Rondreizen
15 dagen
Incl. ontbijt

Unieke 15-daagse rondreis door Marokko incl. vlucht, ontbijt, gids en vele extra's!

Rondreis Marrakech - Essaouira - Agadir
Marrakech, Marrakech Tensift el Haouz, Marokko bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
889,-
totaal: 1880,45 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 15 dagen en voor 2 aankomstdagen beschikbaar!
Unieke 15-daagse rondreis door de Rode Koningsstad Marokko incl. vlucht, ontbijt gids en vele extra's!

Marrakech, ook wel bekend onder de naam 'rode koningsstad', is een walhalla van geuren, kleuren en een levendige sfeer. Deze betoverende stad bezoek je voornamelijk voor de kleurrijke souks en de het Djemaa el Fna plein. In ongeveer 30 minuten brengt de chauffeur je naar het centrum van Marrakech, waar je bruisend en cultureel Marrakech kunt ontdekken en daarna kunt genieten van het heerlijke langgerekte strand in Agadir. Deze rondreis door Marokko laat je optimaal genieten van de bijzondere steden en cultuur van dit land. Er is een prachtige route voor je uitgestippeld en tijdens deze reis ben je altijd van alle faciliteiten voorzien.

Rondreizen
15 dagen
Incl. ontbijt

Unieke 15-daagse rondreis door Marokko incl. vlucht, ontbijt, gids en vele extra's!

Rondreis Marrakech - Essaouira - Agadir
Marrakech, Marrakech Tensift el Haouz, Marokko bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
  • 14 overnachtingen
  • Retourvlucht naar Marrakech vanaf een luchthaven naar keuze
  • Inclusief alle transfers (groep of privé)
  • Inclusief welkomstdrankje
  • Dagelijks uitgebreid ontbijt
  • 3 x diner in Agadir
  • Een halve dag met een Engelstalige gids (Dag 2 - Marrakech)
  • Een halve dag met een Engelstalige gids (Dag 6 - Essaouira)
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in de hotels
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1: aankomst in Marrakech
De komende 4 nachten verblijf je in Riad Zanouba in Marrakech (of gelijkwaardig)

Vandaag kom je aan op het vliegveld van Marrakech. Vanaf het vliegveld word je naar het hotel gebracht, waar je kunt bijkomen van de reis. Hier word je ontvangen met een welkomstdrankje. Je verblijft vannacht in een riad, bekend als een traditionele Marokkaanse woning die nu is omgetoverd tot gastenverblijf. De meeste riads beschikken over meerdere kamers die allemaal uitkomen op een kleine binnenplaats met een fonteintje. Geniet van een welkomstdrankje en bekijk alvast op de kaart waar jij morgen je reis gaat beginnen!

Dag 2: Marrakech

Je begint de dag met een heerlijk ontbijt. Na dit vullende ontbijt ben je helemaal klaar om de stad te gaan verkennen! Om 10.00 uur heb je een halve dag tour (4 uur) door de stad met een Engelstalige gids. De gids laat je alle mooie plekjes van de stad laat zien. De andere helft van de dag mag je vrij invullen. Plof bijvoorbeeld neer op een fijn terras, waar je even kunt bijtanken met een verfrissend drankje in de hand.

Dag 3 en 4: Marrakech

Breng een bezoekje aan het oude stadsgedeelte Medina en aan het nieuwe stadgedeelte Guilliez. Neem plaats in een van de restaurants en cafes, en geniet van de heerlijke smaak van Marokko. Probeer vooral wat Marokkaanse gerechten, zoals tajine of couscous. Vandaag kun je ook een bezoek brengen aan een van de 'souks', ook wel bekend als de traditionele markten. Je kunt hier werkelijk van alles kopen, en is hiermee dan ook de perfecte locaties om wat souvenirs te scoren! Hier kun je ook heerlijke eettentjes vinden met lokale gerechten. De gerechten worden bereid met verse ingrediënten, die rijkelijk worden gekruid. Overal vind je heerlijke verse vis, lam, couscous, noten en ander lekker eten.

Dag 5: Marrakech - Essaouira
De komende 4 nachten verblijf je in Riad Nakhla in Essaouira (of gelijkwaardig)

Vandaag heb je je transfer om 08.30 uur naar Essaouira. De rit duurt ca. 3,5 uur en je hebt onderweg 2 stops. Essaouira is een charmante vissersplaatsje aan de Marokkaanse kust staat volledig on de ban van rust en ontspanning. Hier ben je in de lokale hammams aan het juiste adres om te stomen, scrubben en soppen. Je vindt hier luxe hammams die meer lijken op een spa tot traditionele hammams waar het allemaal wat eenvoudiger is. Ook fans van Game of Thrones zijn op de goede plek, want enkele scènes uit de populaire televisieserie werden hier opgenomen.

Dag 6: Essaouira

Begin ook deze dag goed, in het prachtige Essaouira, met een heerlijk ontbijt. Nadat je gisteren heerlijk hebt ontspannen in de hammam, is het vandaag tijd voor een bijzondere activiteit. Eerst ga je om 10.00 uur een halve dag (4 uur) met de Engelstalige gids op pad, om de mooiste plekken van dit vissersplaatsje te ontdekken. De rest van de dag heb je vrij te besteden. Wist je dat Essaouira de Wind City of Africa wordt genoemd? Dat betekent dat je hier erg goed kunt (leren) windsurfen of kitesurfen. Het staat hier het hele jaar door wind, en heeft daarmee de meest gunstige ligging. Wil je vandaag liever wat minder actief besteden? Waai dan uit op een van de prachtige stranden of breng een bezoekje aan de lokale haven.

Dag 7 en 8: Essaouira

Vandaag staat in de ban van de historische bezienswaardigheden. Geniet allereerst van een uitgebreid ontbijt, en ga daarna het uitzicht bewonderen vanaf de Skala Du Port. Wandel vooral door het historische centrum, en ontdek de verstopte pareltjes van Essaouira. Breng voordat je de dag afsluit nog even een bezoek aan Skala de la Ville, waar je een prachtig uitzicht hebt over de zonsondergang. Schuif hierna aan in een van de restaurants of cafés, waar je perfect vis kunt eten. Wat ’s ochtends gevangen wordt, ligt ’s avonds op je bord. Je kunt het vers eten bij één van de eettentjes langs de haven, of in één van de geweldige restaurants in het centrum.

Dag 9: Essaouira - Agadir
De komende 3 nachten verblijf je in Atlantic hotel Agadir in Agadir (of gelijkwaardig)

Vandaag laat je Essaouira achter je, en vertrek je om 09.30 uur naar Agadir (ca. 3,5 uur rijden met 1 stop onderweg). Agadir is een havenstad aan de westkust van Marokko. In de omgeving zijn gezellige restaurants, barretjes en terrasjes. Met kilometers aan gouden zand is hier altijd wel een plekje te vinden om van het uitzicht op de Atlantische Oceaan te genieten. Of wat dacht je van een van de vele watersporten beoefenen die er aangeboden worden? Wil je dit graag afwisselen met cultuur, dan kun je een kijkje nemen bij de Kasbah. Dit is een prachtig fort, gebouwd in het jaar 1540. Hier vind je een prachtig uitzichtpunt! In de avond kun je genieten van een diner in het hotel (inclusief).

Dag 10 en 11: Agadir

De komende 2 dagen verblijf je nog in havenstad Agadir. In het centrum van deze stad bevindt zich een leuke haven met boetiekjes en restaurants, wat zeker een kijkje waard is. Breng vooral ook een bezoek aan de Markt Souk EI Had, een van de grootste markten van Marokko en een ware sensatie. Ontdek hier de verschillende stalletjes en kraampjes en ga op zoek naar een souvenir voor thuis. Zin in iets actiefs? Maak een woestijnexcursie of een buggytour. Bekijk de de zandduinen op een andere manier en ga kameel rijden. Breng een bezoek aan het sfeervolle kleine dorp Taghazout of ga een dagje naar Paradise Valley, een mooie oase met palmbomen en een natuurlijk zwembad. Zin om een avond uit te gaan? Agadir heeft een bruisend nachtleven! Ook deze 2 avonden in Agadir zijn inclusief een diner in het hotel.

Dag 12: Agadir - Marrakech
De komende 3 nachten verblijf je in Riad Zanouba in Marrakech (of gelijkwaardig)

Vandaag laat je het prachtige Agadir achter, en ga je met de transfer om 09.30 uur weer terug naar Marrakech. De rit duurt ca. 3 uur en ook ook hierbij za onderweg een stop zijn.

Dag 13 en 14: Marrakech

Geniet van deze 2 dagen waarop je nog alle tijd hebt op elke bezienswaardigheid te bezoeken. Op een van de twee dagen kun je nog een bezoek brengen aan Ouzoud, een dorp vernoemd naar de bekendste watervallen van Marokko. Ben je weer terug in Marrakech, breng dan vooral een bezoek aan de Koutoubia Mosque, ontdek in een van de vele musea of kijk je ogen uit in Paleis Bahia. Heb je honger gekregen? Eet dan een lekkernij op het Djemaa- El Fna plein. Het bekende plein bevindt zich in het midden van de souks en is gevuld met eetkraampjes, marktkramen, wandelende attracties en artiesten. Het is er altijd gezellig druk.

Dag 15: terugreis

Dan is het einde toch echt aangebroken van deze onvergetelijke reis. Na het ontbijt word je met transfer naar het vliegveld van Marrakech gebracht, en kun je nagenieten van deze unieke ervaring.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Rondreis Marrakech - Essaouira - Agadir
70 Derb Zemrane,
Marrakech, Marokko
Kaart
70 Derb Zemrane, Marrakech, Marokko
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Tijdens deze rondreis door Marokko verblijf je op verschillende plekken waaronder Marrakech, Essaouira en Agadir. In het eerste hotel/riad word je ontvangen met een welkomstdrankje, dagelijks kun je aanschuiven voor een uitgebreid ontbijtbuffet, en je kunt 3 avonden genieten van een volledig verzorgd diner in Agadir. De gehele reis word je door een Engelstalige gids naar je bestemmingen gereden. Ondertussen stop je voor verschillende bezienswaardigheden.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Hoogtepunten

Medina van Marrakech

Bezienswaardigheden, Cultuur, Shoppen
Marrakesh

De medina van Marrakech is een doolhof van smalle straatjes. Het hart van de medina is het grote plein Jemaa el Fna. Dit autovrije centrum heeft vele winkels, kraampjes, terrasjes en diverse uitgaansgelegenheden.

Ben Joesoef Madrassa

Bezienswaardigheden, Cultuur
Rue Assouel

Ben Joesoef Madrassa, een voormalige koranschool, is misschien wel het mooiste gebouw van Marrakech. Je kijkt je ogen uit. De prachtige kamers, de imposante binnenplaats en alle waanzinnige doorkijkjes zorgen ervoor dat je de ene na de andere foto maakt. De entree betaal je hier met liefde.

Ali Ben Youssef Medersa

Bezienswaardigheden, Cultuur
Kaat Benahid

Ali Ben Youssef Medersa is een koranschool behorend bij de Ben Youssef Moskee. In deze moskee vind je sommige van de mooiste kunstwerken en architectuur in Marrakech.

Marrakesh

Steden
Marrakesh

Marrakesh is één van de vier koningssteden van Marokko. Laat je betoveren door deze prachtige stad.

Le Jardin Secret

Bezienswaardigheden, Natuur & Parken
121 Rue Mouassine

Niet zo bekend als Jardin Majorelle, maar Le Jardin Secret is minstens net zo mooi. Deze oude binnentuin van een riad ligt in het hart van de Medina. Struin tussen de sinaasappelbomen, exotische planten en kleurrijke bloemen voor zestig dirham. Tegen een meerprijs mag je ook de toren bezoeken.

Koutoubia Moskee

Cultuur
Avenue Mohammed V

Deze moskee is de grootste en tevens belangrijkste moskee van Marrakech. De moskee wordt ook wel als hét symbool van de stad gezien met zijn minaret van wel 69 meter hoog.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Let op:

  • Zorg er voor dat je onderweg altijd voldoende waterflesjes bij je hebt i.v.m. mogelijk lange ritten.
  • Zorg voor voldoende contant geld. Het is niet altijd mogelijk met een pin/creditcard te betalen.
  • De transfer van Essaouira naar Agadir en van Agadir naar Marrakech zijn privé transfers. Alle overige transfers zijn gedeelde (groeps)transfers.
Inchecken

Vanaf uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 2.50 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro