Cruises
8 dagen
Incl. ontbijt

Prachtige 8-daagse cruise langs fjorden en Scandinavische hoofdsteden o.b.v. volpension

Holland America Line Rotterdam - afvaart Rotterdam
Rotterdam - Cruise Terminal, Zuid-Holland, Nederland bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
1069,-
totaal: 2167,95 *
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 8 dagen en voor 1 aankomstdag beschikbaar!
Geniet van een prachtige en luxe cruise langs de fjorden en (hoofd)steden van Denemarken en Noorwegen o.b.v. volpension

Pure luxe is wat je deze reis te wachten staat! Vanuit Rotterdam vertrek je over de Noordzee naar de indrukwekkendste fjorden en de gezelligste steden zoals Kopenhagen en Oslo. Een stop in het mooie Fredrikstad is een droom voor de geschiedenisliefhebbers. De dagen dat je op zee doorbrengt zijn al net zo leuk als de rest van de reis, want vervelen doe je je absoluut niet op het prachtige schip dat écht van alle gemakken is voorzien! De luxe ingerichte hutten, heerlijke restaurants en entertainment van wereldklasse zorgen voor een onvergetelijke reis!

Extra voordeel als je boekt vóór 30 april 2024!

Cruises
8 dagen
Incl. ontbijt

Prachtige 8-daagse cruise langs fjorden en Scandinavische hoofdsteden o.b.v. volpension

Holland America Line Rotterdam - afvaart Rotterdam
Rotterdam - Cruise Terminal, Zuid-Holland, Nederland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 7 overnachtingen in een geboekte hut naar keuze
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet of à la carte ontbijt
  • Dagelijks lunch in buffetvorm of à la carte lunch
  • Dagelijks diner in buffetvorm of à la carte diner (incl. aantal keer een galadiner)
  • Dagelijks snacks
  • Dagelijks koffie, thee en ijswater
  • Dagelijks livemuziek en avondprogramma met optredens
  • Inclusief havengelden
  • Ook te boeken inclusief Have it All pakket
  • Vertrek vanuit Rotterdam
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Je reis van dag tot dag

Dag 1: Rotterdam
Het schip zal om 15:00 vertrekken vanuit de haven van Rotterdam. Maak je klaar voor een prachtige reis en vele nieuwe herinneringen!

Dag 2: dag op zee
In tegenstelling tot een vliegreis, ben je met een cruise wat langer onderweg naar je bestemmingen. Dat is natuurlijk geen straf want er is super veel te doen en beleven op het schip waar je vandaag de hele dag op door zal brengen. Ga op je gemakje bekijken wat het schip je allemaal te bieden heeft, laat je verwennen in de luxe spa of beproef je geluk in het casino.

Dag 3: Kopenhagen, Denemarken
Om 8.00 uur zal het schip aanmeren en weer vertrekken om 17.00 uur

Kopenhagen is een van de gemakkelijkste Europese hoofdsteden om verliefd op te worden. Het uitzicht op oude gebouwen, geplaveide straten en de met torens en torentjes gespikkelde skyline die het een sprookjesachtige charme verleent; niet voor niets was dit de thuisbasis van de schrijver Hans Christian Andersen. Maar vergis je niet: Dit is een door en door moderne stad met internationale allure. Restaurants over de wereld halen inspiratie uit de Nieuwe Noordse keuken waarvan Noma en andere restaurants van Kopenhagen de voortrekkers waren, terwijl ook Deens design van deze en de laatste eeuw universeel bewonderd en begeerd wordt. Stedenbouwkundigen komen hier samen om uit te zoeken hoe de stad zo leefbaar mogelijk kan blijven en toch zo functioneel en ondanks zijn rijkdom aan oude gebouwen zit Kopenhagen niet opgesloten in het verleden; er zijn ook opwindende voorbeelden van moderne architectuur. Kopenhagen is een gemakkelijke stad om dingen te vinden om te doen en om te voet of per openbaar vervoer te verkennen, waar iedereen perfect Engels spreekt, het eten vers is en vernieuwend, en veel lokaal gebrouwen bier; dat kan natuurlijk het beste zittend bij het water op een zonnige dag genuttigd worden.

Dag 4: Oslofjord, Noorwegen
Geologisch gezien is het geen fjord. De Oslofjord is eigenlijk een enorm wateroppervlak van ongeveer 100 kilometer (62 mijl), ten zuiden van de Noorse hoofdstad. Bijna de helft van de bevolking woont op een uur rijden van dit fjord, dus er is genoeg te zien langs de kustlijn, van eilanden en riffen tot grote steden. Het pittoreske kuststadje Drøbak markeert de ingang naar de Oslofjord, waar de waterweg steeds smaller wordt en de eilanden steeds meer bewoond raken. Je kunt hier veel meeuwen, scholeksters, sternen en ganzen spotten, net zoals de ontelbare vissersbootjes. De regio van de Oslofjord is de warmste regio van Noorwegen en tijdens de zomerdagen haasten de lokale bewoners zich naar hun bootjes om te profiteren van de zon. Veel Noren hebben een eigen karakteristiek houten huisje langs de kust of op een van de eilanden. Het aangename klimaat trok al kolonisten aan in de steentijd en bronstijd: enkele van ’s werelds best bewaarde Vikingschepen zijn teruggevonden op deze stranden. Strategisch gezien was de fjord een belangrijke waterweg tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je zult hier dan ook veel historische monumenten en oude militaire installaties vinden.

Dag 4: Oslo, Noorwegen
Het schip zal om 11.00 uur aanmeren en vertrekt weer om 21.00 uur

Oslo, de charmante hoofdstad van Noorwegen, is een levendige mix’moderne architectuur en musea van wereldklasse naast 10e eeuwse Viking-geschiedenis, vermengd met inheemse Sami-cultuur. Het kosmopolitische centrum, met zijn gewilde kwaliteit van leven, speelt in op elke interesse, van geschiedenisfanaten tot literaire types tot studenten van modern Scandinavisch design en beginnende arctische avonturiers. Kies het Oslo dat je wilt bezoeken. Laat het veelbesproken Opera House met zijn buitenaardse hoeken op je inwerken, of treed in de voetsporen van Nobelprijswinnaars en literaire meesters als Henrik Ibsen. Maak een reis naar het Bygdøy schiereiland om de Scandinavische cultuur op te snuiven in het Vikingskipshuset, het Frammuseum en het Noors volksmuseum. Geniet van de verfijnde restaurants en luxe boetiekjes langs de kust van Aker Brygge of duik in de eclectische wijk Grünerløkka voor vintage winkels, microbrouwerijen en hoekcafés. In Oslo vind je rust en ontspanning op slechts enkele minuten afstand van het stadscentrum. De stad ligt ingeklemd tussen het 100-kilometer lange Oslo fjord en wordt omgeven door glooiende heuvels, uitgestrekte parken en weelderige bossen, waardoor het pure plezier van de natuur voor het oprapen ligt. Met zijn prachtige vergezichten, fascinerende musea, knusse cafés, bruisende kustlijn en levendige culturele leven beloont Oslo alle soorten Noordse ontdekkingsreizigers.

Dag 5: Göteborg, Zweden
Het schip zal om 08.00 uur aanmeren en vertrekt weer om 17.00 uur

Breng een dag door in Göteborg en ontdek de bruisende charme van deze levendige Zweedse stad. Wandel langs de historische grachten, verken de gezellige steegjes van de Haga-wijk en bewonder de moderne architectuur langs de waterkant. Proef lokale lekkernijen op de Feskekôrka-vismarkt, bezoek culturele bezienswaardigheden zoals het Universeum Science Centre, en ontspan in de prachtige tuinen van het Trädgårdsföreningen-park. Göteborg biedt een perfecte mix van cultuur, natuur en Scandinavische gastvrijheid.

Dag 6: Mandal (Kristiansand), Noorwegen
Het schip zal om 08.00 uur aanmeren en vertrekt weer om 17.00 uur

Vandaag breng je een dag door in Mandal, gelegen nabij Kristiansand aan de zuidkust van Noorwegen. Ontdek de serene charme van deze idyllische kustplaats. Wandel langs de schilderachtige jachthaven, verken de kleurrijke houten huizen langs de rivieroever en geniet van het prachtige uitzicht op de fjorden. Breng een bezoek aan het charmante centrum van de stad, waar je kunt winkelen in boetieks, lokale kunstgalerijen kunt verkennen en kunt genieten van heerlijke Noorse gerechten in gezellige cafés.
Vanuit Mandal volg je de schilderachtige kustroute naar Kristiansand, waar je onderweg kunt genieten van prachtige fjorden, idyllische stranden en charmante kustdorpen. Eenmaal in Kristiansand, verken je de levendige stad met zijn kleurrijke haven, historische bezienswaardigheden en gezellige winkels en restaurants. Maak een wandeling langs de waterkant, bezoek attracties zoals het Kristiansand Zoo and Amusement Park, en geniet van de relaxte sfeer van deze sfeervolle stad aan de Noorse kust.

Dag 7: op zee
Ben je in een sportieve bui? Je hebt vast al gezien dat er ook op sportief gebied genoeg te doen is aan boord. Met een prachtig uitzicht op het bovendek kun je een potje Pickleball spelen. Het moge duidelijk zijn dat muziek een grote rol speelt op het schip! Voor alle muzieksmaken is er wel een podium te vinden. Geniet met een drankje in je hand en gooi de voetjes van de vloer bij de Rolling Stone Rock Room, het Lincoln Center Stage, Billboard Onboard, B.B. King Blues Club of de World Stage!

Dag 8: Rotterdam
Pak je koffer en mooie herinneringen in want om 7.00 uur zal het schip weer in de haven van Rotterdam aanmeren en komt er een helaas een einde aan deze indrukwekkende reis.

Het vaarschema is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Holland America Line Rotterdam - afvaart Rotterdam
Wilhelminakade 699,
Rotterdam - Cruise Terminal, Nederland
Kaart
Wilhelminakade 699, Rotterdam - Cruise Terminal, Nederland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Rotterdam, een krachtige en symbolische naam die de cruiseschepen uit het verleden eert, is het nieuwe schip van Holland America (en nieuw vlaggenschip) en het derde in onze vloot van de Pinnacle-klasse. Rotterdam raakt de juiste noten: voortreffelijk dineren, innovatief entertainment, prachtig ingerichte hutten en suites, de beste service, en vakmanschap dat bijna 150 jaar deskundigheid in zeevaart weerspiegelt. Muziek staat centraal op dit nieuwe cruiseschip, en het resultaat is een schip dat niet alleen door water, maar ook door de harten van gasten beweegt. Rotterdam is de soundtrack van ontdekking vanaf die allereerste dag tot het einde van elke perfecte nacht.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Cruise faciliteiten

  • Speelkamer
  • Specialiteiten restaurant
  • Bar
  • Wellnessfaciliteiten
  • Lounge
  • Sauna
  • Live entertainment
  • Casino
  • Lift
  • Buffetrestaurant
  • A la carte restaurant

Kamerfaciliteiten

  • Airconditioning
  • Douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Koffie- en theefaciliteiten
  • Telefoon
  • Televisie
Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

De cruise wordt uitgevoerd door Holland America Line.

Hut inclusief Have it All pakket
Je kunt er ook voor kiezen om de kamer inclusief 'Have it All' pakket bijboeken. Dit pakket geeft je o.a. gratis drankjes (max. 15 drankjes p.p.p.d. met een maximum waarde van US$ 11,00 per drankje), 1x diner in een specialiteiten restaurant, 1x een excursie (tot US$ 100 per excursie) en gratis Wi-Fi.
Tevens is de Crew Appreciation inclusief je het Have It All Pakket boekt.
Meer informatie vind je op deze pagina.

Extra voordeel als je boekt vóór 30 april 2024:
Indien je je cruise met Holland America Line boekt vóór 30 april 2024 inclusief het Have it All pakket, ontvang je naast de voordelen zoals drankenpakket, Wi-Fi, specialiteitendiner(s), tegoed voor landexcursie(s) en Crew Appreciation (fooien) ook nog een boordtegoed van USD 25 per persoon bij het boeken van een binnen- of buitenhut en USD 50 per persoon bij het boeken van een balkonhut.

Let op:

  • Het is aan boord niet mogelijk om met een pinpas te betalen, enkel met creditcard of US Dollars. Advies is dan ook om voldoende Dollars in cash mee te nemen.
  • Toegewezen inchecktijden staan vermeld op reispapieren.
  • Uitchecken is aansluitend na aankomst schip in ontschepingshaven.
  • Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste documenten. Een paspoort is een pré, alleen als je binnen de EU blijft kan je eventueel ook met ID kaart reizen, maar wordt sterk afgeraden i.v.m. langere wachttijden tijdens de inscheping.

Let op:
Kijk voor de actuele voorzieningen, veiligheidsprocedures en coronamaatregelen op deze pagina.

De rederij kan verschillend beleid hanteren per vaargebied. De meeste rederijen hanteren een vaccinatie-eis, wat soms aangevuld wordt met een testverplichting (PCR/Antigeen) en/of mondkapjesbeleid. Deze vereisten kunnen te alle tijden veranderen. Raadpleeg daarom regelmatig de site van de rederij.

Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste informatie, documenten en andere verplichtingen naar de rederij toe.

Inchecken

Vanaf 11:00 uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro