Fly & Drive
8 dagen
Incl. ontbijt

Unieke fly & drive door Letland incl. vlucht, ontbijt en huurauto

Fly & drive Letland
Riga, Riga, Letland bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
699,-
totaal: 1430,45 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 8 dagen en voor 2 aankomstdagen beschikbaar!
Prachtige 8- daagse fly & drive door Letland incl. vlucht, ontbijt en huurauto

Een fly & drive is een leuke en ontspannen manier van reizen. Doordat je de beschikking hebt over een eigen huurauto heb je de kans om op je eigen tempo de regio of steden te gaan verkennen. Je reis begint in het mooie Riga waar je alle tijd hebt om de stad te leren kennen. Je vervolgt je reis door nationale parken en sprookjesachtige dorpen en gebieden naar je volgende hotel. Een fly & drive door Letland biedt een fascinerende mix van natuurlijke pracht, rijke geschiedenis en ontspannende charme. Het is een ervaring die je onderdompelt in de unieke schoonheid van dit Baltische juweeltje.

Fly & Drive
8 dagen
Incl. ontbijt

Unieke fly & drive door Letland incl. vlucht, ontbijt en huurauto

Fly & drive Letland
Riga, Riga, Letland bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
  • 7 overnachtingen
  • Retourvlucht naar Riga vanaf een luchthaven naar keuze
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • 8 dagen huurauto incl. basisverzekering (categorie A)
  • Bezoek prachtige nationale parken
  • Ontdek sprookjesachtige plekken!
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Je reis van dag tot dag

Dag 1: aankomst in Riga
De komende twee nachten verblijf je in Hotel Hanza (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt in Riga

Vandaag is het zo ver! Je fly & drive gaat dan nu toch écht van start. Nadat je bent aangekomen op de luchthaven van Riga, haal je de huurauto op en check je in bij je eerste hotel. Kom een beetje bij van de reis en wandel nog even lekker wat rond in de buurt op zoek naar een restaurantje om heerlijk te gaan eten.

Dag 2: Riga
Na je ontbijt is tijd om op onderzoek in Riga te gaan. Genietend van het uitzicht en de Art-Nouveau gebouwen uit het begin van de 20e eeuw rijd je over de prachtige boulevards. Onderweg kom je langs het vrijheidsmonument, de Letse Nationale Opera en de rivier de Daugava. Wil je de stad liever met de benenwagen ontdekken? Dan laat je de auto lekker staan en ga je al wandelend de oude Hanzestad bezoeken. Geniet van de pittoreske straatjes van de oude binnenstad, de koepelkathedraal en de St. Petruskerk. Na een lekkere lunch wandel je verder naar de Art Nouveau wijk met de vele prachtige gebouwen die in de flamboyante stijl zijn ontworpen. Een echte must see van de stad is natuurlijk de centrale markt van Riga! Het is de grootste markt van Europa en de meest originele plek van de stad. Voormalige zeppelinhangars zijn omgebouwd tot een indrukwekkende markt met maar liefst 3.000 kraampjes die voedsel, kleding en alledaagse producten verkopen.

Dag 3: Riga – Valmiera – Gauja National Park (Cesis, Turaida, Sigulda) – Sigulda (ca.100 km)
Vannacht verblijf je in Hotel Sigulda (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt in Sigulda

Na het ontbijt vertrek je naar Gauja Nationaal Park dat tevens het grootste en oudste is van het land. In het gebied staat de rivier Gauja centraal, eromheen vind je bosrijke gebieden waar je kunt wandelen en een paar dorpjes kunt bezoeken. Je volgende stop is in het dorp Valmiera. Het is gelegen aan de oevers van de Gauja rivier en heeft prachtige geplaveide straatjes en kleurrijke houten huizen. Bierliefhebbers brengen graag wat tijd door in de beroemde brouwerij Valmiermužas alus dat bekend staat om de kwaliteitsbieren. Breng vervolgens zeker een bezoek aan de imposante middeleeuwse ruïnes van de oude burcht van Valmiera, die trots uitkijken over de glooiende heuvels en groene bossen. Rijd na je bezoek verder naar de steden Cesis en Turaida waar je sfeervolle straten en middeleeuwse architectuur kunt verwachten. In Turaida kun je, als je de geschiedenis van Letland wil leren kennen, het indrukwekkende Museumreservaat bezoeken. Wandel over de oude begraafplaats en bewonder de prachtige kerk met de legendarische verhalen die zo zijn verbonden met deze historische plek. Ook de wandelaars kunnen hier hun hart ophalen! De omgeving van Cesis en Turaida heeft talloze mogelijkheden om te wandelen en te genieten van de prachtige landschappen van het Gauja Nationaal Park. Verken schilderachtige paden langs de rivier, ontdek verborgen grotten en geniet van adembenemende uitzichten over de omringende valleien. Rijd vervolgens lekker op je gemakje naar je volgende hotel en kom een beetje bij van een drukke maar leuke dag.

Dag 4: Sigulda - Rundale – Bauska – Jelgava (ca 300 km)
Vannacht logeer je in Hotel Jelgava (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt in Jelgava

Vertrek na je ontbijt naar het zuiden om in Bauska het beroemde kasteel te bezoeken. Het kasteel bestaat eigenlijk uit twee delen: het eerste deel, het Livoniaanse Ordensschloss, werd gebouwd in de 15e eeuw door de Duitse Orde als een bolwerk tegen indringers uit het zuiden. Het tweede deel, het fort van Bauska, werd later gebouwd in de 16e eeuw door de hertogen van Koerland als een indrukwekkend residentieel paleis. Het resultaat van deze samensmelting van architecturale stijlen is een adembenemend complex dat bezoekers betovert met zijn imposante torens, stevige muren en prachtige binnenplaatsen. Het kasteel van Bauska nodigt uit tot een ontdekkingstocht door zijn kronkelende gangen, sfeervolle kamers en fascinerende exposities die het verhaal van zijn tumultueuze geschiedenis vertellen. Je volgende stop zal zijn bij het paleis van Rundale. Je kunt hier ook de tuinen bewonderen. Het is een van de meest uitzonderlijke monumenten van Barokke en Rococokunst in Letland! Je rit van vandaag eindigt in Jelgava. Als je nog wat energie over hebt kun je nog het paleis van de stad bezoeken. Wel de moeite waard hoor! Het is namelijk het grootste paleis in Barokstijl van de Baltische Staten.

Dag 5: Jelgava – Liepaja – Kuldiga (ca. 150 km)
De komende nacht verblijf je in Hotel Metropole (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt in Kuldiga

Op naar Liepaja en het strand vandaag! Liepaja is gelegen aan de westelijke kust van Letland en staat bol van de maritieme charme, rijke geschiedenis en cultuur. Bezoek de Holy Trinity Church om 's werelds grootste historische orgel te horen met 141 registers en 7000 pijpen. Een absolute must-see in Liepaja is het indrukwekkende fort Karosta, een voormalige marinebasis die dateert uit de tijd van het Russische Keizerrijk. Hier kun je een kijkje nemen in het leven van soldaten en officieren tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog, en de ondergrondse gangen verkennen diep onder het fort. Reis verder naar Kuldiga dat ook wel "het Venetië van het noorden" wordt genoemd. Een van de meest opvallende kenmerken van Kuldīga is de prachtige Ventas Rumba, Europa's breedste waterval. Hier kun je genieten van adembenemende uitzichten terwijl je langs de rivieroever wandelt of ontspant op een van de vele schilderachtige uitkijkpunten. De waterval is vooral indrukwekkend tijdens het voorjaar wanneer het smeltwater door de rivier stroomt, maar het hele jaar door is het een betoverende plek om te bezoeken. Naast de waterval biedt Kuldīga ook een schat aan pracht en historische bezienswaardigheden. Wandel door de geplaveide straten van het historische centrum en bewonder de prachtige koopmanshuizen, middeleeuwse kerken en elegante herenhuizen die getuigen van het rijke verleden van de stad. Een hoogtepunt is het imposante Kuldīga kasteel, een middeleeuws fort dat een fascinerend inzicht biedt in de geschiedenis van de regio. Voor natuurliefhebbers biedt Kuldīga ook tal van mogelijkheden om te wandelen, fietsen en genieten van de prachtige omgeving. Verken de weelderige bossen en glooiende heuvels rondom de stad, ontdek verborgen watervallen en beekjes, of maak een ontspannen boottocht langs de rivier de Venta. Kuldīga staat ook bekend om zijn levendige culturele scene en authentieke lokale keuken. Proef traditionele Letse gerechten in een van de gezellige restaurants of cafés, bezoek lokale ambachtelijke winkels en galeries, of breng een bezoek aan een van de vele festivals en evenementen die het hele jaar door in de stad worden gehouden.

Dag 6: Kuldiga – Kemeri – Jurmala (ca. 145 km)
Vannacht verblijf je in Hotel Lielupe (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt in Jurmala

Na je ontbijt is de eerste stop van vandaag het Kemeri Nationaal Park. Het is het op twee na grootste park van Letland en staat bekend om zijn grote biodiversiteit. Je vindt hier een wilde natuur met veenmoerassen, meren en bossen. Het populairste pad in het park is Grote Kemeri Veen Boardwalk ("Leila Kemeru tirela taka") Deze wandeling zal je over houten loopbruggen langs de mooiste plekjes brengen tussen de moerassen en meren door. Rijd verder naar Jurmala. Een prachtig 33 km lang zandstrand dat het hele jaar door vele recreatiemogelijkheden biedt. Honderd jaar oude pijnbomen groeien op de duinen aan de kust en zorgen voor heerlijk schone lucht. Achter het strand liggen veel kuurhotels, pensions, campings, het concertgebouw van Dzintari en het Livu Aquapark, het grootste waterpretpark in Noord-Europa. Geen tijd dom je te vervelen dus!

Dag 7: Jurmala – Openlucht museum – Riga (ca. 30 km)
De laatste nacht verblijf je weer in Hotel Hanza (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt in Riga

Gebruik deze ochtend voor het maken van een heerlijke strandwandeling voordat je weer teruggaat naar Riga. Maak nog een stop aan de oevers van het Jugla meer om het etnografisch openluchtmuseum te bezoeken. Het is een van de pronkstukken van het culturele erfgoed van Letland en opgericht in 1924. Het ligt op 10 km van het centrum van Riga in een dennenbos aan de oevers van het Jugla-meer. Het museum bestaat uit ongeveer 90 traditionele plattelandsgebouwen: boerderijen, windmolens, vissershutten en kerken die hier zijn verzameld uit de vier provincies van Letland. Geniet nog met volle teugen van je laatste avondje in Riga want helaas zit het morgen al weer op...

Dag 8: afscheid van Letland
Vandaag is het toch echt tijd om afscheid te nemen van het indrukwekkende Letland. Je levert vandaag je huurauto weer in en vliegt met een koffer vol nieuwe herinneringen weer terug naar huis.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Fly & drive Letland
P133 Mārupe,
Riga, Letland
Kaart
P133 Mārupe, Riga, Letland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Geniet van een 8- daags avontuur met een fly & drive door Letland! Je verblijft in uitstekende 3- en 4* hotels waar je s' morgens kunt genieten van een heerlijk ontbijt.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeerkosten
Er kunnen mogelijk parkeerkosten van toepassing zijn. Dit verschilt per hotel en zijn voor eigen rekening.
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Parkeerkosten

Er kunnen mogelijk parkeerkosten van toepassing zijn. Dit verschilt per hotel en zijn voor eigen rekening.

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 12:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur per dag

Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro