Uniek overnachten
dagen

Sprookjesachtig verblijf in 11e-eeuws ridderkasteel aan de Edersee incl. diner

Schloss Waldeck
Waldeck, Hessen, Duitsland bekijk op kaart
Geniet nu 3, 4, 5 of 6 dagen van een sprookjesachtig verblijf in een 4*-kasteelhotel aan de Edersee incl. 4-gangenmenu

Waan je in een sprookje tijdens je verblijf in dit prachtige 4-sterren kasteelhotel! Kasteel Waldeck ligt op de overblijfselen van een 11e-eeuws fort, hoog boven de stad Waldeck, in het district Waldeck-Frankenberg in Hessen (Duitsland). Het kasteel ligt ten noorden van het natuurreservaat Kellerwald-Edersee, 120 meter boven de noordkust van de Edersee, op een steile, beboste rots nabij het centrum van stad Waldeck. Voorheen was dit prachtige slot de voorouderlijke zetel en residentie van de graven van Waldeck. Sinds 2009 is het slot omgetoverd tot een luxe 4-sterrenhotel. Het zal je tijdens je verblijf aan niets ontbreken. Kastelen, bossen, lieflijke dorpen, meren en gezellige terrasjes in de dalen van het heuvellandschap: Hochsauerland heeft het allemaal!

Uniek overnachten
dagen

Sprookjesachtig verblijf in 11e-eeuws ridderkasteel aan de Edersee incl. diner

Schloss Waldeck
Waldeck, Hessen, Duitsland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 2, 3, 4 of 5 overnachtingen
  • Leuk presentje op de kamer
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • 1 x koffie- of theespecialiteit in het Panorama Restaurant
  • 1 x 4-gangendiner op de 2e avond t.w.v. € 79,00 pp
  • 1 x entree tot Schlossmuseum Waldeck met audiotour (op zondagen)
  • Gratis upgrade naar een Premium kamer (o.b.v. beschikbaarheid)
  • Late check-out op zondag (o.b.v. beschikbaarheid)
  • Dagelijks gratis gebruik van het wellnesscentrum
  • Inclusief late check-out tot 15.00 uur (o.b.v. beschikbaarheid)
  • Hotel op Zoover beoordeeld met een 8,0!
  • Gratis gebruik van Wi-Fi en parkeren o.b.v. beschikbaarheid
  • Tip: bezoek de sommerrodelbahn in Edersee
  • Omboeken mogelijk tot uiterlijk 23 dagen voor aankomst

Informatie over de omgeving

De streek tussen de Diemel-Stausee, (die gedeeltelijk tot Nordrhein-Westfalen behoort) en de Edersee, in het noordwesten van de deelstaat Hessen, grenzend aan het Hoch-Sauerland wordt het Waldeckerland genoemd. Het Waldeckerland is licht bergachtig overdekt met vrij dichte bossen afgewisseld met meren en weilanden. Het stadje Korbach is de hoofdplaats van het Kreis Waldeck wat ontstaan is uit het voormalige vorstendom Waldeck dat Arolsen had als residentie. De Hegekopf is met zijn 843 meter de hoogste top in de omgeving. Vlakbij ligt Willingen wat bekendheid geniet om de wintersportmogelijkheden. Het Waldecker Upland wordt dit deel van de regio genoemd en kent een wat ruw klimaat. Toch trekt de streek veel bezoekers en dat niet alleen in de winter. Vooral zomers is het goed toeven met haar gezellige stadjes, prachtige natuur en heldere meren.

Ook een grote trekpleister is onbetwist de Edersee, Edersee, ook wel Eder Stausee genoemd ligt aan de zuidrand van het Waldeckerland. Het meer is in 1912 ontstaan en is met een oppervlak van 1200 hectare één van de grootste meren van Duitsland. De dam die een lengte heeft van 400 meter is een paar kilometer ten zuidoosten van Waldeck te vinden. Naast het regelen van de waterstand in de rivier de Weser, wat voor belang is voor de scheepvaart is de energievoorziening van de Talsperre ook een belangrijke functie. Bij de dam zijn twee elektriciteitscentrales actief.

Omboekgarantie
100% Omboekgarantie
Je kunt jouw boeking tot uiterlijk 23 dagen voor aankomst kosteloos omboeken naar een andere datum of reis op onze website.
Klik hier hoe je dit doet.
Schloss Waldeck
Schloßstraße 1,
Waldeck, Duitsland
Kaart
Schloßstraße 1, Waldeck, Duitsland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Een van de meest markante bezienswaardigheden van de regio, het 4-sterren superior Hotel Schloss Waldeck in het kasteel Waldeck, ligt op de top van een heuvel. Het hotel ligt 120 meter boven het meer Edersee en biedt een adembenemend uitzicht op het meer, het nationale park en het Kellerwald-Edersee natuurreservaat. Het historische hotel biedt elegante kamers met uitzicht op het meer de Edersee en de omliggende natuurparken. Het hotel heeft een eigen uitstekend restaurant en een wellnesscentrum. Alle kamers zijn opnieuw en comfortabel ingericht. De kamers zijn uitgerust met een eigen badkamer met bad en/of douche en een toilet. Daarnaast vind je er een föhn, make-upspiegel, minibar (tegen betaling), badjas incl. schoenen, internet, kluis met oplaadapparaat voor de laptop en een modern multimediasysteem.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja, in de omgeving
Parkeerkosten
Geen
Huisdieren toeslag/voorwaarden
€ 15,00 p.n.
Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Bad en/of douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Minibar
  • Kluisje
  • Televisie

Hotelfaciliteiten

Ontbijtruimte
Ja
Restaurant
Ja
Bagage-opslag
Ja
Lounge
Ja
Sauna
Ja
Wellnessfaciliteiten
Ja
Terras
Ja
Hoogtepunten

Schloss Waldeck

Bezienswaardigheden, Cultuur, Musea
Schloßstraße 15

200 meter boven het 27 kilometer lange meer, troont het symbool van de streek, kasteel Waldeck. Het gebouw heeft vanaf het jaar 1120 meerder bestemmingen gehad.

Edersee

Bezienswaardigheden
Randstrasse 5

De Edersee is een paradijs voor recreatie en vakantieplezier midden in het landschap van het Middengebergte. Van de stuwsprong tot aan de stuwdam garanderen talrijke attracties.

Schloss Arolsen

Bezienswaardigheden, Steden
Schloßstraße 27

Een prachtig kasteel in barokstijl. Het bijzondere aan het kasteel is dat de Duitse prinses Emma hier in 1858 is geboren, zij trouwde met de Nederlandse koning Willem III.

Marsberg

Bezienswaardigheden, Steden
Marsberg

Marsberg ligt in een schitterend natuurgebied in Sauerland. Verken de omgeving en het landschap met de verschillende wandel- en fietspaden die zich in en rondom Marsberg bevinden.

Zoutgrotten

Bezienswaardigheden
Im Orketal 33

Wie denkt dat zout vrijwel alleen gebruikt wordt in eten en als bestrijdingsmiddel tegen gladheid die moet eens een kijkje gaan nemen in de zoutgrotten van Winterberg.

Winterberg

Steden
Winterberg

Winterberg is een kleine stad in het hoge Sauerland in het Rothaargebergte en wordt omgeven door bergen met een hoogte tot 842 meter.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Huisdieren toeslag/voorwaarden

€ 15,00 p.n.

Parkeren

Ja, in de omgeving

Parkeerkosten

Geen

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 11:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

06:00 - 23:00 uur

Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 1.00 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Voorwaarden
Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro