Zonvakanties
6, 8, 11 of 15 dagen
Incl. ontbijt
Kinderkorting

Verblijf o.b.v. halfpension in het noorden van Griekenland incl. vlucht

Cosmopolitan Hotel & Spa
Paralia Katerini, Katerini, Griekenland bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
379,-
totaal: 825,45 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 6 dagen en voor 1 aankomstdag beschikbaar!
Verblijf 6, 8, 11 of 15 dagen o.b.v. halfpension in het noorden van Griekenland in Paralia Katerini incl. vlucht

Verblijf in het prachtige 4*-Cosmopolitan Hotel & Spa, waar je heerlijk kunt relaxen bij het zwembad bij het hotel. Ben jij meer een zee liefhebber? Geen probleem! Het hotel ligt op maar liefst 200 meter afstand van het heerlijke zandstrand met kraakhelder zeewater. Verder vind je in de omgeving een natuurlijke haven, openluchtmarkten, cafés en gezellige bars.
Wil je een dagje er tussenuit? Dan is het centrum van Katerini een echte aanrader! De stad heeft veel leuke winkels, maar ook veel bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de Agios Prokopios Church.

Familiekamers met HOGE kortingen!

Zonvakanties
6, 8, 11 of 15 dagen
Incl. ontbijt
Kinderkorting

Verblijf o.b.v. halfpension in het noorden van Griekenland incl. vlucht

Cosmopolitan Hotel & Spa
Paralia Katerini, Katerini, Griekenland bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
  • 5, 7, 10 of 14 overnachtingen
  • Retourvlucht naar Thessaloniki vanaf een luchthaven naar keuze
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Dagelijks dinerbuffet
  • Familiekamers met hoge kortingen!
  • Gratis gebruik van Wi-Fi en parkeren bij het hotel
  • Tip: bezoek de Agios Prokopios Church
Tips in de omgeving

Het paleis, arcade en mausoleum van Gelarius
Het oude centrum van Thessaloniki is eigenlijk het oude paleis van keizer Gelarius. Langs de straat ‘Egnatia’ zie je de opgravingen van het paleis, en de schitterende mozaïeken en marmeren vloeren zijn prachtig bewaard gebleven. Aan het einde loop je tegen de Rotonda aan. De keizer liet dit mausoleum bouwen, maar omdat hij uiteindelijk ergens anders stierf, bleef de Rotonda in onbruik. De Ottomanen gebruikten de Rotonda vervolgens als moskee en één van de minaretten staat nu nog fier overeind. De Rotonda is ’s ochtends geopend en dan kun je er de bijzondere fresco’s bewonderen. Vlakbij zie je nog één overwinningsboog uit de tijd van Gelarius en als je bedenkt dat er aan het begin van onze jaartelling zo’n 30 van dit soort bogen de straten van de stad sierden, kun je je wel bedenken hoe belangrijk Thessaloniki in die periode was.

Meteora
De kloosters van Meteora bij Kalambaka zijn één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Griekenland. Je vind hier in totaal zes 'zwevende' kloosters: Grote Meteoor, Varlaam, Agia Nikolaou Anapafsas, Megalo Meteora (Metamorfosis), Roussanou, Agia Triada (Holy Trinity) en Agia Stefanou. Voorheen waren het 24 kloosters, maar tegenwoordig zijn er nog maar zes bewoond door monniken. Twee kloosters hanteren nog steeds het monastieke regime en de andere vier zijn musea en toeristische bezienswaardigheden geworden. Leuk weetje: je kunt de steile rotspartijen ook terug zien in de James Bond film For your Eyes only.

Haia Sofia
De Haia Sophia in Istanbul is misschien wel het mooiste gebouw dat je ooit hebt gezien. Maar de Haia Sofia in Thessaloniki mag er ook zijn. Je loopt, tijdens een wandeling door de stad, vanzelf tegen deze imposante kerk aan. Natuurlijk ontbreken de mozaïeken en enorme iconen niet in deze kerk, maar er zijn toch ook nog genoeg verwijzingen naar de Griekse mythologie. Zoals de kroonluchters van de kerk die uit vergulde pauwenveren bestaan en verwijzen naar de Griekse godin Hera.

Dion Archeologisch Park
Dit archeologisch park is gunstig gelegen aan de voet van de erg Olympus en nabij de stranden van Paralia en Olympiaki Akti. Naast de archeologische opgravingen vind je er ook prachtige planten en dieren. Dit heeft te maken dat het op zeer vruchtbare en waterrijke grond is gelegen. Afwisselend loop je tussen Griekse en Romeinse opgravingen en de prachtige natuur. Aan de overkant ligt het wat nieuwere Romeinse gedeelte van Dion. Hier vind je onder andere de overblijfselen van prachtige mozaïekvloeren. Op ongeveer 500 meter hiervandaan is de gallery. Hier worden in een 3 verdiepingen hoog museum archeologische vondsten tentoon. Bij binnenkomst zal je eerst een korte film te zien krijgen met een kleine toelichting.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Cosmopolitan Hotel & Spa
Kallithea Beach,
Paralia Katerini, Griekenland
Kaart
Kallithea Beach, Paralia Katerini, Griekenland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Het 4*-Cosmopolitan Hotel & Spa is gelegen in de plaats Paralia Katerini nabij het strand. Het hotel is modern met veel luxe. Het prachtige zandstrand ligt op 200 meter afstand, dus enkele minuten wandelen. Verder beschikt hotel over een binnen- en buitenzwembad, restaurant en verschillende spafaciliteiten. De kamers zijn standaard voorzien van een airconditioning, kluisje, televisie en een badkamer die is uitgerust met een douche of bad, wastafel, föhn en toilet. Er is gratis Wi-Fi beschikbaar in het hotel.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja
Parkeerkosten
Geen
Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Airconditioning
  • Bad en/of douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Telefoon
  • Minibar
  • Kluisje
  • Televisie

Hotelfaciliteiten

Restaurant
Ja
Lift
Ja
Bagage-opslag
Ja
Binnenzwembad
Ja
Buitenzwembad
Ja
Fitnessruimte
Ja
Wellnessfaciliteiten
Ja
Terras
Ja
Bar
Ja
Speeltuin
Ja
Hoogtepunten

Enipeas watervallen

Natuur & Parken
Litochoro

De Enipea watervallen liggen in het nationaal park Olympos en is de grootste waterval in dit gebied. De waterval is meer dan 10 meter hoog en heeft een klein meertje gecreëerd aan de voet.

Veria

Steden
Patriarchou Ioakim

Veria ligt aan de oostelijke uitlopers van de berg Vermio. Het is een moderne stad met grote pleinen, traditionele huizen en veel Byzantijnse kerken. Veria is een historische stad met een rijke cultuur en ligt in het midden van een prachtige natuurlijke omgeving.

Thessaloniki

Steden
Thessaloniki

In het noorden van Griekenland ligt Thessaloniki. Thessaloniki staat bekend om de historie en dat blijkt ook wel aan het aantal monumenten die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. Er staan maar liefst vijftien historische monumenten op de lijst.

Nea Potidea

Steden, Eten en drinken
Nea Potidea

Nea Potidea, ook wel de poorten van Kassandra genoemd, is een kustplaatsje. Hier is het gelijknamige kanaal dat de gold van Kassandra met de golf van Thermaikos verbindt.

Afitos

Wijken
Afitos

Afitos of Athios is bekend als het balkon van Chalkidiki door de hogere ligging en een prachtig uitzicht op Toroneos Baai. Het dorp zelf is erg sfeervol met authentieke huizen.

Polychrono

Steden, Nachtleven
Polychrono

Polychrono beschikt over een mooi lang zandstrand dat geschikt is voor watersporters, zoals kanoën, jetskiën en waterfietsen. Ook heeft het dorp leuke winkels, restaurants en bars.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Kinderkorting

Er is kinderkorting van toepassing.

Parkeren

Ja

Parkeerkosten

Geen

Inchecken

Vanaf 16:00 uur.

Uitchecken

Tot 11:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur per dag

Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 7.00 per accommodatie per nacht. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro