Kerstmarkten
dagen

Kerstshoppen in Dortmund incl. ontbijt

Ibis hotel Dortmund West
Dortmund, Nordrhein-Westfalen, Duitsland bekijk op kaart
Ga 2, 3 of 4 dagen kerstshoppen in Dortmund en verblijf in een Ibis hotel incl. ontbijt

Kerst is de gezelligste periode van het jaar en om je alvast in kerststemming te brengen, bezoek je natuurlijk een typisch Duitse kerstmarkt. Ga lekker shoppen voor de leukste cadeautjes onder de kerstboom, proef de heerlijke glühwein, eet lekkere zoeternijen en ruik de geur van echte kerstbomen. In Dortmund vind je één van de grootste kerstmarkten van Duitsland, je vindt er meer dan 300 kraampjes. De twinkelende lichtjes laten je geloven dat je in een sprookjeswereld bent beland. Om dus echt alvast in kerststemming te komen ga je naar Dortmund.

Kerstmarkten
dagen

Kerstshoppen in Dortmund incl. ontbijt

Ibis hotel Dortmund West
Dortmund, Nordrhein-Westfalen, Duitsland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 1, 2 of 3 overnachtingen
  • Ontvangst met een welkomstdrankje
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in het hotel
  • Hotel is gemakkelijk te bereiken, omdat het in de buurt van de snelweg ligt
  • Verblijf in Dortmund tijdens de gezelligste periode van het jaar!
  • Tip: ga met de voetjes van de vloer met de live muziek op de Alter Markt
Informatie kerstmarkt Dortmund

De kerstmarkt in Dortmund is één van de grootste kerstmarkten van Duitsland. Het heeft zo'n 300 kraampjes waar je prima een hele dag kan rondslenteren. Centraal staat de mega grote kerstboom, die wel 45 meter hoog is. De boom is prachtig versierd, met heel veel mooie kerstlichtjes. Op het plein van de boom wordt romantische kerstmuziek afgespeeld, wat je helemaal in de kerstsfeer brengt. Verder zijn er genoeg kraampjes en restaurants voor lekkere hapjes en drankjes. De kerstmarkt bestaat uit een aantal pleinen.

Hanzaplatz
Op dit plein vind je de mega grote kerstboom met duizende kerstlichjes. Er staan veel leuke kerstkraampjes met een groot aanbod aan speelgoed, cosmetica en sieraden. Verder kan je hier ook de Duitse specialiteiten proeven zoals curry worst en nog vele andere lekkernijen!

De Reinoldi-Kirchplatz
De Reinoldi-Kirchplatz is een sprookjesachtig kerstdorp wat uitermate geschikt is voor kinderen. Hier zijn veel activiteiten voor de kleintjes onder ons. Ze kunnen bijvoorbeeld koekjes bakken, liedjes zingen, gedichten schrijven en voorlezen. Ook zijn er leuke optredens op het plein.

Alter Markt
Op de Alter Markt kan je met de voetjes van de vloer op de live muziek. Iedere dag zijn er verschillende optredens, met of zonder kerstmuziek. Uiteraard staan hier ook vele kerstkraampjes om lekker rond te snuffelen.

Openingstijden kerstmarkt 2023
Van 24 november tot 30 december 2023 kan je de kerstmarkt bezoeken. Op 24 december en 26 november is de kerstmarkt gesloten.

Op maandag tot donderdag kan je erheen van 10.00 tot 21.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur. Zondag begint het wat later, namelijk 12.00 uur en kan je er blijven tot 21.00 uur.

Ibis hotel Dortmund West
Sorbenweg 2 Ecke Brennaborstraße,
Dortmund, Duitsland
Kaart
Sorbenweg 2 Ecke Brennaborstraße, Dortmund, Duitsland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Ibis Hotel Dortmund West ligt vlakbij de grote weg, waardoor het hotel gemakkelijk te bereiken is met de auto. Het hotel is rustig gelegen in de buurt van Indupark en het TechnologieZentrum. In de bar van het hotel kan je terecht voor een drankje en een snack en in het restaurant voor een hapje eten. Met goed weer kan je relaxen op het terras en in de tuin. Door het hele hotel is gratis Wi-Fi beschikbaar. Parkeren bij het hotel is mogelijk. Op 350 meter van het hotel zit een bushalte. De kamers zijn standaard voorzien van een bureau, televisie en gratis Wi-Fi. In de badkamer zit een föhn en een bad en/of douche.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja
Parkeerkosten
€ 6,00 per auto per dag
Hoogtepunten

Zeche Zollern II/IV

Bezienswaardigheden, Cultuur, Musea
Grubenweg 5

De Zollern II/IV was een steenkolenmijn in Dortmund dat vandaag de dag niet meer in bedrijf is, het valt namelijk nu onder het Westfalische Industriemuseum. U komt alles te weten over de geschiedenis van de steenkolenmijn. Het lijkt namelijk net alsof de mijnwerkers even hun werk hebben neergelegd en zo weer aan de slag kunnen gaan!

Museum am Ostwall

Bezienswaardigheden, Musea
Brinkhoffstrasse 4

Dit museum laat de moderne en hedendaagse kunst zien en is gevestigd in de oude Dortmunder Union Bauerei. De indrukwekkende collectie bestaat uit verschillende schilderijen, foto's en beeldhouwwerken.

Dortmund

Bezienswaardigheden, Cultuur, Musea, Tours & activiteiten, Shoppen, Eten en drinken, Steden
Hansaplatz 2

Dortmund is één van de grootste steden in Nordrhein-Westfalen. Qua bezienswaardigheden kom je hier niets te kort. Zo heeft Dortmund de oude Unie Brouwerij en de Florian Turm en een tv-toren met een panoramarestaurant waar je van een prachtig uitzicht over de stad kunt genieten.

Westen- en Ostenhellweg

Shoppen, Eten en drinken
Markt

De Westen- en Ostenhellweg vormden samen de oude handselroute dwars door het centrum van Dortmund. Vroeger werden deze wegen gebruikt om zouden en zijde te verhandelen, maar vandaag de dag is het de perfecte locaties voor shopliefhebbers.

Televisietoren Florian

Bezienswaardigheden, Eten en drinken
Florianstrasse 2

Deze 212 meter hoge toren steekt helemaal boven de stad uit. Vanuit de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad. De toren heeft zelfs een ronddraaiend restaurant waar je kunt genieten van de heerlijkste gerechten.

Kerstmarkt Essen

Kerstmarkt
Essen

De kerstmarkt in Essen is een hele bekende! Er staan meer dan 250 kraampjes met eten, ambachten en ook vooral veel drank. Op de markt zijn veel culturen vertegenwoordigd.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Parkeren

Ja

Parkeerkosten

€ 6,00 per auto per dag

Inchecken

Vanaf 14:00 uur.

Uitchecken

Tot 10:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 2.00 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Voorwaarden
Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro