Fly & Drive
8 dagen
Incl. ontbijt

Ontdek de betoverende Balkan: fly & drive avontuur door Bulgarije en Noord-Griekenland incl. vlucht, huurauto en ontbijt

Fly & drive Bulgarije en Griekenland
Sofia, Sofia, Bulgarije bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
649,-
totaal: 1358,45 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 8 dagen en voor 11 aankomstdagen beschikbaar!
Van oude schatten tot natuurlijke pracht: 8-daagse fly & drive door Bulgarije en Noord-Griekenland incl. vlucht, huurauto en ontbijt

Bulgarije wordt ondanks zijn nabijheid meestal over het hoofd gezien. Van het oude Thracië tot het communistische tijdperk heeft de geschiedenis zijn sporen nagelaten in Bulgarije. Maar het is niet alleen de geschiedenis die het land zo aantrekkelijk maakt. Verscholen in de verschillende bergketens, omgeven door prachtige natuur, liggen gezellige dorpjes waar het leven lang stil lijkt te hebben gestaan en de bewoners maar al te graag gasten verwelkomen. Bulgarije is een van de best bewaarde geheimen van Europa. Deze reis wordt gecombineerd met een bezoek aan Noord-Griekenland, een nog relatief onbekend deel van Griekenland met uitzondering van steden als Thessaloniki, een paar gebieden en schiereilanden als Chalkidiki en Athos. Dit is reizen zoals reizen bedoeld is: een adembenemend avontuur met verrassing en verwondering achter elke bocht. Voor spectaculaire natuur, kleurrijke cultuur en magische ervaringen hoef je niet altijd naar andere continenten te reizen. Europa herbergt ook veel ongerepte natuurgebieden en plekken die tot de verbeelding spreken. Een relatief onontdekt gebied zijn de ruige bergen van de Bulgaarse Balkan. In dit adembenemende landschap ga je op zoek naar culturele schatten zoals het wereldberoemde Rila-klooster en meer UNESCO-werelderfgoedlocaties. Je krijgt een panoramisch uitzicht op bergen, canyons, wilde bergrivieren en pittoreske valleien.

Fly & Drive
8 dagen
Incl. ontbijt

Ontdek de betoverende Balkan: fly & drive avontuur door Bulgarije en Noord-Griekenland incl. vlucht, huurauto en ontbijt

Fly & drive Bulgarije en Griekenland
Sofia, Sofia, Bulgarije bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
  • 7 overnachtingen in verschillende hotels in de gekozen categorie
  • Retourvlucht naar Sofia vanaf een luchthaven naar keuze
  • Dagelijks uitgebreid ontbijt(buffet)
  • 8 dagen huurauto incl. basisverzekering (Peugeot 208 of gelijkwaardig)
  • Tip: breng een bezoek aan de vele kloosters
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Zo ziet je reis er uit:

Dag 1: aankomst in Sofia
De komende nacht verblijf je in een 3- of 4-sterren hotel in Sofia

Vandaag gaat je toffe reis beginnen! Je vliegt naar de luchthaven van Sofia. Hier haal je je huurauto op en rijd je naar je eerste hotel van deze reis. Je kunt er voor kiezen (afhankelijk van je aankomsttijd) om alvast kennis te maken met Sofia door middel van een stadsrondleiding door het centrale gebied. De stadstour begint meestal vanaf de Alexander Nevski-kathedraal, gaat dan verder naar de St. Sophia-kerk, langs het Gele Plein en met het oog op alle emblematische gebouwen eromheen, naar het Presidentschap, de St. George Rotunda en eindigt met een mooie wandeling langs het voetgangersgebied Vitoshka. Vergeet daarna niet een bezoek te brengen aan de buitenwijken van Sofia, om de Boyana-kerk (een UNESCO-erfgoed) te bezoeken.

Dag 2: Sofia - Thessaloniki
De komende nacht verblijf je in een 3- of 4-sterren hotel in Thessaloniki

Vandaag rijd je zuidwaarts richting Thessaloniki. Uiteraard rijd je hier niet in één streep naar toe, maar kun je er voor kiezen nog een paar prachtige stops in te plannen onderweg. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het wereldberoemde Rila-klooster. Verborgen in de diepe vallei van de rivier de Rilska en tussen de bossen van het omliggende Nationale Park, rijst het Rila-klooster majestueus voor je op! Het werd in de 10e eeuw gesticht door de heilige kluizenaar Sint Ivan Rilski en is uitgegroeid tot het beroemdste klooster van Bulgarije. Niet alleen het beroemdste, maar ook een van de oudste, het grootse en nog steeds functionerende klooster. Kortom; Nationale Bulgaarse trots wat in 1983 als UNESCO werelderfgoed werd erkend.
Je kunt ook een stop maken in Melnik. Melnik is in vele opzichten een unieke plaats in Bulgarije. Omgeven door de beschreven zandpiramiden van Melnik, is het officieel de kleinste stad van Bulgarije met, volgens de laatste telling, slechts 325 inwoners (vroeger woonden hier meer dan 10.000 mensen). Melnik, dat midden in een beroemde wijnstreek ligt, is nu een populaire toeristische bestemming. Vroeger was het een beroemd handelscentrum met rijke kooplieden die honderden kamelen bezaten (ja, er waren hier kamelen!) om het nabije en verre land te doorkruisen. Hier leiden niet alle wegen naar Rome zoals het gezegde luidt, maar alle wegen leiden naar het imposante Kordopulovahuis – een 250 jaar oud en groot Bulgaars Nationaal Revivalhuis, met een nog steeds functionerende kelder in grotachtige ondergrondse tunnels. De stad wordt beschouwd als het Mekka van de Bulgaarse wederopbouwarchitectuur, meer dan 100 van de oorspronkelijke gebouwen zijn aangewezen als historische monumenten. Daarom moeten alle reconstructies van zelfs nieuw gebouwde huizen voldoen aan de Bulgaarse Revival architectuur. Melnik ligt van oudsher midden in een wijngebied en het is dan ook geen wonder dat het een robuuste en gevierde wijnbouwtraditie heeft ontwikkeld.
Vervolgens rijd je door naar Thessaloniki. waar je de komende nacht verblijft.

Dag 3: Thessaloniki - Kavala
De komende 2 nachten verblijf je in een 3- of 4-sterren hotel in Kavala

Thessaloniki is na Athene de grootste stad van Griekenland en ligt aan de oevers van de Thermaikos Golf van Macedonië. De stad heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Het is niet alleen een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van Noord-Griekenland, maar fungeert ook als een commercieel-, zaken- en transportknooppunt voor dit deel van het land. Het is een van de levendigste plekken om te bezoeken, met allerlei faciliteiten en een geweldige boulevard. Ontdek de stad met bezoeken aan de Witte Toren, het standbeeld van Alexander de Grote, de kerk van St. Alexander de Grote, de kerk van St. Peter en de kerk van St. Paul.
Nadat je Thessaloniki hebt ontdekt ga je verder naar het oosten, idealiter via de zeer schilderachtige en zeer Griekse Egeïsche kust.
Je komt aan in Kavala, ook bekend als de Blauwe Stad. Het is gelegen op een heuvel aan de Egeïsche kust, een cultureel kruispunt tussen oost en west en biedt alles wat men zich maar kan wensen in een bestemming. Verken de kust van Kavala; de prachtige stranden, al dan niet afgelegen, met kristalhelder water zullen zelfs de meest veeleisende reizigers tevreden stellen. Geniet van watersporten en daarna van lokale gerechten in een van de pittoreske taverna's aan het water. Een wandeling door de stadshaven is een must. Het gebied rond de vuurtoren is de ideale plek voor een wandeling langs het schiereiland Panagia. Geniet van het uitzicht, geniet van de spectaculaire zonsondergangen en, als het weer het toelaat, kun je ook een glimp opvangen van het eiland Thassos, het schiereiland Mount Athos in het westen en het strand van Keramiti in het oosten.

Dag 4: Kavala en omgeving

Vandaag genieten van de Griekse zon? Op korte afstand liggen pittoreske havens en stranden zoals Palio, Nea Iraklitsa en Nea Peramo. Bezoek de archeologische vindplaats Filipi, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, en de berg Pagaio, waar je Byzantijnse kloosters, traditionele dorpen en weelderige landschappen vindt. Ontsnap aan de gebruikelijke keuzes door afwisseling aan je vakantie toe te voegen. Neem deel aan een dagelijkse rondvaart met een boot voor ontspanning en spectaculaire uitzichten, zwemmen en unieke zonsondergangen.

Dag 5: Kavala - Pamporovo
De komende nacht verblijf je in een 3- of 4-sterren hotel in Pamporovo

Vandaag keer je terug naar Bulgarije en rijd je noordwaarts door het Rhodopigebergte. De oostelijke Rhodopes grenzen aan het Egeïsche laagland in het zuiden en het Thracische laagland in het noorden en vallen op door hun mozaïeklandschap van open graslanden, struiken en bossen, waar diverse fauna en flora bloeien. Het is een land met diverse culturen en etniciteiten, waar je het Bulgaarse, Romeinse, Thracische en Byzantijnse erfgoed kunt ontdekken. Een gebied dat verder gaat dan duurzaam reizen, en zich in plaats daarvan richt op regeneratief toerisme om de natuur en gemeenschappen te ondersteunen. In het westen strekken de Rhodopen zich ook uit tot de noordelijke delen van het Pirin- en Rilagebergte, met hun beroemde Pirin- en Rila-nationale parken. De hele regio vormt het hart van het Rilo-Rhodopigebergte, de grootste compacte bergformatie op de Balkan, met een oppervlakte van 40.000 vierkante kilometer (of 4 miljoen hectare). Het landschap strekt zich uit van de Egeïsche Zee bij Port Lagos in Griekenland tot een hoogte van 2.212 meter, het hoogste punt in het Slavyanka-gebergte. De regio herbergt ook een van de oudste landmassa's op het Balkanschiereiland: de Westelijke Rhodopen. Alleen de hoogste toppen waren tijdens de laatste ijstijd bedekt met ijs. De extreem diverse fysieke geografie van de regio is een van de belangrijkste redenen voor de rijke en unieke biodiversiteit.

Dag 6: Pamporovo - Plovdiv
De komende nacht verblijf je in een 3- of 4-sterren hotel in Plovdiv

Je gaat verder door het magische Rhodopigebergte naar Plovdiv, een verborgen juweeltje. Diep en hoog in het majestueuze Rodhopi-gebergte bevindt zich een prachtige bestemming die de Wonderbare Bruggen (Chudnite Mostove) wordt genoemd. Dit is een van de aantrekkelijkste en indrukwekkendste natuurverschijnselen in Europa. De bruggen werden gevormd door de eroderende kracht van de ooit overstroomde rivier in het verleden, de marmeren plaat erodeerde tot een diepe watergrot. Het plafond stortte in, waardoor majestueuze marmeren bruggen ontstonden. Eigenlijk verbinden de Wonderbare Bruggen marmeren bogen met de oevers van de Dalbok Dol (Diepe Kloof) rivier. Duizend jaar geleden was er een grot in de rivierbedding die instortte na een aardbeving. In de loop der eeuwen spoelde de rivier het puin weg en kwamen de prachtige bruggen tevoorschijn.
Breng ook een bezoek aan het Bachkovo klooster. Het Bachkovo-klooster ligt in het noorden van het Rhodopi-gebergte, niet ver van de stad Assenovgrad. Het werd in de 11e eeuw gesticht door twee Georgische broers, aristocraten in Byzantijnse militaire dienst. Het is een van de oudste kloosters in de hele Balkan en een van de tien andere Unesco-werelderfgoedplaatsen in Bulgarije. Het is verbonden met drie culturen: de Byzantijnse, de oude Georgische en de Bulgaarse. Het Bachkovo-klooster is het op één na grootste klooster in Bulgarije en is prachtig gelegen op een richel rechts van de vallei van de rivier de Chepelarska. Het kloostercomplex is bijna 8000 m² groot en ligt ongeveer 440 meter boven de zeespiegel. Het omvat twee grote binnenplaatsen en vier kerken.
Ook kun je een stop maken bij het Asen-fort. Asen's Fort is een belangrijke stopplaats op de populairste religieuze en culturele routes door het Rhodopigebergte. Het fort van Asen is een middeleeuws fort en een sterke herinnering aan het glorieuze verleden van Bulgarije. De vesting bestaat al sinds de tijd van de Thraciërs 3000 v. Chr. en werd in 1231 tijdens het bewind van tsaar Ivan Asen uitgebreid, versterkt en naar hem vernoemd. Het panoramische uitzicht vanaf het fort van Asen is verbluffend. Om deze reden ligt het fort van Asen op deze steile rotsheuvel en is het door de eeuwen heen herbouwd.
Je rijd door naar Plovdiv, waar je de komende nacht verblijft.

Dag 7: Plovdiv - Sofia
De komende nacht verblijf je in een 3- of 4-sterren hotel in Sofia

Er wordt gezegd dat Plovdiv een van de oudste levende steden van Europa is. Het werd oorspronkelijk gebouwd op zeven heuvels, nu zijn er nog maar zes: één werd eeuwen geleden gedolven voor de bouw van de stad. Met zijn lange geschiedenis en architectonisch erfgoed heeft de oude binnenstad van Plovdiv de status van UNESCO-beschermd erfgoed verworven en de officiële benaming gekregen van “Architectuur en Historisch Reserve”. Het is dan ook niet verrassend dat het gekozen is tot Culturele Hoofdstad van Europa in 2019. Vanwege zijn charme wordt Plovdiv vergeleken met andere mooie en historische steden en wordt het het Bulgaarse Florence of Parijs van de Balkan genoemd.
Na het verkennen van Plovdiv stap je weer in je auto en rijd je terug richting Sofia voor je laatste overnachting tijdens deze reis.

Dag 8: terugreis
Helaas... het einde van je reis is in zicht. Je levert vandaag je huurauto weer in op de luchthaven en maakt je klaar voor je terugvlucht. Je kunt ongetwijfeld terugkijken op een fantastische reis vol nieuwe herinneringen!

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Fly & drive Bulgarije en Griekenland
булевард „Христофор Колумб“ 1,
Sofia, Bulgarije
Kaart
булевард „Христофор Колумб“ 1, Sofia, Bulgarije
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Stap in voor een onvergetelijk avontuur tijdens deze fly & drive door Bulgarije en Noord-Griekenland! Ontdek de verborgen schatten van de Balkan terwijl je zelf achter het stuur kruipt en op eigen tempo door adembenemende landschappen reist. Van historische steden tot schilderachtige dorpjes, van majestueuze bergketens tot idyllische kustplaatsen, deze reis belooft een perfecte mix van cultuur, geschiedenis en natuurlijke pracht. Pak je koffers, zet je zonnebril op en laat je betoveren door de charmes van de Balkan!

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Voorwaarden huurauto:

Autohuur
De auto die gehuurd wordt, is een auto uit de categorie A - Economy (Peugeot 208 of gelijkwaardig) en is voorzien van een all-risk verzekering. De chauffeur is verzekerd en de passagiers conform contract (welke bij de papieren wordt meegezonden).

Minimale en maximale leeftijd
De minimumleeftijd voor het huren van een auto is 23 jaar en onder de 25 jaar is er een toeslag van toepassing. Je dient minimaal 2 jaar je rijbewijs te hebben en deze moet op het moment van afhalen van de auto nog minimaal 1 jaar geldig zijn.

De maximum leeftijd voor het huren van een auto is 75 jaar. Het is zeker wel mogelijk een auto te huren indien je ouder bent dan 75 jaar (of jonger dan 25 jaar) maar hier zijn dan toeslagen van toepassing. Over de hoogte van deze toeslagen kan ons Service Center je verder informeren, dit is namelijk per verhuurmaatschappij en/of land verschillend.

Creditcard verplicht!
Let op: er is een geldige creditcard nodig om een auto te kunnen huren in het buitenland i.v.m. een eventuele borg van ca. € 300,00 - € 1250,00. De hoogte is afhankelijk van het land en de verhuurmaatschappij. De creditcard die je gebruikt bij de boeking dien je ook mee te nemen op vakantie en deze te gebruiken voor de borg en andere zaken die je bij wil boeken bij de verhuurmaatschappij ter plekke, een andere creditcard wordt niet geaccepteerd. De creditcard moet op naam van de hoofdboeker, die tevens de bestuurder is, staan. Ter plekke kan een 2e bestuurder worden geboekt. De creditcard dient een VISA of Mastercard te zijn. De verhuurbedrijven accepteren geen andere Pre-paid of creditcards (bijv American Express).

Let op! De hoofdboeker en de bestuurder moeten dezelfde persoon zijn!!

Inchecken

Vanaf uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 4.00 per accommodatie per nacht. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro