Zonvakanties
Verre reizen
8 t/m 11, 13, 15, 17 of 19 dagen
Kinderkorting

Kom tot rust in een prachtig boutique hotel in het historische Pietermaai District op Curaçao incl. vlucht

Pietermaai Boutique Hotel
Willemstad, Willemstad, Curaçao bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
1297,57
totaal: 2627,59 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 8 dagen en voor 1 aankomstdag beschikbaar!
9, 10, 11, 12, 14, 16, 18 of 20 dagen genieten in een prachtig boutique hotel in het Pietermaai district op Curaçao incl. vlucht

Welkom in het bruisende hart van Pietermaai, een historische wijk gelegen aan de kust van Willemstad, Curaçao. Deze kleurrijke buurt ademt een unieke sfeer, waar prachtige koloniale architectuur naadloos samensmelt met levendige straten vol kunst, cultuur en culinaire hoogstandjes. Een verblijf in het Pietermaai Boutique Hotel biedt een ideale uitvalsbasis om deze levendige wijk te verkennen. Je kunt je onderdompelen in de rijke geschiedenis van de wijk, waar kleurrijke herenhuizen en landhuizen in Nederlandse koloniale stijl het decor vormen voor een onvergetelijk verblijf. Het hotel zelf ademt charme en authenticiteit, en biedt een oase van rust te midden van de bruisende activiteit van Pietermaai. Tijdens je verblijf kun je genieten van een wandeling door de prachtige straatjes, waar elke hoek een nieuw kunstwerk onthult, van kleurrijke muurschilderingen tot intrigerende beeldhouwwerken. Laat je betoveren door de levendige muziekscene, met live-optredens en gezellige bars. Heb je zin in wat meer avontuur, maak dan een excursie naar Klein Curaçao, een idyllisch eiland op slechts een korte boottocht vanaf de kust. Hier kun je ontspannen op uitgestrekte witte zandstranden, snorkelen in kristalheldere wateren en de fascinerende geschiedenis van het eiland ontdekken. Een verblijf in het knusse Pietermaai Boutique Hotel biedt de perfecte combinatie van comfort, charme en avontuur. Ontdek de schoonheid van deze historische wijk en laat je betoveren door de unieke sfeer van Pietermaai!

Zonvakanties
Verre reizen
8 t/m 11, 13, 15, 17 of 19 dagen
Kinderkorting

Kom tot rust in een prachtig boutique hotel in het historische Pietermaai District op Curaçao incl. vlucht

Pietermaai Boutique Hotel
Willemstad, Willemstad, Curaçao bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
  • 7, 8, 9, 10, 12, 14, 16 of 18 overnachtingen
  • Retourvlucht naar Curaçao vanaf een luchthaven naar keuze
  • Het hotel is gelegen in het historische Pietermaai District
  • Op loopafstand van het winkelcentrum van het centrum van Willemstad en de beroemde Koningin Emmabrug
  • Dichtbij het beroemde Mambo Beach
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Wat is er te doen in de omgeving?

Pietermaai
Pietermaai is een historische wijk gelegen aan de kust van Willemstad, de hoofdstad van Curaçao. Deze bruisende en kleurrijke buurt staat bekend om zijn prachtige koloniale architectuur, levendige straten en eclectische mix van cultuur, kunst en gastronomie. De wijk Pietermaai is vernoemd naar Pieter de Meij, een Nederlandse kapitein die aan het eind van de 17e eeuw eigenaar was van plantages in dit gebied. In de 19e eeuw ontwikkelde Pietermaai zich tot een welvarende woonwijk voor de Nederlandse elite, wat resulteerde in een prachtige verzameling van kleurrijke herenhuizen en landhuizen in de Nederlandse koloniale stijl. Tegenwoordig ondergaat Pietermaai een opmerkelijke transformatie, waarbij vele van deze historische gebouwen zijn gerestaureerd en omgebouwd tot chique boetiekhotels, trendy restaurants, kunstgalerijen en levendige bars. Het resultaat is een unieke mix van oud en nieuw, waarbij de historische charme van de wijk wordt gecombineerd met moderne voorzieningen en een bruisend uitgaansleven. Een wandeling door Pietermaai voert je langs prachtige straatjes, waar elke hoek een nieuw kunstwerk onthult, van kleurrijke muurschilderingen tot intrigerende beeldhouwwerken. De wijk staat ook bekend om zijn levendige muziekscene, met live-optredens en gezellige bars waar je kunt genieten van lokale muziekgenres zoals tumba, salsa en merengue. Naast het verkennen van de kunst en cultuur heeft Pietermaai ook een bloeiende culinaire scene, met een breed scala aan restaurants die internationale gerechten en lokale specialiteiten serveren. Of je nu zin hebt in verse zeevruchten, authentieke Antilliaanse gerechten of gastronomische delicatessen, je zult zeker iets vinden om je smaakpapillen te verrassen in Pietermaai.

Bezoek Klein Curaçao
Klein Curaçao, oftewel "Little Curaçao", is een klein, onbewoond eiland gelegen op ongeveer 10 kilometer ten zuidoosten van het hoofdeiland Curaçao. Dit idyllische eiland trekt jaarlijks vele bezoekers vanwege zijn adembenemende witte zandstranden, kristalheldere turquoise wateren en een gevoel van afzondering en rust. Een bezoek aan Klein Curaçao biedt een onvergetelijke ervaring voor liefhebbers van zon, zee en avontuur. Vanuit de haven van Curaçao vertrekken verschillende boten en catamarans naar dit paradijselijke eiland, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor toeristen. Eenmaal op Klein Curaçao aangekomen, word je verwelkomd door uitgestrekte witte zandstranden, omringd door glinsterend turquoise water. Dit is de perfecte plek om te ontspannen, te zwemmen, te snorkelen of gewoon te genieten van de zonsondergang op een van de mooiste plekken in het Caribisch gebied. Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Klein Curaçao is het verkennen van de overblijfselen van de historische vuurtoren en de verlaten ruïnes van een oud Nederlands fort. Deze fascinerende bezienswaardigheden bieden een glimp van het verleden van het eiland en voegen een extra dimensie toe aan je avontuur. Voor avontuurlijke reizigers biedt Klein Curaçao ook geweldige duik- en snorkelmogelijkheden. De onderwaterwereld rondom het eiland is rijk aan kleurrijke koraalriffen, tropische vissen en zelfs scheepswrakken. Als je van plan bent om Klein Curaçao te bezoeken, zorg er dan voor dat je voldoende water, zonnebrandcrème en snacks meeneemt, omdat er geen voorzieningen op het eiland zijn. Ook is het raadzaam om de weersomstandigheden in de gaten te houden, vooral tijdens het orkaanseizoen.

Met de bus op pad
Verken de historische stad Willemstad en de oude Joodse wijk Scharloo met de bus. Tijdens deze stimulerende tour zie je prachtige monumenten en bezienswaardigheden die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Er is een tour naar de Curaçaose likeurstokerij om te zien hoe de Original 'Blue Curaçao' wordt gemaakt.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Pietermaai Boutique Hotel
51 Pietermaai,
Willemstad, Curaçao
Kaart
51 Pietermaai, Willemstad, Curaçao
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Ervaar elegant ingerichte en voorzieningenrijke accommodaties in het prachtig gerestaureerde en exclusieve Pietermaai Boutique Hotel, een viersterrenboetiekhotel, perfect gecentreerd in de historische wijk Pietermaai – het cultureel levendige epicentrum van Curaçao. Het Pietermaai Boutique Hotel onderscheidt zich als het enige viersterrenboetiekhotel in Pietermaai, centraal gelegen tussen een speeltuin vol kleurrijke bars, restaurants van wereldklasse en een bruisend nachtleven, waarin cultuur en geschiedenis samenkomen om een ​​levendige, veilige en trendy omgeving te creëren. Geniet van het beste van twee werelden met de ideale locatie van het hotel: op slechts een paar minuten rijden van het beroemde Mambo Beach op Curaçao en op loopafstand van de winkels van het centrum van Willemstad en de beroemde Koningin Emmabrug,.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja
Parkeerkosten
Geen
Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Airconditioning
  • Minikoelkast
  • Douche
  • Föhn
  • Wi-Fi
  • Koffie- en theefaciliteiten
  • Kluisje
  • Televisie

Hotelfaciliteiten

Restaurant
Ja
Bagage-opslag
Ja
Buitenzwembad
Ja
Terras
Ja
Hoogtepunten

Wandelen door Scharloo

Wijken
Scharlooweg

Scharloo is een prachtige wijk in Willemstad met gerestaureerde eind 19e-eeuwse elegante herenhuizen in Italiaanse stijl, maar in Antilliaanse kleuren.

Drijvende Markt

Tours & activiteiten
Waaigat

Om de hoek van de Handelskade in het Waaigat aan de Sha Caprileskade vind je de drijvende markt. Verschillende bootjes aan deze kade brengen de heerlijkste groente en fruit vanuit Venezuela naar Curaçao.

Handelskade

Bezienswaardigheden
Handelskade

De Handelskade in de wijk Punda is het meest bekende en gefotografeerde plekje van Curaçao of Kòrsou zoals het door de inwoners wordt genoemd. De prachtig gekleurde in Hollandse koloniale sfeer gebouwde geveltjes brengen je direct in Caribische sferen.

Koningin Emmabrug

Bezienswaardigheden
Koningin Emmabrug

Het feit dat deze brug over de Sint Annabaai de enige drijvende houten brug ter wereld is, maakt hem op zijn zachtst gezegd zeer bijzonder. Deze pontonbrug of liefkozend door de inwoners benoemde pontjesbrug, drijft op 16 pontons. Als er een boot door de Sint Annabaai moet, wordt de motor in werking gesteld en wordt iedereen per veerpont naar de overzijde gebracht.

Duiken en snorkelen

Waterparken
Pletterijweg

Curacao is niet alleen mooi boven water, ook onder de waterspiegel is van alles te zien. Prachtige koraalriffen, kleurrijke vissen, bijzondere sponzen, de lijst is groot. Voor een groot gedeelte van de zuidkust van Curacao ligt het Curacao Underwater Park. Dit is een beschermd natuurgebied, waar je de mooiste duiktochten kunt maken.

Jan Thiel Beach

Stranden
Jan Thiel Beach

Jan Thiel beach is vooral bekend onder de Nederlanders. Op dit strand is werkelijk alles te vinden wat je maar nodig hebt. Diverse restaurants en snackbars. Van betaalbaar tot vrij prijzig.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Kinderkorting

Er is kinderkorting van toepassing.

Belangrijke informatie

Let op:

  • De transfer is niet inbegrepen. Indien gewenst, kan op aanvraag een transfer worden bijgeboekt. Vraag bij ons service center naar de mogelijkheden en kosten.
Parkeren

Ja

Parkeerkosten

Geen

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 11:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

08.00 - 21.00 uur

Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro