Fly & Drive
8 dagen
Incl. ontbijt

8-daagse fly & drive van midden naar zuidwest Albanië incl. vlucht, huurauto en ontbijt

Fly & drive Midden- en Zuidwest Albanië
Tirana, Tirana, Albanië bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
649,-
totaal: 1344,45 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 8 dagen en voor 17 aankomstdagen beschikbaar!
Geniet van een unieke 8-daagse fly & drive van midden naar zuidwest Albanië incl. vlucht, huurauto en ontbijt

Treed in de voetsporen van de kandidaten van het programma 'Wie is de Mol' welke in 2022 in Albanië plaatsvond. Breng een bezoek aan het kasteel van Rozafa in Shkodra (waar de eerste aflevering is opgenomen), de havenstad Vlorë, de archeologische plaats Apollonia, de Ottomaanse stad Berat, Nationaal Park Butrint, de badplaats Sarandë en Gjirokastra (waar de opdracht was een zo lang mogelijke weg van vloerkleden door de straten te leggen). Oude forten, woeste natuur, strand en cultuur gecombineerd in 1 reis! Ontdek al het moois wat Albanië te bieden heeft. Je vliegt eerst op Tirana, waar je je huurauto kunt ophalen en je reis door Albanië kan beginnen!

Fly & Drive
8 dagen
Incl. ontbijt

8-daagse fly & drive van midden naar zuidwest Albanië incl. vlucht, huurauto en ontbijt

Fly & drive Midden- en Zuidwest Albanië
Tirana, Tirana, Albanië bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
  • 7 overnachtingen
  • Retourvlucht naar Tirana vanaf een luchthaven naar keuze
  • 8 dagen huurauto incl. basisverzekering
  • Dagelijks uitgebreid ontbijt(buffet)
  • Verblijf in uitstekende 3-, 4- of 5-sterren hotels
  • Bezoek de plaatsen waar ook 'Wie is de Mol' is opgenomen
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Zo kan je reis er uit zien:

Dag 1: aankomst in Tirana
Je verblijft de komende 2 nachten in Tirana bij 3*-Capital Hotel, 4*-Opera Hotel of 5*-Rogner Hotel (of vergelijkbaar)

Vandaag komt je aan op Tirana Mother Teresa Airport. Je haalt je huurauto af en je reis kan nu echt gaan beginnen! Je rijdt naar je hotel in Tirana en kunt de stad alvast gaan ontdekken.
Loop langs de hoofdboulevard en ga naar het "blokgebied", een van de meest vitale delen van Tirana, vol met mensen die hier hun vrije tijd doorbrengen. We raden je aan om te dineren in een van de restaurants in deze gezellige buurt.

Dag 2: Tirana - Shkodra - Kruja - Tirana

Na het ontbijt raden we aan om naar Shkodra te vertrekken, gelegen in het noordwestelijke deel van Albanië. Bezoek het kasteel Rozafa dat op de top van een heuvel ligt. Hier heb je een geweldig uitzicht over de stad. Het volgende bezoek op deze dag kan aan de middeleeuwse stad Kruja zijn, gelegen op de helling van een berg. Een oude bazaar leidt je naar het kasteel van de nationale held Skanderbeg. Bezoek het Skanderbeg Museum en het Etnografisch museum. Je rijdt daarna weer terug richting Tirana waar je vanavond ook zult overnachten.

Dag 3: Tirana – Durres – Berat (130 km)
Je verblijft de komende nacht in 3*-Hotel NashoVruho of 4*-Hotel Onufri in Berat (of vergelijkbaar)

In de ochtend kun je er voor kiezen om nog een sightseeingtour door Tirana te doen, beginnend vanaf het Skanderbeg-plein. Mogelijkheid om het Nationaal Historisch Museum, de E`them Bey-moskee, de klokkentoren etc. te bezoeken.
Ga op deze dag verder naar de oude stad Durres, die ook de belangrijkste zeehaven van Albanië is. We raden een bezoek aan het Romeinse amfitheater aan, het grootste op het Balkan-schiereiland (capaciteit 15.000 toeschouwers) met een zeldzaam muurmozaïek, dat behoort tot de 2e eeuw na Christus en tot het Archeologisch Museum. Ga lekker lunchen bij een van de restaurants met uitzicht op de Adriatische Zee. In de middag kun je dan verder rijden naar Berat, waar je ook de overnachting hebt. In de avond kun je nog een wandeling maken in de traditionele wijken Mangalem en Gorica en langs de Osumi-rivier.

Dag 4: Berat – Fier – Apollonia – Vlorë (110 km)
Je verblijft de komende nacht in Vlorë bij 3*-Partner Hotel, 4*-Semajo Hotel of 5*-Regina City Hotel (of vergelijkbaar)

Maak in de ochtend een sightseeingtour in de UNESCO-stad Berat. Bezoek de Loden Moskee, de Bachelor's Moskee, de Gorica-brug en enkele woonhuizen uit de 18e en 19e eeuw. Ga dan verder naar het kasteel, gebouwd op een rotsachtige heuvel 260 meter boven de zeespiegel. Kerken hier hebben het overleefd binnen de krachtige stenen muren. Interessant is de kerk, die de in hout gegraveerde iconostase bewaart, waarin het "Onufri"-museum is gevestigd. Na het verlaten van Berat reis je door naar Apollonia, op 12 km van Fier. Het is een van de bekendste archeologische vindplaatsen van het land. Bezoek het Griekse theater en de binnenplaats van het klooster waar een kerk in Byzantijnse stijl staat, gebouwd in de 14e eeuw. Ga vervolgens verder naar Vlorë. Vlorë is gelegen aan een baai aan de Adriatische Zee. Je kunt hier heerlijk dineren in een van de visrestaurants.

Dag 5 : Vlorë – Sarandë (130 km)
Je verblijft de komende 2 nachten in Sarandë bij 3*-Bahamas Hotel, 4*-Hotel Iliria of 5*-Bougainville Hotel (of vergelijkbaar)

In de ochtend heb je de mogelijkheid om op eigen gelegenheid de stad Vlorë te bezoeken, een van de belangrijkste steden van Albanië, een belangrijke zeehaven en toeristische trekpleister. Bezoek aan het Historisch Museum van de Onafhankelijkheid, het gebouw waar op 28 november 1912 de onafhankelijkheid van Albanië werd uitgeroepen. Een monument, dat deze gebeurtenis bestempelt, verheft zich hoog op het Vlaggenplein. Na Vlorë vertrek je naar Sarandë langs de kust. Stop onderweg om het kasteel van Porto Palermo in de buurt van Himara te zien, ook wel het kasteel van Ali Pashe Tepelena genoemd. De muren van het kasteel zijn 1,6 meter dik. Ook kun je er voor kiezen om in Himare te lunchen. Het is een leuk stadje met uitzicht op de Ionische Zee. Vervolgens passeert de weg langs de kust vele mooie dorpjes. Je overnacht in Sarandë.

Dag 6: Sarandë – Butrinti – Sarandë

Vertrek in de ochtend naar Butrinti waar je bijvoorbeeld een rondleiding door deze bezienswaardigheid in Albanië kunt doen. Een schilderachtig smal pad leidt je naar de oude stad Butrint, die sinds 1992 onder bescherming van de UNESCO staat. Bezoek hier het oude theater, de tempel van Aesculapius, de doopkapel met kleurrijke mozaïeken en de oude stadsmuren. Een oud fort met een klein museum waakt over de de stad, een van de laatste ongerepte natuurlijke en oude historische gebieden in de Middellandse Zee. In de middag raden we aan om naar het kasteel van Lekursi te rijden voor een prachtig uitzicht op de baai, de zonsondergang en de stad Sarandë.

Dag 7: Sarandë – Gjirokastra – Tirana (290 km)
Je verblijft de komende nacht in Tirana bij 3*-Capital Hotel, 4*-Opera Hotel of 5*-Rogner Hotel (of vergelijkbaar)

Na het ontbijt in het hotel, kun je naar Gjirokastra gaan, een "museumstad" en UNESCO-erfgoed. De karakteristieke huizen lijken op de torens en zijn boven elkaar gebouwd. Ze hebben maar een gemeenschappelijk element, de steen. Alle woningen hebben de vorm van middeleeuwse torens. Breng een bezoek aan het kasteel, dat als een balkon boven de stad uitsteekt en de bezoekers de mogelijkheid biedt om van het prachtige landschap te genieten. Het kasteel herbergt het Nationaal Wapenmuseum, dat alle soorten wapens bewaart die door de Albanezen uit de oudheid werden gebruikt en geproduceerd. Probeer in Gjirokastra te lunchen en hier de traditionele keuken te proeven. Vervolgens reis je weer door naar Tirana waar je nog een overnachting hebt.

Dag 8: vertrekdag

Vandaag rijd je weer terug naar de luchthaven waar je de huurauto inlevert. Je vlucht richting huis staat helaas al weer op je te wachten. Hopelijk kijk je terug op een onvergetelijke reis vol nieuwe herinneringen.

Let op: Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere (vergelijkwaardige) accommodatie.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Fly & drive Midden- en Zuidwest Albanië
Ruga Nene Tereza,
Tirana, Albanië
Kaart
Ruga Nene Tereza, Tirana, Albanië
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Bij deze reis ontdek je de mooiste plekken van Albanië van midden tot zuid in 8 dagen. Je verblijft in een verschillende accommodaties onderweg (aan jou de keuze of je in 3- of 4-sterren accommodaties wilt verblijven). Dit is de ultieme kans om op eigen gelegenheid Albanië te gaan ontdekken!

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Voorwaarden huurauto

  • Leeftijd is van 18 tot 75 jaar, indien je ouder bent vraag dan naar de voorwaarden.
  • Alle personen in de auto mogen rijden (indien je beschikt over een geldig rijbewijs)
  • De huurauto is een Peugeot (o.b.v. beschikbaarheid)
  • Credit card is niet noodzakelijk, maar wordt wel aangeraden
Inchecken

Vanaf 14:00 uur.

Uitchecken

Tot 10:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 1.00 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro