Fly & Drive
13 dagen
Incl. ontbijt

Fly & drive door Bulgarije incl. vlucht, ontbijt en huurauto

Fly & drive door Bulgarije
Sofia, Sofia, Bulgarije bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
1079,-
totaal: 2238,45 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 13 dagen en voor 5 aankomstdagen beschikbaar!
13-daagse fly & drive door adembenemend Bulgarije incl. vlucht, ontbijt en huurauto

Tijdens deze mooie fly & drive ontdek je de ware schatten van het redelijk onontdekte Bulgarije! Met een huurauto tot je beschikking, bepaal jij zelf het tempo van de dag en bezoek je alle plekken die jij de moeite waard vindt. Je reis start in Sofia en brengt je gedurende je reis naar prachtige kloosters, indrukwekkende grotten en traditionele dorpen. Je reis belooft een boeiende mix van geschiedenis, cultuur, natuurlijke schoonheid en gastvrijheid te worden. Wat Bulgarije écht uniek maakt, is de diversiteit van ervaringen die het te bieden heeft, van culturele schatten tot adembenemende natuurlijke landschappen, allemaal doordrenkt van de warme gastvrijheid van de lokale bevolking. Het is een bestemming die zeker indruk op je zal maken!

Fly & Drive
13 dagen
Incl. ontbijt

Fly & drive door Bulgarije incl. vlucht, ontbijt en huurauto

Fly & drive door Bulgarije
Sofia, Sofia, Bulgarije bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
  • 12 overnachtingen in verschillende hotels in de gekozen categorie
  • Retourvlucht naar Sofia vanaf een luchthaven naar keuze
  • Dagelijks uitgebreid ontbijt(buffet)
  • 13 dagen huurauto incl. basisverzekering (Peugeot 208 of gelijkwaardig)
  • Bezoek indrukwekkende kloosters
  • Reis op eigen tempo
  • Ontdek de gastvrijheid van Bulgarije
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Je reis van dag tot dag

Dag 1: aankomst in Sofia
De komende nacht verblijf je in Hotel City Avenue (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt in Sofia

Vandaag is het zo ver en gaat je reis beginnen! Wanneer je bent aangekomen op de luchthaven van Sofia haal je de huurauto op en check je in bij je eerste hotel. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je ervoor kiezen een stadstour door de stad te maken. Bezoek bijvoorbeeld de Alexander Nevski kathedraal. Deze kathedraal is ongetwijfeld het bekendste religieuze gebouw in de stad, maar bezoek ook de Kerk van Sint Joris (het oudste gebouw van Sofia) of de Kerk van Boyana die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Opmerkelijk zijn de groene zones in de stad. De grootste zone daarvan is te vinden in het stadspark ‘Borisova Gradina’. City Garden en Vitosha Park zijn ook heerlijke rustpunten tussen de hectiek van het stadse leven. Tegenwoordig is Sofia een moderne en drukke stad, het centrum van de Bulgaarse politiek, economie en cultuur. Door de harmonie van het oude en het nieuwe, krijgt de stad een unieke charme.

Dag 2: Bansko
De komende twee nachten verblijf je in Hotel Dumanov (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt in Bansko

Nadat je hebt ontbeten en op pad bent gegaan verlaat je de snelweg in de richting van Stob en zie je al snel in de verte de oranje-roze bergen aan je linkerhand. Navigeer door het ietwat verlaten dorp Stob en kom aan bij de voet van de uitlopers van het Rilagebergte. "De piramides van Stob" zijn een bijzonder natuurverschijnsel die ook wel aardpiramides worden genoemd. Ze zijn ontstaan doordat het zachte gedeelte van de steen wordt uitgesleten door de regen, wind en sneeuw en zo diepe groeven ontstaan. Met een prachtige wandeling over een kronkelig pad, kom je na ongeveer 35 minuten bij een adembenemend panoramisch uitzichtpunt. Vervolg je weg naar het Rila klooster dat verscholen ligt in de diepe vallei van de Rilska rivier en de dichte bossen. Het klooster rijst majestueus voor je op! Het werd gesticht in de 10e eeuw door de heilige kluizenaar Sint Ivan Rilski en is het het beroemdste klooster in Bulgarije geworden. Het wordt dan ook niet voor niets de schat van Bulgarije genoemd. Het wordt niet alleen beschouwd als de beroemdste, maar ook als een van de oudste, de grootste en nog steeds functionerende kloosters, kortom, de nationale Bulgaarse trots, die volgens zijn inwoners de kracht van een natie vertegenwoordigt. Met het behoud van zijn geloof, tradities en Cyrillische schrift is het geen wonder dat het in 1983 werd erkend als UNESCO-werelderfgoed.

Dag 3: omgeving van Bansko
Bansko is een stad aan de voet van het Pirin-gebergte, dat deel uitmaakt van het Nationaal Park Pirin, in het zuidwesten van Bulgarije. Het is een toegangspoort tot talloze ski- en snowboardpistes op Todorka Peak, waaronder de uitdagende Tomba-afdaling. Wandelpaden doorkruisen het ruige alpenlandschap van het park, waar beren en wolven leven. Het park staat ook bekend om de hooggelegen Vihren Peak, met beboste bergkammen en opvallende gletsjermeren. Als je de kans hebt, bezoek dan de tempel "Heilige Drie-eenheid", die in het centrum van Bansko ligt en een van de symbolen van de plaats is. De tempel is niet alleen een van de meest bezochte bezienswaardigheden van de stad, maar ook een van de grootste in Bulgarije. Ga vandaag vooral lekker op pad om de omgeving verder te verkennen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het berenreservaat of maak een mooie rit te paard in de prachtige bergen. Voor nog meer actie kun je een rafttocht maken over de rivier.

Dag 4: Pamporovo
Vannacht verblijf je in Hotel Dafovska (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt in Pamporovo

Vandaag reis je door het uiterste zuidelijke deel van de centrale Rhodopen om de verschijnselen van de Trigrad-kloof te ontdekken!
In het winterseizoen een modern een zeer levendige ski-regio; daarbuiten, een rustiek, relaxed wandelparadijs. Ontdek onderweg de verschijnselen van de Trigrad-kloof waaronder de parel van de Bulgaarse grotten wereld, de Yagodinska-grot! De grot is vernoemd naar het nabijgelegen dorp Yagodina in het Rodopigebergte. De Yagodina-grot is een labyrintische grot met verschillende verdiepingen en biedt een schouwspel van ongelooflijk mooie grotten. Met 10,5 km is het de langste in het gebergte en er is een speciaal verlicht pad voor toeristen, waarvan 360 m geschikt is gemaakt voor mindervaliden. Na de magische Yagodinska grot heb je een afspraak met "Eagles Eye". Je rijdt door de zogenaamde Buynovo Kloof, dat de langste kloof van Bulgarije is. De kliffen aan weerszijden van de kloof rijzen tot honderden meters hoog. De smalste kloof tussen de kliffen wordt "The Wolfs Leap" genoemd. De lokale bevolking zegt dat de wolven in de winter in de kloof zouden springen om de schapenkuddes aan te vallen. Naast grotten heeft de rivier andere interessante formaties in de marmeren klif uitgehouwen. Niet ver van de Yagodinska-grot is er een natuurlijke brug en dicht bij de brug is de prachtige Praskolo-waterval. De overweldigende schoonheid van de Buynovo-kloof kan worden gewaardeerd vanuit "vogelperspectief", dankzij de "Eagle's Eye". Parkeer je auto en neem in het seizoen een van de lokale jeeps die je naar grote hoogte brengt. Je bevindt je op een metalen platform gebouwd op de steile klif van de Saint Iliya Peak op een hoogte van 1.563 meter, met een indrukwekkend uitzicht over het hele gebied! Shiroka Laka ligt op je route in de Rhodopi, bergen, op 16 km van Pamporovo. Laka is oud Bulgaars voor bocht, of meander. Gesticht in de 17e eeuw, is het nu een van de vele populaire toeristische bestemmingen. Het dorp heeft gelukkig zijn architectuur uit de Bulgaarse Revival-periode behouden, evenals zijn muzikale cultuur. Het prachtige landschap en de rijke historie staan garant voor een blijvende herinnering. Reis hierna door naar je hotel van vandaag en geniet nog even lekker na van deze dag.

Dag 5: Plovdiv
De komende nacht verblijf je in Hotel Plovdiv Park (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt in Plovdiv

Diep en hoog in het majestueuze Rodhopi-gebergte ligt een prachtige bestemming genaamd "The Wonderful Bridges" (Chudnite Mostove). Dit is een van de meest aantrekkelijke en indrukwekkende natuurfenomenen in Europa. De bruggen zijn gevormd door de eroderende kracht van de ooit overstroomde rivier in het verleden, die de marmeren plaat erodeerde tot een diepe watergrot. Het plafond stortte in, waardoor majestueuze marmeren bruggen ontstonden. Eigenlijk verbinden de marmeren bogen van de "Wonderful Bridges" de oevers van de Dalbok Dol (Deep Gorge) rivier. Duizend jaar geleden was er een grot in de rivierbedding die na een aardbeving instortte. Door de eeuwen heen spoelde de rivier het puin weg en kwamen de prachtige bruggen tevoorschijn. Vervolg je reis naar het Bachkovo-klooster in het noorden van het Rodopi-gebergte. Het ligt niet ver van de stad Assenovgrad. Gesticht in de 11e eeuw door twee Georgische broers, aristocraten in Byzantijnse militaire dienst, is het een van de oudste kloosters in de hele Balkan en een van de andere tien Unesco-werelderfgoedlocaties in Bulgarije. Het is verbonden met drie culturen: de Byzantijnse, de oude Georgische en de Bulgaarse. Het Bachkovo-klooster is het op één na grootste klooster van Bulgarije en is prachtig gelegen op een richel rechts van de vallei van de rivier de Chepelarska. Het kloostercomplex is bijna 8000 m² groot en ligt ongeveer 440 meter boven zeeniveau. Het omvat twee grote binnenplaatsen en vier kerken. Het fort van Asen is een belangrijke halte op de meest populaire religieuze en culturele routes door het Rhodopi-gebergte. Het fort van Asen is een middeleeuws fort en een sterke herinnering aan het glorieuze verleden van Bulgarije en een must see voor prachtige foto's deze reis. Het fort bestaat al sinds de tijd van de Thraciërs 3000 voor Christus en werd tijdens zijn bewind uitgebreid, versterkt en vernoemd naar tsaar Ivan Asenin 1231. Het panoramische uitzicht vanaf het fort van Asen is verbluffend. Het was om deze reden dat het fort van Asen op deze steile rotsachtige heuvel ligt en door de eeuwen heen is herbouwd. Wanner je er klaar voor bent reis je verder naar je eindbestemming van vandaag: Plovdiv. Van Plovdiv wordt gezegd dat het een van de oudste nog levende steden van Europa is. Het werd oorspronkelijk gebouwd op zeven heuvels, nu zijn het er nog maar zes: één werd eeuwen geleden namelijk gedolven voor de bouw van de stad. Met zijn lange geschiedenis en architectonisch erfgoed heeft de oude binnenstad van Plovdiv de status van beschermd UNESCO-erfgoed verworven en heeft het de officiële aanduiding "Architectuur en Historisch Reservaat" gekregen! Het is dan ook niet verwonderlijk dat het werd gekozen als Culturele Hoofdstad van Europa voor 2019. Vanwege zijn charme wordt Plovdiv vergeleken met andere mooie en historische steden en wordt het ook wel het Bulgaarse Florence of Parijs van de Balkan genoemd. Ga op zoek naar je hotel en vind een gezellig restaurant om je dag af te sluiten.

Dag 6: Nessebar
Komende nacht verblijf je in Hotel Prince Cyril (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt in Nessebar

De oude stad Nessebar ligt op een rotsachtig schiereiland dat uitsteekt in de Zwarte Zee en is een van de vele UNESCO Werelderfgoederen in Bulgarije. Het kleine schiereiland is met het vasteland verbonden door een kunstmatige landengte, wat uit het Oudgrieks vertaald "een smalle strook land die twee delen verbindt" betekent. Als je de smalle landstrook oversteekt, heet een houten windmolen je welkom in deze oude stad die verscholen ligt achter de overblijfselen van de muren van een Romeins fort. Het oude Nessebar, dat vaak het 'Juweel van de Zwarte Zee' wordt genoemd, is meer dan 3000 jaar oud en was ooit een Thracische nederzetting die bekend stond als Mesembria. Wanneer je toe bent aan een beetje luieren op het strand kun je naar Sunny Beach (Zlatni Piasatsi) rijden. Het ligt op een klein stukje rijden van Nessebar en is een levendige badplaats met kilometers aan gouden stranden. Ook vind je er talloze restaurants, bars en winkels.

Dag 7, 8, 9 en 10: Varna
De komende 4 nachten verblijf je in Hotel Duchess (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt in Varna

Varna is de op twee na grootste stad van Bulgarije. Het is een havenstad aan de Zwarte Zee en een zomerresidentie voor iedereen, van de Bulgaarse adel tot de jonge vakantiegangers. Mensen van alle leeftijden vinden hier hun gading. Langs de kust van Varna strekt zich het beroemde Gouden Strand uit, met kilometers gouden zand dat zon- en zeeaanbidders aantrekt. Hier kun je genieten van diverse watersportmogelijkheden zoals jetskiën, parasailen en zeilen. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de rijke geschiedenis van de regio, is een bezoek aan het Varna Archeologisch Museum een must. Dit museum herbergt een schat aan artefacten, van Thracische gouden schatten tot Griekse en Romeinse kunstvoorwerpen en Byzantijnse kunst. In het bruisende stadscentrum van Varna rijst de prachtige Kathedraal van de Hemelvaart van de Maagd Maria op, een opvallende orthodoxe kathedraal met een indrukwekkend interieur en architectuur die zeker de moeite van het bekijken waard zijn. Voor liefhebbers van de zee biedt het Maritiem Museum van Varna een fascinerende blik op de maritieme geschiedenis van de regio, met exposities over scheepsbouw, navigatie en maritieme tradities. Langs de kustlijn strekt zich ook de Varna Sea Garden uit, een schilderachtig park waar je kunt wandelen, fietsen of gewoon ontspannen. Hier vind je ook attracties zoals het Dolfinarium en het Planetarium. Op korte afstand van Varna ligt het fascinerende middeleeuwse Aladzha Klooster, uitgehouwen in een kalkstenen rots, een unieke bezienswaardigheid voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur. 's Avonds komt Varna tot leven met zijn bruisende nachtleven, met tal van bars, clubs en restaurants langs de kust en in het stadscentrum. Vooral in de zomermaanden is het een populaire bestemming voor feestgangers die willen genieten van de levendige sfeer van de stad. Geniet van ontspannen wandelingen langs de brede promenades en bloemperken en in de schaduw van de palmen en loofbomen is hier genoeg te zien en te doen.

Dag 11: Veliko / Tavorno
Vannacht verblijf je in Hotel Augusta (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt in Veliko / Tavorno

Veliko Tarnovo is van onschatbare betekenis voor de Bulgaren. Als een van de oudste nederzettingen in Bulgarije, was het in de Middeleeuwen zelfs de grootste stad van het land. De stad floreerde economisch en bloeide uit tot het culturele en religieuze centrum van de regio. In de 14e eeuw stond Veliko Tarnovo zelfs bekend als 'het derde Rome' in het oosten. Deze stad diende tweemaal als de hoofdstad van Bulgarije, een teken van haar immense historische belang. Het belang van Veliko Tarnovo werd nog verder onderstreept toen in 1908 hier officieel de onafhankelijkheid van Turkije werd uitgeroepen. In de omgeving van de stad werden door de eeuwen heen vele kloosters gesticht, waardoor het gebied doordrenkt is van spirituele geschiedenis. Ook vind je hier het museumdorp Arbanassi, dat een boeiend inzicht biedt in het traditionele leven van Bulgarije. Niet alleen rijk aan cultureel erfgoed, maar ook gezegend met adembenemend natuurschoon, is de omgeving van Veliko Tarnovo een ware parel om te verkennen.

Dag 12: Sofia
De laatste nacht verblijf je weer in Hotel City Avenue (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt in Sofia

Voordat je terug gaat naar Sofie vind je op ongeveer vier kilometer van Lukovit het ecopad Iskar-Panega. Een kleine kunstmatige tunnel brengt je naar de trap die naar de rivier leidt. Dit park, langs de Panega rivier, is het eerste Geopark van het land. De term Geopark staat voor een duurzaam park, dat de bescherming van de natuur moet bevorderen. Lokale mensen worden betrokken bij de ontwikkeling ervan om de economie te stimuleren. Met goede paden, houten bruggen en veel plekken om uit te rusten, is dit een aangenaam en gemakkelijk pad om te volgen. Voor de grotliefhebbers mogen "de ogen van God" niet ontbreken op de terugreis. De Prohodna-grot is een van de beroemdste en gemakkelijkst toegankelijke grotten in Bulgarije. Het ligt op 2 km afstand van het dorp Karlukovo en op 112 km afstand van Sofia. De grot is een natuurlijke rotsbrug van 262 m lang. Het heeft twee ingangen - een grote en een kleine. Een pad dat begint bij de ongeveer 35 m hoge kleine ingang doorkruist de grot en gaat naar buiten door de grote ingang (de grootste grotboog in Bulgarije - 45 m). De grot van Prohodna is natuurlijk verlicht dankzij de grote ingangen en grotgaten - natuurlijke gaten in het plafond. Deze grotgaten zijn precies wat de grot uniek maakt. De grotgaten, die naast elkaar liggen en vergelijkbare amandelvormige vormen hebben, vertonen een opvallende gelijkenis met gigantische ogen die naar de bezoekers lijken te staren. Het is geen toeval dat de lokale bevolking hen soms De Ogen van God noemt. Vanuit een bepaalde hoek gezien lijken ze zelfs op een gezicht dat naar beneden kijkt. Wanneer je weer terug bent in Sofia ga je voor je laatste avond op zoek naar een gezellig restaurant om je vakantie in stijl af te sluiten.

Dag 13: terug naar huis
Helaas komt er vandaag een einde aan je fly & drive door het prachtige Bulgarije. Je levert je huurauto in en vliegt met mooie nieuwe herinneringen en verhalen terug naar huis.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Fly & drive door Bulgarije
.,
Sofia, Bulgarije
Kaart
., Sofia, Bulgarije
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Tijdens deze fly & drive verblijf je in verschillende hotels op diverse plekken in Bulgarije. Met een huurauto tot je beschikking, kun je op je eigen tempo dit verrassende land ontdekken. Voordat je op pad gaat staat er 's morgens een lekker ontbijt voor je klaar.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Voorwaarden huurauto:

Autohuur
De auto die gehuurd wordt, is een auto uit de categorie A - Economy (Peugeot 208 of gelijkwaardig) en is voorzien van een all-risk verzekering. De chauffeur is verzekerd en de passagiers conform contract (welke bij de papieren wordt meegezonden).

Minimale en maximale leeftijd
De minimumleeftijd voor het huren van een auto is 23 jaar en onder de 25 jaar is er een toeslag van toepassing. Je dient minimaal 2 jaar je rijbewijs te hebben en deze moet op het moment van afhalen van de auto nog minimaal 1 jaar geldig zijn.

De maximum leeftijd voor het huren van een auto is 75 jaar. Het is zeker wel mogelijk een auto te huren indien je ouder bent dan 75 jaar (of jonger dan 25 jaar) maar hier zijn dan toeslagen van toepassing. Over de hoogte van deze toeslagen kan ons Service Center je verder informeren, dit is namelijk per verhuurmaatschappij en/of land verschillend.

Creditcard verplicht!
Let op: er is een geldige creditcard nodig om een auto te kunnen huren in het buitenland i.v.m. een eventuele borg van ca. € 300,00 - € 1250,00. De hoogte is afhankelijk van het land en de verhuurmaatschappij. De creditcard die je gebruikt bij de boeking dien je ook mee te nemen op vakantie en deze te gebruiken voor de borg en andere zaken die je bij wil boeken bij de verhuurmaatschappij ter plekke, een andere creditcard wordt niet geaccepteerd. De creditcard moet op naam van de hoofdboeker, die tevens de bestuurder is, staan. Ter plekke kan een 2e bestuurder worden geboekt. De creditcard dient een VISA of Mastercard te zijn. De verhuurbedrijven accepteren geen andere Pre-paid of creditcards (bijv American Express).

Let op! De hoofdboeker en de bestuurder moeten dezelfde persoon zijn!!

Inchecken

Vanaf uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 2.00 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro