Verre reizen
Rondreizen
10 dagen
Incl. ontbijt

Ontdek het Indonesische Bali tijdens een 11-daagse rondreis incl. vlucht, ontbijt en vele excursies

Rondreis door Bali
Badung, Bali, Indonesië bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
1819,-
totaal: 3670,45 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 10 dagen en voor 3 aankomstdagen beschikbaar!
Maak een onvergetelijke 11-daagse rondreis door Bali incl. vlucht, ontbijt, transfers en vele excursies

Wat staat er op je te wachten? Een 11-daagse verkenning door de boeiende landschappen en levendige cultuur van Bali. Je start je reis in het vissersdorpje Sanur. Vervolgens reis je verder naar Lovina, een vissersdorp met een plek waar je mogelijk dolfijnen kunt zien en Candidasa voor rust aan de kust. je sluit je rondreis af in Ubud, het culturele hart van Bali, met bezoeken aan tempels, kunst markten en natuurlijk de rijstterrassen. Deze uitgebreide reis biedt een mix van ontspanning en verkenning, zodat je kunt genieten van de schoonheid en tradities van Bali.

Verre reizen
Rondreizen
10 dagen
Incl. ontbijt

Ontdek het Indonesische Bali tijdens een 11-daagse rondreis incl. vlucht, ontbijt en vele excursies

Rondreis door Bali
Badung, Bali, Indonesië bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
  • 9 overnachtingen in verschillende plaatsen en hotels
  • Retourvlucht naar Bali vanaf een luchthaven naar keuze
  • Retourtransfer luchthaven – hotel
  • Dagelijks ontbijt
  • Inclusief 1 x lunch
  • Inclusief alle genoemde excursies en bijbehorende transfers
  • Inclusief genoemde transfers per privévoertuig
  • Inclusief Engels sprekende gids
  • Inclusief bezoek aan Tanah Lot-tempel, de tempel van Mengwi, de rijstterrassen van Jatiluih en de Ulun Danu-tempel op dag 4
  • Inclusief bezoek aan Banjar op dag 5
  • Inclusief stop bij Mount Batur en de Besakih-tempel op dag 6
  • Inclusief bezoek aan de Lempuyang tempel, waterpaleis Tirta Gangga, paleis van Puri Agung Karangasem en Taman Ujung op dag 7
  • Inclusief bezoek aan Cepung-watervallen op dag 8
  • Maak kennis met maskermaker I Wayan Muka, breng een bezoek aan Gunung Kawi, watertempel Tirta Empul, rijstterras Tegalalang en het apenbos op dag 9
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1: vertrek vanuit Amsterdam

Vandaag gaat je onvergetelijke reis naar Bali beginnen! Vanuit Amsterdam vlieg je naar Denpasar. Door het tijdsverschil en de afstand, zul je de volgende dag op Bali aankomen.

Dag 2: aankomst in Denpasar en transfer naar Sanur
De komende 2 nachten verblijf je bij 3*-Ari Putri of vergelijkbaar in Sanur

Je komt vandaag aan op de internationale luchthaven Ngurah Rai in Denpasar, de hoofdstad van Bali, "The Island of Thousand Tempels". Op de luchthaven staat de transfer voor je klaar om je naar je eerste hotel in Sanur te brengen. Je kunt na het inchecken je tijd naar eigen wens indelen.

Dag 3: Sanur

Vandaag heb je de hele dag om bij te komen van de heenreis. Ga lekker relaxen met een boek aan het strand, of ga Sanur ontdekken. Sanur is Bali's parel aan de oostkust, verwelkomt bezoekers met zijn kalme charme en een sereen strand. Deze relaxte badplaats biedt een oase van rust met zijn rustige boulevard, traditionele vissersboten die dobberen op zee en een overvloed aan uitnodigende warungs (eetstalletjes).

Dag 4: Sanur – Tanah lot – Taman Ayun – Jatiluih – Bedugul – Lovina
De komende 2 nachten verblijf je bij 3*-Aneka Lovina of vergelijkbaar in Lovina

Vandaag begint je rondreis dan echt. Je maakt in de ochtend een rit van Sanur naar Lovina met een stop bij enkele van de meest iconische en serene eilandenbestemmingen. De eerste is bij de Tanah Lot-tempel, een van de meest gefotografeerde en gerespecteerde zeetempels van Bali, dramatisch gelegen op een rotsformatie in de Indische Oceaan. Op weg naar het noordwesten, breng je een bezoek aan de tempel van Mengwi. Deze belangrijke tempel is omgeven door een grote gracht, wat de kosmische oceaan symboliceert. Daarna begin je aan een mooie rit naar de rijstterrassen van Jatiluih, een cultureel landschap van UNESCO. Wandel op je gemak door de terrassen en je kunt in contact komen met lokale boeren en inzicht krijgen in de traditionele Balinese landbouwpraktijken. Je luncht vandaag in een lokaal restaurant met uitzicht op de rijstterrassen. In de middag ga je verder naar Munduk met de laatste stop voor vandaag in Bedugul aan de zuidelijke oever van Het Beratanmeer. Het meer is ook de thuisbasis van een van de meest romantische heiligdommen van Bali, de Ulun Danu-tempel, die is opgedragen aan de Godin van de Wateren. Deze serene locatie straalt rust en spiritualiteit uit.

Dag 5: Lovina – Brahmaviahara – Banjar warmwaterbron – Lovina

In de ochtend kun je nog even rustig aan doen en heb je de mogelijkheid zelf nog iets te ondernemen. Bewonder het uitgestrekte strand van Lovina met in de verte de top van de heuvel, waar het boeddhistische klooster Brahma Vihara te zien in. 's Middags staat een bezoek aan het dorp Banjar op het programma. De Banjar-warmwaterbron is zeker de moeite van het fotograferen waard. Je kunt hier ook een duik nemen en ontspannen en genieten van het warme water van de natuur, voordat de transfer je weer terugbrengt naar het hotel.

Dag 6: Lovina – Kintamani – Besakih – Candidasa
Je verblijft de komende 2 nachten bij 3*-Rama Shinta of vergelijkbaar in Candidasa

Vandaag ga je op weg om de minder bezochte regio Karangasem te verkennen, op weg naar de oostkust van Bali. De eerste stop is bij Kintamani om te genieten van het adembenemende uitzicht op de Batur-vulkaan en het kratermeer beneden. De ongerepte natuur is betoverend en heeft een nogal alpine uitstraling. Mount Batur is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende attracties van Bali. Je kunt hier stoppen om te genieten van een kopje koffie (optioneel) terwijl je het panorama bewondert. Vervolgens ga je richting de hellingen van de Agung-vulkaan, waar de Besakih-tempel, de moedertempel is gelegen. Besakih is het grootste tempelcomplex, de belangrijkste tempel en de heiligste tempel van de hindoe-religie op Bali. Via een bochtige weg ga je verder om de Besakih-tempel te bereiken via het Sibetan-dorp. Bij de teelt van Salak of de productie van slangenhuidfruit kun je stoppen bij een van de vele plantages langs de rivierweg om deze typische tropische vruchten te proeven. Na aankomst in Candidasa, kun je inchecken bij het hotel en heb je de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 7: Candidasa – Lempuyang tempel – Tirta Gangga – Karangasem Palace – Taman Ujung – Candidasa

Vroeg in de ochtend, voordat het druk is, bezoek je de populairste tempel op Instagram, bekend als de 'Poort van de Hemel', gelegen bij een van de belangrijkste tempels op Bali: Lempuyang. Nadat je een aantal mooie en memorabele foto's hebt gemaakt die je op je sociale media in Lempuyang kunt plaatsen, daal je af naar het waterpaleis Tirta Gangga dat in 1948 werd gebouwd door de koning van Karangasem als badplaats voor de koning en zijn gezin. Je kunt genieten van een lunch (optioneel) in een lokaal restaurant net binnen het waterpaleis. Vervolgens ga je verder naar Puri Agung Karangasem, dat dateert uit de 19e eeuw. Dit paleis is een getuige van de hele geschiedenis van Bali. Dit koninkrijk is een van de belangrijkste koninkrijken op Bali die tot nu toe Lombok regeerden. De laatste stop van de dag is Taman Ujung, ook wel bekend als Taman Ujung Sukasada. Gelegen in het dorp van Seraya heeft dit waterpaleis een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 20e eeuw. Het paleis was bedoeld als toevluchtsoord en een plek voor het ontvangen van belangrijke gasten.

Dag 8: Candidasa – Tenganan Village – Tukad Cepung – Ubud
De komende 3 nachten verblijf je bij 3*-Gana Hotel of vergelijkbaar in Ubud

Verken het dorp Tenganan, de thuisbasis van de Bali Aga-bevolki. Je zult het primitieve dorp zien en de architectuur. Observeer het weven van zeldzame “dubbele ikat”-patronen en mandenvlechten. Hier kun je de lokale bevolking tegenkomen die je de beoefende Lontar-bladschildering kan laten zien. Deze kunstvorm omvat het schilderen van ingewikkelde ontwerpen op de palmbladeren. Rijd naar Bangli Regency om de populairste verborgen waterval te bezoeken die onlangs als een van de must-see watervallen is toegevoegd; Cepung-watervallen. Deze waterval, goed verborgen tussen de rotsen, is een van de nieuwe bestemmingen om een Instagram-waardige foto te maken. Vervolgens brengt de transfer je naar Ubud, waar je de komende nachten zult verblijven.

Dag 9: Ubud – Gunung Kawi – Tirta Empul – Tegalalang – Apenbos – Ubud

Ontdek de kunst van Ubud en omgeving, en maak kennis met I Wayan Muka, een bekwame maskermaker wiens werken ongelooflijk nauwkeurige details weergeven en vaak worden gebruikt in shows. Je krijg de kans om hem te ontmoeten en persoonlijk meer te leren over zijn passie. Je gaat verder naar Gunung Kawi, een ontzagwekkende archeologische vindplaats en een hindoeïstisch tempelcomplex in Tampak Siren. Gelegen te midden van een weelderig groen rijstterras en de Pakerisan-rivier. De tien uit rotsen gehouwen candi in Gunung Kawi zijn uitgehouwen in de vorm van tempels en zijn ongeveer 7 meter hoog. Bezoek vanaf hier de betoverende hindoeïstische watertempel Tirta Empul, waarvan wordt aangenomen dat deze een spirituele genezing heeft. Rijd daarna naar Tegalalang, vanwege het prachtige rijstterras waar je langs het rijstveld kunt wandelen ontmoet je de lokale boeren, hier kun je jezelf terugbrengen naar je kindertijd en genieten van een schommel (tegen extra kosten) in het midden van het rijstterras. De volgende reis is naar het apenbos, dat zowel een toevluchtsoord voor de Balinese cultuur is als de thuisbasis van een aanzienlijke populatie langstaartmakaken op Bali. Er zijn twee tempels in het bos: een Beji-tempel ter ere van de Gangga-godin voor zuivering en een Dalem-tempel gewijd aan Siwa.

Dag 10: Ubud

Ubud, het culturele hart van Bali, betovert bezoekers met zijn weelderige rijstvelden, spirituele energie en artistieke flair. Omringd door weelderig groen, herbergt Ubud tempels, kunstgalerijen en een levendige markt. Hier vermengen traditionele Balinese ambachten zich met moderne creativiteit, terwijl de mystieke atmosfeer en het rustige ritme van het dorpsleven een betoverende ervaring creëren. Bepaal deze laatste volledige dag zelf wat je nog wilt zien of doen in Ubud en omgeving.

Dag 11: vertrek

Helaas is vandaag je reis weer ten einde gekomen. Afhankelijk van de tijd van je terugvlucht kun je nog even genieten van Ubud voordat de transfer je ophaalt om je naar de luchthaven van Denpasar te brengen.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Rondreis door Bali
Jalan Raya Gusti Ngurah Rai,
Badung, Indonesië
Kaart
Jalan Raya Gusti Ngurah Rai, Badung, Indonesië
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Tijdens deze geweldige rondreis door Bali zal je in verschillende hotels in verschillende plaatsen overnachten. Geniet en ga de mooiste herinneringen maken!

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Let op:

  • De vlucht zal met een tussen- of overstap zijn
  • Door het tijdsverschil zul je de 2e dag op Bali aankomen en vanaf dag 2 zal ook de rondreis starten.
  • Indien de accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere (gelijkwaardige) accommodatie.
  • Afhankelijk van de tijd van je terugvlucht kan het zijn dat je een dag later in Nederland aankomst (dus op dag 12)
Inchecken

Vanaf uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro