Natuur
3 of 4 dagen
Incl. ontbijt

Ontdek de natuur van De Hondsrug vanuit een rustieke herberg incl. ontbijt en diner!

De Koningsherberg
Anloo, Drenthe, Nederland bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
131,-
totaal: 286,95 *
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 3 dagen en voor 1 aankomstdag beschikbaar!
Ontdek in 3 of 4 dagen de natuur van De Hondsrug vanuit een rustieke herberg incl. ontbijt en diner!

Natuurliefhebbers opgelet! Ben jij nou op zoek naar een unieke overnachting midden in de natuur? Dan zit je bij Hotel De Koningsherberg helemaal goed. Dit bijzondere hotel is gelegen middenin het prachtige natuurgebied De Hondsrug, en een verblijf in deze rustieke herberg is een schitterend uitgangspunt voor het verkennen van deze bijzondere omgeving. Je vindt in het bosrijke gebied met zijn heidevelden veel prehistorische monumenten zoals hunebedden, grafheuvels, een galgenberg en oude karrensporen. Tijdens wandelingen of fietstochten komt je dit alles en meer tegen. De herberg ligt tevens vlakbij Assen en Groningen. Zo kun je de ontdekkingstocht door de natuur afwisselen met een bezoek aan de stad.

Natuur
3 of 4 dagen
Incl. ontbijt

Ontdek de natuur van De Hondsrug vanuit een rustieke herberg incl. ontbijt en diner!

De Koningsherberg
Anloo, Drenthe, Nederland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 2 of 3 overnachtingen
  • Inclusief dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Dagelijks 3-gangendiner
  • Hotel gelegen in natuurgebied De Hondsrug
  • Tip: ga wandelen of fietsen in de omgeving!
Natuurgebieden in de omgeving:

Ontdek Natuur Park de Hondsrug
Fietspaden, bospaden, zandpaden, keienpaden, ruiterpaden, allemaal doorkruisen ze de Hondsrug. Je vind hier een unieke natuur met grafheuvels, hunebedden, vennetjes en heide. Dit natuurpark staat ook wel bekend onder de naam Geopark de Hondsrug, dat betekent dat het park onderdeel uitmaakt van het Europese Geopark Netwerk en onder toezicht staat van UNESCO. De Hondsrug is het enige Geopark van Nederland. Het kreeg deze status vanwege het kenmerkende geologische Hondsrugsysteem wat je er vind, een landschap met heuvelruggen en dalen dat hier zo’n 150.000 jaar geleden is ontstaan. Hier kun je heerlijk wandelen of fietsen in de natuur vol met bijzondere monumenten.

Ontdek het Drentsche Aa-gebied
Het Drentsche Aa-gebied in het midden en noorden van Drenthe is een van de laatste gave stroomdalen van ons land. Het Drentsche Aa landschap ontstond duizenden jaren geleden door een samenwerking van natuur en mens. Je vind hier veel bijzondere planten en dieren, maar ook prehistorische monumenten. Wandel of fiets door dit prachtige natuurgebied en geniet van de omgeving. Voel het frisse water, ruik de heidevelden en beleef de vennen of juist de uitgestrekte bossen met hun zandmeren en strandjes. Ook de grafheuvels, hunebedden en galgenbergen die je in het Strubben-Kniphorstbos vind zijn zeker een bezoek waard.

Ontdek Strubben-Kniphorstbos
Het gebied de Strubben Kniphorstbos bevindt zich tussen de dorpen Anloo en Schipborg. Dit gebied in de Drentsche Aa zit vol historie en heeft maar liefst 42 archeologisch waardevolle plekken, waarvan er 14 wettelijk beschermd. Dit zijn onder andere hunebedden, grafheuvels en karresporen. Een wandelroute van het Staatsbosbeheer voert langs de vele bezienswaardigheden en is ca. 9 kilometer lang. (deze is naar eigen wens in te korten naar 5km).

De Koningsherberg
Brinkstraat 2,
Anloo, Nederland
Kaart
Brinkstraat 2, Anloo, Nederland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Dit bijzondere hotel is gelegen middenin het prachtige natuurgebied De Hondsrug, en een verblijf in deze rustieke herberg is een schitterend uitgangspunt voor het verkennen van deze bijzondere omgeving. Hotel De Koningsherberg beschikt over verschillende type kamers, waarvan ze standaard beschikken over een radio, led televisie, huistelefoon, gratis wifi- en/of LAN verbinding, gratis thee en koffiefaciliteiten en een badkamer die beschikt over een bad en/of douche, toilet en douchecosmetica. Op het terras van de herberg kun je terecht voor een drankje onder het genot van het mooie uitzicht.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja
Parkeerkosten
Geen
Huisdieren toegestaan (op aanvraag)
Ja
Huisdieren toeslag/voorwaarden
€ 7,95 per nacht
Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Bad en/of douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Koffie- en theefaciliteiten
  • Televisie

Hotelfaciliteiten

Restaurant
Ja
Bagage-opslag
Ja
Fietsverhuur
Ja
Fiets- en wandelroutes
Ja
Terras
Ja
Hoogtepunten

Hunebed D13 (trapgraf)

Bezienswaardigheden
Stationsstraat

Dit is een trapgraf, waarvan de ingang bestaat uit een trap met vier treden.

Sprookjeshof

Musea
Groningerstraat 10

Kom lekker spelen in het Sprookjeshof! Een buitenspeeltuin, klauterkasteel, kinderboerderij en de mogelijkheid tot een rondvaart over het Zuidlaardermeer.

Drents Museum

Musea
Brink 1

Dit museum verteld je over archeologie, hedendaags realisme, jaarlijkse tentoonstellingen over bijvoorbeeld de Maya's en kunst van ongeveer een eeuw geleden.

Assen

Steden
Gedempte Singel 23

Assen wordt ook wel de Stad der Paleizen genoemd. Doordat de stad stadsrechten had gekregen ontwikkelde Assen zich tot een hoofdstad.

De Nieuwe Kolk

Theater & concerten, Eten en drinken, Nachtleven
Weiersstraat 1

In de Nieuwe Kolk kunt u zowel een film kijken in de bioscoop als een voorstelling bewonderen in het theater. Ook wordt er een mogelijkheid tot dineren geboden.

Hunebedcentrum

Bezienswaardigheden, Musea, Cultuur
Bronnegerstraat 12

Ben je gefascineerd door de Hunebedden? Bezoek het museum in Borger en kom meer te weten over deze mysterieuze stenen.

Huisdieren toeslag/voorwaarden

€ 7,95 per nacht

Parkeren

Ja

Parkeerkosten

Geen

Inchecken

Vanaf 14:30 uur.

Uitchecken

Tot 11:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

08.30-18.00 uur

Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 1.25 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Voorwaarden
Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro