Stedentrips
Rondreizen
dagen

Stedentrip naar Tel Aviv én Jeruzalem incl. vlucht, transfers en ontbijt

Citybreak Tel Aviv - Jeruzalem
Tel Aviv, Tel Aviv, Israël bekijk op kaart
Geniet van een 6-daagse stedentrip naar Tel Aviv en Jeruzalem incl. vlucht, transfers en ontbijt

"Baruch Haba!" (welkom!) in Israël, neem een diepe hap lucht en laat de eerste indrukken van het land even op je inwerken. Deze reis staan er twee prachtige steden op het programma! Je reis start in de gezellige metropool Tel Aviv waar je alle tijd hebt om de stad en al haar geheimen te gaan ontdekken. Vervolgens word je per transfer naar het indrukwekkende Jeruzalem gebracht waar je diep de geschiedenis in kunt duiken van The Holy City. Lees je thuis vast in over de gebruiken en regels van het land en ontdek tijdens deze bijzondere reis waarom Israël ook wel "het beloofde land" wordt genoemd!

Stedentrips
Rondreizen
dagen

Stedentrip naar Tel Aviv én Jeruzalem incl. vlucht, transfers en ontbijt

Citybreak Tel Aviv - Jeruzalem
Tel Aviv, Tel Aviv, Israël bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 3 overnachtingen in Tel Aviv
  • 2 overnachtingen in Jeruzalem
  • Retourvlucht naar Tel Aviv vanaf een luchthaven naar keuze
  • Retourtransfer luchthaven – hotel
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Inclusief transfer Tel Aviv – Jeruzalem
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Dit mag je niet missen:

Dag 1, 2 en 3: Tel Aviv

In de wirwar van oude en smalle steegjes van Old Jaffa waan je je even terug in de tijd. In de oude haven zijn de vissers met hun hengels in de weer terwijl jij geniet van een prachtig uitzicht. Bezoek overdag ook zeker de rommelmarkt van Jaffa! In de avond heeft Jaffa een heel ander gezicht, de straten staan dan bol van de terrassen en dj's die muziek staan te draaien. Voor een leuke ambachtsmarkt met handgemaakte koopwaar moet je in de mooie voetgangersstraat Nachalat Binyamin zijn. Langs de kust vind je de kilometers lange Rothshild boulevard waar je fantastisch kunt fietsen en prachtige architectuur vindt waaronder de iconische Bauhaus - gebouwen. Je kunt natuurlijk ook lekker te chillen op het strand. De stad staat bol van de toffe hotspots, uitgaansgelegenheden, fantastische restaurants en ook nog eens een heerlijk strand! Ben je een "foodie"? Pak hier dan zo veel mogelijk terrasjes als je kunt! Het eten hier is bij het ene plekje nog lekkerder dan bij het andere. Geniet van heerlijke vleesgerechten en brood met de kleurrijkste smeersels.

Dag 4, 5 en 6: Jeruzalem
Vandaag word je per transfer naar het indrukwekkende Jeruzalem gebracht. "The Holy City" is dé plek om even terug te gaan in de tijd. De oude stad is compact en vanaf de oude muur heb je een mooi uitzicht over de stad. Ook vind je hier de Toren van David waar een museum is over de ruim 3000 jaar oude geschiedenis van Jeruzalem. Een bezoek aan de klaagmuur kan natuurlijk niet ontbreken. Tip vooraf: trek bescheiden kleding aan en houd er rekening mee dat de mannen en vrouwen hier van elkaar worden gescheiden. De klaagmuur wordt dagelijks bezocht door joden en toeristen uit de hele wereld om briefjes tussen de groeven van de muur te stoppen. Breng ook een bezoek de tuin van Getsemane, waar Jezus zijn laatste nacht doorbracht en werd verraden door Judas. De tempelberg is voor de drie geloven (Jodendom, Islam en Christendom) een belangrijke plek met een grote betekenis. De gebouwen op de berg zijn vooral geweid aan de Islam en is voor niet moslims op gezette tijden en maar beperkt te bezoeken! Op de tempelberg bevinden zich de Rotskoepel en de Al-Aqsamoskee. De berg wordt gezien als dé plek waar de profeet Mohammed naar de hemel ging en is daardoor een van de heiligste plekken binnen het Islamitische geloof. Nu je een paar dagen in Jeruzalem hebt doorgebracht zul je begrijpen waarom de stad zo onderscheidend is!

Op je laatste dag heb je de ochtend nog vrij te besteden in Jeruzalem. Hierna zal je worden teruggebracht naar de luchthaven in Tel Aviv en kan het grote nagenieten beginnen!

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Citybreak Tel Aviv - Jeruzalem
Ben Gurion,
Tel Aviv, Israël
Kaart
Ben Gurion, Tel Aviv, Israël
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Tijdens deze citybreak verblijf je in een 3- of 4* hotel in zowel Tel Aviv als Jeruzalem en kun je vanaf hier de tofste en meest indrukwekkende plekken van de steden bezoeken. In Tel Aviv ligt je hotel redelijk dicht bij het openbare strand van de stad en dus ook dichtbij de Middellandse Zee. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en zorgen voor een fijne plek om de beentjes even rust te geven na een lange dag. In Jeruzalem verblijf je dicht bij de mooiste bezienswaardigheden in een 3-hotel. Wanneer je kiest voor een 4-hotel, verblijf je op een van de hoogste punten van de stad en kun je dus genieten van een prachtig uitzicht. Ook deze hotels zijn natuurlijk van alle gemakken voorzien.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Hoogtepunten

Sarona

Wijken
Sarona

De wijk Sarona in Tel Aviv staat bekend om leuke boetieks, afwisselende kunstgalerijen, wolkenkrabbers en hippe cafe’s. Dit stadsdeel is onlangs grotendeels gerenoveerd en sindsdien veranderd in een groene oase.

Jaffa

Wijken
Jaffa

De oude wijk Jaffa heeft nog altijd verschillende historische bezienswaardigheden te bieden die een verhaal uit het verleden vertellen. Het is vooral een plek waar je veel gezelligheid vindt. Andere bezienswaardigheden van Jaffa zijn o.a. de St. Petruskerk, de St. Nicolaaskerk en het plein Kikar Kedumim.

The Promenade

Stranden
The Promenade

Direct aan de Middellandse Zee ligt de Promenade van Tel Aviv. Dit stadsdeel is bijzonder geliefd bij zowel de lokale bevolking als de toeristen. Met name tijdens de soms uitzonderlijke warme dagen is er aan deze lange boulevard enigszins verkoeling van zee te ervaren.

Dode Zee

Stranden
Dode Zee

De Dode Zee ligt ingeklemd tussen Israel en Jordanië en is officieel het laagste punt ter wereld. Het water is hierdoor zó ontzettend zout dat je met gemak een boekje zou kunnen lezen tijdens het dobberen. Maar dat is niet alles. Rondom dit enorme zoutmeer vind je de een aantal bijzondere bezienswaardigheden.

Ajlun

Kastelen
Ajlun

Het kasteel van Ajlun is het enige Islamitische kasteel in Jordanië. Het kasteel heeft meer het uiterlijk van een fort. Vanaf het kasteel heb je een mooi uitzicht over de groene en heuvelachtig omgeving. Er zijn een aantal ruimtes te bezoeken.

Aljun

Kastelen
Aljun

Het kasteel van Ajlun is het enige Islamitische kasteel in Jordanië en heeft meer het uiterlijk van een fort. Vanaf het kasteel heb je een mooi uitzicht over de groene en heuvelachtig omgeving. Er zijn een aantal ruimtes te zien in het fort.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Let op:
- Houd er rekening mee dat op Sabbat (zaterdag) niet alle faciliteiten/bezienswaardigheden geopend zijn.
- Draag daar waar nodig gepaste kleding en houd er rekening mee dat je als niet moslim niet alle plekken kunt bezoeken.

Inchecken

Vanaf uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro