Overnachting + belevenis
Alles-in-1 deals
9 dagen
Incl. ontbijt

De ultieme Alles-in-1-Deal: ALBANIË! 😱 | Groepsrondreis Albanië en het meer van Ohrid incl. vlucht, 7(!) excursies, busvervoer en 4*-hotel o.b.v. halfpension

Groepsrondreis Albanië & meer van Ohrid
Tirana, Tirana, Albanië bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
989,-
totaal: 2010,45 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 9 dagen en voor 1 aankomstdag beschikbaar!
De ultieme Alles-in-1-Deal: ALBANIË! 😱 | Prachtige 9-daagse groepsrondreis door Albanië incl. vlucht, diverse activiteiten, busvervoer en 4*-hotel inclusief ontbijt en diner

Tijdens deze prachtige rondreis leer je een groot gedeelte van Albanië kennen en breng je een bezoek aan het meer van Ohrid, dat als een van de oudste en diepste meren van van Europa wordt beschouwd, in Noord-Macedonië. Je reist met een groep per bus van plek naar plek en ontdekt hoe veelzijdig en charmant Albanië kan zijn. De geschiedenis van Albanië is doordrenkt van verschillende culturele invloeden, en dit is duidelijk te zien in de architectuur en de vele archeologische vindplaatsen verspreid over het land. Van de oude stad Butrint, een UNESCO-werelderfgoed, tot de kleurrijke Ottomaanse huizen in Gjirokastër, elke steen vertelt een verhaal van het rijke verleden van Albanië en jij gaat het allemaal ontdekken!

Exclusieve reis! De complete reiservaring met de beste prijsgarantie!

Overnachting + belevenis
Alles-in-1 deals
9 dagen
Incl. ontbijt

De ultieme Alles-in-1-Deal: ALBANIË! 😱 | Groepsrondreis Albanië en het meer van Ohrid incl. vlucht, 7(!) excursies, busvervoer en 4*-hotel o.b.v. halfpension

Groepsrondreis Albanië & meer van Ohrid
Tirana, Tirana, Albanië bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
  • 8 overnachtingen in 4*-hotels
  • Retourvlucht naar Tirana vanaf een luchthaven naar keuze
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Dagelijks diner(buffet)
  • Inclusief busvervoer tijdens de gehele reis met Engelse sprekende gids
  • Inclusief sightseeing in Durres, bezoek aan Berat en de opgravingen van Apollonia op dag 2
  • Inclusief bezoek aan Himara, fotostop bij het driehoekige fort van Ali Pasha op dag 3
  • Inclusief bezoek aan UNESCO werelderfgoedloctie Butrint en "het blauwe oog" op dag 4
  • Inclusief bezoek aan Korca, het meer van Ohrid en het klooster van Sv. Naum op dag 6
  • Inclusief korte boottocht op het meer van Ohrid en korte sightseeingtour in Elbasan op dag 7
  • Inclusief bezoek aan het fort en de bazaar van Kruje op dag 8
  • Inclusief uitgebreide sightseeingtour in Tirana op dag 8
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Je reis van dag tot dag

Dag 1: aankomst in Tirana
Overnachting in Durres inclusief diner

Vandaag gaat je groepsrondreis eindelijk van start. Nadat je bent aangekomen op de luchthaven van Tirana word je naar je hotel in Durrës gebracht waar je de eerste nacht zult doorbrengen

Dag 2: Durres - Berat - Apollonia - Vlora
Vannacht logeer je in Vlora inclusief ontbijt en diner

Na je ontbijt is tijd om op pad te gaan voor een ochtendje sightseeing in Durres. Deze stad is de tweede van Albanië en typisch Albanees. Je vindt er veel verkeer maar is tegelijkertijd ook levendig mede dankzij de mooie promenade. Bovenal is Durres een badplaats met langs de kust vele restaurants, winkels en hotels. Daarna reis je verder naar Berat, ook wel de stad met 1000 ramen genoemd. Het oude (Ottomaanse) centrum is opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst evenals het prachtige fort, vandaag de dag nog steeds bewoond is! De laatste stop voor je nieuwe hotel zullen de opgravingen van Apollonia zijn. De kolonie die de Grieken hier meer dan 2500 jaar geleden bouwden ter ere van Apollo is prachtig gelegen op een hoge heuvelrug. Voor degene die het programma "Wie is de mol" weleens heeft gezien kan deze plek bekend voorkomen want tijdens een van de executies is dit prachtige bouwwerk op de achtergrond te zien. Na het bezoek reis je verder naar je hotel.

Dag 3: Vlora - Llogara Nationaal Park - Saranda
Overnachting in Saranda inclusief ontbijt en diner

Vandaag verlaat je Vlora en rijd je over de schilderachtige kustweg langs de Albanese Rivièra. In het Llogara Nationaal Park kun je genieten van de prachtige en unieke natuur met een stop in het juweel van Zuid-Albanië: Himara. Op het schiereiland Porto Palermo maak je een fotostop om het enorme driehoekige fort van Ali Pasha te fotograferen om daarna verder te reizen naar je volgende hotel in Saranda. De stad is gelegen op de grens tussen Albanië en Griekenland en trekt in de zomer veel toeristen. Misschien heb je nog even de tijd om op een strandbedje neer te ploffen en een beetje bij te komen van de indrukwekkende dag.

Dag 4: Saranda - Butrint - Ksamil - Blue eye - Gjirokaster
Vannacht verblijf je in Gjirokaster inclusief ontbijt en diner

De eerste stop van vandaag is een UNESCO werelderfgoedloctie: Butrint! Een groot gedeelte van de oude gebouwen zijn tijdens opgravingen ontdekt, zijn goed bewaard gebleven én is een van de must see plekken van het land. Onderweg naar je hotel kun je nog een glimp opvangen van "het blauwe oog", een karst bron met een constante temperatuur. Als de zon op het water schijnt krijgt het door de kalkstenen op de achtergrond een diepblauwe kleur. Vandaar ook de naam "het blauwe oog". Je hotel ligt in een van de oudste steden van het land in het zuiden van Albanië en heeft smalle straatjes en diverse bezienswaardigheden.

Dag 5: Gjirokastra - Korca
Vannacht verblijf je in Korca inclusief ontbijt en diner

Wederom een UNESCO plek staat vandaag op de planning. De plek waar je hebt geslapen wordt ook wel de de "Stad van stenen" genoemd. Bezoek het fort en als je het leuk vindt kun je ook het enige wapenmuseum van het land bezoeken. Hierna vervolg je de reis door de bergen naar je volgende hotel.

Dag 6: Korca - Ohrid
Je verblijft vannacht in Ohrid inclusief ontbijt en diner

In de ochtend bekijk je Korca, daarna ga je naar de noordelijke grens van Macedonië en naar het beroemde meer van Ohrid! Het meer is het oudste en diepste meer van Europa. De stad en het meer maken deel uit van het UNESCO Werelderfgoed. Op weg naar de UNESCO stad bezoek je het klooster van Sv. Naum dat genesteld ligt in een unieke en prachtige natuur. Hier ligt niet alleen het klooster, maar ook de bronnen van het meer van Ohrid, die je gaat verkennen tijdens een roeiboottocht. hierna rijd je naar het hotel in Ohrid.

Dag 7: Ohrid - Elbasan - Tirana
De komende twee nachten logeer je in Tirana inclusief ontbijt en diner

Je begint je dag met een korte boottocht op het meer van Ohrid. Laat vanaf het water de flair van de stad op je inwerken. Daarna is het tijd om de stad te voet te gaan verkennen. In de namiddag keer je terug naar Albanië, langs de oude Romeinse weg "Via Egnatia" bereik je de stad Elbasan waarna je na een korte sightseeing doorrijdt naar je hotel in Tirana.

Dag 8: Tirana - Kruja - Tirana
Na het ontbijt rijd je naar de stad van de nationale held Skanderbek, Kruje. Je gaat hier het oude en indrukwekkende fort bekijken en de oude stad met een bazaar die je vast wel eens op de plaatjes hebt gezien. Het knusse straatje stamt al uit de zeventiende eeuw en de stenen zijn glad geworden door honderden jaren van gebruik. Je kunt hier nog de laatste souvenirs scoren! Vanuit Kruje rijd je terug naar Tirana waar je een uitgebreide sightseeing tour gaat maken. Je ziet onder andere het Skanderbek plein met zijn Italiaanse prachtgebouwen en de voormalige ambtswoning van Envher Hoxher. In de avond keer je terug naar je hotel.

Dag 9: terug naar huis
Vandaag word je na het ontbijt opgehaald en brengt de transfer je terug naar de luchthaven vanwaar je terug naar huis vliegt.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Groepsrondreis Albanië & meer van Ohrid
Ruga Nene Tereza,
Tirana, Albanië
Kaart
Ruga Nene Tereza, Tirana, Albanië
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Welkom in mysterieuze en ongerepte Albanië! Gecombineerd met de prachtige schoonheid van het betoverende Meer van Ohrid zal deze unieke rondreis je meenemen naar een bestemming die doordrenkt is met geschiedenis, cultuur en adembenemende landschappen. Je reist in groepsverband en verblijft in comfortabele hotels waar je kunt genieten van een verblijf op basis van halfpension.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Let op:

  • Ter plaatse betreft het een bus rondreis in groepsverband (internationaal gezelschap)
  • De minimale groepsgrootte is 2, maximaal 30
  • De gids en voertaal tijdens deze reis is Engels
Inchecken

Vanaf uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro