All-inclusive
Overnachting + belevenis
Cruises
dagen

Excursiereis van Bazel naar Amsterdam incl. vlucht en cruise o.b.v. all-inclusive

Excursiereis van Bazel naar Amsterdam
Saint-Louis, Haut-Rhin, Frankrijk bekijk op kaart
Unieke 7-daagse excursiereis van Bazel naar Amsterdam incl. vlucht en cruise o.b.v. all-inclusive

Geniet van een unieke reis, waarbij je zowel vele prachtige steden bezoekt als geniet van de geweldige landschappen en natuur die aan je voorbij trekken. Je vliegt van Amsterdam naar Basel, waar je inscheept voor je cruise die je langs de mooiste plekken voert. Ontdek historische monumenten en steden zoals Straatsburg, Colmar en Keulen. Tijdens je vaart zal het je aan niets ontbreken, want alle maaltijden en drankjes op het schip zijn inbegrepen, evenals gezellige animatieavonden! Kom genieten aan boord en aan wal en ontdek middels de vele excursies de beste hoogtepunten van de verschillende steden.

All-inclusive
Overnachting + belevenis
Cruises
dagen

Excursiereis van Bazel naar Amsterdam incl. vlucht en cruise o.b.v. all-inclusive

Excursiereis van Bazel naar Amsterdam
Saint-Louis, Haut-Rhin, Frankrijk bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
 • 6 overnachtingen in een geboekte kajuit naar keuze
 • Enkele vlucht naar EuroAirport Bazel-Mulhouse-Freiburg vanaf Amsterdam Schiphol Airport
 • Dagelijks uitgebreid ontbijt(buffet)
 • Dagelijks lunch(buffet)
 • Dagelijks diner(buffet) (inclusief 1 gala-avond)
 • Dranken inclusief bij de maaltijden en aan de bar
 • Inclusief excursie: Colmar en het museum Unterlinden (dag 2)
 • Inclusief bezoek aan Straatsburg per rondvaartboot en aan de kathedraal (dag 3)
 • Inclusief geleid bezoek aan Mainz en het Gutenberg-museum (dag 4)
 • Inclusief begeleid bezoek aan Keulen (dag 5)
 • Inclusief excursie: Openluchtmuseum Arnhem (dag 6)
 • Inclusief audiofoonsysteem tijdens de excursies
 • Inclusief voorstelling van de kapitein en zijn bemanning en animatie aan boord
 • Inclusief gebruik van Wi-Fi aan boord
 • Inclusief bijstands-/repatriëringsverzekering
 • Inclusief haventaksen inbegrepen
 • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Zo ziet je reis er uit:

Dag 1: Bazel

Vandaag vlieg je vanuit Amsterdam naar de luchthaven van Bazel. Je gaat op eigen gelegenheid naar het cruiseschip. De inscheping is om 18.00 uur. Je wordt aan boord ontvangen met een welkomstcocktail en kunt genieten van een voorstelling van de crew.

Dag 2: Breisach

Vandaag meer je aan in Breisach, waar je de ochtend zelf de tijd hebt om Breisach te gaan verkennen. Breisach ligt prachtig aan de oever van de machtige Rijn en wordt omringd door groene wijngaarden en glooiende heuvels. De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd, en dit is te zien aan de goed bewaard gebleven historische gebouwen en monumenten. Een van de meest opvallende bezienswaardigheden in Breisach is de majestueuze St. Stephansmünster, een prachtige kathedraal die hoog boven de stad uittorent. Beklim de toren voor een adembenemend uitzicht over de Rijnvallei en de Vogezen.

In de middag vindt er een excursie (inclusief) plaats: bezoek aan Colmar en het Unterlinden-museum. De hoofdstad van de Elzaswijnen zal je charmeren door haar authenticiteit en haar typisch Elzassische architectuur, bestaande uit gekleurde vakwerkhuizen uit de middeleeuwen. Nadat je de schilderachtige wijk van het ‘Kleine Venetië’ hebt ontdekt, bezoekt je het Unterlinden-museum. Dit museum stelt een parcours met zowat 7000 jaar geschiedenis voor, van de prehistorie tot de 20e-eeuwse kunst. Tijdens deze reis door de tijd zal je de talrijke facetten van de architectuur van het museum kunnen ontdekken. Het grootste meesterwerk is het Altaarstuk van Issenheim (1512-1516). 's Avonds is er aan boord een animatieavond.

Dag 3: Straatsburg

De route wordt voortgezet in de wijnstreek. Je doorkruist de Elzas-vlakte, tussen het Massief van de Vogezen en het Zwarte Woud. Vandaag vindt er een excursie plaats (inclusief) waarbij je Straatsburg per rondvaartboot ontdekt en een bezoek brengt aan de kathedraal. Ontdek de Elzassische hoofdstad aan boord van een rondvaartboot. Van de bekende wijk ‘Petite France’ met haar kanalen, charmante woningen met kleurrijk vakwerk en haar nauwe steegjes tot de Europese wijk langs de keizerlijke wijk Neustadt (‘nieuwe stad’). Vervolg te voet naar de kathedraal van Straatsburg, een waar gotisch meesterwerk. Haar bouw nam ruim 400 jaar in beslag. Met haar 142 meter hoge torenspits was het tot in de 19e eeuw het hoogste christelijke gebouw ter wereld. Aan de buitenzijde vormt de gevel het grootste ‘afbeeldingenboek’ van de middeleeuwen. De honderden beeldhouwwerken lijken los te staan van de muur en versterken het licht- en schaduwspel. Afhankelijk van het uur van de dag en de kleur van de lucht verandert de kleur van het roze zandsteen. De astronomische klok uit de renaissance kent een mechanisme uit 1842 en is een waar meesterwerk.
Na deze excursie keer je terug per rondvaartboot naar de cruise, waar vanavond en dansavond wordt georganiseerd.

Dag 4: Mainz-Koblenz

Vandaag meer je aan in Mainz en staat er een begeleid bezoek aan Mainz en het Gutenberg-museum op het programma (inclusief). Vanaf het schip vertrek je te voet in het gezelschap van de gidsen voor het bezoek aan de stad Mainz. Mainz, hoofdstad van het paltsgraafschap Rijnland, werd meer dan 2000 jaar door de Romeinen gesticht. Tijdens de 17de en 18de eeuw hebben de beste architecten en beeldhouwers het silhouet van de stad gemaakt, met zijn paleizen en kerken. Je kunt er opmerkelijk goed gerestaureerde historische woningen bewonderen. De stad is gelegen aan de oevers van de Rijn aan de monding van de Main. Je kunt in het gezelschap van de gids binnengaan in de prachtige Kathedraal, waarvan de bouwwerkzaamheden in 975 van start gingen en die zijn stempel heeft gedrukt op de geschiedenis van de stad. Ze bevat prachtige historische schatten zoals de grafmonumenten uit de 13de en 18de eeuw. Je wandelt ook door de pittoreske steegjes van de oude stad. Tenslotte bezoek je het Gutenberg-museum, het museum van de drukkunst. Johannes Gensfleisch Gutenberg werd in 1400 geboren in Mainz en bereidde zelf de druk voor van de zogenaamde "42-regelbijbel" in 1455, dat is het oudste gedrukte boek ter wereld. Van de 46 overgebleven exemplaren heeft het museum er één van weten te bewaren, evenals een psalmenboek van Mainz, het eerste gedrukte werk met inkt in drie verschillende kleuren. Het museum toont op vijf niveaus een uitzonderlijke tentoonstelling over de geschiedenis van het boek en het schrift in Europa en wereldwijd.
Bij terugkomst op het schip, wordt de vaartocht doorgezet door de romantische Rijnvallei met haar vele kastelen plus de mythische Loreley-rots. In de avond kun je de stad Koblenz ontdekken in het gezelschap van de animatrice van het schip.

Dag 5: Keulen

De vaartocht gaat verder naar Keulen. Je komt door de steden Andernach, Königswinter en Bonn. Bij het naderen van Keulen duikt het Siebengebirge op (Zevenbergen), een van de mooiste landschappen van Duitsland. Deze dag staat er een excursie (inclusief) op het programma waarbij je een begeleid bezoek aan Keulen brengt, de oude Romeinse hoofdstad. Aanschouw de buitenkant van de kathedraal, waarvan de bouw meer dan vijf eeuwen in beslag nam. Deze kathedraal is een meesterwerk van de gotische kunst en is een toonbeeld van de kracht en de volharding van het christelijk geloof in Europa. Vervolgens breng je een bezoek aan de oude stad van Keulen en u komt onder meer langs het beroemde Huis van de Eau de Cologne (de buitenkant).
Voordat je terugkeert naar het schip kun je genieten van wat vrije tijd waarbij je wat kunt wandelen door de straten van Keulen of kunt proeven van het beroemde lokale bier, het Kölsch. Per bus keer je vervolgens terug naar het schip welke ondertussen in Königswinter ligt. Trek je mooiste kleding uit de kast, want deze avond staat het gala-diner op het programma.

Dag 6: Arnhem

Vandaag meer je aan in Wesel en vertrek je vanuit daar met de bus naar het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem (inclusief). Gelegen in een bosrijk park. De architectuur en het vroegere leven van de inwoners van Nederland worden er weergegeven in 80 authentieke boerderijen, molens, ateliers, huizen, een school, schuren en een kerk. In elk gebouw maken het typische meubilair en de demonstraties (diverse ambachten) het bezoek bijzonder interessant. Sommige gebouwen zijn gegroepeerd, zoals de mooie gebouwen met houten vlakken uit Limburg of de boerderijen uit Gelderland, maar de meest charmante hoek is die van de regio van de Zaan met zijn groen geschilderde huizen en hout met een prachtig versierde puntgevel. Ontdek het museum en park op je eigen tempo, te voet of met de tram. Ondertussen zet het schip zijn koers voort naar Nijmegen. Na je bezoek aan het Openluchtmuseum keer je per bus weer terug naar de cruise, welke inmiddels in Nijmegen ligt.

Dag 7: Amsterdam

Vandaag is er helaas weer een einde gekomen aan je unieke reis. Je kunt nog even genieten van het laatste ontbijtbuffet voordat je rond 09.00 uur van boord gaat.

Het vaarschema is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Excursiereis van Bazel naar Amsterdam
4f Rue de l'Aéroport,
Saint-Louis, Frankrijk
Kaart
4f Rue de l'Aéroport, Saint-Louis, Frankrijk
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

De symfonie, de belangrijkste van alle muzikale composities, is in perfecte harmonie met het prachtige schip met 5 ankers waaraan zij haar naam ontleende. De MS Symphonie, is een schip met 5 ankers, dat 110 m lang en 11,40 m breed is. Het schip kan 106 passagiers in 55 kajuiten op twee dekken verwelkomen. Elk van hen heeft alle voorzieningen en biedt de beste verblijfsvoorwaarden aan. Het blauw en de gele tinten van de decoratie bieden een vrolijke, levendige en lichte sfeer aan. Het restaurant is gelegen op het bovendek waar alle maaltijden worden geserveerd tijdens de cruise. Hier kun je dankzij de grote ramen volop kunt genieten van het panoramisch uitzicht. Op hetzelfde dek is er ook de salon / bar met dansvloer, terwijl op het zonnedek, de ideale plek is om te ontspannen en van het landschap te genieten.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Wi-Fi
Ja

Cruise faciliteiten

 • Bar
 • A la carte restaurant

Kamerfaciliteiten

 • Airconditioning
 • Douche
 • Föhn
 • Toilet
 • Wi-Fi
 • Kluisje
 • Televisie
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

LET OP:
De volgende kosten zijn niet inbegrepen:

 • Ruimbagage
 • Stoelreservering in het vliegtuig
 • Transfer van de luchthaven naar de cruise haven
Inchecken

Vanaf uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro