Cruises
dagen

MEGA LAST MINUTE DEAL!⚡️ 22-daagse luxe cruise Engeland, Noorwegen, IJsland, Schotland en Noordpoolcirkel o.b.v. volpension

Holland America Line Zuiderdam - afvaart Rotterdam
Rotterdam - Cruise Terminal, Zuid-Holland, Nederland bekijk op kaart
MEGA LAST MINUTE DEAL!⚡️ Geniet van een 22-daagse luxe cruise naar o.a. Engeland, Noorwegen, IJsland, Schotland en de Noordpoolcirkel o.b.v. volpension

Verken het land van vuur en ijs tijdens deze unieke 22-daagse luxe cruise. Vaar door de prachtigste fjorden en de poolijskap. Verken Reykjavik en laat je fantasie los in de oude Schotse kastelen! Tijdens de dagen op zee hoef je je geen moment te vervelen want ook op het schip kun je heerlijk ontspannen. Tijdens deze reis zal het je aan niets ontbreken want je verblijft op basis van volpension. De combinatie van alle comfort en luxe op het schip en de prachtigste natuur maken dit tot een onvergetelijke cruise vakantie!

Let op: laatste hutten! Vol = vol!

Cruises
dagen

MEGA LAST MINUTE DEAL!⚡️ 22-daagse luxe cruise Engeland, Noorwegen, IJsland, Schotland en Noordpoolcirkel o.b.v. volpension

Holland America Line Zuiderdam - afvaart Rotterdam
Rotterdam - Cruise Terminal, Zuid-Holland, Nederland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
 • 21 overnachtingen in een geboekte hut naar keuze
 • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet of à la carte ontbijt
 • Dagelijks lunch in buffetvorm of à la carte lunch
 • Dagelijks diner in buffetvorm of à la carte diner (incl. aantal keer een galadiner)
 • Dagelijks snacks
 • Dagelijks koffie, thee en ijswater
 • Dagelijks livemuziek en avondprogramma met optredens
 • Inclusief havengelden
 • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Je reis van dag tot dag

Dag 1: Rotterdam
Vandaag begint het grote avontuur vanuit de haven van Rotterdam. Het schip zal om 17:00 uit de haven vertrekken en kan het grote genieten beginnen!

Dag 2: Dover, Engeland
Om 07.00 uur zal het schip aanmeren en vertrekt weer om 17.00 uur

Dover, in de graafschap van Kent in zuidoost-Engeland, is gezien de locatie aan het Engelse Kanaal tegenover Frankrijk, begrijpelijkerwijs eeuwenlang een van de belangrijkste havens van het land geweest. De beroemde Krijtrotsen van Dover begroeten u bij aankomst en de stad heeft een aantal historische bezienswaardigheden, waaronder een middeleeuws kasteel. Voor veel reizigers is het echter voornamelijk een toegangspoort naar Londen. Er kunnen maar weinig plaatsen concurreren met de hoofdstad van Engeland in de zin van energie, sfeer en verscheidenheid. Londens levendigheid in kunst, muziek, architectuur is indrukwekkend. Het is een stad die niet alleen bestaat uit meerdere attracties, grote bouwwerken en grote culturele instellingen (hoewel er ruimschoots voldoende van zijn), maar ook mooie parken, op loopafstand van dorpen en opvallende moderne toevoegingen. Culinaire pioniers werken aan de heropleving van traditionele technieken en introduceren menu’s dat kan worden gevonden in de voorhoede van ’s werelds beste restaurantervaringen. Sightseeing op de kracht van uw eigen benen (per fiets of te voet) in Londen vergroot de kansen op ontdekking van kleine oude Engelse pubs waar verse Britse ale wordt geschonken, geheime steegjes en binnenplaatsen met eigenzinnige kunstgalerieën. Shoppers zullen zeker een bezoek willen brengen aan een aantal van de wereldberoemde warenhuizen, maar ook aan de kleine boetiekjes met unieke souvenirs.

Dag 3: Op zee
Vandaag heb je de tijd om rustig het prachtige schip te gaan verkennen! Ga je voor een heerlijke massage in de Greenhouse Spa & Salon of voor een actief dagje in het heerlijk zwembad of het fitness Center.

Dag 4: Bergen, Noorwegen
Om 07.00 uur zal het schip aanmeren en vertrekt weer om 17.00 uur

Het prachtige Bergen, de op één na grootste stad van Noorwegen, is een van de populairste aanleghavens op een cruise door de fjorden. Ga het schip af en betreed het middeleeuwse werfgebied Bryggen, dat door UNESCO sinds 1979 als werelderfgoed wordt beschouwd en waar kleine boten in de haven liggen en houten gebouwen met spitse gevel trots langs de waterkant staan. De rijke maritieme traditie van Bergen gaat terug tot bijna 1000 jaar geleden, met daarin de jaren dat de stad een belangrijke rol speelde als Hanzestad binnen het handelsverbond dat de zeehandel in de regio domineerde van de 14e tot de 18e eeuw. De stad is een van Europa’s oudste nederzettingen en de straten met kasseien en smalle steegjes leiden naar smaragdgroene parken, middeleeuwse kathedralen en stenen forten die vijanden eeuwen geleden op afstand hebben gehouden. Het is ook prima te bewandelen, met historische gebouwen en uitstekende markten waar alles wordt verkocht van vis, groenten en fruit tot snuisterijen en souvenirs. Omgeven door bergen en een dichtbegroeid bos en gelegen halverwege Geiranger in het noorden en Stavanger in het zuiden, biedt Bergen ook veel buiten de stad om te doen. Of je je nu aanmeldt voor een excursie met gids of zelfstandig eropuit gaat, Je zult zeker van Bergen gaan houden.

Dag 5: Molde, Noorwegen
Om 08.00 uur zal het schip aanmeren en vertrekt weer om 17.00 uur

Alle adembenemende schoonheid die je associeert met Noorwegen is te zien in Molde, een stad ongeveer 400 kilometer (240 mijl) ten noorden van Bergen met huizen met witte gevelbekleding langs een sprankelende fjord. Op een heldere dag zijn er meer dan 200 pieken te zien vanaf dit deel van het Romsdal-schiereiland. Het Varden uitzichtspunt, tien minuten met de auto vanaf het centrum van de stad, is de beste plek om te genieten van een adembenemend panorama. Zelfs als het weer wat minder meewerkt, is er voldoende te doen. Er zijn gezellige cafés, boetieks waar wollen truien worden verkocht, en het museum van Romsdal, een openluchtvolksmuseum waar u letterlijk door de geschiedenis van de regio en traditionele huizen kunt wandelen. Molde is ook het begin/eind van de Atlanterhavsvegen (de Atlantische Oceaan weg), die over spectaculaire bruggen en een aantal eilanden loopt. Na iedere bocht zijn er schitterende uitzichten op bergtoppen, de Atlantische Oceaan en de fjorden die de kust van Noorwegen insnijden. Van half juni tot en met augustus voldoet Molde aan haar bijnaam, de stad van de rozen. Overal bloeien bloemen, van het dak van het stadhuis en het terrein van de universiteit tot de hekken rondom de huizen.

Dag 6: Trondheim, Noorwegen
Om 08.00 uur zal het schip aanmeren en vertrekt weer om 17.00 uur

Hoewel het een populaire cruisebestemming is, wordt de Noorse Vikinghoofdstad vaak overgeslagen om in de plaats daarvan Oslo en de fjorden te bezoeken. Toch heeft de op twee na grootste stad van Noorwegen veel te bieden aan diegenen die de tijd nemen om het te verkennen. Het compacte stadscentrum, omsloten door de rivier Nidelva, kan gemakkelijk te voet worden verkend. Binnen enkele uren kun je de belangrijkste bezienswaardigheden in het stadscentrum zien en heb je nog tijd over om een hapje te eten. De middeleeuwse grandeur van de Nidaroskathedraal is een must-see, net zoals de historische Bakklandetwijk aan de oevers van de rivier op slechts enkele stappen verwijderd. Ondanks de rijke geschiedenis heerst er in de stad toch een jeugdige sfeer dankzij de aanwezigheid van de NTNU, de toonaangevende technologische universiteit van Noorwegen. Door de aanwezigheid van duizenden studenten scoort Trondheim zeer hoog op het vlak van cafécultuur en winkelen. Muziekliefhebbers zullen zich hier direct thuis voelen. Het Rockheim- en Ringvemuseum beklemtonen het belang van muziek voor de geschiedenis van de stad en de vinylwinkels en kelderbars demonstreren dat belang voor het heden.

Dag 6: Scenic Cruising Trondheimsfjord
Als je door de Trondheimsfjord vaart, vaar je langs de Vikingroute. De Vikingen voeren hierlangs op hun terugweg naar de hoofdstad Trondheim. Hoewel de Trondheimsfjord geen bekende fjord van Noorwegen is, heeft het toch een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van het land. Omdat dit fjord het gehele jaar ijsvrij blijft, heeft het een rijk zeeleven, koralen die tot diep onder het wateroppervlak reiken en enkele rivieren met de grootste hoeveelheid zalm van Noorwegen. Ten oosten van de stad Trondheim wordt de kustlijn steeds ruiger en toch zijn er hier veel rustige stranden, vooral in Korsvika op het schiereiland Lade. Er is veel luchtverkeer rond de fjord, zowel de luchthaven Ørland als de belangrijkste luchthaven van Trondheim, de luchthaven Trondheim Værnes, bevindt zich dicht bij het water. (Een landingsbaan van Værnes loopt zelfs door tot in de fjord. Passagiers die hier voor de eerste keer landen vinden dit dan ook een zenuwslopende ervaring). Aan het einde van de fjord ligt het eiland Ytterøya dat bekend staat om de landbouw, mooie zomerhuizen en grafheuvels uit de steentijd.

Dag 7: Oversteken Noordpoolcirkel
De Noordpoolcirkel is de meest noordelijke breedtecirkel die langs de bovenkant van de aarde loopt, en daarbij de Noordelijke IJszee, de Noordpool en de meest noordelijke regio's Alaska, Canada, Rusland en de Scandinavische landen (inclusief Noorwegen, Finland en Groenland) omsluit. Het landschap is woest en magisch dankzij de torenhoge puntige gletsjers en de besneeuwde toendra's en zeeën vol met drijvende ijsplaten. De regio, ook wel genaamd het Land van de 'Midnight Sun', profiteert van 24 uur daglicht tijdens het korte zomerseizoen. Het ijs deinst terug en de flora en fauna van de noordpool komen volledig tot bloei, met stralende bloesem die omhoogschiet tussen de gletsjers en wilde dieren die uit hun winterslaap ontwaken om hun jongen groot te brengen. Het tegenovergestelde komt voor tijdens het wintersolstitium, als de zon slechts heel kort zijn gezicht laat zien en het fenomeen aurora borealis de lucht met lichtstralen verlicht. Ondanks het strenge klimaat en onheilspellende landschap — met in de winter temperaturen op de noordpool van gemiddeld min 40 graden Celsius (min 40 graden Fahrenheit) — vindt men in het noordpoolgebied een grote dierenvariëteit, waaronder ijsberen, poolvossen, zeehonden, walrussen, walvissen en zeevogels.

Dag 8: Alta, Noorwegen
Om 12.00 uur zal het schip aanmeren en vertrekt weer om 23.00 uur

Alta, Noorwegen, is zo betoverend als het maar kan. Alta ligt aan de top van de Alta Fjord, tussen de bergen en de kust, en biedt weelderige groene valleien, milde temperaturen en een vriendelijke sfeer. Het is de toegangspoort tot het Scandinavische binnenland en wordt ook wel de “stad van het noorderlicht” genoemd. Velen komen in de herfst- en wintermaanden naar Alta om op de aurora te jagen, omdat het veel heldere nachten heeft en boven de poolcirkel ligt. Alta is de plek waar wetenschappers voor het eerst onderzoek naar het noorderlicht uitvoerden en het heeft de bijnaam “stad van het noorderlicht”. Maak je geen zorgen als je naar Alta vaart buiten de piekperiodes. De zomer brengt een ander fenomeen met zich mee: de middernachtzon en een overvloed aan buitenactiviteiten. Wandel, fiets of vis naar zalm te midden van de serene omgeving van de canyon van Alta, de grootste canyon van Noord-Europa. De schepen meren aan in Alta, Noorwegen, ongeveer 4 km buiten het stadscentrum. Er zijn gratis shuttles en taxi’s beschikbaar om je naar de stad te brengen. Winkel voor souvenirs in Amfi Alta, een ruim winkelcentrum. Stop bij de kathedraal van het noorderlicht, een kerk met een unieke spiraalvormige torenspits en betonnen muren. Houd een paar uur in je reisschema vrij om de trots van de stad, het Alta Museum en het World Heritage Rock Art Centre te bezoeken, op 8 minuten rijden van het centrum van Alta. Het is het enige prehistorische monument in Noorwegen en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Krijg inzicht in het leven tot 7000 jaar geleden terwijl je kijkt naar fascinerende schilderijen en houtsnijwerk van jagers, verzamelaars en dieren. Het museum beschikt over wisselende culturele en kunsttentoonstellingen en een café met een prachtig uitzicht op de fjord.

Dag 9: Hammerfest, Noorwegen
Om 07.00 uur zal het schip aanmeren en vertrekt weer om 13.00 uur

Net als een groot deel van het noorden van Noorwegen is de natuurlijke omgeving van Hammerfest gewoon prachtig in alles, van bergachtig terrein tot delicate kusten. Van 17 mei tot 28 juli verlicht de middernachtzon de fjorden, eilanden en riffen ongeacht het tijdstip. Vanwege de natuurlijke haven heeft Hammerfest een lange geschiedenis op het gebied van maritieme activiteiten. Al tientallen jaren functioneert de stad als thuishaven voor de vissersvloot van de Barentszzee, wat de lokale handel en commercie stimuleert. Het hedendaagse Hammerfest is net zozeer afhankelijk van de Snøhvit Liquefied Natural Gas (LNG) Plant, een van de energie-efficiëntste faciliteiten voor vloeibaar natuurlijk gas in de wereld. Terwijl je schip het Hammerfest nadert kunt je deze zien liggen op Melkøya eiland. Nazi-Duitsland gebruikte de regio van Hammerfest tijdens de Tweede Wereldoorlog als een basis voor de Noordzee-onderzeeërvloot. De oude stad werd vervolgens verwoest en wat overbleef was alleen de kleine Hauen-kapel, die nog steeds naast de nieuwe Hammerfest-kerk staat. Ondanks dit zwarte hoofdstuk is het hedendaagse Hammerfest een drukke en levendige gemeenschap. Tijdens de maanden juli en augustus wordt het belangrijkste plein van de stad - Sommer Torget - (zomerplein), een bijenkorf van activiteiten en een ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking en bezoekers.

Dag 9: Scenic Cruising Noordkaap
De Nordkapp (Noordkaap) is een 300 meter hoge landtong in het noorden van Noorwegen, een van de noordelijkste punten van Europa. Het uitzicht vanaf de kaap en het mooie bezoekerscentrum houden die reputatie intact, ook al is het eigenlijk niet waar. Het smalle schiereiland Knivskjellodden ligt bijna 457 meter noordelijker. Mensen die van details houden, zeggen dat omdat beide punten zich op het eiland Magerøya bevinden, ze allebei niet tellen, omdat de Noorse poolarchipel Svalbard nog noordelijker ligt. Maar de regio is niet alleen maar aantrekkelijk vanwege zijn ligging. De grimmige, mooie, dorre en vaak intimiderende kustlijn van Finnmark vormt een sterk contrast met de majestueuze fjorden in het zuiden, en er hebben zich zeldzame zeevogelsoorten genesteld in de paar grasrijke eilanden. In de regio zijn naast wandelen, skiën en vissen tal van mogelijkheden om andere sporten te beoefenen: Vooral raften op zee is populair bij de lokale bevolking. De Noordkaap was de finish voor de 45 hardlopers die de Trans Europe Foot Race liepen, een ultramarathon die begon in Bari, Italië (2009,4 km verderop) en 485 dagen later hier eindigde.

Dag 10: dag op zee
Vandaag zal je de dag op zee doorbrengen onderweg naar de volgende bestemming. Vind je het leuk om een gokje wagen? Dit kan in het casino aan boord. Of je nu de voorkeur geeft aan speelautomaten of blackjack of poker wilt uitproberen, de dealers en medewerkers zijn beschikbaar om jouw gratis instructies te geven. En daarnaast biedt het schip verschillende spannende mogelijkheden voor toernooien.

Dag 11: Oversteken Noordpoolcirkel
Vandaag steek je weer de Noordpoolcirkel over, maar nu naar het land van de middernachtzon. Heb jij al mooie wilde dieren gespot?

Dag 11: Zomerzonnewende
Vergezel gasten aan dek voor een onvergetelijke dag op zee. Steek de poolcirkel over naar het land van de middernachtzon bij zomerzonnewende. Tijdens zomerzonnewende, dat afkomstig is van het Latijnse woord voor “zon staat stil”, baadt het gebied boven de poolcirkel in 24 uur daglicht. In plaats van onder te gaan, gaat de zon onder voordat deze weer aan haar klim begint. De duisternis valt nooit. IJslanders vieren het traditioneel met vuur en feestmaaltijden, middernacht golftoernooien en leuke hardloopsessies. Geniet van een levendige sfeer aan boord. Breng je verrekijker naar het dek om zeevogels te spotten, zoals de kleurrijke papegaaiduikers en acrobatische noordse sterns die in deze delen gedijen. Profiteer ervan - zet je horloge uit, vergeet je normale bedtijd en geniet van de middernachtelijke zonnestralen.

Dag 12: Seyðisfjörður, IJsland
Om 07.00 uur zal het schip aanmeren en vertrekt weer om 16.00 uur

De weelderige valleien en dramatische watervallen van Seyðisfjörður zijn een aantal van de meest schilderachtige plekken aan de oostkust van IJsland. En aan het einde van de fjord ligt de kleurrijke, levendige stad Seyðisfjörð met een bloeiende kunst- en muziekscene dankzij het LungA Art Festival en concerten in de bijzondere Blue Church iedere zomer. Het Skaftfell Center for Visual Art toont het hele jaar door werken van jonge kunstenaars en heeft een populaire bistro en een boekwinkel. Seyðisfjörð werd in de 19e eeuw door Noorse kolonisten gevestigd; zij bouwden de fris gekleurde houten gebouwen die er nog steeds staan. De stad, met een bevolking van 700, heeft de verbinding met het Europese vasteland vastgehouden: Het is de enige haven in IJsland waar regelmatig passagiersschepen uit Europa aankomen, via een veerpontservice van en naar Denemarken en de Faeröereilanden. De inwoners van de omgeving van Seyðisfjörð zijn voornamelijk wilde rendieren, van origine geïmporteerd vanuit Noorwegen; het zijn de enige in IJsland, en poolvossen, zeehonden en bruinvissen die langs de kust zwemmen. Veel inheemse vogelsoorten, waaronder papegaaienduikers en de noordse stern, nestelen rondom de stad. Tientallen soorten zijn te vinden in Skálanes, een natuurreservaat en onderzoekscentrum. Wat verder weg ligt het grootste bos van IJsland, een van de hoogste watervallen en zijn er veel mogelijkheden om de wandelen, fietsen of kajakken.

Dag 12: Scenic Cruising Seyðisfjörður
Tijdens je cruise langs het Oost-IJslandse Seyðisfjörður word je omringd door besneeuwde bergen, bergriviertjes en smaragdgroene valleien. Zelfs op mistige dagen zijn de kleurrijke gebouwen in de plaats Seyðisfjörð aan de 17 kilometer (10,5 mijl) lange fjord te zien. Veel van de houten huisjes werden meer dan 100 jaar geleden uit Noorwegen geïmporteerd als doe-het-zelf sets, wat het plaatsje een tijdloze uitstraling heeft gegeven. Tegenwoordig zorgen de 700 inwoners van Seyðisfjörð voor een interessant aanbod van kunst en cultuur, met name in de zomer als bezoekers met de boot aankomen uit Denemarken of de Faeröereilanden. De wandelpaden en grindwegen leiden je de bergen in, langs de rivier de Fjarðará en haar tientallen watervalletjes, en een bergpas die Seyðisfjörð met de rest van IJsland verbindt. Bjólfur en Strandartindur zijn de meest imposante toppen in de omgeving van Seyðisfjörð, elk meer dan 1000 meter (3.280 feet) hoog. Skálanes, een natuurreservaat in onderzoeksstation, telt 47 vogelsoorten, waaronder eidereenden, Noordse sterns en de grootste valk van Europa. In dat reservaat kun je ook nestelende papegaaiduikers, zeehonden luierend op de vulkanische stranden en grazende schapen in de buurt van de fjord treffen.

Dag 13: Akureyri, IJsland
Om 08.00 uur zal het schip aanmeren en vertrekt weer om 17.00 uur

De tweede grootste stad van het land, vaak aangeduid als de hoofdstad van Noord-IJsland , is zowel bruisend als mooi, en dient als een ideaal knooppunt om het ongelooflijke landschap te verkennen waardoor het omgeven wordt.

Akureyri, gelegen boven aan een 60-kilometerlang fjord, het langste van het land en omgeven door bergen met strepen sneeuw, was oorspronkelijk gevestigd in de 9e eeuw en werd voor het eerst officieel aangeduid als stad in de 16e eeuw. Tegenwoordig gaat het prat op een bevolking van ongeveer 17.000, een schilderachtige haven en een reeks interessante winkels, gezellig drukke cafés en kwaliteitsrestaurants. De belangrijkste bezienswaardigheden omvatten de Akureyri-kerk, een prachtige botanische tuin (gesticht in 1912) en het fascinerende Akureyri-museum.

Vanaf hier is het mogelijk om sommige van de meest gedenkwaardige landschappen van het land te verkennen, te beginnen met Akureyri's eigen fjord, Eyjafjörður, waar u verschillende musea aantreft (waaronder het Icelandic Folk and Outsider Art Museum), vissersdorpjes zoals Grenivík en veel spectaculaire berglandschappen. Verderop ligt het eiland Grimsey, het vulkanische wonderland van het Mývatn-meer en een hele reeks watervallen, kloven, kerken en locaties van saga's.

Dag 13: Scenic Cruising Eyjafjörður
Eyjafjörður, wat 'fjord-eiland' betekent, is een van de langste fjorden van IJsland. Het is 64 kilometer (40 mijl) lang en bevindt zich ongeveer in het midden van de noordelijke kustlijn van het land, omringd door toppen die in het water weerspiegelen. Hydrothermale bronnen omringen de fjord en het eilandje Hrísey bevindt zich hier exact in het midden. Hrísey is pas bewoond sinds de 9e eeuw. Er was lange tijd alleen maar een haringverwerkingsfabriek op dit eiland, dat nu een vogelreservaat is. In het zuidelijke uiteinde van de fjord wordt Akureyri doorgaans als hoofdstad van het noorden beschouwd. Hoewel het maar iets meer dan 18.000 inwoners heeft, wordt het toch beschouwd als de één na grootste stad van IJsland. De universiteitsstad ligt langs de ene kant tussen de fjord en langs de andere kant tussen de bergen. De straten staan vol met houten huizen uit het einde van de 19e eeuw en de top van een moderne Lutherse kerk steekt boven de heuvel uit aan de waterkant. Súlur en Kerling zijn de twee grootste bergen van deze regio, de fjord zelf niet meegerekend. Hier liggen ook enkele van IJslands meest vruchtbare landbouwgronden.

Dag 14: Ísafjörður, IJsland
Om 08.00 uur zal het schip aanmeren en vertrekt weer om 16.00 uur

Het idyllische stadje Ísafjörður met een inwoneraantal van 2,600 wordt aan drie kanten omgeven door imposante bergen en is een mooi uitgangspunt voor het verkennen van het omringende Westfjord-schiereiland. De plaats, gesticht in de 16e eeuw, en van oorsprong afhankelijk van de visvangst als voornaamste bron van inkomen, bestaat uit eeuwenoude houten huizen, afgewisseld door een paar winkels, restaurants en cafés. Ondanks de laagdrempelige sfeer biedt Ísafjörður genoeg te doen, van het bezoeken van de plaatselijke musea of een rondje golf spelen tot wandelen, fietsen en kajakken door het dorp en de haven. Ook vindt er een aantal belangrijke evenementen in de stad plaats, zoals de oudste crosscountry ski-race van IJsland, de Europese Kampioenschappen moddervoetbal en het klassieke muziekfestival Við Djúpið. De ruige en afgelegen Westfjorden bieden nog veel meer attracties. Zo is er in de zomer een dagelijkse veerboot die bezoekers naar het prachtige Hornstrandir Natuurreservaat brengt, en naar Vigur, een eiland dat veel beschermde vogelsoorten herbergt. Volg de bijzondere kustlijn van de regio, om besneeuwde bergen, watervallen en stranden te vinden.

Dag 14: Scenic Cruising Ísafjörður
Hoewel het de grootste stad is en de hoofdstad van de Westfjorden (regio in IJsland), telt Ísafjörður slechts 2.600 inwoners en is het verbonden met het vasteland via een smalle landlengte van slechts negen meter breed (30 voet). Volgens lokale overleveringen zijn de landlengte en de stad zelf opgericht door een groep kabouters die niet bij de mensen wilden wonen. Ondanks het lage aantal inwoners is Ísafjörður een culturele en ontwikkelde stad, dankzij de uitstekende zang- en theatergroepen. Het landelijk bekende theaterfestival Act Alone en het populaire muziekfestival Aldrei Fór Ég Suður (I Never Went South) worden elk jaar tijdens Pasen gehouden. Ísafjörður en zijn perifere regio’s hebben een oppervlakte van 2.300 vierkante kilometer (900 vierkante mijl). Het gebied reikt van de schitterende Dynjandi waterval in het zuiden tot het enorme natuurreservaat Hornstrandir in het noorden. Op de klif Hornbjarg kunt u de grootste kolonie zeevogels van de Noord-Atlantische Oceaan zien. Langs de spectaculaire kustlijn van IJsland staan de groene gletsjerbergen in contrast met het diepblauwe zeewater. Door zijn ligging is het niet verbazend dat de visserij hier lang een centrale rol heeft gespeeld. In Ísafjörður zult u hoogstwaarschijnlijk vissersbootjes tegenkomen die op weg zijn naar de open zee. Op het vasteland is het Westfjord Heritage Museum de grootste trekpleister van Ísafjörður. Het museum bevindt zich in een huis uit de 18e eeuw dat is gerenoveerd en op het puntje van dit smalle stukje land staat. Het museum is vooral gericht op de maritieme geschiedenis; u vindt hier van alles, van vishaken tot antieke schepen.

Dag 15 en 16: Reykjavik, IJsland
Om 08.00 uur zal het schip aanmeren en vertrekt weer om 14.00 uur

De meest noordelijke hoofdstad van de wereld is zo relaxt en ontspannen als nergens anders op aarde. Door Reykjavík stroomt geothermisch water en het heeft een overweldigende achtergrond van ontoegankelijke lavavelden, majestueuze gletsjers en regenboogkleurige huizen, en daardoor is het beroemd om zijn natuurlijke wonderen en indrukwekkende vergezichten. Maar wat minder bekend is, is dat de piepkleine IJslandse stad een cultureel aanbod heeft dat veel bestemmingen twee keer in grootte overtreft. Verken de musea en kunstgalerieën van wereldklasse overdag en breng daarna de avonden door in gezellige cafés en bars. De bloeiende eetcultuur bevat traditionele Scandinavische gerechten en internationale trends, en het creatieve vermogen van de stad heeft een hoge snelheid met internationaal gerenommeerde ontwerpers, musici en kunstenaars. Zelfverzekerd, maar niet verwaand; deze stad is echt uniek.

Dag 17: op zee
Tijdens een ontspannen dag op zee, zijn weinig plekken zo verfrissend, ontspannen en verjongend als de Greenhouse Spa & Salon. In de spa, verwen je jouw huid met gezichtsbehandelingen, met premium, natuurlijke ingrediënten. Verzorg ook je lichaam met massagebehandelingen met traditionele massagetechnieken van over de hele wereld.

Dag 18: Kirkwall, Schotland
Om 08.00 uur zal het schip aanmeren en vertrekt weer om 17.00 uur

Hoewel de meest zuidelijke eilanden van Orkney dicht aan weerszijden van de noordoostelijke hoek van het Schotse vasteland liggen, heeft de archipel (in totaal ongeveer 70 eilanden) en zijn bewoners net zoveel gemeen met Scandinavië als ze met Schotland hadden. De eilanden van Orkney waren tot de 15e eeuw politiek gezien onderdeel van Noorwegen. Tegenwoordig zijn de Orkadianen een groep Schotten die tamelijk hecht zijn en veel samenwerken. Een rijke gemeenschap van kunstenaars en pachters (kleine boeren), vissers en handelaars. De topattractie voor toeristen is de rijkdom aan prehistorische locaties op Orkney, waaronder rechtopstaande stenen, grafkamers en zelfs nederzettingen uit het stenen tijdperk, zoals Skara Brae, dat rond 3000 B.C.E. bewoond was. Korter geleden werd Orkney, omdat het zo afgelegen is, uitgekozen als de plek voor Italiaanse krijgsgevangenen tijdens de tweede wereldoorlog; een kapel die door hen werd gebouwd is een populaire attractie. De hoofdstad van het eiland is Kirkwall (oorspronkelijk Kirkjuvagr , dat Kerkbaai betekent). Hier vindt u de kathedraal van St Magnus, een van slechts twee kathedralen van voor de reformatie die nog grotendeels intact zijn gebleven in Schotland (de andere is St Mungo in Glasgow). Het in de buurt gelegen historische stadsdeel bevat het paleis van de graaf, gebouwd voor de beruchte graaf Patrick Stewart, wiens vader een bastaardzoon van koning James V was en die wegens landverraad in 1615 geëxecuteerd werd.

Dag 19: South Queensferry (Edinburgh), Schotland
Om 09.00 uur zal het schip aanmeren en vertrekt weer om 19.00 uur

In deze haven werd geschiedenis geschreven, precies tegenover de Firth of Forth van Rosyth, waar de toekomstige Koningin Margaret van Schotland rond 1071 arriveerde. Haar vrome religieuze houding maakte dat 'Queen's Ferry' een plek werd waar buitenlandse pelgrims neerstreken op weg naar St. Andrews, in de Middeleeuwen de geestelijke hoofdstad van Schotland. Op nog geen 19 km afstand ligt nog meer van Margaret's erfgoed in Edinburgh Castle. Een belangrijke attractie op de rots van het kasteel is de St. Margaret's kapel, vermoedelijk het oudste gedeelte van de vestingwerken en de plaats waar ze gebeden heeft. Er is echter meer te zien in de hoofdstad van Schotland dan het kasteel. Edinburgh heeft verschillende tentoonstellingen over nationale en internationale wetenschappelijke prestaties in het National Museum of Scotland, maar ook zijn er fantastische kunstwerken te zien in de National Galleries of Scotland. De ligplaats in South Queensferry bevindt zich ook op korte afstand van de grootste metropool van Schotland: Glasgow. De stad stond bekend om haar vuil en criminaliteit, maar sinds de Tweede Wereldoorlog heeft ze een transformatie ondergaan en is nu een van de levendigste steden in het V.K.: Het is Schotland's feitelijke hoofdstad voor moderne cultuur, met de hipste dj's en talentvolste conceptuele kunstenaars.

Dag 20: Invergordon (Inverness), Schotland
Om 09.00 uur zal het schip aanmeren en vertrekt weer om 20.00 uur

Welkom in de Highlands, de ruigste en minst gekluisterde regio van het volledig Verenigd Koninkrijk. Inverness wordt beschouwd als de hoofdstad van de Highlands en, ondanks dat het een zeer kleine stad is in internationale zin, biedt het meer dan een beetje plezier en vertier met onder andere topklasse restaurants als attractie. Even buiten Inverness wacht een schatkist aan Schotse en Keltische geschiedenis, mythes en natuurschoon te midden van onbedorven valleien, bergen, meren, rivieren en meer. De meest beroemde attractie is ongetwijfeld de legendarische (en hoogstwaarschijnlijk denkbeeldige) monster van Loch Ness. Voor de minder frivole reiziger zullen de locaties die verhalen over de Schotse historie aantrekkelijker zijn. Bijvoorbeeld de Culloden Battlefield, waar de impasse tussen Bonnie Prince Charlie en het leger van de Hannoveraanse koning in Londen van 1746 de nederlaag betekende voor de Jakobitische opstand, en geleid heeft tot de jarenlange onderdrukking van de Highlands om te garanderen dat er geen verdere opstanden kwamen. De haven van Invergorden ligt op slechts een korte afstand rijden van charmante plaatsen zoals Fortrose met de eeuwenoude ruïnes van de kathedraal of Rosemarkie waar het Groam House Museum u de opmerkelijke prehistorische kunst van de inheemse inwoners van Schotland, de Picts, zal tonen.

Dag 21: op zee
Je laatste dag op zee is helaas aangebroken. Geniet vandaag nog even extra van alle luxe en comfort op het schip

Dag 22: Aankomst Rotterdam
het schip zal om 7:00 uur aanmeren in de haven van Rotterdam en zit deze indrukwekkende cruise er helaas al weer op. Misschien vind je het leuk om de stad Rotterdam nog even te gaan verkennen, maar hoe dan ook...deze ervaring pakt niemand je meer af!

Het vaarschema is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen.

Het is gebruikelijk dat je na ongeveer een uur na aanmeren van boord kunt en je uiterlijk 30 minuten voor vertrek weer aan boord bent.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Holland America Line Zuiderdam - afvaart Rotterdam
Wilhelminakade 699,
Rotterdam - Cruise Terminal, Nederland
Kaart
Wilhelminakade 699, Rotterdam - Cruise Terminal, Nederland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

De Zuiderdam heeft een klassieke uitstraling vanwege de brede teakhouten dekken, ruime hutten en stijlvolle eetkamers. Aan boord van het schip vind je een antiek- en kunstcollectie. Er zijn maar liefst 4 restaurants aanwezig. Schuif aan voor de Amerikaanse, Franse en Italiaanse keuken of ga voor een eenvoudige maaltijd naar het buffetrestaurant of naar de Dive-In. Er zijn 2 zwembaden op het schip en een ontspannen spa en een bubbelbad. Je kunt er winkelen en sporten. Er is een fitnesscentrum en een basketbal- en volleybalveld. Aan boord kun je genieten van de wonderen der natuur met BBC Earth Experiences. Er is een Club HAL voor de kinderen tussen de 3-17 jaar, hier wordt voor ieder wat wils georganiseerd. Het is ook mogelijk deel te nemen aan live kookshows of om mee te doen met een workshop met de chefs van het schip. Ook de avonden hoef je je niet te vervelen. Denk aan het casino, bioscoop of een drankje in één van de bars. Er is een Piano bar, de Ocean Bar en de Pinnacle bar. Ook is er nog de kunstzinnige Gallery Bar. De Music Walk ervaring kunt u beleven in de B.B. King Blues Club, de Lincoln Center Stage en de Billboard Onboard.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Cruise faciliteiten

 • Buitenzwembad
 • Speelkamer
 • Lounge
 • Wellnessfaciliteiten
 • Disco / Nightclub
 • Casino
 • Live entertainment
 • A la carte restaurant
 • Kidsclub
 • Bar
 • Specialiteiten restaurant
 • Theater
 • Sauna
 • Lift
 • Buffetrestaurant

Kamerfaciliteiten

 • Douche
 • Föhn
 • Toilet
 • Wi-Fi
 • Telefoon
 • Minibar
 • Kluisje
 • Televisie
Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

De cruise wordt uitgevoerd door Holland America Line.

De volgende kosten zijn verplicht en dienen ter plaatse te worden voldaan: - Crew Appreciation bedraagt US$ 16.00 p.p.p.n. (binnen- buiten- & balkonhut)
- Het is aan boord niet mogelijk om met een pinpas te betalen, enkel met creditcard of US Dollars. Advies is dan ook om voldoende Dollars in cash mee te nemen.

Hut inclusief Have it All pakket
Je kunt er ook voor kiezen om de kamer inclusief 'Have it All' pakket bijboeken. Dit pakket geeft je o.a. gratis drankjes, 3x diner in een specialiteiten restaurant, 3x een excursie (tot US$ 100 per excursie) en gratis Wi-Fi. Meer informatie vind je op deze pagina.

Bij de reispapieren ontvang je de tijd van inscheping, d.m.v. een tijdslot, gecommuniceerd. Dit om drukte in de terminal te reguleren. Inschepen kan meestal v.a. ca. 11.00 uur.

Let op!
Kijk voor de actuele voorzieningen, veiligheidsprocedures en coronamaatregelen op https://www.hollandamerica.com/nl_NL/worry-free-promise/travel-well.html

De rederij kan verschillend beleid hanteren per vaargebied. De meeste rederijen hanteren een vaccinatie-eis, wat soms aangevuld wordt met een testverplichting (PCR/Antigeen) en/of mondkapjesbeleid. Deze vereisten kunnen te alle tijden veranderen. Raadpleeg daarom regelmatig de site van de rederij.

Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste documenten en andere verplichtingen naar de rederij toe.

Inchecken

Vanaf uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro