Natuur
5 dagen
Incl. ontbijt

5-daagse wandelvakantie door het Heuvellandschap van Limburg incl. ontbijt en bagagevervoer

Wandelvakantie: Door het Heuvellandschap van Limburg
valkenburg, Limburg, Nederland bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
389,-
totaal: 821,95 *
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 5 dagen en voor 4 aankomstdagen beschikbaar!
Geniet van een 5-daagse wandelvakantie door het Heuvellandschap van Limburg incl. ontbijt en bagagevervoer

Ontdek het Limburgse heuvelland tijdens een wandelvakantie waarbij je door unieke heuvels met adembenemende vergezichten loopt, een ervaring die je het gevoel geeft alsof je in het buitenland bent. Deze tocht neemt je mee over het Krijtlandpad en het Pieterpad, langs het indrukwekkende krijt van het mergellandplateau, door dichte hellingbossen, over bloemrijke kalkgraslanden en langs kabbelende beken zoals de Geul en de Gulp. Je ontdekt wegkruisen en kapelletjes die getuigen van het rijke klein-religieus erfgoed van Limburg, terwijl de pittoreske dorpjes met hun karakteristieke vakwerkhuizen, gastvrije hotels, de beroemde Limburgse vlaaien en het ambachtelijk gebrouwen bier zorgen voor een warm welkom en culinair genot. Deze vakantie is een ware ontdekkingstocht die je dichter bij de schoonheid van Limburg brengt, een unieke kans om te ontsnappen aan de hectiek van alledag en volledig op te gaan in de rust en pracht van het Limburgse landschap.

De wandelroutes van deze vakantie worden aangeduid door een app op de smartphone.

Natuur
5 dagen
Incl. ontbijt

5-daagse wandelvakantie door het Heuvellandschap van Limburg incl. ontbijt en bagagevervoer

Wandelvakantie: Door het Heuvellandschap van Limburg
valkenburg, Limburg, Nederland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 4 overnachtingen
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Bagagetransport tussen de hotels
  • Aankomst op zondagen
  • Tip: bezoek tijdens je wandeling de watermolen ‘Molen Otten’ in Wijlre
Hoe je wandelvakantie er uit zou kunnen zien

Dag 1: Aankomst in Valkenburg
Vandaag reis je naar Valkenburg voor een verblijf in hotel Janssen, gelegen aan de rand van dit levendige stadje. Het hotel biedt een prachtig uitzicht op de 's avonds verlichte kasteelruïne, wat zorgt voor een magische start van je verblijf in deze historisch rijke omgeving.

Dag 2: Valkenburg - Valkenburg (ca. 17 of 20 km)
Vanuit Valkenburg wandel je in zuidelijke richting naar Schin op Geul. Vanaf hier volg je het Pelgrimspad naar Gulpen. Tijdens deze route geniet je van het unieke landschap, gekenmerkt door glooiende, groene heuvels. In het culturele dorp Wijlre is een bezoek aan het kasteel van Wijlre, de watermolen ‘Molen Otten’ of het station waar de stoomtrein van de Zuid-Limburgse Stoom Maatschappij nog rijdt, zeker de moeite waard. Via het Krijtlandpad en het Pelgrimspad wandel je weer terug naar Valkenburg.

Dag 3: Valkenburg - Maastricht (ca. 16 km)
Vanuit Valkenburg wandel je over het Krijtlandpad, langs de Geul naar Geulhem. Deze plaats staat bekend om de Geulhemmergroeve; een gangenstelsel van ongeveer 25 kilometer. De blokbrekers die hun brood verdienden met het winnen van de mergel in de groeve woonden in de zogeheten grot- of rotswoningen. In 1976 zijn enkele woningen gerestaureerd en kunnen door groepen op aanvraag bezocht worden. Na Geulhem verlaat je de rivier en volgt de laatste klim naar het plateau van natuurgebied De Dellen, voordat je afdaalt naar Maastricht.

Dag 4: Maastricht - Maastricht (ca. 16 km)
Vandaag wandel je naar de Sint-Pietersberg, het Pieterpad monument en Grotten Zonnenberg. Ook wandel je langs de Maas over de landgrens naar België en door de bossen weer terug naar Maastricht.

Dag 5: Maastricht - Valkenburg (ca. 16 km)
Vandaag volg je eerst het Pieterpad. Onderweg kom je langs de Bemelerberg, van bovenaf heb je uitzicht over het Maasdal en Maastricht. Even voor Berg En Terblijt is een opengestelde verlaten diepe mergelgroeve te zien; Groeve Blom. Deze bestaat vooral uit kalksteenrotsen en grazige bloemrijke delen met naast vele kleine poeltjes ook een grote waterplas. Via het Krijtlandpad en door het Biebosch wandel je naar Valkenburg. Hier is helaas je vakantie ten einde.

Indien hotels geen beschikbaarheid hebben kan worden uitgeweken naar vergelijkbare hotels in de directe omgeving. Ook kan de reis starten in een andere plaats waarbij de routes gelijk blijven, echter worden deze dan gewandeld in een andere volgorde.

Wandelvakantie: Door het Heuvellandschap van Limburg
Neerhem 13 & 19,
valkenburg, Nederland
Kaart
Neerhem 13 & 19, valkenburg, Nederland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Wanneer je wandelt door het unieke heuvelland met zijn adembenemende vergezichten, voelt het net alsof je in het buitenland bent. Tijdens deze vakantie loop je een gedeelte over het Krijtlandpad en het Pieterpad; langs het krijt van het mergellandplateau, de hellingbossen en kalkgraslanden en meanderende beken zoals de Geul en de Gulp. Ook zie je onderweg de wegkruisen en kapelletjes die toebehoren aan het klein-religieus erfgoed van Limburg. Geniet tijdens deze vakantie van de pittoreske dorpjes, vakwerkhuizen, gastvrije hotels, de Limburgse vlaaien en het bier. De wandelroutes van deze vakantie worden aangeduid door een app op de smartphone. Ook zal er een gpx-bestand beschikbaar worden gesteld. Met behulp van een door de deelnemers zelf te installeren app op hun smartphone kan de route dan gelopen worden. Tijdens deze vakantie zijn er overnachtingen in diverse hotels. Bij alle hotels verblijf je twee nachten. Daarna wandel je door naar het volgende hotel.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Hoogtepunten

Valkenburg

Steden
Valkenburg

Valkenburg is een toeristisch stadje in het zuiden van Limburg. Door het heuvelachtige landschap is de stad al lange tijd erg populair.

Maastricht

Steden
Maastricht

Maastricht is een mooie stad met historische panden en hippe design winkels. Neem plaats op één van de vele terrasjes en geniet van al het moois dat de stad te bieden heeft.

Gulpener Bierbrouwerij

Wijngaard / bierbrouwerij
Rijksweg 16

Bezoek de Gulpener Bierbrouwerij, een trotse en duurzame familiebrouwerij, en ontdek het bierbrouwproces en de Gulpener speciaalbieren.

Belangrijke informatie

Let op:

  • 1 koffer of tas per persoon, maximaal gewicht 20 kg
  • Bagage dient om 09:00 uur gereed te staan op de door receptie aangegeven plaats
  • Bagage wordt uiterlijk om 17:00 uur afgeleverd bij het volgende hotel
  • Indien hotels geen beschikbaarheid hebben kan worden uitgeweken naar vergelijkbare hotels in de directe omgeving. Ook kan de reis starten in een andere plaats waarbij de routes gelijk blijven, echter worden deze dan gewandeld in een andere volgorde.
  • Brandstoftoeslag (indien de prijs van 1l diesel gaat stijgen naar meer dan € 2,54 per liter incl. BTW).
Inchecken

Vanaf uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 3.00 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Voorwaarden
Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro