Fly & Drive
dagen

Prachtige rondreis door Saudi-Arabië incl. vlucht, huurauto en ontbijt

Rondreis Saudi-Arabië: in de sporen van de geschiedenis
Riyad, Nadjd, Saudi-Arabië bekijk op kaart
12-daagse rondreis door Saudi-Arabië incl. vlucht, huurauto, ontbijt en verblijf in zeven prachtige accommodaties

Na deze fantastische rondreis weet jij precies waar je moet zijn in het indrukwekkende Saudi-Arabië! Je hebt hierna namelijk een groot gedeelte van het land mogen bewonderen. Nadat je bent aangekomen op de luchthaven van Riyad stap je over op een binnenlandse vlucht naar Jeddah. Eenmaal hier aangekomen haal je de huurauto op die je op de mooiste avonturen zal meenemen. Je reis begint nu dan echt! in de 12 dagen dat je hier zult zijn bezoek je onder andere Jeddah, Al Hada, Medina en overnacht je in het sprookjesachtige Al Ula. In Buraydah bezoek je de grootste kamelenmarkt van de wereld en in Medina kijk je je ogen uit bij de mooiste moskeeën. Kortom genoeg te beleven deze reis! Geniet van het culturele erfgoed, traditionele muziek, dans en de oude ambachten en laat je betoveren door Saudi-Arabië.

Fly & Drive
dagen

Prachtige rondreis door Saudi-Arabië incl. vlucht, huurauto en ontbijt

Rondreis Saudi-Arabië: in de sporen van de geschiedenis
Riyad, Nadjd, Saudi-Arabië bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 11 overnachtingen in verschillende 4*-hotels
  • Retourvlucht naar Riyad vanaf Amsterdam Schiphol Airport
  • Inclusief binnenlandse vlucht van Riyad naar Jeddah
  • 12 dagen huurauto incl. basisverzekering en 300 km per dag (categorie C – Toyota Corolla of gelijkwaardig)
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Inclusief drop-off kosten autohuur in Riyad
  • Inclusief gepersonaliseerde meet & assist bij aankomst op de luchthaven van Jeddah in het Engels
  • Inclusief Road Book: 'Wat te doen'
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Je reis van dag tot dag

Dag 1: aankomst
Je overnacht 2 nachten in het Ruve Hotel (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt

Vandaag kom je aan op de luchthaven van Riyad en stap je over op de binnenlandse vlucht die je naar Jeddah zal brengen. In Jeddah ga je nadat je alle formaliteiten hebt gehad naar de autoverhuurbalie, haal je je auto op en kan je reis echt van start gaan. Je rijdt naar je hotel en checkt in om daarna even een beetje bij te komen van de toch wel lange reis.

Dag 2: Jeddah
Hopelijk heb je lekker geslapen en genoten van je eerste ontbijt in Saudi-Arabië. Tijd om op pad te gaan vandaag! De tour begint met een bezoek aan het Abdul Raouf Khalil Museum dat je een goede indruk geeft van het lokale en Arabische erfgoed en is gevestigd in een prachtig gebouw. Daarna kun je je weg vervolgen door het oude gedeelte van de stad: Al-Balad. Deze wandeling neemt je mee langs de wat minder bekende plekken zoals oude markten, verborgen galerijen, en verborgen pareltjes. Hier kun je genieten van lokale lekkernijen die normaal gesproken alleen door de lokale bevolking wordt gegeten. Tijdens je bezoek aan Al-Balad kom je langs Beit Nassif dat een van de meest prominente gerenoveerde bouwwerken van de oude stad is. Het vijf verdiepingen tellende gebouw biedt bezoekers de zeldzame gelegenheid om de mix van traditionele architectuur met moderniteit te ervaren. Ook kun je een bezoek brengen aan de oude goudmarkt in Gabel Street en de Ukash Moskee. Een bijzondere plek is de drijvende Moskee dat je een architectonisch wonder mag noemen! De Moskee drijft letterlijk op zee en symboliseert Jeddah's lef naar de drang voor moderniteit. Vanaf de binnenplaats heb je een prachtig uitzicht over de Rode Zee. Je sluit de dag af met Jeddah Corniche. Dit is een 30 kilometer lange badplaats waar je recreatiegebieden en paviljoens kunt vinden. Het absolute hoogtepunt is wel "King Fahd's", de hoogste fontein ter wereld!

Dag 3: Jeddah - Al Hada - Taif (ca. 180 km)
Vannacht logeer je in het Velar Inn Hotel in Taif (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt

Na je ontbijt stap je in de auto en zet je koers richting de bergen van Taif. Het gebergte ligt boven Mekka en staat vooral bekend om de mooie groene natuur en prachtige landschappen. Kijk en geniet vooral van van het panoramische uitzicht vanaf de Al Hada berg waar je een stop kunt maken bij een rozen boerderij. Voordat je een heerlijke traditionele berglunch gaat nuttigen kun je nog een stop maken bij het Sharif Museum. Wanneer je zover bent check je in in je volgende hotel en heb je de tijd om even bij te komen van alle indrukken van vandaag.

Dag 4: Taif - Medina (ca. 480 km)
Je overnacht deze keer in Meridien Hotel in Medina (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt

Vroeg uit de veren vandaag! Er staat een lange maar mooie rit op de planning. In de vroege ochtend rijd je door de open woestijn naar de spectaculaire Al Waba krater. Deze vulkaanformatie met een zoutveld in het midden kun je beklimmen met een steile klim omlaag naar het bassin en weer terug (ca. 2,5 uur retour) of je kiest ervoor de krater te omzeilen en een iets minder uitdagende route te kiezen. Na dit wonderschoon zet je koers richting Medina waar je zult overnachten. Mocht je nog wat energie overhebben, dan kun je overwegen om de berg Uhud te bewandelen.

Dag 5: Medina - Al Ula (ca. 330 km)
De komende 3 nachten verblijf in het Sahary Resort in Al Ula (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt

En route! Vanochtend ga je op weg naar de oude stad Al Ula dat een belangrijke halteplaats was op de wierookhandelsroute naar Oman en Egypte. Je volgt dan dezelfde route als de historische Hijaz Railway. Als je wilt kunt je stoppen bij de verlaten Buwayr en Mudurai treinstations die beide een griezelige herinnering zijn aan een turbulent en bloederig verleden...De Hijaz Railway die Medina verbond met Damascus en uiteindelijk Istanbul, werd gebouwd door de Ottomanen in het begin van de 20e eeuw om de reis naar Mekka te versnellen tijdens het bedevaartseizoen. Helaas heeft de spoorweg niet lang bestaan omdat het tijdens de Tweede Wereld Oorlog is opgeblazen. Waarschijnlijk de best bewaarde oase van Saudi-Arabië is de oude stad Khaybar. Het is gebouwd in een natuurlijke kom die kan overstromen. Dat is ook precies de reden waarom de moderne stad verder weg is gebouwd. Aan het einde van de middag check je in in je prachtige hotel!

Dag 6: Al Ula
Alle tijd vandaag om even rustig op te starten en te genieten van de mooie omgeving waar je hebt geslapen. Bezoek vandaag Jebel Ikmah dat met zijn verbazingwekkende en talrijke rotsinscripties net een openluchtmuseum lijkt. Ook de oude sites van Ekman en Abu'Aoud zijn meer dan de moeite waard. Hier schreven de mensen van de oase teksten in oude schriften die voor je ontcijfert zullen worden. Deze mooie dag kun je afsluiten op de top van de Harrat Al Uwayrid voor een prachtig uitzicht over de oase!

Dag 7: Al Ula
Begin je route vandaag met een bezoek aan de beroemde Hegra (Madain Saleh) dat de eerste UNESCO werelderfgoedsite van het Saoedische Koninkrijk is. De monoliet van Mada Saleh staat ook wel bekend als "Zuid Petra" en is echt prachtig! Ook de Olifantenberg "Jebel Al Fil is zeer indrukwekkend en absoluut de moeite waard. Wanneer je er aan toe bent keer je terug naar je hotel om de dag ontspannen af te sluiten.

Dag 8: Al Ula - Jubbah - Hail (ca. 577 km)
Vannacht verblijf je in het Golden Tulip Hotel in Hail (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt

Vandaag begin je aan aan redelijk lange rit richting Jubbah dat is gelegen aan een oud meer. Aan de rand van het meer liggen verschillende archeologische vindplaatsen en menselijke nederzettingen. Jubbah wordt omringd door grote zandstenen rotspartijen die vol staan met oude rotstekeningen en inscripties. Je rijdt verder door de beroemde woestijn van Nefuda Al Kabir die zo'n 290 kilometer lang en 225 kilometer breed is. Daarna kom je aan in Hail dat bekend staat om de gastvrije bevolking.

Dag 9: Hail - Buraydah (ca. 280 km)
Je verblijft vannacht in het Golden Tulip Hotel in Buraydah (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt

Begin vandaag met een bezoek aan het A'Arif Fort en het nabijgelegen erfgoedmuseum. Ga daarna een kijkje nemen op de traditionele markt dat vol staat met lokale lekkernijen die je misschien onderweg kunt opsnoepen. Op de weg richting Buraydah passeer je het imposante Shammar gebergte en maak je hopelijk even een stop bij een belangrijke historische plaats op deze weg, Fayd. Het is de belangrijkste bedevaartsstad dat tussen Bagdad en Mekka ligt. Buraydah is de hoofdstad van de regio Al-Qassim in noordelijk centraal Saudi-Arabië en wordt beschouwd als de meest conservatieve stad van het land.

Dag 10: Buraydah - Ushaiger - Riyad (ca. 390 km)
De laatste twee nachten logeer je in het Centro Hotel in Riyad (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt

Om alles uit de dag te halen én een unieke belevenis te ervaren moet je vandaag toch echt vroeg opstaan! Net buiten de het moderne Buraydah vind je de grootste kamelenmarkt van de wereld! Dit mag je natuurlijk niet overslaan. Op de levendige markt is het een kakafonie van dierengeluiden. Dat is niet zo gek als je je realiseert dat er elk dag duizenden kamelen, schapen en geiten worden verhandeld. Deze markt is dan ook zeker een feest voor al je zintuigen! Eenmaal terug in de stad kun je over een heel andere soort markt gaan struinen. Zoek voor onderweg wat lekkers uit op de heerlijke dadelmarkt en maak je klaar om verder te gaan richting de hoofdstad Riyad. Onderweg kom je voordat je op het hoogtepunt van de dag aankomt nog langs de dorpen Mithnab en Al-Ghat. Dat hoogtepunt is het historische dorp Ushaiger! Het is een van de oudste nederzettingen in de regio en heeft prachtige architectuur, het is tevens een van de aantrekkelijkste plekken van het land. Aan het einde van de dag kom je aan in de hoofdstad en check je voor de laatste keer in in je hotel.

Dag 11: Riyad
Nadat je hebt ontbeten kun je je stadstour beginnen in het Nationaal Museum dat je alles zal vertellen over het Saoedische nationale erfgoed en de bijbehorende cultuur van vroeger tot nu. Ga verder de stad in en bezoek de beroemde koninkrijkstoren en het Faisaliah hotel dat beide prachtige gebouwen zijn. Een van de belangrijkste monumenten in de stad is het Masmak Fort. Vanuit hier is de Saoedische geschiedenis begonnen en was bedoeld als militair garnizoen voor het leger. Mocht je nog op zoek zijn naar een mooi souvenir, dan kun je wellicht terecht op de Dira Souq dat bekend staat om de verkoop van antieke tapijten en andere mooie artikelen. In de stad zul je altijd de geur van sandelhout ruiken wat je in de toekomst misschien wel voor altijd doet terugdenken aan deze bijzondere reis.

Dag 12: richting huis
Na een prachtige tijd gehad te hebben in Saudi-Arabië is het nu toch echt tijd om je huurauto in te leveren en terug naar huis te vliegen want zoals altijd komt aan al het leuks een einde en zo ook aan je rondreis. Vertel voluit je verhalen aan iedereen die het maar wil horen en denk nog eens terug aan je onvergetelijke reis naar Saudi-Arabië!

Let op: Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere (gelijkwaardige) accommodatie

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Rondreis Saudi-Arabië: in de sporen van de geschiedenis
Airport Road, King Khalid International Airport,
Riyad, Saudi-Arabië
Kaart
Airport Road, King Khalid International Airport, Riyad, Saudi-Arabië
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Tijdens deze prachtige rondreis verblijf je op maar liefst 7 indrukwekkende plekken in fantastische hotels. Iedere ochtend staat er een heerlijk ontbijtje voor je klaar zodat je de dag goed kunt starten. De hotels zijn van alle gemakken voorzien en bieden je een heerlijke plek om na een lange dag bij te komen en te genieten van een lekker drankje. De reis brengt je onder andere naar Jeddah, Ta'if, Medina en Buraydah waardoor je een goede indruk van het land krijgt!

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Let op:
- Een andere vertrekdatum is op aanvraag mogelijk.
- De vluchten hebben op zowel de heen als de terugweg een tussen of overstap.
- Een bezoek aan Al Ula moet van tevoren worden geboekt.

Voorwaarden huurauto:

Autohuur
De auto die gehuurd wordt, is een auto uit de categorie C - Economy (Toyota Corolla of gelijkwaardig) en is voorzien van een basisverzekering (Collision Damage Waver). De chauffeur is verzekerd en de passagiers conform contract (welke bij de papieren wordt meegezonden). Diverse kleine schadeposten zijn tot een bepaald bedrag meeverzekerd. Je kunt ter plaatse een upgrade van de verzekering regelen naar all-risk of bijvoorbeeld het eigen risico afkopen, dit kunnen wij niet voor je verzorgen.

Minimale en maximale leeftijd
De minimumleeftijd voor het huren van een auto is 23 jaar en onder de 25 jaar is er een toeslag van toepassing. Je dient minimaal 6 maanden je rijbewijs te hebben en deze moet op het moment van afhalen van de auto nog minimaal 1 jaar geldig zijn.

De maximum leeftijd voor het huren van een auto is 75 jaar. Het is zeker wel mogelijk een auto te huren indien je ouder bent dan 75 jaar (of jonger dan 25 jaar) maar hier zijn dan toeslagen van toepassing. Over de hoogte van deze toeslagen kan ons Service Center je verder informeren, dit is namelijk per verhuurmaatschappij en/of land verschillend.

Dagelijks mag je 300 kilometer vrij rijden.

Creditcard verplicht! Let op: er is een geldige creditcard nodig om een auto te kunnen huren in het buitenland i.v.m. een eventuele borg van ca. € 300,00 - € 1250,00. De hoogte is afhankelijk van het land en de verhuurmaatschappij. De creditcard die je gebruikt bij de boeking dien je ook mee te nemen op vakantie en deze te gebruiken voor de borg en andere zaken die je bij wil boeken bij de verhuurmaatschappij ter plekke, een andere creditcard wordt niet geaccepteerd. De creditcard moet op naam van de hoofdboeker, die tevens de bestuurder is, staan. Ter plekke kan een 2e bestuurder worden geboekt. De creditcard dient een VISA of Mastercard te zijn. De verhuurbedrijven accepteren geen andere Pre-paid of creditcards (bijv American Express).

Let op! De hoofdboeker en de bestuurder moeten dezelfde persoon zijn!!

Inchecken

Vanaf uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 3.00 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro