Zonvakanties
dagen

Prachtige rondreis naar Sicilië incl. vlucht, ontbijt en huurauto

Ontdek Sicilië vanuit Palermo
Palermo, Sicilië, Italië bekijk op kaart
4, 5, 6, 7 of 8-daagse rondreis naar kleurrijk Sicilië inclusief vlucht, ontbijt en huurauto

Welkom op het prachtige Sicilië! Met een heerlijk kopje koffie en een Italiaans ontbijtje start je je dag "the Italian way". Waar ga je vandaag naar toe? Dat beslis je helemaal zelf want gedurende je hele reis heb je een huurauto tot je beschikking. Plan thuis alvast een leuke route of...juist niet en kijk wat de dag je brengt. Op de leukste plekken blijf je lekker hangen en valt het wat tegen, dan ga je door naar een andere plek. Geniet van het lekkerste eten, de mooiste uitzichten en de gastvrijheid van de Sicilianen tijdens deze heerlijke vakantie.

Zonvakanties
dagen

Prachtige rondreis naar Sicilië incl. vlucht, ontbijt en huurauto

Ontdek Sicilië vanuit Palermo
Palermo, Sicilië, Italië bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 3, 4, 5, 6 of 7 overnachtingen
  • Retourvlucht naar Palermo vanaf luchthaven naar keuze
  • Dagelijks Italiaans ontbijt
  • 4, 5, 6, 7 of 8 dagen huurauto inclusief basisverzekering
  • Tip: maak een boottochtje naar Favignana!
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe je reis er uit kan zien

Let op: de dag beschrijving is ter inspiratie. Er zitten geen excursies/activiteiten bij deze reis.

Dag 1: aankomst op Palermo airport
Met het zonnetje op je bolletje kom je aan op Sicilië en haal je je huurauto op. Je verblijft deze reis in een hotel in Palermo of Mondello (afhankelijk van beschikbaarheid) dat ongeveer 7 kilometer van het centrum van Palermo ligt. Mondello is van oudsher een vissersdorp maar tegenwoordig een badplaats dat vooral gespitst is op toerisme. Je vindt hier heerlijke stranden en volop watersport activiteiten. Voor een romantisch diner bij maanlicht regel je s' avonds een leuk tafeltje aan het strand.

Dag 2: Palermo
Tijd om de omgeving van je hotel te gaan ontdekken! Deze ruim 1200 jaar oude stad heeft talloze culturele invloeden meegemaakt en is nog steeds een voorbeeld van Arabische en Normandische invloeden. Met name de indrukwekkende kathedraal en prachtige barokke huisgevels zijn het bezoeken meer dan waard. Palermo is ook een zeer actieve studentenstad en heeft daardoor een levendig karakter. Aan de noordkust vind je de meest bezochte bezienswaardigheden van de stad zoals het beroemde operahuis Massimo Theater en het majestueuze Koninklijke Paleis. Naast de verschillende wandelroutes in Palermo nodigen vooral de vele gezellige cafés en restaurants uit tot heerlijk ontspannen momenten, daarna kun je vol energie je ontdekkingstocht vervolgen. Net buiten Palermo vind je de pittoreske stad Monreale. Voor liefhebbers van prachtige mozaïeken is een bezoek aan de kathedraal een absolute must. Het bovenste deel van het gebouw is namelijk volledig bedekt met glanzende gouden mozaïeken. Het is zelfs mogelijk om (tegen een kleine vergoeding) de schatkamer van de kathedraal te bezoeken waar je de mozaïeken van dichterbij kunt bekijken en van een prachtig uitzicht kunt genieten vanaf het terras. Naast de kathedraal is een ingang naar de kloostergangen te vinden. Deze behoren tot het benedictijnenklooster dat dateert uit het einde van de 12e eeuw en is met de imposante zuilen, sculpturen en leuke doorkijkjes zeker de moeite waard.

Dag 3: Cefalù
Dag 3 al weer...Wat gaat de tijd toch snel als het naar je zin hebt he! Voor een magische ervaring rijd je vandaag naar Cefalù. Deze mooie kustplaats ligt aan de voet van La Rocca, een steile rots waar Cefalù zo vanaf lijkt te glijden. De rots is voor de geoefende wandelaar te beklimmen, maar het is wel aan te raden om dit op de koelere uren van de dag te doen. Helemaal boven op de rots vind je de overblijfselen van de Tempel van Diana. Samen met de ruïnes van een kasteel zijn dit de oudste historische restanten van het eiland. In het centrum van de stad kun je niet om het Piazza Duomo heen! Hier staat namelijk het belangrijkste monument van de stad, Il Duomo. De Kathedraal en bijbehorende klooster stammen uit de tijd van de overheersing van de Noormannen. Houd er wel rekening mee dat de beide tussen 13:00 en 16:00 gesloten zijn. Dat is natuurlijk helemaal niet erg want het geeft je mooi de tijd om een lekker ijsje te gaan eten, of ergens een gezellig terrasje op te zoeken.

Dag 4: Marsala
Vooral bekend om de zoete, sterke rode wijn, maar de stad heeft zoveel meer te bieden dan alleen deze wijn. Ga absoluut een kijkje nemen bij de zoutpannen aan de rand van Marsala. Hier winnen ze nog op traditionele manier zout door het zeewater op te laten lossen in grote waterbassins en vervolgens het zout bij elkaar te schrapen. De zoutpannen liggen ook nog eens in een prachtig natuurlijk landschap met overal windmolens. Vervolg je route nog even naar Erice, een prachtig middeleeuws dorpje in de heuvels van Trapani. Vanuit Trapani pak je de kabelbaan naar boven en geniet je onderweg van een heerlijk uitzicht over de zoutpannen, Marsala en bij helder weer de Egeïsche eilanden. Sinds de middeleeuwen is het dorp eigenlijk niet veranderd en heeft het de smalle kleine straatjes behouden. Overal om je heen zie je oude monumenten en huizen waardoor het lijkt alsof je in een openluchtmuseum loopt. Voordat je verder gaat moet je echt even bij een bakkertje langsgaan om de lokale specialiteit mee te nemen, een heerlijk amandelkoekje. Als je nog wat energie overhebt zet je koers naar Segesta. Dit is een van de mooiste archeologische plekken van Sicilië. Hier kun je de mooist gelegen tempel van het eiland bewonderen die uit de 12e eeuw v.Chr. stamt! De tempel ligt boven op een heuvel met verder niets eromheen, en ook echt niets. Hierdoor lijkt het alsof je terug de tijd in stapt. Zoek voor vanavond een gezellig restaurant uit en ga daarna lekker terug naar je hotel om de voetjes ook wat rust te geven.

Dag 5: Agrigento
Het is tijd om richting Agrigento te rijden, de vallei van de tempels is een historische plek met veel ruïnes en bezienswaardigheden. Agrigento wordt ook wel "het juweel van Sicilië" genoemd. Het lijkt wel alsof je terug in de tijd bent gegaan en is echt een streek voor liefhebbers van historie. De middeleeuwse stad heeft een bruisend centrum. Shop bij de boetieks, proef de keuken in de gezellige restaurants en sluit je dag af in één van de vele bars. Maar, Agrigento heeft nog veel meer dan alleen dat! Beoefen watersporten of relax aan het strand.

Dag 6: Favignana
Pak vandaag de boot naar het vlindervormige eiland Favignana! Om bij de boot te komen rijd je eerst naar de haven van Trapani/Marsala. Vergeet niet je badkleding meen te nemen want je kunt hier fantastisch duiken en lekker op het strand liggen. Als je het te warm vindt om het eiland wandelend te verkennen, kun je het kleine treintje nemen die je de leukste plekken laat zien! Op het eiland staat de oude tonijnfabriek dat ooit de grootste tonijnproducent van het hele Middellandse Zeegebied was. Na een fikse wandeling heuvel opwaarts kun je ruïnes van het kasteel van Santa Caterina en de grot van de geliefden bezoeken. De fans van "The Godfather" kijken hier al naar uit! Een bezoek aan Corleone. Het stadje ligt buiten de route van de bekende bezienswaardigheden en het is er vaak ongelooflijk heet. Maar hoe leuk is het om met je eigen ogen te gaan bekijken of de sfeer uit de film goed is gemaakt. De wegen deze kant op lopen met een grote boog om het dorp heen, want de maffiabazen wilden geen pottenkijkers in de buurt hebben!

Dag 7: Palermo
Vandaag is je laatste volledige dag op Sicilië. In Palermo heb je waarschijnlijk ook nog niet alles gezien en waarom zou je dat vandaag niet doen. Boek bijvoorbeeld een "Apetour" waarmee je in een leuk wagentje onder begeleiding van een gids op de verborgen pareltjes van de stad komt! Er zijn diverse tours te boeken zoals een Street Food tour waarbij je diverse wijken, markten en tuinen bezoekt en een heerlijke proeverij van lokale lekkernijen op je staat te wachten!

Dag 8: vertrek
Helaas zit vandaag je reis op Sicilië er al weer op. Je eet je laatste Italiaanse ontbijtje en levert daarna je huurauto weer in om vervolgens naar huis te vliegen.

Let op: Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere, maar gelijkwaardige accommodatie.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Ontdek Sicilië vanuit Palermo
.,
Palermo, Italië
Kaart
., Palermo, Italië
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Sicilië! Wat een prachtige bestemming. Tijdens deze reis heb je een vast "thuishonk" in Palermo vanwaar je elke dag op een nieuw avontuur gaat. Geniet van de heerlijke stranden, het fantastische eten en de alom bekende Mediterrane gastvrijheid. Bezoek de kleurrijke markten van Palermo, waan je in vervlogen Romeinse tijden en vergroot je kennis over de heerlijkste Marsala wijnen. Tijdens deze reis heb je alle tijd om het eiland op jouw manier te gaan ontdekken.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Hoogtepunten

Palermo

Steden
Palermo

Palermo is de hoofdstad en tevens grootste stad van Sicilië. Ervaar hier de authentieke sfeer in het prachtige oude centrum.

Poggioreale – Siciliaans spookstadje

Steden, Bezienswaardigheden
Poggioreale

Het lijkt alsof men hier net vertrokken is, hals-over-kop. U vindt de persoonlijke spullen nog in huis of op straat. Dit is met recht een spookstad!

San Vito Lo Capo

Steden, Stranden
San Vito Lo Capo

In de levendige badplaats San Vito Lo Capo zijn de stranden bijzonder mooi en de zee is smaragdgroen. Het wordt vaak genoemd als één van de mooiste stranden van Italië.

Zoutpannen in Trapani

Bezienswaardigheden
Via Giuseppe Garibaldi 138

De zoutpannen van Trapani zijn de oudste in Europa en zijn de thuisbasis van een aantal windmolens die werden gebruikt om het water af te voeren.

Marsala

Steden
Marsala

De stad Marsala ligt aan de kust en is bekend vanwege haar Marsala wijnen. Het historische centrum van Marsala is mooi gerestaureerd en heeft een prachtige uitstraling.

Vallei van de Tempels (Agrigento)

Bezienswaardigheden
Agrigento

De Vallei van de Tempels ligt net buiten Agrigento. De Vallei ligt onderaan de stad en is een overblijfsel van de bewoning in de 6e eeuw voor Christus.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Voorwaarden autohuur Autohuur De auto die gehuurd wordt, is een auto uit de categorie A - Economy en is voorzien van een basisverzekering (Collision Damage Waver). De chauffeur is verzekerd en de passagiers conform contract (welke bij de papieren wordt meegezonden). Diverse kleine schadeposten zijn tot een bepaald bedrag meeverzekerd. U kunt ter plaatse een upgrade van de auto naar een andere categorie of een upgrade van de verzekering regelen naar all-risk of bijvoorbeeld het eigen risico afkopen, dit kunnen wij niet voor u verzorgen.

Minimale en maximale leeftijd De minimum leeftijd voor het huren van een auto is 23 jaar en onder de 25 jaar is er een toeslag van toepassing. Je dient minimaal 2 jaar je rijbewijs te hebben en deze moet op het moment van afhalen van de auto nog minimaal 1 jaar geldig zijn.

De maximum leeftijd voor het huren van een auto is 75 jaar. Het is zeker wel mogelijk een auto te huren indien u ouder bent dan 75 jaar (of jonger dan 25 jaar) maar hier zijn dan toeslagen van toepassing. Over de hoogte van deze toeslagen kan ons Service Center u verder informeren, dit is namelijk per verhuurmaatschappij en / of land verschillend.

Credit card verplicht! Let op: er is een geldige credit card nodig om een auto te kunnen huren in het buitenland i.v.m. een eventuele borg van ca. € 300,00 - € 1250,00. De hoogte is afhankelijk van het land en de verhuurmaatschappij. De credit card die u gebruikt bij de boeking dient u ook mee te nemen op vakantie en deze te gebruiken voor de borg en andere zaken die u bij wil boeken bij de verhuurmaatschappij ter plekke, een andere credit card wordt niet geaccepteerd. De credit card moet op naam van de hoofdboeker, die tevens de bestuurder is, staan. Ter plekke kan een 2e bestuurder worden geboekt. De credit card dient een VISA of Mastercard te zijn. De verhuurbedrijven accepteren geen andere Pre-paid of credit cards (bijv American Express).

Inchecken

Vanaf 16:00 uur.

Uitchecken

Tot 10:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur

Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 2.00 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro