Rondreizen
dagen

8-daagse rondreis Roemenië: de authentieke charmes van Transsylvanië incl. vlucht, transfers en ontbijt

Rondreis Roemenië: de authentieke charmes van Transsylvanië
Otopeni, Boekarest, Roemenië bekijk op kaart
Ontdek de authentieke charmes van Transsylvanië tijdens een 8-daagse rondreis Roemenië incl. vlucht, transfers, ontbijt en meer extra's

Transsylvanië, een betoverende regio in het hart van Roemenië! Een rondreis door Transsylvanië biedt een unieke mix van geschiedenis, cultuur en adembenemende landschappen. Je brengt een bezoek aan het beroemde kasteel van Bran, ook wel bekend als Dracula's kasteel. Dit gotische kasteel, gelegen te midden van weelderige bossen, is een symbool van Transsylvanië en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Ook bezoek je Sighisoara, een prachtige middeleeuwse stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Wandel door de smalle geplaveide straatjes en bewonder de kleurrijke huizen, imposante stadsmuren en de klokkentoren. Hier werd Vlad de Spietser, een van de inspiraties voor het personage Dracula, geboren. Beklim de toren voor een panoramisch uitzicht over de stad en geniet van de unieke sfeer. In Sinaia maak je een stop bij kasteel Peleș. Dit prachtige kasteel, gebouwd in neorenaissancestijl, diende als zomerverblijf voor de Roemeense koninklijke familie. En niet te vergeten: Boekarest! De hoofdstad en grootste stad van Roemenië. Transsylvanië staat bekend om zijn gastvrije bevolking en culinaire tradities. Proef lokale specialiteiten zoals sarmale (gevulde koolrolletjes), mămăligă (maïspap) en mititei (gekruide gehaktrolletjes). Vergeet ook niet om te genieten van de lokale wijnen!

Rondreizen
dagen

8-daagse rondreis Roemenië: de authentieke charmes van Transsylvanië incl. vlucht, transfers en ontbijt

Rondreis Roemenië: de authentieke charmes van Transsylvanië
Otopeni, Boekarest, Roemenië bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 7 overnachtingen
  • Retourvlucht naar Boekarest vanaf luchthaven Amsterdam
  • Retourtransfer luchthaven – hotel
  • Inclusief vervoer gedurende de hele reis
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Inclusief entree voor musea en bezienswaardigheden welke in het programma genoemd worden
  • Inclusief bezoek aan een wijngaard en wijnproeverij (dag 4)
  • Inclusief bruine beren spotten (dag 6)
  • 24/7 assistentie
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1: aankomst in Boekarest
Je verblijft de komende nacht in 5*-Grand Continental Hotel (of vergelijkbaar) in Boekarest

Vandaag kom je aan op de luchthaven van Boekarest. Je wordt ontvangen op de luchthaven en per transfer naar je eerste hotel in Boekarest gebracht. Boekarest, de hoofdstad en grootste stad van Roemenië, staat bekend om zijn brede, met bomen omzoomde lanen, prachtige gebouwen uit de belle époque en de reputatie van het hoge leven, waardoor het in de jaren 1900 de bijnaam "Klein Parijs" kreeg.

Dag 2: Boekarest - Sibiu - Avrig (ca. 314 km)
Je verblijft de komende 2 nachten in 3*-Brukenthal Palace Domain (of vergelijkbaar) in Avrig

Na het ontbijt vertrek je naar de Olt-vallei richting Sibiu en Avrig. De Olt-vallei is de langste kloof in Roemenië, met een lengte van 47 kilometer. De Olt-vallei is een strategisch geografisch punt, omdat het Transsylvanië met Walachije verbindt. Hier doem berggeiten op boven de vallei, die kilometers ver een panoramisch uitzicht biedt op de meanderende rivier. Je overnacht de komende 2 nachten in het Eden van Transsylvanië: Brukenthal Palace. Brukenthal Palace in Avrig is het historische juweel van de Transsylvanische barokstijl. De vorige zomerresidentie van Samuel von Brukenthal, geïnspireerd door de Weense architectuur, werd gebouwd in barokstijl naar het model van het Schönbrunn-paleis in Wenen.

Dag 3: Sibiu en omgeving

Na het ontbijt breng je een bezoek aan Sibiu (Europese culturele hoofdstad in 2007). Mensen merken bij een bezoek aan Sibiu de toegevoegde charme met zijn torens, dubbele huizen, versterkte kerken, trappen en nauwe doorgangen. Sibiu, ook wel bekend als Hermannstadt, is een van de zeven ommuurde burchten die in de 12e eeuw door Duitse kolonisten in Transsylvanië zijn gebouwd. In de buurt van Sibiu zijn prachtige Saksische dorpen in Marginimea Sibiului, gelegen aan de voet van de Cindrel-berg: Sibiel, Orlat, Rasinari. Prachtige landschappen, eenvoud en gastvrijheid van de lokale bevolking, de lokale keuken en de echte Roemeense tradities zijn overal zichtbaar. De toeristen ervaren en proeven de charme van het dorp.

Dag 4: Avrig - Jidvei Winery - Danes (ca. 166 km)
Je verblijft de komende nacht in 4*-Bethlen Estates in Danes, 4*-Hotel Central Park Sighisoara (of vergelijkbaar)

Vertrek voor een bezoek aan de Jidvei Winery. Jidvei is een bedrijf met een lange traditie, dat zich continu heeft ontwikkeld. Momenteel heeft het meer dan 2400 hectare wijnproductie en meer dan 30 wijnen in portefeuille. De vlaggenschipwijnen voor Jidvei zijn de Roemeense witte variëteiten, Feteasca Albă, en vooral Feteasca Regală. In navolging van de Franse traditie zou het verhaal van het wijnhuis niet compleet zijn zonder een 'kasteel'. In het geval van Jidvei is dit het zestiende-eeuwse kasteel dat eigendom is van verschillende adellijke Hongaarse families.
Inclusief: bezoek aan de wijngaard en een wijnproeverij.

Na de wijnproeverij rijd je verder naar Sighisoara. Je verblijft op Bethlen Estates in Danes (nabij Sighisoara) of in Sighisoara. Een werkelijk uniek locatie! Het verhaal van deze legendarische familie gaat terug tot de 12e eeuw: de graven van Bethlen zijn al honderden jaren politici en diplomaten. Graaf Bethlen István was zelfs premier van Hongarije. Bethlen Estates, geleid door de vrouw en zoon van wijlen graaf Miklós Bethlen, is een verzameling eigendommen in en rond de groene valleien en glinsterende meren van Cris, het ouderlijk huis van de familie. Het doel van de Bethlens is om de fondsen die via het toerisme zijn ingezameld, te kanaliseren voor het behoud en de bescherming van deze idyllische hoek van Transsylvanië.

Dag 5: Danes - Sighisoara - Viscri - Covasna County (ca. 150 km)
Je verblijft de komende 2 nachten in 4*-Zabola Estate of 4*-Daniel Castle (of vergelijkbaar)

Je brengt nog een bezoek aan Sighisoara (UNESCO Werelderfgoedcentrum, gelegen in het midden van Transsylvanië). Een 12e-eeuwse citadel gebouwd door de Transsylvanische Saksen is een van de best bewaarde en mooiste middeleeuwse citadellen in Europa. Sighisoara is de geboorteplaats van Dracula. Vervolgens rijd je na het bezoek verder naar naar Covasna County. Onderweg zijn Saksische dorpen gecertificeerd in de XIII-XIV eeuw, tegenwoordig beschermd als UNESCO-werelderfgoed. Saschiz, Biertan, Viscri, Crit zijn er slechts een paar. De lokale Szekler-bevolking en later de Duitse kolonisten bouwden en vergrootten de versterkte kerken ter verdediging tegen Ottomanen en Tartaren. Viscri is het beroemdste van alle dorpen in Roemenië, een kleine gemeenschap die haar authenticiteit en tradities zo goed heeft behouden dat zelfs koning Karel III een eigen woning heeft en bijna elk jaar op bezoek komt. Je verblijft de komende twee nachten in een heerlijke accommodatie in Covasna County. Of je verblijftop Zabola Estate in Zabola of bij Daniel Castle in Talisoara.

Dag 6: Covasna County en omgeving

Bezoek 's ochtends het privé-natuurverblijf van koning Charles in de Zalan-vallei, het tweede landgoed in zijn geliefde Roemenië. De boerderij heeft zijn Transsylvanische authenticiteit behouden. De Zalán-vallei ligt tussen de glooiende uitlopers van de Karpaten. Kleine beekjes sijpelen door de vallei en doorkruisen het landgoed. Enkele van de mooiste rijke bloemenweiden bevinden zich in de directe omgeving van het pension. Laat in de middag/begin van de avond ga je bruine beren spotten (vertrek ca. 18.00 uur). In Europa's laatste echt overgebleven wildernis leeft nog steeds een van de meest fascinerende wezens van de planeet: Roemeense bruine beren. In de dunbevolkte nederzettingen die in de schaduw van de Karpaten liggen, is de aanwezigheid van beren sterk voelbaar. Op hun zoektocht naar voedsel moeten beren vaker vanuit de oerbossen afdalen naar dorpen, wat uiteindelijk resulteert in conflicten tussen mens en beer.

Dag 7: Covasna County – Bran – Sanaia - Boekarest (ca. 262 km)
Je verblijft de komende nacht in 5*-Grand Continental Hotel (of vergelijkbaar) in Boekarest

Vertrek naar Bran en Sinaia, op 'de Koninklijke Weg'. Bezoek in Bran het beroemde kasteel gebouwd (1377-1388) op een rots, waarvan de geschiedenis nauw verwant is aan de mythe van 'Dracula'. In het centrum van Roemenië staat een middeleeuws kasteel waarvan wordt aangenomen dat het ooit Vlad de Spietser gevangen heeft gehouden. De beruchte Roemeense heerser werd vereeuwigd als inspiratie voor Bram Stoker's roman 'Dracula' uit 1897. Je vervolgt de rit naar Sinaia. Een van de beroemdste bergresorts, genaamd 'Parel van de Karpaten'. Bezoek het ongelooflijke Peles-kasteel, gebouwd voor de koningen van Roemenië. Peles Castle, genesteld aan de voet van het Bucegi-gebergte in het pittoreske stadje Sinaia, is een meesterwerk van Duitse architectuur uit de nieuwe renaissance en wordt door velen beschouwd als een van de mooiste kastelen van Europa. Het kasteel deed dienst als zomerresidentie van de koninklijke familie. De residentie van de koning van Roemenië profiteerde van de fijne artistieke trends van het einde van de 19e eeuw. Rijd verder naar Boekarest, waar je de laatste nacht verblijft.

Dag 8: terugreis

Na het ontbijt heb je nog wat vrije tijd. Dit is wel afhankelijk van de vertrektijd van je terugvlucht. Er staat een transfer voor je klaar om je naar het vliegveld te brengen. Zodra je op het vliegveld staat, is deze unieke rondreis tot een einde gekomen. Hopelijk heb je ervan genoten en heb je er mooie herinneringen en foto's aan over gehouden!

Indien een accommodatie niet meer beschikbaar is verblijf je in een andere (gelijkwaardige) accommodatie.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Rondreis Roemenië: de authentieke charmes van Transsylvanië
Calea Bucureştilor 224E,
Otopeni, Roemenië
Kaart
Calea Bucureştilor 224E, Otopeni, Roemenië
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Tijdens deze 8-daagse rondreis kan je alles uit handen geven en hoef je alleen maar te genieten. Alle hotels met ontbijt zijn geregeld. Hetzelfde geldt voor de transfers en het vervoer naar de volgende locaties en bezienswaardigheden. De reis start en eindigt in Boekarest.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Inchecken

Vanaf uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro