Cruises
dagen

7-daagse riviercruise Tsjechië en Dresden incl. vlucht en o.b.v. all-inclusive light

MS Elbe Princesse II
Praag, Praag, Tsjechië bekijk op kaart
Geniet van een 7-daagse riviercruise Praag, Dresden en de kastelen van de Bohemen o.b.v. all-inclusive light en incl. vlucht

Ontdek de vele verborgen schatten van de Bohemen op deze exclusieve 7-daagse reis. Kom in contact met de natuur tijdens excursies naar topbestemmingen in idyllische landschappen langs de rivieren de Elbe en de Moldau. Je brengt een bezoek aan Praag en Dresden, authentieke steden die charme uitstralen met een rijke culturele en architectonische geschiedenis. Je verblijft op de MS Elbe Princesse, waar het je aan niets ontbreekt, want je verblijft o.b.v. all-inclusive light! De hoogtepunten van deze reis zijn o.a. de gouden stad Praag, de kastelen van Bohemen en Dresden, het 'Florence van de Elbe'.

Cruises
dagen

7-daagse riviercruise Tsjechië en Dresden incl. vlucht en o.b.v. all-inclusive light

MS Elbe Princesse II
Praag, Praag, Tsjechië bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 6 overnachtingen in een geboekte kajuit naar keuze
  • Retourvlucht naar Praag vanaf Amsterdam Schiphol Airport
  • Ontvangst met een welkomstdrankje
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Dagelijks luchbuffet
  • Dagelijks dinerbuffet (inclusief 1 gala-avond)
  • Onbeperkt diverse drankjes tijdens het eten en aan de bar, o.a. koffie/thee/fris/wijn/bier (met uitzondering van de speciale kaarten)
  • Inclusief animatie en een voorstelling van de kapitein en zijn bemanning
  • Inclusief alle genoemde excursies met audiofoon
  • Gratis gebruik van Wi-Fi aan boord
  • Inclusief haventaxen
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Zo ziet je reis er uit:

Dag 1: Praag

Vandaag vlieg je van Amsterdam naar Praag en ga je op eigen gelegenheid naar de cruise terminal. Rond 18.00 uur kun je aan boord gaan van de MS Elbe Princesse. ’s Avonds wordt de crew aan je voorgesteld tijdens een welkomstcocktail en wordt er genoten van een diner aan boord.

Dag 2: Praag - Stechovice

De ochtend breng je door met varen over de Vltava naar Stechovice. Genesteld in een rustige omgeving, onthult de rivier de Moldau zijn landelijke landschappen en natuurlijke schoonheid. Ooit bekend om zijn goudmijnen, is Stechovice nu beroemd om zijn traditionele handgemaakte aardewerk. Ga 's middags mee op excursie (inclusief) naar kasteel Konopiste. Gelegen in een idyllische omgeving, was dit 13e-eeuwse fort - volledig gerenoveerd in de 18e eeuw - het jachthuis van de Habsburgers. Naast de weelderig ingerichte appartementen herbergt het kasteel een indrukwekkende verzameling middeleeuwse wapens en harnassen die ooit toebehoorden aan aartshertog Franz Ferdinand van Oostenrijk. Het kasteel was zijn laatste verblijfplaats voorafgaand aan zijn moord in Sarajevo in 1914. Geniet van een avond vol entertainment aan boord.

Dag 3: Stechovice - Praag

Je vaart over de prachtige rivier de Moldau naar de Slapy-dam. De kronkelende rivier wordt gevolg, omzoomd met heuvels aan elke oever en je vangt een glimp op van kastelen in romantische, rustgevende landschappen die zo typerend zijn voor Midden-Bohemen. Het Slapy Reservoir is een populaire vakantieplek voor inwoners van Praag en biedt watersporten en tal van recreatieve activiteiten. Aan het einde van de middag keer je terug naar Praag.

Dag 4: Praag

Ga vanmorgen mee met een rondleiding door de oude binnenstad van Praag (inclusief). Stare Mesto dateert van meer dan 1000 jaar geleden en is een van de belangrijkste plaatsen in de Boheemse geschiedenis. Terwijl je door de smalle straatjes van de stad wandelt, ontdek je vele bezienswaardigheden, waaronder de Joodse wijk, het oude stadhuis en de beroemde astronomische klok, de gotische Onze-Lieve-Vrouwekerk voor Tyn en de Karelsbrug. Je zult aan boord genieten van een lunch. Ga 's middags mee op een rondleiding door de wijk Praagse Burcht (inclusief): paleizen, kerken en kloosters staan ​​harmonieus in de buurt van het kasteel, hoog op een heuvel die uitkijkt over de stad. Je ontdekt de Sint-Vituskathedraal, de grootste en belangrijkste kerk van het land en een van de meest prestigieuze gotische kathedralen van Europa; het oude koninklijk paleis; en het Gouden Straatje, genoemd naar de goudsmeden die er in de 17e eeuw floreerden. Geniet aan boord van een avond traditioneel entertainment.

Dag 5: Praag - Melnik

In de ochtend breng je door met het varen naar Melnik, aan de samenvloeiing van de Elbe. Aan boord geniet je van een lunch. Ga vanmiddag mee voor een rondleiding door het kasteel van Nelahozeves (inclusief) en het geboortehuis van Antonin Dvorak. Je bezoekt een van de mooiste renaissancekastelen in de Bohemen, waar 23 verschillende Boheemse koninginnen en prinsessen woonden. De kasteelmuren zijn rijkelijk versierd met stucwerk in Italiaanse stijl en muurschilderingen met scènes uit het Oude Testament en de Griekse mythologie. Het is ook de thuisbasis van een rijke privécollectie meubels en schilderijen, waaronder werken van Rubens, Velazquez en vele anderen, die allemaal behoren tot de familie Lobkowicz, de oudste en meest vooraanstaande Boheemse adellijke familie. Je ontdekt de luxueuze levensstijl van de Boheemse adel tijdens de barokperiode. Aan het einde van de rondleiding kun je genieten van het proeven van een selectie wijnen uit de wijngaard van het kasteel. Nelahozeves is de geboorteplaats van Antonin Dvorak. Tijdens ons bezoek aan het huis waarin hij werd geboren, ontdek je het leven en werk van een van de grootste componisten van de 19e eeuw, de man die de beroemde 'New World Symphony' componeerde. De rest van de avond is ter vrije besteding.

Dag 6: Melnik - Dresden

Ga mee op een dagexcursie naar Dresden (inclusief), een fantastische stad die bekend staat als het 'Florence van de Elbe'. Dresden, een relatief recente stad met Slavische oorsprong, werd in de 13e eeuw de hoofdstad van het markgraafschap Meissen en in de 15e eeuw de zetel van de hertogen van Saksen. Dresden biedt een breed scala aan attracties, waaronder prachtige promenades aan de oever van de Elbe, fascinerende musea, monumenten en charmante details. We lunchen in een lokaal restaurant. Ga 's middags met ons mee voor een rondleiding door het Koninklijk Paleis, de voormalige residentie van de Saksische hertogen en keurvorsten en de koningen van Saksen. Tegenwoordig kun je genieten van de pracht van de architectuur en de collecties, waaronder de historische Groene Vault, die de grootste verzameling schatten van Europa bevat. Na de excursie keer je per bus terug naar Praag. Vanavond is de feestelijke gala-avond.

Dag 7: Praag

Geniet van het ontbijt aan boord voordat je om 09.00 uur van boord gaat. Je gaat daarna op eigen gelegenheid naar de luchthaven vanwaar je terugvlucht is naar Amsterdam.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
MS Elbe Princesse II
Aviatická,
Praag, Tsjechië
Kaart
Aviatická, Praag, Tsjechië
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

De MS Elbe Princesse II, die zich aansluit bij zijn identieke zusterschip - Elbe Princesse - werd in 2018 ingehuldigd en vaart over de rivier de Elbe. Het interieur is ingericht in natuurlijke tinten - kaki, smaragd en anijs - die doen denken aan de overvloedige natuur langs de rivieroevers. Fluwelen en messing accenten op het meubilair voegen een gezellige en chique allure toe. De hutten op het hoofddek hebben grote ramen en de hutten op het bovendek hebben een Frans balkon met glazen schuifdeuren. Alle maaltijden tijdens de cruise worden geserveerd in het restaurant op het hoofddek, dat rechtstreeks toegankelijk is vanuit de lounge en bar. Het restaurant is omgeven door panoramische ramen die een fantastisch uitzicht bieden op het landschap terwijl het voorbij stroomt. Het zonneterras, met stoelen en ligstoelen, is de beste plek op het schip voor een onbelemmerd uitzicht.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Wi-Fi
Ja

Cruise faciliteiten

  • Bar
  • Lounge
  • Live entertainment
  • Buffetrestaurant

Kamerfaciliteiten

  • Airconditioning
  • Douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Balkon of terras
  • Telefoon
  • Kluisje
  • Televisie
Hoogtepunten

De Praagse Burcht

Bezienswaardigheden, Cultuur
Prague Castle

Deze burcht wordt ook wel het kasteel van Praag genoemd en is de grootste ter wereld. Binnen de muren vindt u hier kleine paleizen en historische kerken.

Sint-Vituskathedraal

Bezienswaardigheden, Cultuur
Iii. Nádvoří 48/2

Dit is de grootste en belangrijkste kerk van Praag. Vroeger werden hier de Boheemse koningen gekroond. Daarnaast vindt u hier o.a. kroonjuwelen en het graf van St Johannes Nepomuk.

Petřin Uitkijktoren

Bezienswaardigheden, Cultuur
Petřínské Sady

Deze uitkijktoren vindt u in één van de oudste wijken van Praag, namelijk Malá Strana. De toren is 60 meter hoog en vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de hele stad.

Karelsbrug

Bezienswaardigheden
Karlův Most

De Karelsbrug is de bekendste en oudste van Praag. De brug is ruim 500 meter lang en alleen toegankelijk voor voetgangers.

Nationaal Theater

Bezienswaardigheden, Cultuur, Theater & concerten
Národní 2

Dit theater is gelegen in de Nieuwe stad van Praag. Bewonder hier ballet, opera en drama voorstellingen in de prachtige zaal met zijn majestueuze uitstraling.

Het Oude Stadsplein Praag

Bezienswaardigheden, Cultuur
Staroměstské Náměstí

Het Oude Stadsplein is één van de bekendste van Praag. Je vindt hier onder andere gezellige terrasjes en een aantal belangrijke bezienswaardigheden, zoals het Oude Raadhuis.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Let op:

  • Er is een geldige identiteitskaart of paspoort verplicht. Inwoners van buiten de EU worden verzocht om hun ambassade of consulaat te raadplegen.
  • De voertaal tijdens de cruise aan boord is Engels en Frans.
Inchecken

Vanaf uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro