Treinvakanties
12 dagen
Incl. ontbijt

Treinreis Oriënt Express: Amsterdam-Wenen-Boedapest-Boekarest-Sofia-Istanbul incl. ontbijt en terugvlucht

Oriënt Express Istanbul
Amsterdam, Noord-Holland, Nederland bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
2129,-
totaal: 4287,95 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 12 dagen en voor 1 aankomstdag beschikbaar!
12-daagse treinreis Oriënt Express: Amsterdam-Wenen-Boedapest-Boekarest-Sofia-Istanbul incl. ontbijt en terugvlucht

Met een perfecte combi van moderne internationale en ouderwetse Oost-Europese treinen reis je over de oude route van de Oriënt Express. Op de meeste trajecten reis je overdag, zodat je met volle teugen van het afwisselende landschap kunt genieten. Achtereenvolgens worden er zeer verschillende, maar allemaal zeer bijzondere steden bezocht in een intrigerend stuk Europa. De reis eindigt in het machtige Istanbul. Een subtiele mix van Europese en Aziatische invloeden maken dit een stad om verliefd op te worden. Deze reis biedt je een ontspannen tocht door Centraal-Europa en de Balkan.

Treinvakanties
12 dagen
Incl. ontbijt

Treinreis Oriënt Express: Amsterdam-Wenen-Boedapest-Boekarest-Sofia-Istanbul incl. ontbijt en terugvlucht

Oriënt Express Istanbul
Amsterdam, Noord-Holland, Nederland bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
  • 9 overnachtingen in verschillende hotels en steden
  • 2 overnachtingen in een nachttrein
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet (met uitzondering van trein overnachtingen)
  • Dag treinreis Amsterdam – Wenen incl. 2e klas zitplaatsreservering
  • Dag treinreis Wenen - Boedapest incl. 2e klas zitplaatsreservering
  • Nacht treinreis Boedapest – Boekarest incl. plaatsreservering in een 2-persoonscoupé (o.b.v. beschikbaarheid)
  • Dag treinreis Boekarest – Sofia incl. 2e klas zitplaatsreservering
  • Nacht treinreis Sofia – Istanbul incl. plaatsreservering in een 2-persoonscoupé (o.b.v. beschikbaarheid)
  • Inclusief alle transfers conform dagprogramma
  • Inclusief enkele vlucht vanaf Istanbul naar Amsterdam
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1 - Aankomst in Wenen
Aankomende nacht verblijf je in hotel Mooons of een gelijkwaardig hotel in Wenen incl. ontbijt

Vandaag is het zover. Je rondreis met de trein gaat beginnen! Om 09.08 uur vertrek je vanuit Amsterdam Centraal naar Frankfurt Hbf waar je om 11.31 aankomt. Om 14.22 uur vertrek je vanuit Frankfurt Hbf en dan kom je om 20:47 uur aan in Wenen! Je reist op eigen gelegenheid naar Hotel Mooons of gelijkwaardig.

Dag 2 - Wenen
Aankomende nacht verblijf je in hotel Mooons of een gelijkwaardig hotel in Wenen incl. ontbijt

Start je dag met een heerlijk uitgebreid ontbijt. Hopelijk ben je bijgekomen van de treinreis, want vandaag heb je de hele dag om Wenen onveilig te maken! Wat zeker niet mag ontbreken bij je bezoek aan Wenen is het Schloss Schönbrunn, een imposant zomerpaleis van keizerin Sissi. Er zijn zo'n veertig zalen opengesteld voor bezichtiging. Eén daarvan is de Spiegelzaal, waar Mozart als kleine jongen van zes jaar optrad voor de keizerin Maria Theresia. Tip! De openingstijden voor het park verschillen per seizoen, maar probeer in elk geval rond 8:30 bij het paleis te zijn. Je zal er blij om zijn als je de rijen ziet in de middag. Wat ook het bekijken waard is, is de Stephansdom. Dit is een indrukwekkende kathedraal, gelegen in het hart van de stad. In de catacomben, die overigens ook opengesteld zijn voor bezichtiging (uitsluitend onder begeleiding), worden de ingewanden van de Habsburgers bewaard. Een andere aanrader is om koffie te drinken in een traditioneel Weens koffiehuis. Anders dan in een normaal café kun je in een Weens kaffeehaus een koffie bestellen en eigenlijk zolang als je wilt blijven zitten en je verdiepen in de vele tijdschriften of kranten die vaak aanwezig zijn. Maak je in de avond klaar voor je reis van morgen.

Dag 3 - Aankomst in Boedapest
Aankomende nacht verblijf je in Hotel Marmara of een gelijkwaardig hotel in Boedapest incl. ontbijt

Na het ontbijt reis je op eigen gelegenheid naar het station en vertrek je met de trein naar Boedapest. Om 10:42 vertrekt de trein en rond 13:19 kom je aan in Boedapest. Deze tijden zijn onder voorbehoud. De rit duurt tussen de 2.5 en 3 uur. Je reist vervolgens op eigen gelegenheid van het station naar het hotel. Wanneer je in Boedapest bent, zoek een leuk bistrootje om te lunchen. Daarna kan je eventueel meteen de stad ontdekken, of juist even tot rust komen en opladen voor de dag van morgen. Dan heb je namelijk de hele dag te besteden in Boedapest!

Dag 4 - Boedapest
Aankomende nacht verblijf je in Hotel Marmara of een gelijkwaardig hotel in Boedapest incl. ontbijt

Ga vandaag op ontdekking in sprookjesachtig Boedapest! De stad is verdeeld in twee delen, Buda en Pest. Deze stadsdelen worden door rivier de Donau gescheiden van elkaar. Boedapest is een stad van uitersten, aan de ene kant klassiek, maar aan de andere kant hip en modern. Bezoek het koningspaleis de ‘Burcht van Boeda', kom volledig tot rust in het warme water van het Széchenyibad kuuroord of ga lekker shoppen in het stadsdeel Pest. Ga naar 's werelds mooiste markthal Nagycsarnok, waar je shopt, specialiteiten proeft en je vergaapt aan de architectuur. De tram is net zo'n blikvanger, met nummertje 2 rij je langs allerlei andere highlights zoals het beroemde Parlementsgebouw. Andere handige vervoermiddelen zijn de tandradbaan en de stoeltjeslift, zoef richting de Gellértheuvel voor een fenomenaal uitzicht op de stad. Drink een lokaal biertje of Hongaarse koffie in een zeer aparte setting: een ruïne bar. In afgedankte gebouwen zijn ooit horeca geplaatst, deze plekken zijn bezienswaardigheden op zich geworden.

Dag 5 - Boedapest
Aankomende nacht verblijf je in de nachttrein van Boedapest naar Boekarest

Na het ontbijt kan je eventueel nog wat bezienswaardigheden bezoeken waar je gisteren geen tijd voor hebt gehad. Wees wel op tijd weer terug want om 15:10 of 19:10(onder voorbehoud) vertrekt de trein vanuit Boedapest. De transfer brengt je van het hotel naar het treinstation. De nacht zal je verblijven in een 2- of 4-persoonscoupé. De reistijd is zo'n 17 uur. Geniet van de prachtige landschappen die je zal passeren.

Dag 6 - Aankomst in Boekarest
Aankomende nacht verblijf je in Hotel Capitol of een gelijkwaardig hotel in Boekarest incl. ontbijt

Je komt om 08:06 uur of om 11:59 uur aan in Boekarest (hangt af van welke trein je de dag ervoor genomen hebt). Vanaf het station word je per transfer gebracht naar je hotel. Misschien wil je eerst nog even wat uitrusten voordat je de stad in gaat.

Dag 7 - Boekarest
Aankomende nacht verblijf je in Hotel Capitol of een gelijkwaardig hotel in Boekarest incl. ontbijt

Boekarest it is! De prachtige hoofdstad van Roemenië heeft heel veel te bieden, zoals verschillende bouwstijlen, mooie paleizen, groene parken en de hippe wijk Lipscani. Na je buik rond gegeten te hebben bij het ontbijtbuffet, kan je erop uit gaan. De stad heeft een boeiende mix van bouwstijlen. Als je van mooie gebouwen en architectuur houdt, kan je je hart ophalen. Maak een wandeling door de stad en aanschouw al het schoons. Tot de mooiste bezienswaardigheden behoren zeker de paleizen van de stad. Het bekendste bouwwerk van Boekarest is het Parlementspaleis. Dit paleis werd gebouwd door dictator Nicolae Ceaușescu om bevriende staatshoofden te ontvangen. Helaas heeft hij het gebouw nooit kunnen gebruiken, want hij stierf voordat het af was. Het Parlementspaleis is het grootste gebouw van Europa en één van de grootste gebouwen ter wereld. Een ander mooi paleis is het CEC Palace, gebouwd in 1900. En als laatste is er het Cotroceni Palace, dat al heel wat functies gehad heeft. Het was onder andere een klooster en een verblijfplaats voor de koninklijke familie. Tegenwoordig is het de residentie van de Roemeense president. Breng ook zeker een bezoek aan de hippe wijk Lipscani. Deze wijk ligt in het oude centrum van de stad en is enkel voetgangersgebied. Je vindt hier leuke winkels, kunstgalerijen en hippe café en restaurants.

Dag 8 - Aankomst in Sofia
Aankomende nacht verblijf je in Rossyln Central Park Hotel of een gelijkwaardig hotel in Sofia incl. ontbijt

Vandaag heb je een treindagje voor de boeg! Na het ontbijt komt de transfer je op halen en brengt je naar het station. Hier neem je de trein naar Sofia om 10:55 uur (onder voorbehoud). De reis duurt zo'n 9 uur, rond 20:10 uur zal je aankomen in Sofia. Vanaf hier ga je per transfer naar je hotel toe.

Dag 9 - Sofia
Aankomende nacht reis je per trein van Sofia naar Istanbul

Na het ontbijt heb je de tijd om de hoofdstad van Bulgarije te ontdekken, Sofia! De stad is een prachtige mix van diverse culturen en herbergt vele erfenissen uit het verleden. Alle bezienswaardigheden zijn gemakkelijk te voet te bereiken. Wandel door het historisch centrum en proef de rijke geschiedenis van stad en land. Er zijn vele imposante kerken en overheidsgebouwen, aantrekkelijke parken en pleinen en de soms grimmige overblijfselen uit het communistisch tijdperk. Bezoek de grootste kathedraal van de Balkan, de Alexander Nevski Kathedraal. Mooie kerken en andere religieuze gebouwen om te bezichtigen zijn de Banya Basi Moskee, Sveta Petka-kerk en de oudste kerk van Sofia, kerk van Sint-Joris. Sofa heette vroeger Serdica toen het nog in handen was van de Romeinen. Serdica bevindt zich nog deels onder de oude binnenstad en is een van de meest bijzondere bezienswaardigheden. Je vindt hier overblijfselen van een badhuis, kerk en paleis. Erg bijzonder om te zien! Helaas vertrekt om 18:30 uur(onder voorbehoud) alweer de trein vanuit Sofia naar Istanbul. Vanaf het hotel brengt een transfer je naar het station.

Dag 10 - Aankomst in Istanbul
Aankomende nacht verblijf je in Hotel dosso dossi Sultanahmet of een gelijkwaardig hotel in Istanbul incl. ontbijt

Vandaag kom je om 06:00 uur (onder voorbehoud) aan in Istanbul. Vanaf het station word je per transfer naar het hotel toe gebracht. Hopelijk heb je een goede nachtrust gehad in de trein, want vandaag heb je de hele dag om de wereldstad Istanbul te ontdekken. Het is om vele redenen een bijzondere stad. Het ligt op de grens van Europa en Azië, waardoor het een grote smeltkroes van culturen is. Istanbul is groots, met tientallen wijken, districten en bezienswaardigheden. De stad heeft een ontzettend lange geschiedenis, en staat bekend om de oneindige hoeveelheid geuren, kleuren en bazaars. De Grote Bazaar, of terwijl Kapali Çarsi, staat bekend om zijn 58 straten en meer dan 4000 winkeltjes. Dit is de plek om jouw souvenirs te shoppen, zoals tapijten, aardewerken, sierraden, sjaals en waterpijpen. Wat ook erg leuk om te doen is, is om de Galatatoren te beklimmen zodat je een prachtig panoramisch uitzicht hebt over de stad. Deze toren was oorspronkelijk een vuurtoren gemaakt van hout, maar na de renovatie werd het gebouwd van steen en heeft het een functie gehad als gevangenis en sterrenwacht. De twee mooiste bezienswaardigheden van Istanbul zijn waarschijnlijk wel Hagia Sophia en de Sultan Ahmet-moskee. Zowel van buiten als van binnen is dit een absolute bezienswaardigheid, en voor velen is het een symbool voor de stad. Als er geen gebedsdienst is, is het toegestaan om de moskeeën te bezoeken. Ze liggen op een korte afstand van elkaar, en zijn beide zeker een bezoekje waard.

Dag 11 - Verblijf in Istanbul
Aankomende nacht verblijf je in Hotel dosso dossi Sultanahmet of een gelijkwaardig hotel in Istanbul incl. ontbijt

Vandaag heb je nog de hele dag de tijd om Istanboel verder te ontdekken! Geniet van alles wat de stad je te bieden heeft.

Dag 12 - Terugvlucht naar Amsterdam

Hopelijk heb je genoten van deze onvergetelijke reis, want vandaag ga je per vliegtuig naar huis. De transfer brengt je van het hotel naar het vliegveld van Istanbul. Hier neem je het vliegtuig naar Amsterdam.

Let op:
- De tijden van de treinen zijn altijd onder voorbehoud
- Als een hotel niet meer beschikbaar is, verblijf je in een gelijkwaardig hotel

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Oriënt Express Istanbul
Stationsplein,
Amsterdam, Nederland
Kaart
Stationsplein, Amsterdam, Nederland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Met deze 12-daagse rondreis per trein bezoek je een intrigerend stuk Centraal-Europa en de Balkan. De reis begint in Amsterdam, waarna je vervolgens met trein reist naar de steden Wenen, Boedapest, Boekarest, Sofia en Istanbul. Alle treinreizen en transfers zijn inclusief, dus je hoeft alleen maar de juiste trein te pakken en te genieten! Tijdens de dagreizen per trein heb je tweedeklas zitplaatsen en met de nachttrein verblijf je in een 4- of 2-persoonscoupé. Met de trein passeer je afwisselende prachtige landschappen, waardoor je je ogen uitkijkt. Wanneer je in een hotel verblijft, geniet je 's ochtends van een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Optioneel Excursiepakket
Optioneel is het mogelijk extra excursiepakketten bij te boeken. De excursies worden begeleid door een Engelssprekende gids. Je hebt hierbij de keuze uit de volgende mogelijkheden:

  • Excursiepakket Wenen, Boedapest & Istanbul à € 249,00 per persoon (excursies vinden plaats in een (kleine) internationale groep):

    • Stadstour Wenen met o.a. Kunsthistorisch museum, het Parlement, het Museums Quartier, de Hofburg en het Baroque Belvedere paleis
    • Stadstour Boedapest met o.a. het Royal Castle-gebied, het Vissersbastion, de Matthias-kerk, Gellért-heuvel en Heroes’ Square.
    • Stadstour Istanbul met o.a. het Hippodrom, de 'blauwe moskee', het Hagia Sophia, het Topkapi-paleis, de Grand Bazaar (één van de grootste overdekte markten ter wereld) en de Sultans Tombes.
  • Excursiepakket Boekarest & Sofia à € 199,00 per persoon (excursies vinden plaats in privé gezelschap):

    • Stadstour Sofia: Sofia, de hoofdstad van Bulgarije, is met meer dan 7000 jaar aan geschiedenis een unieke plek om te bezoeken. Als liefhebber van geschiedenis zal Sofia je zeker bekoren. Ontdek deze stad samen met de Engelssprekende gids en bekijk alle hoogtepunten met eigen ogen. Terwijl de gids vertelt over de geschiedenis en het dagelijkse leven bezoek je onder andere het parlementsplein, de imposante St. Alexander Nevski Kathedraal, de oudste kerk van de hoofdstad de St Sofia Kerk, het Nationale Theater en het Nationaal Archeologisch Museum.
    • Stadstour Boekarest: De hoofdstad van Roemenië wordt door velen ook wel klein Parijs genoemd. De stad dankt deze bijnaam aan de diversiteit van monumenten en gebouwen in verschillende bouwstijlen. Tijdens deze excursie dag maak je onder begeleiding van een Engelssprekende gids kennis met Revolution square. Op deze plek vond in 1989 de revolutie plaats dat een einde maakte aan het communistische systeem. Je vervolgt de route naar het parlementsgebouw, wat vaak gezien wordt als het kenmerk van de stad. Een leuk weetje is dat dit gebouw het op één na grootste gebouw ter wereld is. Alleen het Pentagon in Washington, V.S. is groter. De excursie eindigt in het oude centrum van de stad.

Let op:

  • Voor de dagtreinen worden 2de klas zitplaatsen geboekt.
  • Voor de nachttreinen worden 2-persoonscoupés geboekt. Indien dit niet beschikbaar is kan het zijn dat een grotere coupé wordt geboekt.
  • Alle tijden van de treinen zijn onder voorbehoud.
  • Vertrek op andere datum mogelijk op aanvraag
Inchecken

Vanaf uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro