Rondreizen
15 dagen
Incl. ontbijt

Rondreis Marrakech - Sahara - Fez - Chefchaouen - Meknès incl. vlucht, ontbijt en leuke extra's

Rondreis Marrakech - Sahara - Fez - Chefchaouen - Meknès
Marrakech, Marrakech Tensift el Haouz, Marokko bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
1039,-
totaal: 2180,45 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 15 dagen en voor 1 aankomstdag beschikbaar!
15-Daagse rondreis Marrakech - Sahara - Fez - Chefchaouen - Meknès incl. vlucht, ontbijt en leuke extra's

In Marokko lijkt het alsof je je in een totaal andere wereld begeeft, terwijl het maar enkele uren vliegen is! Betoverende paleizen, schitterende moskeeën en kleurrijke markten is wat je allemaal gaat zien. En, niet te vergeten, de Sahara! Deze reis zit bomvol cultuur, bezienswaardigheden en heerlijke Marokkaanse gerechten. Elke ochtend krijg je een uitgebreid ontbijtbuffet waarna je je dag begint. Ook zitten er meerdere excursies in deze reis, zoals een halve dag bezoek aan de Koningsstad Fez, de Romeinse ruïnes in Volubilis en een dag bezoek aan Essaouira. Laat je onderdompelen in de Marokkaanse cultuur en geniet van een unieke rondreis!

Rondreizen
15 dagen
Incl. ontbijt

Rondreis Marrakech - Sahara - Fez - Chefchaouen - Meknès incl. vlucht, ontbijt en leuke extra's

Rondreis Marrakech - Sahara - Fez - Chefchaouen - Meknès
Marrakech, Marrakech Tensift el Haouz, Marokko bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
  • 14 overnachtingen
  • Retourvlucht Marrakech vanaf een luchthaven naar keuze
  • Inclusief alle transfers in een groep
  • Inclusief welkomstdrankje in Marrakech, Fez, Meknès en Chefchaouen
  • Dagelijks uitgebreid uitgeserveerd ontbijt
  • 1x halve dagtour door Marrakech met Engelstalige gids (dag 2)
  • 1 x diner in het hotel in Boumalne Dedes (dag 4)
  • 1 x diner in de Sahara (dag 5)
  • 1 x halve dag tour door Fez met Engelstalige gids (dag 7)
  • 1 x bezoek aan Volubilis met Engelstalige gids (dag 10)
  • 1x halve dagtour door Meknès met Engelstalige gids (dag 11)
  • 1 x dagbezoek aan Essaouira (dag 13 of 14)
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in de hotels
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1: aankomst in Marrakech
De komende 3 nachten verblijf je in Riad Dalia in Marrakech (of gelijkwaardig)

Vandaag gaat je reis beginnen! Je vertrekt vanaf je luchthaven naar keuze naar Marrakech. Eenmaal aangekomen word je op de luchthaven opgewacht door de transfer, welke je naar het eerste hotel brengt. Je verblijft vannacht in een riad, bekend als een traditionele Marokkaanse woning die nu is omgetoverd tot gastenverblijf. De meeste riads beschikken over meerdere kamers die allemaal uitkomen op een kleine binnenplaats met een fonteintje. Geniet van een welkomstdrankje en bekijk alvast op de kaart waar jij morgen je reis gaat beginnen!

Dag 2 en 3: Marrakech

Na het ontbijt heb ga je onder leiding van een Engelstalige gids de prachtige historische stad te verkennen tijdens een tour van een halve dag. Breng een bezoekje aan het oude stadsgedeelte Medina en aan het nieuwe stadgedeelte Guilliez. Neem plaats in een van de restaurants en cafes, en geniet van de heerlijke smaak van Marokko. Probeer vooral wat Marokkaanse gerechten, zoals tajine of couscous. In Marrakech zie je o.a. het beroemde Djemaa El Fna plein, de medina met haar doolhof van souks, de Sadian tombes, het Bahia Paleis en de Koutoubia Minaret. Vergaap je aan alle bezienswaardigheden en waan je in het sprookje van 1000 en 1 nacht!

Dag 4: Marrakech - Kasbah Ait Ben Haddou - Ouarzazate - Boumalne Dedes
De komende nacht verblijf je in Hotel La Gazelle du Dades (of vergelijkbaar)

Vroeg uit de veren vandaag, want je wordt om 07.30 uur opgehaald door de transfer voor een lange rit. Tijdens de rit naar Ouarzazate (ca. 3,5 uur rijden) zal je een tussenstop maken in Kasbah Ait Ben Haddou (inclusief). Dit is het meest schilderachtige stadje van Marokko. Deze plek wordt vaak gebruikt als filmdecor van bekende films en series als Game of Thrones en de Gladiator. Om 14.30 uur zal er een stop zijn om je de gelegenheid te geven te lunchen in Ouarzazate. Deze stad heeft zijn bekendheid te danken aan het feit dat de grootste filmstudio ter wereld zich in Ouarzazate bevindt. Je vervolgt de rit (ca. 3,5 uur met nog 2 stops) naar de eindbestemming van vandaag: Boumalne Dades, waar je rond 18.00 uur aankomt. Boulmane Dades ligt in de Dades-vallei. Deze plek is niet alleen een prachtig decor van lemen huizen en felgekleurde rotswanden; het is een rijk cultureel en historisch centrum in het land. In Boumalne Dades heb je verschillende bezienswaardigheden zoals het Joods Tiylit-kasteel, De Rozenvallei, de Kasbah van Mohdach en de Dades-kloven. Vanavond kun je genieten van een heerlijk diner in het hotel (inclusief).

Dag 5: Boumalne Dades - Merzouga
De komende nacht verblijf je in Bivoac Nacer Palace (of vergelijkbaar)

Om 08.00 uur wordt je weer opgehaald voor de volgende lange rit. Onderweg zul je eerst 2 stops hebben en om 14.00 uur heb je de gelegenheid om te lunchen in Kalaat Mgouna. Om 17.00 uur komt je aan in Merzouga. Na een tocht van 1 uur met de kameel kom je aan bij de overnachtingslocatie. Vannacht verblijf je in een grote tent in de Sahara met gedeeld toilet (geen douche). Deze avond is tevens het diner in de woestijn inclusief.

Dag 6: Merzouga - Fez
De komende 3 nachten verblijf je in Riad Les Chifis (of vergelijkbaar)

Wanneer je hebt genoten van het ontbijt is het tijd om weer verder te gaan. Per kameel vertrek je weer naar Merzouga en zal vanaf daar de rit verder gaan richting de volgende bestemming: Fez. Onderweg wordt nog 3 keer gestopt en om 14.00 uur heb je de gelegenheid om te lunchen. Rond 17.30 uur zul je in Fez aankomen.

Dag 7: Fez

Vandaag staat er na het ontbijt om 10.00 uur een Engelstalige gids op je te wachten om je in 4 uur tijd al het moois van Fez te laten zien en je er over te vertellen.

Dag 8: Fez
Vandaag nog alle tijd om Fez op eigen gelegenheid te ontdekken. Breng een bezoek aan de medina van Féz, je kijkt er je ogen uit! Dwaal door de kleine en smalle straatjes. De stad staat bekend om de ambacht. Je vindt er leerlooierijen, schilders, wevers, pottenbakkers en nog veel meer. De geuren en kleuren komen je tegemoet. Vergeet zeker niet van het uitzicht te genieten vanaf de daken van Fez!

Dag 9: Fez - Chefchaouen
De komende nacht verblijf je in Casa Familiya (of vergelijkbaar)

In het noorden van Marokko ligt een verborgen stad, genaamd Chefchaouen. Om 09.30 uur staat de transfer klaar om je hier naar toe te brengen (rit van ca. 4 uur met 2 tussenstops). In de sprookjesachtige oude medina is bijna alles blauw geverfd. Er zijn turquoise trappen en azuurblauwe tegels, langs hemelsblauwe muren en kobaltblauwe deuren. Ondanks alles blauw is, is geen straat of gebouw hetzelfde. Hier kan je prachtige plaatjes schieten met je camera, want dit is misschien wel de meest fotogenieke plek in heel Marokko.

Dag 10: Chefchaouen - Meknès
De komende 2 nachten verblijf je in Riad Dar Alkatib (of vergelijkbaar)

Op dag 10 gaat de reis om 09.30 uur verder naar Meknès, één van de vier koningssteden van Marokko. Maar eerst maak je na een rit van ca. 3 uur een stop bij Volubilis (entree en 1 uur uur bezoek met Engelstalige gids inclusief). Dit was ooit een belangrijke Romeinse handelsstad in Marokko. Tegenwoordig staan hier de best bewaarde ruïnes tussen tussen bergheuvels omgeven door olijfboomgaarden, cactussen en groene velden. Om 14.00 uur wordt er nog gestopt voor een lunchmogelijkheid en rond 15.30 uur zul je aankomen in Meknès.

Dag 11: Meknès

Het is een stuk kleiner dan de andere koningssteden, maar daardoor hangt er een relaxte sfeer. Tijdens een tour van een halve dag met een Engelstalige gids ontdek je onder andere dat Meknès is omringd met kilometerslange lemen stadswallen. Bekend zijn de indrukwekkende toegangspoorten tot de medina. De Bab Mansour is de bekendste. Bezoek in de avond het El Hedime plein met diverse kraampjes, vuurspuwers en verhalen vertellers. Bezoek ook een een Koranschool, een prachtige bouwwerk met veel mooi houtsnijwerk en typisch Marokkaanse mozaïek. De 17e eeuwse Koninklijke stallen zijn tevens een bezoek waard. Hier bracht de sultan destijds zijn 12.000 paarden onder.

Dag 12: Meknès - Marrakech
De komende 3 nachten verblijf je in Riad Dalia in Marrakech (of vergelijkbaar)

Een lange rit voor de boeg vandaag. Je reist om 09.30 uur weer terug naar Marrakech, een rit van ca. 8 uur met 3 stops onderweg. Om ca. 18.00 uur kom je aan bij je hotel in Marrakech. De komende dagen verblijf je waar je de eerste paar dagen ook verbleef.

Dag 13 en 14: Marrakech

Op een van deze dagen ga je een bezoek brengen aan Essaouira (3,5 uur heen en terug. Houd er rekening mee dat je van 08.30 - 20.30 uur weg bent deze dag). Dit charmante vissersplaatsje aan de Marokkaanse kust staat volledig on de ban van rust en ontspanning. Hier ben je in de lokale hammams aan het juiste adres om te stomen, scrubben en soppen. Je vindt hier luxe hammams die meer lijken op een spa tot traditionele hammams waar het allemaal wat eenvoudiger is. Ook fans van Game of Thrones zijn op de goede plek, want enkele scènes uit de populaire televisieserie werden hier opgenomen. Essaouira wordt ook wel Wind City of Africa genoemd! Dat betekent dat je hier erg goed kunt (leren) windsurfen of kitesurfen. Hier is het hele jaar door wind, en heeft daarmee de meest gunstige ligging. Wil je liever wat minder actief zijn? Waai dan uit op een van de prachtige stranden of breng een bezoekje aan de lokale haven. De andere dag heb je vrije tijd om uit te rusten of eventueel zelf op pad te gaan. Op de dag dat je niet naar Essaouira gaat, kun je Marrakech verder gaan ontdekken of je laatste souvenirs proberen te bemachtigen.

Dag 15: terugreis
De transfer staat je bij het hotel op te wachten om je naar de luchthaven te brengen voor de terugvlucht naar huis. Hopelijk kijk je terug op een prachtige reis!

LET OP!
Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere, maar gelijkwaardige accommodatie.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Rondreis Marrakech - Sahara - Fez - Chefchaouen - Meknès
40 Derb Tizougarine rue Dar El Bacha,
Marrakech, Marokko
Kaart
40 Derb Tizougarine rue Dar El Bacha, Marrakech, Marokko
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Tijdens de 15-daagse rondreis door Marokko, bezoek je verschillende steden zoals Marrakech, Merzouga, Fez, Chefchaouen en Meknès. Bij elk verblijf krijg je een uitgebreid ontbijtbuffet en in de Sahara krijg je 2 keer een diner. Verder zijn alle transfers inclusief, dus je hoef je geen zorgen te maken over het verplaatsen van locatie naar locatie. Verder zitten er 3 excursies inbegrepen in de reis. Zo ga je een halve dag naar Fez met een gids, bezoek je Volubilis en ga je een dag naar Essaouira.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Let op:

  • Zorg er voor dat je onderweg altijd voldoende waterflesjes bij je hebt i.v.m. mogelijk lange ritten.
  • Zorg voor voldoende contant geld. Het is niet altijd mogelijk met een pin/creditcard te betalen.
  • Neem een kleine rugzak mee voor de nacht dat je in de woestijn verblijft. Koffers kunnen helaas niet mee. Deze blijven in het busje of worden vast naar het volgende hotel gebracht.
  • Sommige ritten gaan door bergachtig gebied en kan dus langer duren dan verwacht.
  • De transfer van Fez naar Chefchaouen en van Meknès naar Marrakech zijn privé transfers. Alle overige transfers zijn gedeelde (groeps)transfers.
  • Supplement voor een 4x4 auto i.p.v. een kamelenrit in de woestijn op dag 5 bedraagt € 30,00 (van te voren bij het boeken doorgeven).
  • Supplement voor een luxe tent i.p.v. standaard tent op dag 5 is € 60,00 per persoon (en is tevens inclusief 30 minuten kamelenrit en een 30 minuten 4x4 rit (van te voren bij het boeken doorgeven).
Inchecken

Vanaf uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 2.50 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro