Autorondreis
10 dagen
Incl. ontbijt

Wijntour door Italië incl. ontbijt, diner en wijnproeverijen

Wijntour door Veneto, Emilia en Toscane
Dolo, Veneto, Italië bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
579,-
totaal: 1222,95 *
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 10 dagen en voor 3 aankomstdagen beschikbaar!
Geniet 10 dagen van het prachtige Italië tijdens deze wijntour inclusief ontbijt, diner en wijnproeverijen

Tijdens deze prachtige reis leer je alles over de lekkerste Italiaanse wijnen en de gebieden waar ze gemaakt worden. Je hotels zijn geregeld en jij bepaalt de route ernaartoe helemaal zelf! Dwars door het mooie landschap rijd je over de leukste weggetjes en stop je bij gezellige stadjes om lekker rond te dwalen. Als je hier geen ultiem vakantiegevoel krijgt! In ieder hotel staat s' morgens een heerlijk ontbijtje voor je klaar en kun je 's avonds genieten van een fantastisch diner in je hotel of in dat ene leuke restaurantje dat je onderweg bent tegengekomen. Een wijnproeverij in je hotel of bij een lokale wijnmakerij mag natuurlijk niet ontbreken op een WIJN-tour. Proef en geniet van het lekkers dat Italië te bieden heeft!

Autorondreis
10 dagen
Incl. ontbijt

Wijntour door Italië incl. ontbijt, diner en wijnproeverijen

Wijntour door Veneto, Emilia en Toscane
Dolo, Veneto, Italië bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 9 overnachtingen in 3 verschillende hotels
  • Dagelijks Italiaans ontbijtbuffet
  • 1 x 2-gangen diner in het 1e hotel
  • 1 x 3-gangendiner in het 2e hotel
  • 1 x 3-gangendiner in het 3e hotel + glas wijn
  • In de regio's Veneto en Toscane 1x een wijnproeverij bij het hotel of bij een wijnhuis in de buurt
  • Gratis gebruik van Wi-Fi en parkeren bij de hotels
  • Reis door de mooiste wijngebieden van Italië!
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Een wijntour om nooit te vergeten!

Veneto
Je verblijft hier 2 of 3 nachten in Villa Pace Park Bolognese (of gelijkwaardig) in Frescada

Dit wijngebied is de start van je reis. Het ligt in het noordoosten van Italië tussen de Alpen, Venetië, het Gardameer en rivier de Po. Door de bescherming van de Alpen en het mediterrane klimaat worden hier prachtige rode wijnen gemaakt zoals de Ripasso en Amarone. Ook komen er heerlijke witte en mousserende wijnen uit dit mooie gebied.

Vanuit je hotel kun je er op je gemak op uit gaan naar bijvoorbeeld Venetië, de romantische stad is namelijk maar ca. 20 kilometer rijden! Je trekt hier als vanzelf richting het San Marcoplein, met de opvliegende duiven die je in menig film zag en de basiliek, het Dogepaleis, de Biblioteca Marciana en de 15e-eeuwse Torre dell'Orologio. Je komt hier ogen tekort! Fotografeer de Rialtobrug, de kleurige gevels of de muur- en plafondschilderingen van Tintoretto in de Scuola Grande di San Rocco. Ook het theater Teatro la Fenice staat garant voor vele ooh's en aah's. Een museumtip is de Galleria dell'Accademia, waar kunst van de dertiende tot de achttiende eeuw tentoongesteld wordt. Fotogeniek is ook een understatement voor de diverse grachten, pleinen en straatjes waar je op terrassen neerstrijkt en winkelt. Dit doe je tevens in de wijken Dorsoduro en Cannaregio. Vergeet niet naar de al even beroemde Brug der Zuchten te wandelen, en ook niet dat je hier direct aan de Adriatische Zee zit: relax op het Lido di Venezia! De volgende ochtend trek je er na je Italiaanse ontbijtje vandaag weer lekker op uit om wat meer van de omgeving te gaan zien. Gebruik je de navigatie of koop je een ouderwetse kaart om de leukste weggetjes te vinden? Mocht je de fietsen hebben meegenomen, maak dan een mooie tocht langs de vele Venetiaanse villa's die tussen Padua en Venetië gebouwd zijn. Voor een interessant museumbezoek kun je overwegen om naar het M9 Museum te gaan. Verdeeld over twee verdiepingen zie je de veranderingen die Italië en de wereld hebben ondergaan in de 20e eeuw. Interactieve installaties, bijzondere ruimtes, evoluties in het dagelijks leven en vele leuke feitjes laten je zien hoe het gezicht van Europa is veranderd in slechts honderd jaar.

Emilia
Je slaapt 2 nachten in Alla Rocca (of gelijkwaardig) in Valsamoggia- Bologna

Met als culinaire hoofdstad Bologna is dit gebied een van de oudste wijnregio's van Italië! Een groot gedeelte van van de wijnproductie heeft hier een keurmerk. De bekendste wijn die hier vandaan komt is de Lambrusco. Eet je vandaag wit vlees, vis of kaas? Bestel dan een Pignoletto. Je zit hier dus gebakken voor de beste keuken van het land en ook nog eens heerlijke wijnen.

Je hotel bevindt zich in het pittoreske en prachtige middeleeuwse Bazzano dat ook wel "slow city" wordt genoemd. Je kunt vanaf hier de nabijgelegen steden Bologna en Modena bezoeken. In Bologna is genoeg te beleven voor jong en oud. Ga lekker shoppen, maak kennis met de Italiaanse lekkernijen op de lokale markten of bezoek een museum. In Bologna vind je onder andere een Ferrari-museum en een Ducati-museum. Daarnaast is het een aanrader om een stadswandeling te maken. Zoek eventueel een gids die je meer kan vertellen over de historische bezienswaardigheden in de stad. Wil je Bologna graag van bovenaf bekijken? Beklim dan de Asinelli-toren. Na afloop heb je ongetwijfeld een lekker drankje en hapje in één van de gezellige trattoria’s of wijnbarretjes verdiend. Modena moét je gezien hebben! Niet voor niets wordt het "Mutina splendissima", "schitterend Modena" genoemd. Een deel van het historisch centrum staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het is tevens de stad van Enzo Ferrari (je kunt zijn voormalige huis bezoeken) en Luciano Pavarotti. En wat dacht je van het zogenaamde zwarte goud! Aceto balsamico. Modena heeft een aantal mooie bezienswaardigheden zoals het hart van de stad, het Piazza Grande waar de Duomo ook te vinden is. Loop hier ook zeker een rondje omheen en bekijk dan goed de details van de kleine beeldhouwwerkjes! De kleurrijkste plek van de stad is misschien wel overdekte markt Mercato Albinelli. In het midden van de markt staat al jaar en dag een fontein met een meisje met een fruitmand. Het water loopt je in de mond bij het zien van al dat lekkers!

Toscane
De laatste 3 nachten verblijf je in Relais Villa il Palagio (of gelijkwaardig) in Rignano sull'Arno

De Toscaanse wijngaarden zijn de bekendste van het land en heeft vele mooie druivenrassen en wijnen. De bekendste wijn uit de regio is de Chianti! Door het klimaat en de bodemstructuur worden de wijnen hier voornamelijk gemaakt van blauwe druiven. Maar... natuurlijk kun je hier ook heerlijke witte wijnen vinden en zelfs een van de beste van Italië komt hiervandaan, de Vernaccia di San Gimignano, een verfrissende droge witte wijn die heerlijk is bij frisse salades en visgerechten.

Om lekker in de sfeer te blijven staat je hotel midden in de wijngaarden! Je hebt nog een paar dagen de tijd om het prachtige Toscane te gaan ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van Florence! Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en van de regio. Een sfeervolle, cultuurrijke en toeristische stad in Italië. Vele beroemde kunstenaars, wetenschappers en schrijvers hebben hier gewoond of zijn er geboren. De stad barst van de fraaie pleinen, bruggen en paleizen. Wil je zoveel mogelijk van Florence zien in korte tijd? Dan kun je misschien beter een fiets huren! Verken de stad onder begeleiding van een Engelstalige gids en fiets langs de hoogtepunten van Florence. 2 uur lang fiets je met een kleine groep door de stad en geniet van het uitzicht, de sfeer en de verhalen van de gids. Wil je nog een mooi aandenken in de vorm van een sieraad? Bezoek dan de sieradenstad Arezzo. De stad staat bekend om de bloeiende sieradenindustrie. Dit is te danken aan de vele trouwringen en heilige medailles die hier gemaakt worden. Daarom wordt de stad ook wel La città d'Oro genoemd. De stad is door de jaren heen veel veranderd. Zo waren er veel smalle straatjes en zijn dit nu brede lanen geworden. Toch is er nog altijd die middeleeuwse sfeer blijven hangen. Bezoek onder andere de kerk Chiesa San Francesco en het plein Piazza Grande. Natuurgebied Le Balze bevindt zich in de Valdarno tussen Florence en Arezzo en is ooit het decor voor Leonardo Da Vinci´s Mona Lisa geweest. Hij was zo onder de indruk van de prachtige rotsformaties dat hij ze als achtergrond voor het wereldberoemde schilderij gebruikte. Start in Castelfranco di Sopra een prachtige 6 kilometer lange wandeling langs de verschillende landschappen en de rotsformaties. Onderweg kun je er voor kiezen je wandeling wat langer te maken en een bezoek te brengen aan het mooie dorpje Piantravigne. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht! Om deze mooie reis in stijl af te sluiten geniet je nog een keer van je favoriete wijntje op een gezellig terras en keer je terug richting huis met heel wat meer wijnkennis dan voorheen!

Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Wijntour door Veneto, Emilia en Toscane
Riviera martiri della liberta 37,
Dolo, Italië
Kaart
Riviera martiri della liberta 37, Dolo, Italië
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Tijdens deze 8- of 10-daagse wijntour verblijf je in 3 verschillende 4*-hotels in de regio's Piemonte, Toscane en Venetië. Er is dagelijks ontbijt inbegrepen, bij ieder hotel 1 x een culinair 3-gangendiner en een wijnproeverij. In de hotels heb je gratis toegang tot de zwembaden (van juni tot september) en gratis toegang tot de fitnessruimte.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Hoogtepunten

Dorsoduro

Wijken
Dorsoduro

Dorsoduro is uitgegroeid tot een kunstzinnige wijk. Er bevinden zich twee grote musea en je kunt genieten van een gezellige, levendige sfeer.

Canal Grande

Boottochten en watersporten
Canal Grande

De Canal Grande is ca. 4 km. lang en loopt dwars door Venetië. Maak een boottocht en bewonder de prachtige huizen aan de waterkant.

Teatro La Fenice

Bezienswaardigheden, Theater & concerten
Campo San Fantin

Teatro La Fenice behoort tot de meest bekende theaters van Europa. Je kunt het theater overdag (tegen betaling) bezoeken.

Venetië

Bezienswaardigheden, Eten en drinken, Cultuur, Steden
St. Mark's Square

Venetië heeft meer dan 150 kanalen en honderden bruggetjes. Maak een romantische boottocht in één van de gondels of slenter door de steegjes waar u leuke winkeltjes en bars tegenkomt.

De Rialtobrug

Bezienswaardigheden
Sestiere San Polo

Vanaf deze beroemde brug heb je een prachtig uitzicht over de Canal Grande. Op de brug bevinden zich leuke souvenirwinkeltjes.

San Marcoplein

Bezienswaardigheden
Piazza San Marco

Het San Marcoplein vormt het centrale punt van de stad Venetië. Rondom het plein tref je o.a. het Dogepaleis en de basiliek San Marco.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Belangrijke informatie

8-daagse reis
Villa Gasparini: 2 nachten (evt. toeslag airco € 8,00 p.d. ter plaatse te betalen)
Alla Rocca: 2 nachten
Relasi Villa il Palagio: 3 nachten

10-daagse reis
Villa Gasparini: 3 nachten (evt. toeslag airco € 8,00 p.d. ter plaatse te betalen)
Alla Rocca: 3 nachten
Relasi Villa il Palagio: 3 nachten

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 10:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur

Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 2.50 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Voorwaarden
Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro