Overnachting + belevenis
dagen

Culinair Toscane: halfpension incl. 4 culinaire bezoeken en lunches

Culinair Toscane
Montecatini Terme, Toscane, Italië bekijk op kaart
Geniet van een 5-daagse vakantie in Toscane o.b.v. halfpension incl. 4 culinaire bezoeken en lunches

Tijdens deze vakantie verblijf je in het prachtige Toscane. Toscane is één van de meest geliefde vakantieregio's van Italië en staat bekend om zijn zonnebloemen, pittoreske dorpjes en schilderachtige landschappen met wijngaarden. Tijdens deze vakantie zal je veel leren over Toscane. Zowel over de oude tradities als de échte Toscaanse gerechten. Je zal een kookcursus bijwonen en leren koken zoals de Toscaanse grootmoeders dat al deden en je gaat lokale vleeswaren en kazen proeven. Gelukkig is er nog genoeg tijd over om de adembenemende omgeving te verkennen en alles uit je vakantie te halen. Op naar Toscane!

Let op! Je reist o.b.v. eigen vervoer

Overnachting + belevenis
dagen

Culinair Toscane: halfpension incl. 4 culinaire bezoeken en lunches

Culinair Toscane
Montecatini Terme, Toscane, Italië bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 4 overnachtingen in een 3* Superior hotel
  • Dagelijks Italiaans ontbijt
  • Dagelijks diner
  • 1 x boerderijbezoek met kookcursus, lunch met lokale producten en inclusief drankjes
  • 1 x lunch met proeverij van lokale vleeswaren zoals Finocchiona, inclusief drankjes
  • 1 x lunch met verschillende lokale specialiteiten uit Colonnata, inclusief drankjes
  • 1 x lunch met kaasproeverij bij een kaasboerderij, inclusief drankjes
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
  • Omboeken mogelijk tot uiterlijk 9 dagen voor aankomst

Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1:
Vandaag bezoek je een Toscaanse boerderij in Altopascio. Hier kun je deelnemen aan een kookles gebaseerd op culinaire tradities van de Toscaanse grootmoeders. Je leert hier over het gebruik van rozen, kruiden en geneeskrachtige planten. Aansluitend is er een lunch met een proeverij van lokale producten. Na de lunch heb je vrije tijd. Een echte aanrader is om een bezoek te brengen aan Montecarlo di Lucca. Dis is één van de meest interessante en best bewaarde middeleeuwse dorpjes in de regio. Later zal je vertrekken naar Montecatini Terme, hier overnacht je in een 3*-hotel en geniet je van een lekker diner.

Dag 2:
Na het ontbijt vertrek je naar de Chianti-weg: Greve. Radda en Castellina wachten in Chianti op jou. Greve is niet alleen de hoofdstad van Chianti maar ook het vaderschap van de meest typische Toscaanse Salami: de Finocchiona. Op een lokale boerderij kun je genieten van deze lekkernij. Na de lunch wordt een bezoek aan Monteriggioni zeer aangeraden. Dit is het beroemdste dorp van Toscane. Wanneer je door dit dorp loopt heb je echt het gevoel dat de tijd heeft stilgestaan. Aan het einde van de dag keer je terug naar het hotel voor het diner.

Dag 3:
Je begint de dag met een lekker ontbijtje. Daarna zal je vertrekken naar de marmeren hoofdstad van de wereld: Carrara. Door de Toscanen wordt deze plek zeer gewaardeerd vanwege zijn heerlijke Lardo di Colonnata. Na een bezoek aan de marmergroeven, zal je genieten van een goede lunch. Voordat je terug keert naar het hotel is er nog tijd over voor een wandeling door het centrum van Lucca. Dit is één van de weinige Italiaanse steden waarvan de Renaissance muren nog steeds in tact zijn. In het centrum kun je een bezoek brengen aan de kathedraal van San Martino, de kerk van San Michele en het Piazza dell'Anfiteatro. Vergeet ook de winkelstraat Via Fillungo niet. Maak ook zeker van de gelegenheid gebruik om de buccellato te proeven, dit is een typisch Lucchese gebakje. Aan het eind van de dag keer je weer terug naar het hotel voor het diner en overnachting.

Dag 4:
Vandaag vertrek je na het ontbijt naar San Gimignano en Volterra. Dit zij de juwelen van het middeleeuwse Toscane. Je gaat genieten van een heerlijke lunch op een lokale boerderij waar de koning van de Toscaanse kazen worden ontdekt: de Pecorino delle Balze Volterrane. Na de lunch is er nog tijd over voor sightseeing. Daarna zal je weer terug keren naar het hotel voor het diner.

Dag 5:
Vandaag zit de reis er weer op. Je checkt uit en maakt je klaar voor vertrek.

Je ontvangt de gegevens van de rondreis uiterlijk 2 weken voor vertrek. Geef bij de boeking je adres gegevens door. Je ontvangt de vouchers van de hotels en de extra's (indien van toepassing) per post.

Omboekgarantie
100% Omboekgarantie
Je kunt jouw boeking tot uiterlijk 9 dagen voor aankomst kosteloos omboeken naar een andere datum of reis op onze website.
Klik hier hoe je dit doet.
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Culinair Toscane
.,
Montecatini Terme, Italië
Kaart
., Montecatini Terme, Italië
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Hoogtepunten

Lucca

Steden
Lucca

Prachtig stadje met imposante stadsmuren en een uniek marktplein.

Vespa en Piaggio museum

Bezienswaardigheden, Cultuur, Musea
Viale Rinaldo Piaggio

Het bedrijf Piaggio werd in 1884 opgericht door Rinaldo Piaggio en produceerde aanvankelijk onderdelen voor de scheepvaart en later voor de trein- en vliegtuigindustrie.

Pisa

Steden, Bezienswaardigheden, Cultuur
Largo Parlascio 3

De zeer bezienswaardige Italiaanse stad Pisa ligt in de regio Toscane. Wereld beroemde gebouwen zoals de scheve toren en de kathedraal trekken jaarlijks miljoenen toeristen naar Pisa.

Toren van Pisa

Bezienswaardigheden, Cultuur
Piazza Del Duomo

De Toren van Pisa is de vrijstaande klokkentoren bij de kathedraal van Pisa (Duomo di Pisa). De toren is een van de onderdelen van de Piazza dei Miracoli, is 55,85 meter hoog en heeft 297 treden.

Duomo Santa Maria Assunta

Bezienswaardigheden, Cultuur
Piazza Del Duomo

De dom van Pisa bevindt zich op het Piazza dei Miracoli in de Italiaanse stad Pisa. De middeleeuwse kathedraal, gewijd aan Maria, vormt het hart van dit Veld van Wonderen.

Piazza dei Miracoli

Bezienswaardigheden, Cultuur
Piazza Del Duomo

Het Piazza dei Miracoli is de belangrijkste plaats in Pisa. Alle vier de religieuze gebouwen van het plein zijn terug te vinden op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Belangrijke informatie

Je ontvangt de gegevens van de rondreis uiterlijk 2 weken voor vertrek. Geef bij de boeking je adres gegevens door. Je ontvangt de vouchers van de hotels en de extra's (indien van toepassing) per post.

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 11:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 2.50 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Voorwaarden
Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro