Rondreizen
dagen

Rondreis door Riyad & Jeddah incl. vlucht, transfers en ontbijt

Rondreis Riyad-Jeddah
Riyad, Nadjd, Saudi-Arabië bekijk op kaart
Ontdek in 8, 10 of 13 dagen Riyad & Jeddah incl. vlucht, transfers, tours en ontbijt

Met deze rondreis leer je delen van het unieke Saudi-Arabië kennen. Grotendeel van dit land is woestijn en het heeft dan ook enkele van de grootste woestijngebieden. De belangrijkste religie is de Islam en het land is de thuisbasis van Mekka en Medina. Riyad is de culturele hoofdstad van het land. In deze stad vind je een mix van moderniteit en oudheid. Zo heb je een historisch centrum, maar zijn er ook vele grote moderne winkelcentra. Dus voor een dagje shoppen, zit je hier zeker goed. Vroeger werd het gebied vereerd om zijn vruchtbare grond, vele kanalen en bomen. Hier komt ook de naam Riyad vandaan wat 'tuinen' betekent. Jeddah is een havenstad aan de Rode Zee. Onder de moslims staat deze stad ook wel bekend als 'de poort naar Mekka'. Elk jaar maken vele moslims de bedevaart naar deze stad. In Jeddah vind je mooie kleurrijke koraalriffen en witte zandstranden.

Rondreizen
dagen

Rondreis door Riyad & Jeddah incl. vlucht, transfers en ontbijt

Rondreis Riyad-Jeddah
Riyad, Nadjd, Saudi-Arabië bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 7, 9 of 12 overnachtingen
  • Enkele vlucht vanaf Schiphol Amsterdam naar Riyad
  • Enkele vlucht vanaf Riyad naar Jeddah
  • Enkele vlucht vanaf Jeddah naar Schiphol Amsterdam
  • Inclusief alle privétransfers
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • 3 x per verblijf lunch
  • 3 x per verblijf diner
  • Een tour met begeleiding door Riyad
  • Een tour met begeleiding door Jeddah
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1 - 4: Riyad
Je verblijft aankomende 3 nachten in een hotel in Riyad

De eerste paar dagen verblijf je in Riyad, de culturele hoofdstad van Saudi-Arabië. Zodra je geland bent, word je opgehaald door je transfer en naar je hotel gebracht. Daar kan je even bijkomen van je lange reis. Na een heerlijke nacht geslapen te hebben en een heerlijk ontbijt achter de kiezen, is het tijd om Riyad te ontdekken. Tijdens één van je dagen in Riyad krijg je een tour door de stad met een Engelssprekende tour leider. De rest van de tijd kan je op eigen gelegenheid de stad ontdekken. In Riyad vind je voornamelijk wolkenkrabbers, grote modewinkels en moderne fastfoodrestaurants. Het bekendste winkelcentrum is de Kingdom Centre. Hier kan je met de lift naar boven waar je kan genieten van een waanzinnig uitzicht over de stad. In de Souq al Jamal worden kamelen verkocht. Wil je liever cultuur snuiven? Ga dan naar het Marubba-paleis. Hier werd de eerste lift geplaats in Saoedi-Arabië. In de oude stad ad-Dira kan je je hart ophalen aan historische bezienswaardigheden. Hier vind je smalle straatjes en lage gebouwen, alsof de tijd heeft stilgestaan. Het fort Al-Masmak is een gebouw uit 1860 die gemaakt is van modder en klei. Hierin staan foto's en wapens uit de Saoedische geschiedenis. Het is ook erg leuk om even langs de kraampjes en winkeltjes te lopen op het oude Souq Al Zel. Daar verkopen ze specerijen, goud, tapijten, koffie en traditionele zoetigheden. In deze grote stad is genoeg te doen om je dagen te vullen. Afhankelijk van wat je geboekt hebt, word je na een aantal dagen met een transfer na de luchthaven gebracht. Op naar Jeddah!

Dag 4 - 8: Jeddah
Je verblijft aankomende 4 nachten in een hotel in Jeddah

Eenmaal in Jeddah aangekomen, word je vanaf het vliegveld met een transfer naar je hotel gebracht. In deze stad krijg je ook een tour met een Engelssprekende gids. De andere dagen kan je op je eigen gemak de stad verkennen of genieten van de hotelfaciliteiten zoals een zwembad. Als je de stad gaat verkennen, dan is een aanrader het historisch centrum 'Al Balad'. Het is een rustig gebied en staat sinds 2014 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier vind je torenachtige huizen uit de 19e eeuw, gemaakt van koraalpuin en kleimortel. Ook is hier de Souq Al Alawi, een markt met specerijen, sierraden en kunst. Wat je ook niet mag missen is het mooiste huis in Jeddah, de Naseef House. Binnen is een tentoonstelling die je kan bezoeken, maar vergeet niet om even een blik te werpen op de boom die recht voor het huis staat. Dit is namelijk de oudste boom in de stad. Misschien wel het belangrijkste van Jeddah is dat het ook wel de toegangspoort naar Mekka is. Elk jaar komen hier vele moslims voor de pelgrimstocht naar Mekka toe.
Op dag 8, 10 of 13 kan je genieten van je laatste ontbijt in het hotel in Jeddah. Daarna word je opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Helaas zit deze onvergetelijke vakantie erop en ga je met het vliegtuig weer terug naar Nederland.

Let op:
- Bovenstaand programma is o.b.v. de 8-daagse reis.
- Indien je de 10-daagse reis boekt, verblijf je 4 nachten in Riyad en 5 nachten in Jeddah.
- Indien je de 13-daagse reis boekt, verblijf je 6 nachten in Riyad en 6 nachten in Jeddah.

Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Rondreis Riyad-Jeddah
.,
Riyad, Saudi-Arabië
Kaart
., Riyad, Saudi-Arabië
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Tijdens deze 8-, 10- of 13-daagse rondreis ontdek je Saudi-Arabië. Je vliegt vanaf Amsterdam naar Riyad. Hier verblijf je een aantal dagen (afhankelijk van je reisduur) en ontdek je de stad onder begeleiding van een gids. Vervolgens vlieg je naar Jeddah. Ook hier verken je de stad onder begeleiding van een gids en heb je natuurlijk vrije tijd. Wanneer de reis ten einde loopt, vlieg je terug naar Amsterdam.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Kinderkorting

Er is kinderkorting van toepassing.

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 10:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur

Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 3.00 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Voorwaarden
Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro