Autorondreis
dagen

Rondreis Duitse Hanzesteden en natuur incl. ontbijt

Ringhotel Villa Westerberge
Aschersleben, Saksen-Anhalt, Duitsland bekijk op kaart
8-, 11-, 12- of 15-daagse autorondreis Duitse Hanzesteden en natuurschoon incl. ontbijt

Hamburg is u wellicht al bekend. Het is op Berlijn na, de grootste stad van Duitsland met bijna 2 miljoen inwoners. Het verdrag tussen de steden Hamburg en Lubeck in 1241 geldt als het begin van de samenwerking tussen de Hanzesteden. Er zijn meer juweeltjes te vinden op deze route, zoals het natuurgebied Harz waar u kunt genieten van een adembenemende natuur. Hier kunt u o.a. een stoomtrein nemen naar de top van de Brocken berg (1.142 meter hoog). Ook de UNESCO stad Quedlinburg en de pittoreske stad Goslar zijn een bezoek meer dan waard met haar oude stadscentra. De hanzesteden Lubeck en Rostock mogen niet ontbreken aan uw reis. Zo zijn er nog veel meer bezienswaardigheden op te noemen, zoals het meer van Muritz en aan de kust de mooie zandstranden, de autostad Wolfsburg waar Volkswagen zijn vestiging heeft, het stadje Braunschweig (ooit de troon van de koningen en keizers) en het indrukwekkende romantische paleis van Schwerin. Onderweg heb je alle mogelijkheid om even uit de auto te stappen voor een prachtige wandeling in de natuur en geniet van het adembenemende berglandschap! Leer van alles over de verschillende steden, cultuur en de historie van het land. Je hebt tijdens deze rondreis alle vrijheid om zelf te bepalen wat je wilt bezoeken.

Route
Gedurende de route verblijft u in 4-sterrenhotels waarbij u o.a. de volgende plaatsen kunt bezoeken: Hamburg, Lubeck, Rostock, Muritz, Berlijn, Quidlinburg, Goslar, Braunschweig, Wolfburg en natuurgebied Harz.

Autorondreis
dagen

Rondreis Duitse Hanzesteden en natuur incl. ontbijt

Ringhotel Villa Westerberge
Aschersleben, Saksen-Anhalt, Duitsland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 2, 3, 4 of 5 overnachtingen bij Villa Westerberge in Aschersleben
  • 2, 3 of 4 overnachtingen bij Schlosshotel Tangermünde in Tangermünde
  • 3, 4 of 5 overnachtingen bij Warnemunder Hof in Rostock
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Verblijf in uitstekende 4*-hotels
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in de hotels
  • Toegang tot museum Neo Rauch
  • Tip: Bezoek het natuur- en recreatiegebied 'Alte Burg' in Aschersleben
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1: Aankomst in Duitsland - Aschersleben
Je verblijft de aankomende twee nachten in Villa Westerberge in Aschersleben.

Vandaag kom je aan in Aschersleben en kan je roadtrip door de Duitse Hanzesteden beginnen! Aschersleben ligt tussen de Harz en de Maagdenburger Börde in en is de oudste stad van Sachsen-Anhalt. Wegens de geografische ligging wordt Achersleben ook wel 'Tor zum Harz' genoemd. In Aschersleben vindt je diverse bouwstijlen, die uit de laatste eeuwen stammen. De gebouwen in de oude stadskern worden door de Romaanse kunst, de gotiek (St.-Stephani-Kirche), de renaissance (Rathaus) en barok bepaald.

Dag 2: Aschersleben
Bezoek ook het Concordiassee, Het grootste kunstmatige meer in de uitlopers van de Harz. Een gerenoveerd gebied met strandzwembaden, sport- en watersportfaciliteiten, avontuurlijke en avontuurlijke speeltuinen en rustige wandelpaden en natuurpaden.

Dag 3: Aschersleben - Tangermunde. 120 km
Je verblijft de aankomende twee nachten in Schlosshotel in Tangermünde

Vandaag reis je door naar de stad Tangermünde. Maak onderweg een stop in de stad Maagdenburg. Maagdenburg is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt. Maagdenburg ligt aan de Elbe. De bezienswaardigheden en attracties die Maagdenburg te bieden heeft, weerspiegelen zowel het bewogen verleden als de huidige metropool. De kathedraal die gewijd is aan St. Maurice en St. Catherine en het kunstmuseum in het Onze-Lieve-Vrouw-klooster zijn slechts een aantal voorbeelden van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van de stad. Maagdenburg is niet alleen de thuisbasis van historische monumenten, er zijn ook moderne attracties die het bezoeken meer dan waard zijn. De Maagdenburg Waterway Junction bezit 's wereld langste kanaalbrug en ook de Green Citadel of Maagdenburg wordt veelvuldig geprezen. Daarnaast is ook de Alter Markt met het bekende standbeeld "Maagdenburg Horseman" een hoogtepunt in het stadsbeeld.

Dag 4: Tangermünde
Dit hotel is gevestigd in het kasteel van Tangermünde en biedt uitzicht op de rivier de Tanger. Bezoek de Brug van Tangermünde.

Dag 5: Tangermünde - Rostock 219 km
Je verblijft de aankomende drie nachten in Hotel Warnermunder Hof.

Vandaag reis je door naar Rostock. Maak onderweg een stop in Schwerin. Schwerin is een stad in Noord-Duitsland. Het is de hoofdstad van de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren. Schwerin wordt omringd door meren. Bezoek het Slot of Kasteel van Schwerin, het staat op een eiland in de Schweriner See. Rij daarna door naar de Duitse stad Wismar, Wismar is een haven- en handelsstad. Voornaamste bezienswaardigheden zijn de Nikolaikirche, het op een na hoogste kerkgebouw in baksteengotiek ter wereld, het marktplein met de Alter Schwede (met 14de-eeuwse bakstenen gevel) en de Wasserkunst, het symbool van de stad. Dit is een paviljoen in Hollandse renaissancestijl, vanwaar het water over de stad werd gedistribueerd. Het imposante stadhuis is 19de-eeuws, van een meer recente datum dan in andere Hanzesteden. Van de oude stadsverdediging rest nog een stadspoort. De Georgenkirche, de grootste kerk van Wismar, kan na een ingrijpende restauratie weer als bezienswaardigheid worden gezien.

Dag 6: Rostock
Rostock is een stad in het noordoosten van Duitsland. Het is de grootste stad van de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. Rostock ligt in het noorden van Mecklenburg, aan de Warnow. Het 12 kilometer lange gedeelte hiervan tussen het centrum van Rostock en de kust wordt Unterwarnow genoemd en is bevaarbaar. Aan de monding van de Warnow liggen het stadsdeel Warnemünde en de haven van Rostock, die de derde Duitse Oostzeehaven in grootte is, na Kiel en Lübeck.

Dag 7: Rostock
Wandelaars kunnen worden aanbevolen om de straat Kröpeliner Strasse te bezoeken. Dit is echt een schilderachtige plek met vele terrasjes en winkels. Als je langs Stadthafen promenade loopt kun je naar oude schepen kijken of van een boottocht genieten. De buitenwijken van de stad zijn ook voorzien van diverse attracties, waaronder mooie oude kloosters en vestingwerken.

Dag 8: Einde reis
De reis zit erop: helaas is het weer tijd om richting huis te vertrekken.

LET OP!!

Bovenstaande dag omschrijving is o.b.v. de 8-daagse rondreis

Indien je kiest voor de 10-daagse rondreis, verblijf je drie nachten in Villa Westerberge, drie nachten in Schlosshotel Tangermunde en drie nachten in Warnermunderhof.

Indien je kiest voor de 12-daagse rondreis, verblijf je vier nachten in Villa Westerberge, drie nachten in Schlosshotel Tangermunde en vier nachten in Warnermunderhof

Indien je kiest voor de 15-daagse rondreis, verblijf je vijf nachten in Villa Westerberge, vier nachten in Schlosshotel Tangermunde en vijf nachten in Warnermunderhof

Let op: Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere, maar gelijkwaardige accommodatie.

Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Ringhotel Villa Westerberge
An den Westerbergen 1,
Aschersleben, Duitsland
Kaart
An den Westerbergen 1, Aschersleben, Duitsland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Ringhotel Villa Westerberge is een schilderachtig hotel gelegen bij een prachtig park aan de rand van het middeleeuwse stadje Aschersleben en staat bekend om zijn klassiek interieur, de sprookjesachtige tuin en de landelijke omgeving. Ringhotel Villa Westerberge ontvangt jou met open armen zodat je kunt genieten en ontspannend. De 28 hotelkamers zijn klassiek en ruim ingericht en zijn van alle gemakken voorzien. Neem een lekker drankje bij de gezellige bar en kom in contact met andere reizigers!

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja
Parkeerkosten
Geen
Huisdieren toegestaan (op aanvraag)
Ja
Huisdieren toeslag/voorwaarden
Op aanvraag
Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Koffie- en theefaciliteiten
  • Telefoon
  • Televisie
  • Zitje

Hotelfaciliteiten

Restaurant
Ja
Lift
Ja
Bagage-opslag
Ja
Lounge
Ja
Sauna
Ja
Fitnessruimte
Ja
Terras
Ja
Bar
Ja
Hoogtepunten

Aschersleben

Bezienswaardigheden, Musea, Cultuur, Steden
Seegraben 3

In Ascherleben bevindt zich het museum van Ascherleben. Dit museum biedt een permanente tentoonstelling van de kunst van de in 1930 in Aschersleben geboren kunstenaar Klaus Moritz.

Falkenstein

Bezienswaardigheden
Falkenstein

Falkenstein is een plaats met zo’n 6000 inwoners in de Landkreis Harz. Hoog boven de stad Falkenstein, zetelt een middeleeuwse burcht met dezelfde naam.

Quedlinburg

Steden
Quedlinburg

Quedlinburg heeft naast de historische binnenstad nog veel moois te bieden met o.a. de kasteelberg, het Renaissanceslot en de stichtskerk Sint Servatius.

Halberstadt

Bezienswaardigheden, Musea, Cultuur, Steden
Westendorf 24-26

Halberstadt is een plaats in de Duitse deelstaat Sasken-Anhalt. Er zijn vele musea te bezoeken in Halberstadt, zoals het literatuurmuseum Gleimhaus en het stadsmuseum.

Blankenburg

Musea, Steden
Friedenstrasse 4

De bekende 20 km lange grillige rotsformatie de Duivelsmuur begint in Blankenburg. Buiten Blankenburg ligt kasteelruïne Regenstein die nu een openluchtmuseum is.

Burg Querfurt

Bezienswaardigheden, Cultuur
Querfurt

De grootste burcht in midden-Duitsland. Kom meer te weten in het kasteel zelf of eet heerlijke lokale gerechten in het restaurant.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Huisdieren toeslag/voorwaarden

Op aanvraag

Parkeren

Ja

Parkeerkosten

Geen

Inchecken

Vanaf 14:00 uur.

Uitchecken

Tot 12:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur per dag

Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Voorwaarden
Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro