Stedentrips
dagen

4*-hotel in de historische stad Athene incl. vlucht, transfer en ontbijt

Hotel Golden City
Athene, Attica, Griekenland bekijk op kaart
3-, 4- of 5-daagse 4*-stedentrip naar Athene incl. vlucht, transfer en ontbijt

Zie jij jezelf al lopen tussen de archeologische opgravingen en fraaie historische gebouwen van Athene? Boek dan nu een kamer in het moderne Hotel Golden City. Dit ligt hartje stad nabij het Omonia plein. Het restaurant op de bovenste verdieping biedt panoramische vergezichten over de omgeving. Er zijn bovendien diverse beauty- en wellnessfaciliteiten waar je verschillende behandelingen kunt krijgen, zoals lichttherapie, manicure en gezichtsbehandelingen. Vanuit het hotel ben je heel gauw bij alle bezienswaardigheden, zoals de wereldberoemde Akropolis en het Parthenon. Dit werelderfgoed is eeuwenoud en een must om te bezoeken. Het ligt op een heuvel en is zeer indrukwekkend. Met name de grote marmeren tempel Parthenon mag je niet missen. Andere hoogtepunten op deze locatie zijn het theater van Dionysus, de tempel van Athena Nike en de monumentale Propylaea poort. Als je de geschiedenis van de Akropolis beter wilt leren kennen is een bezoek aan het speciale museum hierover een aanrader. Verder is bijvoorbeeld de oude wijk Plaka erg interessant. Struin hier door de smalle straatjes en geniet van de prachtige neoklassieke huizen, de unieke Byzantijnse gebouwen en leuke winkels. Ook de levendige wijk Monastiraki is erg mooi. Ga op de weg er naartoe lekker shoppen in de Ermoustraat en ga daarbij zeker even kijken bij de fraaie Byzantijnse kerk van Kapnikarea.

Stedentrips
dagen

4*-hotel in de historische stad Athene incl. vlucht, transfer en ontbijt

Hotel Golden City
Athene, Attica, Griekenland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 2, 3 of 4 overnachtingen
  • Retourvlucht naar Athene vanaf een luchthaven naar keuze
  • Retourtransfer luchthaven - hotel
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Verblijf in hartje Athene!
  • Hotel ligt op slechts 400 meter van het metrostation Metaxourgeio
  • Hotel ligt op ca. 800 meter van de uitgaanswijk Psirri
  • Met 10 minuten wandelen ben je bij de Akropolis en het Akropolis-museum
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in het hotel
  • Tip: bezoek de kathedraal van Athene
Tips voor tijdens je verblijf

Dionysustheater en Odeon van Herodes Atticus
Beklim je vanaf metrohalte Acropoli de Akropolis dan kom je langs het Dionysustheater en het Odeon van Herodes. Een mooie route om te lopen richting de top. Het Dionysustheater in Athene is het oudste theatergebouw in Europa. Het is gebouwd in de 6de eeuw voor Christus en de restanten ervan zijn te vinden op het heiligdom van Dionysus Eleuthereus. Vlak onder de Akropolis bevindt zich het muziek- theatergebouw het Odeon van Herodes Atticus. Dit openluchttheater wordt tegenwoordig gebruikt voor opera’s, concerten en voorstellingen.

De Agora van Athene
Ten noordwesten van de Akropolis bevindt zich de Agora van Athene. Het is een relatief groot gebied waar archeologische opgravingen zijn gedaan. Bij de ingang staat een informatiebord met plattegrond. Wandel door het gebied heen om de ruïnes van het oude Athene te bezichtigen. Een van de meest intact gebleven gebouwen is de tempel van Hephaistos.

De Akropolis van Athene
De Akropolis is een tafelberg van 156 meter hoog die boven de stad uittorent. Waar je je ook in Athene bevindt, de Akropolis verlies je onmogelijk uit het oog. Het is de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad en hét symbool van Griekenland. Je vindt er onder andere het goed bewaarde Parthenon, het Erechteion, de tempel van Nike, het theater van Dionysus, het Odeon van Herodes Atticus en de Propyleeën. Om de Akropolis te bereiken, maak je een mooie wandeling tussen de olijfbomen. Eenmaal boven krijg je als beloning een prachtig uitzicht over de hele stad. Houd er wel rekening mee dat het erg druk kan worden op de Akropolis.

Het Parthenon
Bovenop de Akropolis prijkt het Parthenon, de bekendste tempel van Griekenland. De tempel werd ter ere van de godin Athena Parthenos gebouwd en zou op de plek staan waar die godin een olijfboom plantte om de stad te stichten. Ze was de beschermgodin van Athene en leende ook haar naam aan de stad. De marmeren tempel is gebouwd in de Dorische stijl, maar bevat meer zuilen dan de meeste andere tempels in die stijl. De friezen aan de zijkanten van de tempel beelden verhalen uit over Athene en de strijd tussen de Grieken en de Perzen.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Hotel Golden City
Marni 46,
Athene, Griekenland
Kaart
Marni 46, Athene, Griekenland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Hotel Golden City is gelegen midden in het hart van Athene. Het hotel ligt op ca. 400 meter van het metrostation Metaxourgeio. Daarnaast bevind het hotel zich op 800 meter van de uitgaanswijk Psirri, waar tal cafés, bars en restaurants te vinden zijn. Met 10 minuten wandelen ben je bij de Akropolis en het Akropolis-museum. Iedere ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar. 's Avonds kun je in het restaurant met panoramisch uitzicht terecht voor een diner. Hier kun je genieten van Griekse gerechten. De kamers zijn voorzien van airconditiong, een flatscreen-tv, een kluisje en een telefoon. De badkamer is uitgerust met een douche, een wastafel, een föhn en een toilet. Daarnaast maak je gratis gebruik van Wi-Fi in het hotel.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Airconditioning
  • Bad en/of douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Balkon of terras
  • Telefoon
  • Kluisje
  • Televisie
  • Zitje

Hotelfaciliteiten

Ontbijtruimte
Ja
Restaurant
Ja
Lift
Ja
Bagage-opslag
Ja
Lounge
Ja
Terras
Ja
Bar
Ja
Hoogtepunten

Tempel van Hephaistos

Bezienswaardigheden
Adrianou 11

De tempel van Hephaistos wordt ook wel Hephaisteion genoemd. In Athene is het een van de best bewaarde oud-Griekse tempels. Hij staat op het hoogste punt van de Kolonos Agoraios.

Ermou straat

Shoppen
Ermou, Athene

Ermou straat is dé winkelstraat van Athene. Van mooie, luxe winkels tot kleine boetiekjes. Op zoek naar mooie souvenirs? Bezoek de Lekka straat, waar vele handgemaakte artikelen worden verkocht.

Nikè Tempel

Bezienswaardigheden
Nike

De Tempel van Nikè op de akropolis van Athene is gewijd aan de godin Athena Nikè. De godin was de godin van de wijsheid, maar ook van de oorlog, de overwinning en zij was beschermster van de ambachtelijke arbeid. Vanaf de tempel van Nikè is de Egeïsche Zee goed te zien.

Akropolis

Bezienswaardigheden
Akropolis

De Akropolis van Athene bevindt zich midden in de stad en is een 156 meter hoge berg. Het betekent letterlijk 'het hoogste punt van de stad'. Vanaf de Akropolos heeft u een prachtig uitzicht en met helder weer kunt u de eilanden Salamis en Aegina zien liggen.

Parthenon

Bezienswaardigheden
Parthenon

Op 156 meter hoogte, boven op de Akropolis staat het Parthenon. Ooit werd deze tempel gebouwd voor Athena Parthenos de beschermgodin van de stad.

Lykavittos heuvel

Bezienswaardigheden
Ploutarhou 66

De Lykavittos is een 300 meter hoge heuvel in het midden van Athene. Bovenop de heuvel is een cafe voor een hapje en een drankje terwijl u geniet van het prachtige uitzicht over de stad.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Inchecken

Vanaf 14:00 uur.

Uitchecken

Tot 11:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur

Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à 0.5% per accommodatie per verblijf. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro