde "Wurten". Wurten zijn heuvels waarop boerderijen en later hele dorpen zijn gebouwd. Dergelijke Wurtenddorpen zijn typerend voor de omgeving van Delfzijl. Je hebt de hele dag om Delfzijl te ontdekken!

Dag 6: Sneek
Het schip meert om 08:00 uur aan in Sneek en vertrekt weer om 14:00 uur

Midden in het merengebied van de provincie Friesland ligt het in de Middeleeuwen ontstane Sneek, met ruim 30.000 inwoners één van de grotere steden van Friesland en kan het terugkijken op een lange geschiedenis. Het in rococostijl gerenoveerde stadhuis, de hoofdkerk en de prachtige oude waterpoort getuigen hiervan. Naast deze culturele bezienswaardigheden is Sneek ook een aanrader voor iedere watersportliefhebber. Tevens de vele jachthavens nodigen je uit om te genieten van de flair van de stad tijdens een wandeling langs de steigers.

Dag 7: Arnhem
Het schip meert om 07:00 uur aan in Arnhem en vertrekt weer om 14:00 uur

Arnhem is de hoofdstad van de provincie Gelderland. Met zo'n 160.000 inwoners is Arnhem een vrij kleine stad, maar het is de enige stad in Nederland die trolleybussen heeft, waardoor het de titel "trolleystad" krijgt. Arnhem biedt ook veel interessante verhalen, zoals die over de gevechten tussen de geallieerden en de Wehrmacht rond de Arnhemse Brug. Bovendien heeft Arnhem vele bezienswaardigheden, zoals de Eusebiuskerk of het Duivelshuis. Gebruik de ochtend om te ontdekken wat Arnhem te bieden heeft.

Dag 8: Keulen
Je meert om 08:00 uur aan in Keulen, na het ontbijt start de ontscheping

Wat een geweldige ervaring was dat! Deze dagen hebben zoveel onvergetelijke indrukken bij je achtergelaten! Na het heerlijk verzorgde ontbijt is het tijd om het schip te verlaten en richting huis te gaan. Neem zeker nog even een kijkje in het centrum van Keulen, deze fascinerende stad heeft voor ieder wat wils! Zo vind je er prachtige middeleeuwse kerken, maar kun je er ook prima winkelen of genieten op een terras langs de Rijn.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
DCS Amethyst Classic
Rheinhafen Keulen,
Keulen, Duitsland
Kaart
Rheinhafen Keulen, Keulen, Duitsland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

De Amethyst Classic van DCS is een stijlvol rivierschip met moderne voorzieningen. Het schip heeft een gedeeltelijke renovatie ondergaan, waardoor het schip een nog modernere uitstraling heeft. Door de persoonlijke service aan boord zal je je verblijf als erg comfortabel ervaren. Alle hutten zijn buitenhutten, van waaruit je kunt genieten van een fantastisch uitzicht. In het restaurant op het deck kun je terecht voor heerlijke maaltijden en verwen je jezelf met culinaire hoogstandjes. Ontspan met een kopje koffie en een goed boek in de leeshoek op het bovendek of geniet in de bar van het schitterende uitzicht over het voorbijtrekkende landschap. In de spa op het hoofddek kun je terecht voor ontspanning en wordt je van top tot teen verwend. Ontsnap even aan de dagelijkse drukte terwijl je geniet van een rustgevende massage. Ontspan in het bubbelbad. Wi-Fi is beschikbaar tegen betaling.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Kamerfaciliteiten

  • Airconditioning
  • Douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Telefoon
  • Kluisje
  • Televisie

Hotelfaciliteiten

Restaurant
Ja
Lounge
Ja
Binnenzwembad
Ja
Sauna
Ja
Fitnessruimte
Ja
Wellnessfaciliteiten
Ja
Bar
Ja
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Let op:

  • De 2-persoonshut moet door 2 personen bezet worden en kan niet door 1 persoon geboekt worden.
  • Minimum deelname per afvaart 120 passagiers
  • Voor deze reis geldt dat bij het niet voldoende deelname de reis geannuleerd kan worden.
  • Voertaal van deze Cruise is Duits.
  • Graag eventuele diëten of allergieën met de boeking doorgeven zodat er rekening mee gehouden kan worden
  • Ter plaatse kun je optionele excursies bijboeken:
    Excursie Paleis Het Loo tuinen
    Excursie Giethoorn & Orchidee boerderij
    Excursie Groningen Stad & Grachten
    Excursie Papenburg & Meyer Werft
    Excursie Leeuwarden/Friesland
    Excursie Arnhem wandeltour
Inchecken

Vanaf 14:00 uur.

Uitchecken

Tot 09:30 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24-uursreceptie

Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro