Fietsvakanties
5 dagen
Incl. ontbijt

5-daagse fietsvakantie door de Kop van Drenthe incl. ontbijt en bagagetransport

Fietsvakantie: Door de Kop van Drenthe
Zuidlaren, Drenthe, Nederland bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
339,-
totaal: 721,95 *
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 5 dagen en voor 8 aankomstdagen beschikbaar!
Ontdek Drenthe op twee wielen met een 5-daagse fietsvakantie incl. ontbijt en bagagetransport

Ontdek de veelzijdige schoonheid van Drenthe op twee wielen met de exclusieve 5-daagse fietsvakantie door de Kop van Drenthe. Deze unieke reisdeal biedt je de perfecte mix van natuur, cultuur en ontspanning, terwijl je de adembenemende landschappen van zand, klei en moeras verkent. Je avontuur begint bij het gastvrije Brinkhotel in Zuidlaren, waar je de eerste twee nachten zult verblijven. Na twee dagen vol ontdekkingen verhuis je naar Hotel Onder de Linden in Roden, waar je de laatste twee nachten zult doorbrengen. Hier, aan de rand van Drenthe, vind je de perfecte balans tussen stad en natuur, waar cultuur en ontspanning hand in hand gaan. Of je nu fietst langs de uitgestrekte velden, door schilderachtige dorpjes of langs historische bezienswaardigheden, elke kilometer onthult een nieuw stukje van de Drentse pracht.

Fietsvakanties
5 dagen
Incl. ontbijt

5-daagse fietsvakantie door de Kop van Drenthe incl. ontbijt en bagagetransport

Fietsvakantie: Door de Kop van Drenthe
Zuidlaren, Drenthe, Nederland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 2 overnachtingen bij het Brinkhotel in Zuidlaren
  • 2 overnachtingen bij Hotel Onder de Linden in Roden
  • Inclusief dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Uitgestippelde fietsroutes (gemiddeld 56 km)
  • Bagagetransporten tussen de hotels
  • Gratis parkeergelegenheid
  • Gratis gebruik van Wi-Fi bij de hotels
Hoe ziet het arrangement eruit?

Dag 1
Je reist op eigen gelegenheid naar Brinkhotel in Zuidlaren, waar je komende twee nachten te gast bent.

Dag 2
Circa. 54 km
Vandaag staat een fietstocht door het Nationaal Landschap Drentsche Aa op het programma. Dit gebied, met zijn 21 pittoreske dorpen en gehuchten, kenmerkt zich door een landschap waarin meer dan de helft bestaat uit landbouwgrond. Zin in een wandeling door de boomtoppen? Dat kan bij Buitencentrum Boomkroonpad tussen de plaatsen Grolloo en Drouwen! (entree niet inbegrepen). In het bezoekerscentrum vindt je een presentatie over het bosleven en een winkeltje. Aan het einde van de rondrit fietst u weer terug naar Brinkhotel Zuidlaren.

Dag 3
Circa. 58 km
Vandaag vervolg je jouw fietstocht door het schilderachtige Nationaal Landschap Drentsche Aa, waarna je koers zet richting Assen. In deze levendige stad heb je de kans om het beroemde Drents Museum te bezoeken (entree niet inbegrepen) of even heerlijk te ontspannen op een van de gezellige terrasjes. Daarna leidt de route je langs het indrukwekkende Fochteloërveen, een uniek hoogveengebied. Vanaf vandaag overnacht je de komende 2 nachten in Hotel Onder de Linden in Roden.

Dag 4
Circa. 56 km
Vandaag neemt je fietstocht je mee langs een reeks fascinerende bezienswaardigheden. Mis vooral niet de kans om het Nationaal Gevangenismuseum Veenhuizen te bezoeken (entree niet inbegrepen), een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Vervolgens voert je route door het prachtige hoogveengebied Fochteloërveen, waar je tal van uitkijktorens en -platforms tegenkomt. Zorg dat je Uitkijktoren Kolonieveld niet overslaat, een bijzonder uitkijkpunt in het gebied. Na een bezoek aan Norg, fiets je terug naar Roden, waar je de nacht opnieuw doorbrengt in Hotel Onder de Linden, klaar om na te genieten van een dag vol ontdekkingen.

Dag 5
Circa. 56 km
Vandaag laat je je bagage achter bij de receptie; deze wordt later op de dag naar het Brinkhotel in Zuidlaren gebracht, waar je fietsvakantie tot een einde komt. Vandaag wacht er een route vol waterpret! Je fietst richting Leek en passeert het Leekstermeer, waar je misschien wel zin krijgt in een verfrissende duik. Vervolgens zet je koers naar het Paterswoldemeer, gelegen tussen Haren, Eelde en Groningen, een meer dat in de 16e en 17e eeuw is ontstaan door veenafgraving. In Eelde kun je een culturele zijstap maken naar het Internationaal Klompenmuseum, Museum de Buitenplaats voor figuratieve kunst, of het Muziek Museum Vosbergen (entrees niet inbegrepen). Aan het einde van de middag fiets je terug naar Zuidlaren, waar je auto klaarstaat voor de thuisreis.

Indien er hotels geen beschikbaarheid hebben kan worden uitgeweken naar vergelijkbare hotels in de directe omgeving. Ook kan de reis starten in een andere plaats waarbij de routes gelijk blijven, echter worden deze dan gefietst in een andere volgorde.

Boek je het 5-daags fietsarrangement dan verblijf je 2 dagen in Zuidlaren en 2 dagen in Roden met aankomsten op dinsdag en zondag.

Fietsvakantie: Door de Kop van Drenthe
Brink O.Z. 6,
Zuidlaren, Nederland
Kaart
Brink O.Z. 6, Zuidlaren, Nederland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

5-daagse fietsvakantie door Drenthe. Tijdens deze vakantie fiets je door de Kop van Drenthe. Dit gebied is elke kilometer anders door de overgangen tussen zand, klei en moeras. Door de combinatie van stad en natuur, liggen cultuur en ontspanning hier dicht bij elkaar. Je komt door het Nationaal Park Drentsche Aa en hoogveengebied Fochteloërveen. Daarnaast ontdek je de geschiedenis van Drenthe in het Drents Museum en Gevangenismuseum Veenhuizen. De fietsroutes van deze vakantie worden aangeduid door het fietsknooppuntennetwerk. Ook zal er op aanvraag een gpx-bestand beschikbaar worden gesteld. Met behulp van een door de deelnemers zelf te installeren app op hun smartphone kan de route dan gefietst worden. Tijdens deze vakantie zijn er overnachtingen in diverse hotels. Bij alle hotels verblijft je twee nachten. Daarna fietst je door naar het volgende hotel.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Hoogtepunten

Hunebed D13 (trapgraf)

Bezienswaardigheden
Stationsstraat

Dit is een trapgraf, waarvan de ingang bestaat uit een trap met vier treden.

Paterswoldsemeer

Natuur & Parken
Paterswoldsemeer

Dit meer is uitgeroepen tot één van de mooiste plekken ter wereld. Het totale gebied is zo'n 900 ha. groot en is verbonden met het Hoornsemeer. Er zijn vele recreatiemogelijkheden.

Doe Museum

Musea, Recreatie en spellen
Transportweg 5

Een keer iets anders? Breng zeker een bezoek aan het Doe museum, leuk voor jong en oud, breng de kunstenaar in je naar boven!

Assen

Steden
Gedempte Singel 23

Assen wordt ook wel de Stad der Paleizen genoemd. Doordat de stad stadsrechten had gekregen ontwikkelde Assen zich tot een hoofdstad.

Drents Museum

Musea
Brink 1

Dit museum verteld je over archeologie, hedendaags realisme, jaarlijkse tentoonstellingen over bijvoorbeeld de Maya's en kunst van ongeveer een eeuw geleden.

De Nieuwe Kolk

Theater & concerten, Eten en drinken, Nachtleven
Weiersstraat 1

In de Nieuwe Kolk kunt u zowel een film kijken in de bioscoop als een voorstelling bewonderen in het theater. Ook wordt er een mogelijkheid tot dineren geboden.

Optionele kosten

De volgende kosten zijn optioneel wanneer je van deze producten gebruik wilt maken, neem dan contact op met ons service center:

  • Tourfiets €95,-
  • E-bike €144,-

(Vanaf dag 2 om 10.00 uur t/m laatste dag 17.00 uur

Belangrijke informatie

Let op! Indien er hotels geen beschikbaarheid hebben kan worden uitgeweken naar vergelijkbare hotels in de directe omgeving. Ook kan de reis starten in een andere plaats waarbij de routes gelijk blijven, echter worden deze dan gefietst in een andere volgorde.

Inclusief bagagetransport:
- koffer of tas per persoon, maximaal gewicht 20 kg.
- Bagage dient om 09:00 uur gereed te staan op de door receptie aangegeven plaats.
- Bagage wordt uiterlijk om 17:00 uur afgeleverd bij het volgende hotel.
- Aankomst mogelijk op dinsdag en zondag.

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 11:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

Voor de actuele openingstijden van de receptie kun je terecht op de website van het hotel.

Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 3.00 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Voorwaarden
Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro