Fly & Drive
8 dagen
Incl. ontbijt

Fly & drive door het noorden van Marokko incl. vlucht, huurauto en ontbijt of halfpension

Fly & drive Noord Marokko
Casablanca, Grand Casablanca, Marokko bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
859,-
totaal: 1785,45 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 8 dagen en voor 9 aankomstdagen beschikbaar!
Maak een prachtige 8- daagse fly & drive door noord Marokko inclusief vlucht, huurauto en ontbijt of halfpension

Geniet tijdens deze indrukwekkende fly & drive van het kleurrijke en wonderschone noorden van Marokko. Je zult in verschillende 3 en 4*- hotels verblijven waar je de dag kunt opstarten met een lekker ontbijt. Doordat je de beschikking over een huurauto hebt kun je op plekken stoppen waar je misschien anders aan voorbij zou rijden. Ontdek de bijzondere steden Casablanca, Tanger, de blauwe stad Chefchaouen, féz en optioneel Rabat! Tradities vormen het hart van het dagelijkse leven in noord Marokko. In de sfeervolle medina's wandel je door smalle steegjes gevuld met de geur van kruiden, het geluid van ambachtslieden en de kleurrijke chaos van lokale markten. De Andalusische invloeden in de architectuur, voelbaar in de Moorse bogen en betegelde patio's, geven de steden een bijzondere charme.

Fly & Drive
8 dagen
Incl. ontbijt

Fly & drive door het noorden van Marokko incl. vlucht, huurauto en ontbijt of halfpension

Fly & drive Noord Marokko
Casablanca, Grand Casablanca, Marokko bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
  • 7 overnachtingen
  • Retourvlucht naar Casablanca vanaf een luchthaven naar keuze
  • Dagelijks ontbijt
  • Ook te boeken o.b.v. halfpension: inclusief dagelijks diner
  • 8 dagen huurauto incl. basisverzekering (categorie A)
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1: aankomst in Casablanca
Vannacht verblijf je in bijvoorbeeld hotel Suisse (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt in Casablanca

Welkom in Marokko! Vandaag gaat je langverwachte fly & drive door het wonderlijke Marokko eindelijk van start. Nadat je bent aangekomen op de luchthaven, haal je de huurauto op en kun je als de tijd het toelaat misschien nog even de stad gaan verkennen.

Dag 2: Casablanca - Tanger (ca. 400 kilometer)
Je verblijft vannacht bijvoorbeeld in Hotel Andalous (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt in Tanger

Rijd vandaag via de kustweg richting de prachtige steden Larache en Azila waar je voordat je Tanger binnenrijdt een stop kunt maken bij de "Grottes de Hercule". Tanger is een prachtige stad waar de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan samenkomen. Een van de opvallendste kenmerken van Tanger is de medina, het oude stadscentrum, dat een labyrint van smalle steegjes, kleurrijke markten en traditionele huizen omvat. Hier vind je de authentieke sfeer van het dagelijkse leven in Marokko, met ambachtelijke winkels, ambachtslieden en vriendelijke locals die je verwelkomen. Het Kasbah-district dat is gelegen op een heuveltop, biedt niet alleen een prachtig uitzicht over de stad en de oceaan, maar ook historische bezienswaardigheden zoals het Kasbah Museum, dat inzicht geeft in de rijke geschiedenis van Tanger. De Amerikaanse legendarische schrijver Tennessee Williams schreef ooit dat Tanger "Europa, Afrika en Amerika in één glimp" laat zien, en deze mix van invloeden is nog steeds voelbaar in de stad. De Straat van Gibraltar, die Tanger scheidt van Spanje, is een levendige scheidslijn tussen twee continenten en biedt adembenemende vergezichten. Een wandeling langs de boulevard van Tanger, de Corniche, beloont je met prachtige uitzichten op de oceaan en de Spaanse kustlijn aan de overkant.

Dag 3: Tanger - Chefchaouen (ca. 200 kilometer)
De komende twee nachten verblijf je bijvoorbeeld in Hotel Parador (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt in Chefchaouen

Na je ontbijt is weer tijd om op pad te gaan. Maak zeker een stop in Tetouan. Het is gelegen aan de voet van het Rifgebergte. Het staat bekend om om zijn goed bewaarde medina, die in 1997 werd uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. De medina van Tetouan, ook wel de 'Vrouwelijke stad' genoemd, weerspiegelt de invloeden van verschillende beschavingen die door de eeuwen heen deze regio hebben doorkruist. De Andalusische architectuur is hier opvallend aanwezig, met witgekalkte huizen, sierlijke bogen en kleurrijke tegelmozaïeken die de straten en pleinen sieren. Het is een doolhof van smalle steegjes, ambachtelijke werkplaatsen en traditionele markten, waar je kunt verdwalen in de levendige sfeer van het dagelijkse leven. Vervolg je route richting Chefchaouen, de verborgen stad! In de sprookjesachtige oude medina is bijna alles blauw geverfd. Er zijn turquoise trappen en azuurblauwe tegels, langs hemelsblauwe muren en kobaltblauwe deuren. Ondanks alles blauw is, is geen straat of gebouw hetzelfde. Hier kan je prachtige plaatjes schieten met je camera, want dit is misschien wel de meest fotogenieke plek in heel Marokko.

Dag 4: Chefchaouen
Vandaag kun je ervoor kiezen nog een beetje rond te dwalen in deze prachtige stad of je kunt een excursie maken naar Akshour. Dit kleine dorpje is gelegen in de bergen op zo'n 30 kilometer van Chefchaouen. Je maakt hier een prachtige wandeling waar je langs vele kleine watervalletjes komt. Neem wel goede wandelschoenen mee!

Dag 5: Chefchaouen - Féz (ca. 250 kilometer)
Vannacht verblijf je bijvoorbeeld in Minzah Zalag Touristic (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt in Fez

Nadat je lekker hebt ontbeten kun je ervoor kiezen een stop in te plannen in Volubilis waar je prachtige ruïnes kunt bewonderen. Ben je hier geen liefhebber van? Geen probleem rijd dan verder naar een van de koningssteden, Meknes. Het is de minst bezochte koningsstad en dat is nou precies wat het zo leuk maakt! Als je zo ver bent vervolg je je reis naar het sprookjesachtige Féz. Hier kun je wel stellen dat de Sprookjes van Duizend-en-een-nacht tot leven komen. Deze oude stad bestaat al sinds de negende eeuw en er is veel bewaard gebleven. Via de historische blauw-paarse toegangspoort Bab Bou Jeloud stap je de medina binnen. In het doolhof aan steegjes weet je al snel je weg te vinden. Ook verdwalen is niet vervelend, want op elke straathoek valt er meer dan voldoende te beleven. De leerlooierijen en de Koranscholen zijn echte aanraders. De hoofdstraten Talaa Kebira en Talaa Seghira leiden je vanzelf weer terug.

Dag 6: Féz
Vandaag heb je hele dag om Féz verder te gaan verkennen. Breng een bezoek aan de medina van Féz want je kijkt er je ogen uit! Dwaal door de kleine en smalle straatjes. De stad staat bekend om de ambacht. Je vindt er leerlooierijen, schilders, wevers, pottenbakkers en nog veel meer. De geuren en kleuren komen je tegemoet. Vergeet zeker niet van het uitzicht te genieten vanaf de daken van Fez!

Dag 7: Féz - Casablanca (ca. 300 kilometer)
Vannacht verblijf je weer in bijvoorbeeld hotel Suisse (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt in Casablanca

Rabat is echt de moeite van het stoppen waard! Het is de hoofdstad van Marokko, en een stad die doordrenkt is van geschiedenis, cultuur en prachtige architectuur. Gelegen aan de Atlantische kust, aan de monding van de rivier de Bou Regreg, biedt Rabat een unieke mix van oude tradities en moderniteit. Een van de meest opvallende kenmerken van Rabat is de medina, het historische centrum van de stad. Hier vind je smalle kronkelende straatjes, kleurrijke markten en traditionele ambachtelijke winkels. De Kasbah van de Udayas, een oude vesting op een heuveltop, biedt een adembenemend uitzicht over de stad en de oceaan. Wandelend door de smalle steegjes van de Kasbah waan je je in een andere tijd, omringd door eeuwenoude muren en charmante architectuur. Ga je toch gelijk naar Casablanca, dan heb je de kans om de dingen te gaan doen of bekijken waar je de eerste dag niet aan toe bent gekomen. Casablanca wordt vaak over het hoofd gezien als stad om te bezoeken, maar is toch zeker de moeite waard! Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Moskee Hassan II. Je hebt hier de zeldzame mogelijkheid om een rondleiding te volgen. Het is zelfs een van 's werelds grootste moskeeën. Het is ook heerlijk vertoeven in La Cornische. Corniche is de boulevard die langs de kust van Casablanca loopt. Op zonnige dagen is het een van de gezelligste plekken in de stad en vanaf de promenade heb je een interessant uitzicht op de Moskee Hassan II. Je vindt in La Corniche tal van beachclubs aan de Atlantische Oceaan en is erg in trek bij surfers.

Dag 8: einde van je reis
Vandaag komt er jammer genoeg een einde aan je rondreis door het noorden van Marokko. Je brengt de huurauto terug en vliegt vervolgens terug naar huis waar je met iedereen je mooie herinneringen kunt delen.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Fly & drive Noord Marokko
Luchthaven Mohammed V,
Casablanca, Marokko
Kaart
Luchthaven Mohammed V, Casablanca, Marokko
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Tijdens deze fly & drive door het noorden van Marokko verblijf je in verschillende 3 en 4*- hotels waar je in de ochtend kunt genieten van een lekker ontbijt voordat je op pad gaat. Je bezoekt deze reis onder andere Casablanca, Tanger, Chefchaouen en Fez. Mocht je onderweg nog extra interessante plekken tegenkomen dan kun je daar natuurlijk een tussenstop maken, je hebt de tijd lekker aan jezelf!

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Hotels
Ongeveer twee weken voor vertrek ontvang je de definitieve namen van je hotels, terplekke zul je de benodigde vouchers ontvangen.

Voorwaarden huurauto:

Autohuur
De auto die gehuurd wordt, is een auto uit de categorie A - Economy en is voorzien van een All-risk verzekering. Hierbij is geen eigen risico van toepassing. Tevens is er een ongelimiteerd aantal kilometers inclusief. Bij aankomst zal er een lege tank zijn, je kunt de auto dan ook weer leeg afleveren bij terugkomst.

Minimale en maximale leeftijd
De minimumleeftijd voor het huren van een auto is 23 jaar en onder de 25 jaar is er een toeslag van toepassing. Je dient minimaal 2 jaar je rijbewijs te hebben en deze moet op het moment van afhalen van de auto nog minimaal 1 jaar geldig zijn.

De maximum leeftijd voor het huren van een auto is 75 jaar. Het is zeker wel mogelijk een auto te huren indien je ouder bent dan 75 jaar (of jonger dan 25 jaar) maar hier zijn dan toeslagen van toepassing. Over de hoogte van deze toeslagen kan ons Service Center je verder informeren, dit is namelijk per verhuurmaatschappij en/of land verschillend.

Creditcard verplicht!
Let op: er is in dit geval GEEN creditcard nodig om een auto te kunnen huren in het buitenland. Een garantie/borg middels creditcard of cash is dan ook niet nodig.

Tweede bestuurder
Je kunt gratis een tweede bestuurder doorgeven.

GPS
Het huren van een GPS kost 150DH per dag, welke direct te betalen is aan het autoverhuurbedrijf, maar ondanks de betrouwbare GPS adviseert het verhuurbedrijf je wel om een wegenkaart van Marokko te kopen, bij voorkeur Michelin.

Inchecken

Vanaf 16:00 uur.

Uitchecken

Tot 11:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 2.50 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro