Rondreizen
8 dagen
Incl. ontbijt

8-daagse rondreis Roemenië incl. vlucht, transfers, ontbijt, diners en excursies

8-daagse rondreis Roemenië
Otopeni, Boekarest, Roemenië bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
1109,-
totaal: 2278,45 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 8 dagen en voor 1 aankomstdag beschikbaar!
Ontdek Roemenië met een 8-daagse rondreis incl. vlucht, transfers, ontbijt, lunch, diners en excursies

Roemenië, lid van de Europese Unie en bekend om de gastvrijheid, de Zwarte Zee en prachtige dorpjes. Het is een land met vele culturen en religies die onderling beïnvloedt zijn. Zo wonen er naast Roemenen, ook Hongaren en Duitsers (Saksen). Natuurliefhebbers halen hier hun hart op. Het land heeft oerbossen en natuurparken waar onder andere beren, wolven en lynxen leven. De Donaudelta ligt in Roemenië, waardoor er veel vis- en vogelsoorten zijn. Wist je dat de Dracula mythe uit Roemenië komt? Tijdens deze rondreis leer je meer over deze mythe. De hoofdstad van Roemenië is Boekarest en stond vroeger bekend als 'klein Parijs', vanwege zijn verfijnde en elegante karakter. In deze stad ligt het op één na grootste gebouw van de wereld, het Parlementspaleis. Dit alles én nog veel meer staat je te wachten tijdens deze bijzondere reis!

Rondreizen
8 dagen
Incl. ontbijt

8-daagse rondreis Roemenië incl. vlucht, transfers, ontbijt, diners en excursies

8-daagse rondreis Roemenië
Otopeni, Boekarest, Roemenië bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
  • 7 overnachtingen
  • Retourvlucht naar Boekarest vanaf een luchthaven naar keuze
  • Retourtransfer luchthaven – hotel
  • Inclusief vervoer gedurende de hele reis
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • 5 x lunch (dag 2, 4, 5, 6 en 7)
  • 4 x diner (dag 1, 2, 3 en 7)
  • Inclusief entree voor musea en bezienswaardigheden welke in het programma genoemd worden
  • 24/7 assistentie onderweg
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1: Boekarest
Je verblijft aankomende nacht in hotel Continental Forum of hotel Mercure Unirii (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt in Boekarest

Ben je klaar voor je unieke rondreis door Roemenië? Mooi! Bij aankomst op het vliegveld staat je transfer klaar om je naar het hotel te brengen. Het trefpunt is aan de rechterkant van de bagage uitgifte. Eenmaal aangekomen in het hotel, kan je genieten van een heerlijk diner. Daarna heb je de tijd om uit te rusten van de reis.

Dag 2: Boekarest - Curtea de Arges - Sibiu en Sibiel (ca. 350 km)
Je verblijft aankomende nacht in Pension Reghina (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt in Sibiel

Hopelijk heb je een goede nacht gehad, want vandaag is er een vol programma. Na het ontbijt vertrek je naar een bisschop kerk waar de Roemeense koningen zijn begraven. Hierna reis je verder naar Curtea de Arges, de voormalige hoofdstad van Walachije. De lunch gebruik je in een lokaal restaurant. Daarna reis je langs de pittoreske Olt-vallei naar Sibiu, één van de oudste steden in Transsylvanië. Transsylvanië was voorheen Hermannstadt en deze is gesticht door de Saksische kolonisten. Daarna maak je een begeleide wandeling door de middeleeuwse stad en zie je onder andere het centrale plein, de evangelische kerk en de brug. Vervolgens reis je door naar Sibiel waar je kunt genieten van een diner met lokale gerechten zoals gevulde kool, gehaktballetjes, kaas, biologische groenten en een lekker aperitief. Leer elkaar en de gebruiken van het land vanavond beter kennen!

Dag 3: Sibiel - Biertan - Sighisoara - Targu Mures en Bistrita (ca. 280 km)
Je verblijft aankomende nacht in Hotel Coroana de Aur (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt in Bistrita

Vanuit Sibiu vertrek je richting het hart van Transsylvanië door verschillende Saksische dorpen: Biertan, Sighisoara, Targu Mures om tenslotte in Bistrita aan te komen. In Biertan bezoek je de kerk/fort, in Sighisoara krijg je een wandeltour door de middeleeuwse citadel dat ook wel bekend staat als de geboorteplaats van Graaf Dracula! Verder bekijk je hier de klokkentoren en een prachtig Venitiaans huis uit de 16e eeuw. Ook het huis van Vlad "de spietser" dat het oudste stenen huis van het dorp is vereer je met een bezoek. Tenslotte bekijk je House of Deer, dat te herkennen is en zijn naam te danken heeft aan de hertenkop op de hoek van het 17e eeuwse gebouw. Zoek hier een gezellige plek op om op eigen gelegenheid te lunchen alvorens je verder gaan richting Targu Mures. Hier maak je een wandeltocht door de stad die bekend staat om zijn architectuur. Na een drukke dag kom je aan in Bistrita, waar je een diner krijgt in het hotel.

Dag 4: Bistrita - Campulung Moldovenesc - Moldovita - Voronet en Gura Humorului / Suceava (ca. 245 km)
Je verblijft aankomende nacht in Best Western Bucovina of Hotel Continental (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt in Gura Humorului/Suceava

Na het ontbijt vertrek je richting Bucovina, het “bovenland” met de uniek beschilderde kloosters, behorend tot het UNESCO Werelderfgoed. Nadat we het land van Dracula zijn overgestoken via de Tihuta-pas komt je aan in de regio Bucovina. In Campulung Moldovenesc breng je een bezoek aan het "Wood art Museum" dat is opgericht in 1936. Onderweg ga je lekker lunchen in een lokaal restaurant voordat je aankomt bij het museum waar ze eieren beschilderen en je deze kleine kunstwerkjes kunt bewonderen. Ook het prachtig bewerkte Moldovita-klooster zal worden bezocht. Het klooster is in 1532 opnieuw gebouwd en valt op door de mooie fresco's aan de buitenkant en is een echte middeleeuwse kunstschat! De volgende parel die je gaat bezoeken bevindt zich in ook in deze regio en is wederom een indrukwekkend klooster: Voronet, ook wel de sixtijnse kapel van het oosten genoemd. Vooral de beschildering van "het laatste oordeel" dat met vooral de kleur blauw is gemaakt is erg beroemd. Het diner is vanavond op eigen gelegenheid. Tip: probeer het lokale aperitief 'affinata' (alcoholische drank gemaakt van cognac en bosbessen).

Dag 5: Gura Humorului/Suceava - Agapia / Neamt klooster / Bicaz Lacul Rosu en Brasov (ca. 370 km)
Je verblijft aankomende twee nachten in Coroana Brasovului (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt in Brasov

Vandaag ga je enkele prachtige dorpjes bezoeken. Je maakt een stop in het dorp Tarpesti waar je een bezoek brengt aan het Nicolae Popa huis. Museum, kunstenaar en verzamelaar van volksmaskers, schilderijen en beelden. Het volgende adres is het Neamt klooster dat in de 14e eeuw is gebouwd. Afhankelijk van het weer maak je een mooie wandeling door de indrukwekkende Bicaz Gorges. Onderweg ga je wederom heerlijk lunchen en reis je verder Stroomopwaarts van de Bicaz Gorges en kom je aan bij Lacul Rosu (het Rode meer). Het meer werd gevormd na een aardbeving gevolgd door een aardverschuiving. De gekapte dennenbomen waarvan de droge takken een rode kleur hebben gaf het meer zijn naam. Eenmaal aangekomen in je hotel kom je een beetje bij van deze toch wel lange dag en ga je op eigen gelegenheid lekker dineren.

Dag 6: Brasov - Prejmer en Bran
Na het ontbijt maak je je klaar voor een wandeltocht door Brasov. De stad is gelegen aan de voet van de zuidelijke Karpaten en is de poort naar Transsylvanië. Tijdens de tour bekijk je onder andere de zwarte kerk dat de grootste Gotische kerk tussen Istanbul en Wenen is. Je bezoekt ook de oude vestingswerken, de zwarte en witte torens, het gerechtsplein en de Ekaterina poort. Na de wandeltocht ga je naar de versterkte kerk van Prejmer dat tevens op de Unesco lijst is opgenomen. Inmiddels is het lunchtijd geworden en stop je in een lokaal restaurant om lekker te gaan eten. Daarna rijd je door naar Bran, daar breng je een bezoek aan het beroemde kasteel dat nauw is verbonden met de mythe van Dracula! Hier in het centrum van Roemenië ligt dit op een rots gebouwde kasteel waarvan men geloofd dat "Vlad de Spietser" hier ooit gevangen zat. Hij was de inspiratie voor het verhaal van Dracula geschreven door Bram Stoker in 1897. Hierna reis je terug naar Brasov waar je lekker kunt rondwandelen. Misschien ben je onderweg een gezellig restaurant tegen gekomen waar je vanavond op eigen gelegenheid kunt gaan dineren.

Dag 7: Brasov - Sinaia en Boekarest (ca. 180 km)
Je verblijft aankomende nacht weer in hotel Continental Forum of hotel Mercure Unirii (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt in Boekarest

Vanaf het hotel gaan we naar Sinaia (Parel van de Karpaten) waarvoor je de Karpaten oversteekt. Hier bezoek je het kasteel van Peles dat gebouwd is voor de koningen en wordt door velen beschouwd als een van de mooiste kastelen van Europa. We vervolgen onze route naar Boekarest, de stad van contrasten tussen oud en modern, met grote boulevards en prachtige gebouwen. Hier krijg je een lekkere lunch en een panoramische rondleiding waar je onder andere het parlementspaleis bezoekt. Het is het grootste gebouw van Europa en heeft maar liefst 12 verdiepingen en heeft 8 lagen aan kelders. Het prachtige interieur van de meer dan 2000 kamers is enorm indrukwekkend en straalt pure rijkdom uit. De dag wordt afgesloten met een gezellig afscheidsdiner in een gezellige brasserie.

Dag 8: Boekarest en Nederland
Na het ontbijt heb je nog wat vrije tijd. Dit is wel afhankelijk van de vertrektijd van je terugvlucht. Er staat een transfer voor je klaar om je naar het vliegveld te brengen. Zodra je op het vliegveld staat, is deze unieke rondreis tot een einde gekomen. Hopelijk heb je ervan genoten en heb je er mooie herinneringen en foto's aan over gehouden!

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
8-daagse rondreis Roemenië
Calea Bucureştilor 224E,
Otopeni, Roemenië
Kaart
Calea Bucureştilor 224E, Otopeni, Roemenië
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Tijdens deze 8-daagse rondreis kan je alles uit handen geven en hoef je alleen maar te genieten. Alle hotels met ontbijt zijn geregeld. Hetzelfde geldt voor de transfers en het vervoer naar de volgende locaties en bezienswaardigheden. De reis start en eindigt in Boekarest.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Reisinformatie: Deze reis wordt uitgevoerd in groepsvorm. Wanneer alle passagiers van de groep bekend zijn wordt meer duidelijk over het verloop van je reis en zal het nummer van de reisleiding worden toegestuurd voor tijdens je reis. Op het vliegveld wordt je opgewacht door een chauffeur of de reisleiding ter plaatse.

Inchecken

Vanaf uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 2.00 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro