Rondreizen
9 dagen
Incl. ontbijt

Ontdekkingsreis door Saudi-Arabië incl. vlucht, transfers, treintickets en excursies o.b.v. volpension

Ontdekkingsreis door Saudi-Arabië
Jeddah, Jeddah, Saudi-Arabië bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
5822,-
totaal: 11724,45 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 9 dagen en voor 1 aankomstdag beschikbaar!
9-daagse reis o.b.v. volpension van Jeddah naar Riyadh via Al-`Ula en Hail incl. vluchten, transfers en excursies

Saudi-Arabië! Een prachtig land van contrasten, geschiedenis, cultuur en natuurschoon. Je reis begint in het gezellige en bruisende Jaddah en neemt je per binnenlandse vlucht mee naar de 7000 jaar oude oase Al-Ula met zijn iconische "olifantenrots" en verborgen schatten. In Hail bezoek je de Hegra die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat en zet vervolgens per trein koers naar Riyadh om daar alle hoogtepunten van de stad te gaan bewonderen. Tijdens je reis ontmoet je gastvrije bedoeïenenbevolking die je verwelkomt met open armen en warme glimlachen, welkom in Saudi-Arabië!

Rondreizen
9 dagen
Incl. ontbijt

Ontdekkingsreis door Saudi-Arabië incl. vlucht, transfers, treintickets en excursies o.b.v. volpension

Ontdekkingsreis door Saudi-Arabië
Jeddah, Jeddah, Saudi-Arabië bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
 • 7 overnachtingen
 • Enkele vlucht naar Jeddah vanaf Amsterdam Schiphol Airport
 • Enkele vlucht naar Amsterdam Schiphol Airport vanaf Riyadh
 • Inclusief binnenlandse vlucht van Jeddah naar Al-`Ula of Tabuk
 • Inclusief alle transfers
 • Inclusief treinticket van Hail naar Riyadh
 • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
 • Inclusief 6 x lunch (dag 2 t/m 7)
 • Inclusief 6 x diner (dag 2 t/m 7)
 • Inclusief alle excursies genoemd in het programma
 • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1: aankomst in Jeddah
Je verblijft vannacht in Jeddah

De kans is groot dat je in de nacht pas aankomt in Jeddah. Nadat je alle formaliteiten hebt doorlopen brengt de transfer je naar je eerste hotel waar je kunt bijkomen van je eerste reisdag.

Dag 2: Jeddah en binnenlandse vlucht naar Al-Ula
Je verblijft vannacht in Al-Ula

Nadat je hebt genoten van je eerste ontbijtje, bezoek je vandaag de stad Jeddah, die vanaf de 7e eeuw na Christus een belangrijke haven was voor de handelsroutes in de Indische Oceaan en goederen naar Mekka bracht. Het was tevens de toegangspoort voor moslimpelgrims naar Mekka die over zee aankwamen. Je begint je tour met een bezoek aan het Abdul Raouf Khalil Museum waar je van alles te weten komt over het lokale en Arabische erfgoed. Hierna ga je terug naar je hotel om te genieten van een heerlijke lunch. In de namiddag bezoek je het mooie oude Jeddah, Al-Balad, dat in 2014 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is geplaatst. De wandeling door de oude stad neemt je mee door smalle straatjes waar je geniet van de schaduwen van prachtige torenhuizen van koraalsteen, versierd met grote houten constructies die Roshan worden genoemd. De meeste van deze huizen werden eind 19e eeuw gebouwd, maar sommige zijn meer dan 400 jaar oud! Je bezoekt de Bait Nassif (alleen buiten), een van de belangrijkste gerenoveerde huizen van de oude stad maar ook de de oude markt en de Moskee. Je tour eindigt richting de Jeddah Corniche, het 30 kilometer lange kustgebied van de stad. Ook passeer je de Al Rahmah Moskee, ook wel bekend als de drijvende moskee omdat het gebouwd is op palen boven het water van de Rode Zee. De corniche beschikt over een kustweg, recreatiegebieden, paviljoens en grootschalige sculpturen, evenals de fontein van koning Fahd, de hoogste fontein ter wereld! Je wordt per transfer teruggebracht naar de luchthaven van Jeddah om een binnenlandse vlucht naar Al-Ula te nemen. Eenmaal op de luchthaven wordt je per transfer naar je volgende hotel gebracht waar je kunt genieten van een heerlijk diner.

Dag 3: Dedan / Ikmah tour
Je verblijft vannacht wederom in Al-Ula

Dag 3 alweer... Al-Ula is een oude oase die al 7000 jaar bewoond wordt, zoals blijkt uit oude gravures in en rond de oase. Tijdens het 1e millennium voor Christus ontwikkelt de stad Dedan zich dankzij haar strategische ligging aan de handelsweg voor wierook tot een van de oudste Arabische koninkrijken die heerste over het grootste deel van wat nu de provincies Tabuk en Medina zijn. Vervolgens kom je langs de oude stad Dedan die een belangrijke oase was op de wierook handelsroute tussen Zuid-Arabië en de Mediterrane wereld. Tijd voor een heerlijke lunch in de stad! Daarna krijg je een inkijkje in het nog niet zo verre verleden van Al-Ula tijdens de Al-Ula Old Town Tour. Je gaat door de oude stad van Al-Ula, waar pelgrims, reizigers en permanente kolonisten door de eeuwen heen samenkwamen. Bewoond van voor de 12e eeuw tot het begin van de jaren 1980, biedt Al-Ula Old Town onderzoekers unieke en levend geheugen dat de andere erfgoedlocaties in het gebied niet kunnen bieden. Uiteraard bezoek je ook Jebel Al-Fil, de welbekende “Olifantenrots”. Hierna keer je terug naar je hotel om lekker te dineren en na een enerverende dag moe maar voldaan je bedje in te kruipen.

Dag 4: Al-Ula - Madain Saleh (4x4) - Hail
Je verblijft vannacht in Hail

Na je ontbijt begint je dag vandaag met een bezoek aan de beroemde Hegra (Madain Saleh), de eerste plaats in Saoedi-Arabië die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat! Madain Saleh, waarvan de oorspronkelijke naam Al-Hijr of Hegra in het Grieks was, is de meest zuidelijke belangrijke stad van het Nabateekoninkrijk dat bloeide dankzij de karavaanhandel tussen de 2e eeuw voor Christus en de handel tussen de 2e eeuw v. Chr. en de Romeinse verovering in 106 n. Chr. Het is de op één na rijkste Nabateese stad in termen van monumentale graven met 94 versierde grafmonumenten. Hier vind je enkele van de meest levendige en goed bewaarde architectonische hoogstandjes van de Nabateese bouwers. We leiden je door deze fascinerende site en onthullen je de geheimen van de tombes, oude inscripties, stenen structuren en nog vele andere. Vandaag lunch je in een lokaal restaurant. Aan het eind van de middag rijd je richting het oosten om na ongeveer 5 uur aan te komen in de stad Hail. Hier kun je inchecken in je hotel en genieten van een diner.

Dag 5: Hail - Riyadh (per trein)
Vannacht logeer je in Riyadh

De stad Hail ligt aan de voet van het imposante Shammar-gebergte, waarvan de naam ook die van een grote Noord-Arabische stam is. Hail staat bekend om zijn gastvrije bevolking en is van oudsher de thuishaven van de dichters en schrijvers van Saoedi-Arabië. Een interessant feit over Ha'il is dat de meeste vroege Europese ontdekkingsreizigers deze stad passeerden in de 19e eeuw (Charles Doughty, Lady Blunt, Charles Huber, Julius Euting...). Deze ochtend bezoek je het A'Arif Fort en het nabijgelegen erfgoedmuseum. Daarna volgt een wandeling over de traditionele markt waar je de lokale delicatessen zult vinden. Je passeert ook het Hail Regional Museum, en als het open is, zul je er de collecties gaan bewonderen. Je luncht in de stad en daarna ga je naar het treinstation van HA'IL en stap je op de snelle nieuwe trein naar Riyad. De treinverbinding is zeer recent aangelegd en stelt ons in staat om Riyad bereiken in iets minder dan 5 uur. Tijdens je reis rijd je door de provincie Qassim die beroemd is om zijn tradities en dadelplantages. Dankzij de Wadi Rumah die water uit het noorden van het land aanvoert, is de provincie Qassim rijk aan ondergronds water dat al duizenden jaren de bevolking en de palmbomen voedt. Halverwege je reis door de Najd rijdt de trein door twee van de grootste zandduinen van het land, de Nefud Al-Sir en de Nefud Al-Thuwayrat. Nadat je bijna 600 kilometer hebt afgelegd vandaag word je naar je hotel gebracht waar je lekker kunt dineren.

Dag 6: Riyadh
Je slaapt nog een nachtje in Riyadh vandaag

Je begint, na je ontbijt, je tour door het mystieke Riyad met een bezoek aan het Nationaal Museum, de belangrijkste bewaarder van het Saoedische nationale erfgoed en cultuur. Het museum is een plaats van leren en ontdekken; het biedt een overzicht van de geschiedenis van de Arabische beschaving van de prehistorie tot onze moderne tijd. Daarna ga je verder naar het nabijgelegen Murabba Paleis dat een van de historische gebouwen van de stad is. Het paleis is vernoemd naar het plein van 400 bij 400 meter. Daarna stop je voor de lunch in een typisch Saoedisch restaurant. In de namiddag zet je de rondleiding door het mystieke Riyad voort met een bezoek aan het Masmak Fort en het bijbehorende museum dat de geschiedenis van de verovering van Arabië door de Al-Saud familie uitbeeldt. Het paleis werd gebouwd tijdens het bewind van Abdullah bin Rashid in het jaar 1895 na Christus om te dienen als militair garnizoen voor het leger van Abdullah bin Rashid. Zijne Majesteit Koning Abdulaziz, de vader van de natie van vandaag, veroverde het fort in 1902 en maakte van dit fort de geboorteplaats van het 3e Saudische Koninkrijk, het moderne waarin wij leven. Daarna bezoek je de Dira Souq, beroemd voor het kopen van antieke tapijten en ander nuttig Saoedisch erfgoed antiek, tijdens het wandelen zul je altijd de geur van sandelhout ruiken! De tour eindigt met een prachtig uitzicht vanaf een van de beroemde bezienswaardigheden van Riyadh, de Kingdom Tower of Faisaliah Tower. Geniet vandaag weer van een lekker diner in je hotel.

Dag 7: Riyadh - Ahsa - Riyadh (326 km per trein)
Vannacht logeer je voor de laatste keer in Riyadh

Na je ontbijt start de dagexcursie per sneltrein naar Al-Hofuf, de belangrijkste stad van Al-Ahsa, een regio in de oostelijke provincie van Saoedi-Arabië! Al-Ahsa is de grootste oase ter wereld met een oppervlakte van ongeveer 85,4 km2 en meer dan 2,5 miljoen palmbomen die worden gevoed door een enorme ondergrondse watervoerende laag die landbouw het hele jaar door mogelijk maakt in een regio dat anders woestijn is. Al-Ahsa herbergt ook een oud geheim: de Griekse geograaf Strabo beschreef een oud Arabisch koninkrijk waarvan de hoofdstad Gerrha "mooie gereedschappen van goud en zilver" had. Tot op heden is deze site nog niet gevonden door archeologen, maar een van de kandidaten is de moderne stad Al-Hofuf waar je je verkenning van Al-Ahsa zult beginnen. Hier bezoek je het Ibrahim Fort en zijn moskee en vervolgens de Jebel Qarah, een kalkstenen uitloper met grotten en ravijnen die uitzicht biedt op de enorme palmboomplantages. Je eindigt deze dag in Al-Ahsa bij de historische moskee Jawatha. Daarna neem je de trein terug naar Riyad.

Dag 8: naar het vliegveld
Helaas stopt hier je mooie reis en stap je op het vliegtuig richting huis. Je vliegt s' nachts waardoor je in de ochtend of middag weer voet op Amsterdamse bodem zet.

Dag 9: op huis aan
Welkom thuis! Geniet nog lang na van deze prachtige reis en mooie nieuwe herinneringen.

Let op:

 • Het programma kan wijzigen door verschillende omstandigheden.
 • Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere, maar gelijkwaardige accommodatie.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Ontdekkingsreis door Saudi-Arabië
King Abdulaziz International Airport,
Jeddah, Saudi-Arabië
Kaart
King Abdulaziz International Airport, Jeddah, Saudi-Arabië
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Ontdek Saudi-Arabië tijdens deze mooie 9-daagse reis die je vanaf Jeddah met diverse vervoersmiddelen naar de mooiste plekken brengt! Je maakt kennis met prachtige plekken en oude culturen. Verwonder je over de oude oase Alula en verschillende plekken die op de UNESCO lijst staan. Je kiest zelf of je in een 3-, 4- of 5*-hotel verblijft waar dagelijks voor een lekker ontbijt en 6 keer voor een heerlijke lunch en diner is gezorgd. Om écht niets te missen zijn alle excursies die in het programma worden benoemd inbegrepen.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Let op:
De vlucht van Amsterdam - Jeddah en vv kan mogelijk met een tussenstop zijn. Door een nachtvlucht op de terugweg kom je op de 9e dag weer in Nederland aan.

Wanneer je verblijft in een 3*-hotel, verblijf je in:
Ramada Continental in Jeddah, Sahary Resort in Al-Ula, Boudle in Hail, Ewaa Express in Riyadh (of vergelijkbare hotels)

Wanneer je verblijft in een 4*-hotel, verblijf je in:
Frontel Hotel in Jeddah, Shaden Resort in Al-Ula, Golden Tulip in Hail, Centro Olaya in Riyadh (of vergelijkbare hotels)

Wanneer je verblijft in een 5*-hotel, verblijf je in:
The Venue in Jeddah, Habitas in Al-Ula, Millennium in Hail, Sheraton Riyadh in Riyadh (of vergelijkbare hotels)

Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere, maar gelijkwaardige accommodatie.

Inchecken

Vanaf uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 3.00 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro