Stedentrips
dagen

Verblijf aan Rivier de Lee in Cork incl. vlucht en ontbijt

Jurys Inn Cork
Cork, Cork, Ierland bekijk op kaart
Stedentrip naar het historische Cork voor 3, 4 of 5 dagen incl. vlucht en ontbijt

Bezoek het historische Cork! Na de hoofdstad Dublin is Cork de tweede stad van Ierland en heeft Cork alles te bieden wat een stedentrip nodig heeft. Deze historische stad in Zuid-Ierland heeft mega veel gezellige pubs, restaurants en bezienswaardigheden. Geniet hier van de Ierse sfeer en bewonder de prachtige oude gebouwen, waaronder het stadhuis Red Abbey en ontdek de bruisende overdekte Engelse markt die zich bevindt in het centrum van Cork. Daarnaast is Cork een perfecte uitvalbasis om het mooie zuidwesten van Ierland te verkennen. Je kunt er baaitjes, subtropische tuinen en de schilderachtige vissersdorpjes vinden. Kortom genieten!

Stedentrips
dagen

Verblijf aan Rivier de Lee in Cork incl. vlucht en ontbijt

Jurys Inn Cork
Cork, Cork, Ierland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 2, 3 of 4 overnachtingen
  • Retourvlucht naar Cork vanaf een luchthaven naar keuze
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Hotel gelegen aan rivier de Lee
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in het hotel
  • Tip: bezoek City Goal (van gevangenis tot museum)
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Leuke tips in de omgeving

Cork is een levendige universiteitsstad bij de rivier Lee, helemaal in het zuiden van de Ierse Republiek. De stad is verbonden met de zee door haar haven en kent een lange, woelige geschiedenis, die je in haar straten en historische gebouwen kan ontdekken.

Kunst in St. Peters's Cork
St. Peter’s Cork werd gebouwd in 1788. Het noordelijke portiek dateert uit 1710 en is daarmee iets ouder dan de rest van het gebouw. De gotische toren werd eraan toegevoegd in 1840. In 1949 werd de kerk ontwijd. Het gebouw deed lang dienst als warenhuis, totdat de Cork City Council het gebouw in 1994 liet restaureren.

Ontdek verse, lokale producten in de English Market
De overdekte English Market voorziet Cork al sinds 1788 van voedingsproducten. Ook nu nog verkopen marktkramers er een grote variatie aan vers, biologisch en plaatselijk gekweekt voedsel. In 1980 werd het gebouw vernield in een brand, en opnieuw gerestaureerd. Je kan de markt binnengaan langs 4 ingangen: via de Grand Parade Entrance, via de kant van Princes Street, langs New Market Lane of langs Mutton Lane. Dit is de ideale plek om wat ingrediënten te kopen voor een picknick onderweg, of te genieten van een vlugge snack met een kopje thee.

City Goal, van gevangenis tot museum
City Goal is een 19de-eeuwse gevangenis die omgetoverd werd tot populair museum. Het huidige gebouw opende zijn deuren in 1824, ter vervanging van een oudere gevangenis. Aanvankelijk werden er zowel mannelijke als vrouwelijke gedetineerden ondergebracht. In 1878 werd het uitsluitend een vrouwengevangenis en in 1923, na de opstanden van de Ierse Onafhankelijkheidstrijd en de Ierse Burgeroorlog, werd de goal voorgoed gesloten. Alle overgebleven gevangenen werden ofwel vrijgelaten ofwel overgebracht naar andere gevangenissen. Het gebouw raakte in verval, maar werd in 1993 heropend als museum. Het museum gaat vooral dieper in op de kleinere misdrijven waarvoor mensen werden opgesloten, en hoe de ellende van de Grote Hongersnood ook een weerslag had op de gevangenissen.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Jurys Inn Cork
Anderson's Quay, Centre,
Cork, Ierland
Kaart
Anderson's Quay, Centre, Cork, Ierland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Jurys Inn Cork bevindt zich aan de rivier de Lee, op 5 minuten wandelafstand van het treinstation en op slechts een korte afstand van het winkelcentra Merchant's Quay. Dit 4*-hotel heeft in totaal 133 kamers die beschikken over een flatscreen-tv, ruime badkamer en gratis Wi-Fi. Er zijn kinderbedden beschikbaar en kamers voor minderinvalide. Het hotel is voorzien van een restaurant met een internationaal menu en biedt ook roomservice aan. De bar van het hotel biedt lunch, snacks en koffie en thee faciliteiten.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Nee
Huisdieren toegestaan (op aanvraag)
Nee
Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Wi-Fi
  • Koffie- en theefaciliteiten
  • Televisie

Hotelfaciliteiten

Restaurant
Ja
Lift
Ja
Bagage-opslag
Ja
Bar
Ja
Hoogtepunten

Killmainham Goal

Bezienswaardigheden, Musea, Tours & activiteiten, Cultuur
Inchicore Rd

Bezoek Kilmainham Gaol dat tot aan de turbulentste revolutie van Ierland ooit, bijna anderhalve eeuw dienstdeed als gevangenis. Beleef het in een audiovisuele tentoonstelling en rondleiding.

Guinness Storehouse

Bezienswaardigheden
St James's Gate

Het Guinness Storehouse is een leuke toeristische attractie bij de brouwerij van Guinness gelegen in het centrum van Dublin.

St Patrick's Cathedral

Bezienswaardigheden, Cultuur
St Patrick's Close

St Patrick’s Cathedral is de grootste kerk van Dublin en staat niet ver van de enige andere Anglicaanse kerk, Christ Church Cathedral. Beide zijn een populaire bezienswaardigheid.

Chester Beatty Library

Bezienswaardigheden, Musea, Cultuur
Dublin Castle

De Chester Beatty Library is een bibliotheek annex museum in Dublin. Sinds 7 februari 2000, de 125e geboortedag van Beatty, is het museum gevestigd op het terrein van Dublin Castle.

Dublin Castle

Bezienswaardigheden, Musea
Castle Street

In het hart van de stad ligt het statige Dublin Castle. Er zijn twee musea, een internationaal conferentiecentrum, twee cafe’s, twee tuinen, een bibliotheek en wat overheidsgebouwen.

Temple-Bar

Bezienswaardigheden
Cecilia Street

Het uitgaansgebied van Dublin bevindt zich voornamelijk in het oude middeleeuwse centrum. Dit culturele uitgaansgebied heeft de naam Temple-Bar gekregen.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Kinderkorting

Er is kinderkorting van toepassing.

Parkeren

Nee

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 12:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur.

Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro