Overnachting + belevenis
dagen

"Ein Prosit" op het Oktoberfest in München! incl. verblijf en ontbijt

Oktoberfest München
München, Beieren, Duitsland bekijk op kaart
Maak voor 2, 3 of 4 dagen deel uit van het grootste volksfeest ter wereld, Oktoberfest in München! incl. verblijf en ontbijt

Trek je lederhose of dirndl uit de kast en maak je klaar voor hét volksfeest van het jaar, Oktoberfest! Het Oktoberfest in München is het grootste volksfeest ter wereld en een waar spektakel dat je minstens één keer in je leven moet meemaken. Dit bruisende evenement, dat jaarlijks miljoenen bezoekers trekt, vindt plaats op de Theresienwiese, een uitgestrekt terrein dat speciaal is gereserveerd voor dit epische bierfestival. Je verblijft in een heerlijk hotel dat op zo'n 20 minuten, met het openbaar vervoer, van het centrum van München is gelegen. Het Oktoberfest in München is niet zomaar een festival; het is een viering van vriendschap, plezier en het goede leven. Het is een plek waar iedereen, jong en oud, samenkomt om te genieten van de unieke sfeer, het fantastische bier en de onmiskenbare gastvrijheid van de Beierse mensen. Dus hef je bierpul, sluit je aan bij de menigte en roep uit volle borst: "Prost!"

Overnachting + belevenis
dagen

"Ein Prosit" op het Oktoberfest in München! incl. verblijf en ontbijt

Oktoberfest München
München, Beieren, Duitsland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 1, 2 of 3 overnachtingen
  • Verblijf in een 3*-hotel in München
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Reis o.b.v. eigen vervoer
  • Uniek volksfeest!
Alles over het feest

Het bier
Het bier! Speciaal gebrouwen voor het Oktoberfest, is een traktatie voor je smaakpapillen. Elke slok van het goudkleurige brouwsel is vol van smaak en perfect in balans. En het bier smaakt nog beter in combinatie met de overvloedige Beierse gerechten die overal verkrijgbaar zijn. Denk aan gigantische pretzels, sappige bratwursten, knapperige schnitzels en romige käsespätzle.

De tenten
Het hart van het Oktoberfest zijn de gigantische biertenten, elk gerund door een van de beroemde brouwerijen van München. Binnen de tenten heerst een onbeschrijfelijke ambiance. Lange houten tafels zijn bezet door mensen van over de hele wereld, allemaal genietend van hun massieve bierpullen van een liter. De lucht is gevuld met de vrolijke klanken van oompah-bands die traditionele Duitse liederen spelen, en het duurt niet lang voordat je wordt meegesleept in het zingen en schommelen op de banken.

Kermis
De kermis biedt een scala aan attracties, van achtbanen tot traditionele draaimolens. De geur van geroosterde amandelen, suikerspin en gegrilde worst vult de lucht terwijl je langs de kleurrijke kraampjes wandelt. Voor een adembenemend uitzicht over het hele feestterrein en de stad München, kun je een ritje maken in het enorme reuzenrad.

Parade
Op 22 september paraderen duizenden deelnemers in klederdracht, traditionele schutters en muzikanten van de Maximilianstraße naar de Theresienwiese tijdens de Trachten- und Schützenzug. De Trachten- und Schützenzug is een van de absolute hoogtepunten van het Oktoberfest en trekt jaarlijks duizenden toeschouwers. Wie dit buitengewone evenement ooit heeft bijgewoond, begrijpt meteen waarom het zo speciaal is. Kort na 10 uur 's ochtends begint de bijna zeven kilometer lange parade bij het Max II-monument. De deelnemers, gehuld in traditionele klederdracht, zwaaien naar de juichende menigte langs de route en voeren zelfs acrobatische acts uit, zoals de beroemde Münchense moriscene-danseressen. De parade wordt begeleid door talloze fanfares die vrolijke volks- en marsmuziek spelen. De prachtig versierde praalwagens van de zes Oktoberfest-brouwerijen zijn een lust voor het oog en duizenden Beierse sportschutters maken het plaatje compleet. Traditioneel vindt deze optocht plaats op de eerste zondag van het Oktoberfest.

Huisbazenconcert
Op de tweede zondag van het Oktoberfest, om precies 11 uur, openen de bands van de grote Oktoberfest-tenten het traditionele muzikale hoogtepunt van het festival. Ongeveer 300 muzikanten geven een uniek optreden tegen de schilderachtige achtergrond van het Beierse standbeeld. De bands spelen de beroemdste en populairste Beierse marsen en liederen, aangevuld met gastoptredens van onder andere Schuhplattler-dansgroepen. Wanneer alle bands van de Oktoberfest-tenten zich hebben verzameld, vraagt deze bijzondere gelegenheid om een speciale dirigent. Traditioneel vervullen de burgemeester en verschillende beroemdheden die op het Oktoberfest bekend zijn geworden deze rol. Gekleed in traditionele klederdracht, staan ze op het podium en zwaaien met de dirigeerstok. Of ze de band echt dirigeren of dat de muzikanten hun timing zelfstandig aanhouden, blijft een goed bewaard geheim.

Afsluiting
Nog zo'n traditie! Wanneer je bij de afsluiting van het feest nog in München bent, mag je op zondag 6 oktober om 12:00 uur de afsluiting niet missen. Met luide geweer/saluutschoten vuren ongeveer 60 mannelijke en vrouwelijke kanonniers hun saluut af vanaf de voet van het Beierse standbeeld. Elk schot veroorzaakt niet alleen een luide knal, maar stuurt ook een pluim witte rook de lucht in, omdat de schutters in plaats van kogels zwart kruit gebruiken. Dit visuele spektakel wordt begeleid door de vrolijke klanken van een fanfare. Traditioneel wordt de ceremonie afgesloten met het zingen van het Beierse volkslied, wat een gevoel van saamhorigheid en trots oproept bij alle aanwezigen.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Oktoberfest München
Moosacher Str. 45,
München, Duitsland
Kaart
Moosacher Str. 45, München, Duitsland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Het Oktoberfest in München is een drukbezocht en geliefd bierfestival dat jaarlijks miljoenen mensen van over de hele wereld trekt. Tijdens deze trip verblijf je in een 3*-hotel dat op ongeveer 20 minuten van het centrum van München ligt en waar je 's morgens een goede basis kunt leggen voor de dag tijdens een uitgebreid ontbijtbuffet.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Hoogtepunten

BMW Museum

Bezienswaardigheden, Musea
Am Olympiapark

t BMW-Museum is een museum in München dat de geschiedenis van de autofabrikant Bayerische Motoren Werke AG behandelt. Het BMW-Museum ligt samen met de hoofdvestiging, de BMW-fabriek en het in 2007 opgeleverde BMW Welt in de buurt van het Olympiapark in München en werd kort voor de Olympische Zomerspelen 1972 geopend.

Englischen Garten

Natuur & Parken
Munich

Eén van ‘s werelds grootste en uitgebreide stadsparken ligt hier in München. Dit is de Englischen Garten (Engelse tuin). Vele beelden, bossen, bomen en waterpartijen geven dit park een bijzonder rustgevende uitstraling.

Odeonsplatz

Bezienswaardigheden, Musea, Cultuur
Odeonspl

De Odeonsplatz is een plein te München. Het plein is in 1827 genoemd naar de concertzaal Odeon die Ludwig I van Beieren aan de zuidwestelijke zijde deed bouwen. Op het plein staat ook zijn ruiterstandbeeld. Onder het plein bevindt zich een belangrijk metrostation: knooppunt van U-Bahn lijnen 3, 4, 5 en 6

Munich Residenz

Bezienswaardigheden, Cultuur
Residenzstraße

De Munich Residenz is de voormalige koninklijke paleis van de Beierse monarchen van het Huis Wittelsbach in het centrum van de stad München , Duitsland. De Residenz is de grootste stad paleis in Duitsland

Frauenkirche München

Bezienswaardigheden
Frauenplatz 12

Met zijn forse afmetingen van 109 meter aan lengte, 40 meter breedte en 99 meter hoogte is de Frauenkirche met recht de grootste kerk van München te noemen. Opvallend is dat de kerk grotendeels uit rode baksteen is opgetrokken.

Marienplatz

Bezienswaardigheden, Cultuur
Marienplatz

Marienplatz is een centraal plein in het centrum van de stad München , Duitsland . Het is het belangrijkste plein van de stad sinds 1158.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Let op : entree voor het Oktoberfest is (grotendeels) gratis en op eigen initiatief!

Je verblijft bij the niu Brass, the niu Loco of een vergelijkbaar hotel. Beide zijn op ca. 20 minuten met het OV (metro of bus) van het centrum van München gelegen.

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 11:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur per dag

Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 2.50 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro