Ontdek de schoonheid van Jordanië incl. huurauto v.a € 739,00 p.p.
8-daagse rondreis door Jordanië incl. vlucht en huurauto

Tijdens deze 8-daagse fly & drive door Jordanië bezoek je o.a. Amman, Wadi Rum, Petra en Aqaba. Door de strategische ligging, bij de Middellandse Zee en op de oude zijderoute, is Jordanië altijd een belangrijk gebied geweest en daardoor een bijzonder fascinerende reisbestemming. Na aankomst op de luchthaven in Amman wordt je welkom geheten door een lokale gids. Samen halen jullie de huurauto op waarmee je deze prachtige rondreis gaat maken. De hotels zijn voor je geboekt. Het enige dat je hoeft te doen is op tijd op de juiste bestemming aan te komen. Onderweg heb je de vrijheid om dit geweldige land te verkennen. De route begint in Amman, de bruisende en moderne hoofdstad en leidt je via de best bewaarde Grieks-Romeinse stad Jerash richting Petra en de Dode Zee.

Daarom is dit een goede deal
  • 7 overnachtingen incl. ontbijt
  • Retourvlucht Amman vanaf luchthaven naar keuze
  • Ontvangst op de luchthaven van Amman
  • 8 dagen autohuur incl. verzekering
  • Verblijf in uitstekende 3- en 4*-hotels
  • 1 x diner in Wadi Rum
  • Afwisselende route met alle highlights van Jordanië
  • Ontdek het prachtige Petra
  • Beleef een unieke ervaring in de Dode Zee
  • Betaal nu slechts 25% van je reissom aan
Programma 8-daagse rondreis Jordanië

Dag 1: Aankomst op de luchthaven van Amman (ca. 40 km.)
Overnachting in Amman in Toledo Hotel***

De reis begint in de hoofdstad Amman, waar je wordt opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging. Je ontvangt een informatiepakket en wordt naar uw hotel gebracht. De eerste twee nachten verblijf je in Amman. Amman is de hoofdstad en grootste stad van Jordanië. Ontdek de grootste souks van de stad, mooie musea, oude bouwwerken, monumenten en culturele bezienswaardigheden. De Citadel-heuvel van Amman de Tempel van Hercules, het Romeinse forum met het Romeinse theater zijn slechts een paar van de bezienswaardigheden die je kunt zien.

Dag 2: Amman - Um Qais (- Jerash) - Amman (ca. 100 tot 240 km.)
Overnachting in Amman in Toledo Hotel***

Op de tweede dag wordt je huurauto afgeleverd bij het hotel. Als je wilt kan je een uitstapje maken naar Um Qais, met de overblijfselen van de oude stad Gadara. Um Qais is gelegen in de heuvels boven de Jordaan-vallei. Je hebt er een prachtig uitzicht over het Meer van Tiberias en de Golanvlakte. Ook kan je een bezoek brengen aan Jerash, een van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. Je vindt er de indrukwekkende overblijfselen van tempels en kunt er nog wandelen over de oude hoofdstraat, de Cardo Maximus.

Dag 3: Amman - Madaba (ca. 35km)
Overnachting in Madaba in Grand hotel****

Op dag 3 rijdt je naar Madaba, waar je het kerkje met de beroemde Byzantijnse mozaieken kunt bezoeken. Mount Nebo is gelegen aan de Dode Zee. Volgens overlevering heeft Mozes hier een blik op het Beloofde Land kunnen werpen. Je hebt er een prachtig uitzicht over de Jordaanvallei en de Dode Zee. In Kerak kan je het imposante kruisvaarderskasteel bezoeken.

Dag 4: Madaba- Aqaba (ca. 300km)
Overnachting in Aqaba in Al Raad Hotel***

Vandaag rijdt je naar Aquaba. Akaba (Aqaba) is een stad in het zuidwesten van Jordanië. Het is de enige havenstad aan zee. Akaba grenst aan het Israëlische Eilat. Akaba ligt in het noorden van de Golf van Akaba, onderdeel van de Rode Zee. Akaba is van strategisch belang voor Jordanië doordat de enige zeehaven van het land zich hier bevindt. Vanuit de stad worden fosfaten en verschillende soorten zeeschelpen geëxporteerd. Akaba is een favoriete plaats voor mensen die van de duiksport houden. Je kunt hier vooral genieten van het strand.

Dag 5: Aqaba
Overnachting in Aqaba in Al Raad Hotel***

Geniet van een vrije dag aan het strand. Er zijn hier verschillende watersporten mogelijk en duiken of snorkelen is hier zeker aan te raden. Vooral in Aqaba is het zicht perfect en de zee kalm met weinig stroming.

Dag 6: Aqaba - Petra - Wadi Rum (ca.190 km)
Overnachting aan de Dode Zee in Grand East Hotel****

Op dag 6 staat een van de 7 wereldwonderen op het programma! Je besteedt de hele dag in Petra! Via de indrukwekkende toegangsweg, door een nauwe kloof tussen torenhoge roze-rode rotswanden, bereikt u de oude hoofdstad van de Nabateeërs. De stad, uitgehouwen in de rotsen, biedt een mysterieuze aanblik. Je kunt hier eenvoudig de hele dag doorbrengen, struinend langs de tempels, graven, theaters en heilige altaren.

Na deze ervaring rijdt je naar Wadi Rim voor overnachting. Dit haast buitenaardse landschap heeft niet voor niets als bijnaam ‘Maanvallei’. Wederom een bijzondere ervaring want je overnacht hier midden in de woestijn in een eenvoudige bedoeïenentent met eigen douche en toilet.

Dag 7: Wadi Rum - Dode Zee (ca. 350km)
Overnachting aan de Dode Zee in Grand East Hotel****

Vandaag rijdt je door richting de spectaculaire Dode Zee, die op 400 meter onder de zeespiegel ligt. Zwemmen in de Dode Zee is echt een unieke ervaring die je niet mag missen. De laatste dag kan je ontspannen bij de Dode Zee, voordat u terugrijdt naar de luchthaven van Amman.

Dag 8: Dode Zee - Amman - terugreis (ca. 55 km.)
Na het ontbijt rijd je terug naar Amman, naar de luchthaven. Hier lever je de huurauto weer in en vlieg je terug naar huis.

Let op: wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere, maar gelijkwaardige accommodatie.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 25% aanbetalen!
Betaal nu slechts 25% van je reissom aan. De overige 75% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Toledo Hotel
37 Al Razi Street,
Amman, Jordanië
Kaart
37 Al Razi Street, Amman, Jordanië

Het Koninkrijk Jordanië is een land van betoverende schoonheid en grote contrasten. Vanuit de altijd groene en mooie Jordanese vallei kom je terecht in de uitgestrekte woestijn. Jordanië is een land vol met geschiedenis, het land is een mix van oosterse en westerse culturen. Met deze rondreis ontdek je in 8 dagen per huurauto alle hoogtepunten van Jordanië. Je krijgt alle hoogtepunten te zien, zoals de hoofdstad Amman, Romeinse opgravingen in Jerash, de Dode Zee en Petra.

Diensten

Parkeerkosten
Geen
Parkeren
Ja
Wi-Fi
Ja
Over je vlucht
Vluchtinformatie

Let op!

Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets.

Klik hier voor de actuele informatie.

Voorwaarden en vluchtinformatie

Autohuur
De auto die gehuurd wordt, is een auto uit de categorie A - Economy en is voorzien van een basisverzekering (Collision Damage Waver). De chauffeur is verzekerd en de passagiers conform contract (welke bij de papieren wordt meegezonden). Diverse kleine schadeposten zijn tot een bepaald bedrag meeverzekerd. U kunt ter plaatse een upgrade van de auto naar een andere categorie of een upgrade van de verzekering regelen naar all-risk of bijvoorbeeld het eigen risico afkopen, dit kunnen wij niet voor u verzorgen.

Minimale en maximale leeftijd
De minimum leeftijd voor het huren van een auto is 23 jaar en onder de 25 jaar is er een toeslag van toepassing. Je dient minimaal 2 jaar je rijbewijs te hebben en deze moet op het moment van afhalen van de auto nog minimaal 1 jaar geldig zijn.

De maximum leeftijd voor het huren van een auto is 75 jaar. Het is zeker wel mogelijk een auto te huren indien u ouder bent dan 75 jaar (of jonger dan 25 jaar) maar hier zijn dan toeslagen van toepassing. Over de hoogte van deze toeslagen kan ons Service Center u verder informeren, dit is namelijk per verhuurmaatschappij en / of land verschillend.

Credit card verplicht!
Let op: er is een geldige credit card nodig om een auto te kunnen huren in het buitenland i.v.m. een eventuele borg van ca. € 300,00 - € 1250,00. De hoogte is afhankelijk van het land en de verhuurmaatschappij. De credit card die u gebruikt bij de boeking dient u ook mee te nemen op vakantie en deze te gebruiken voor de borg en andere zaken die u bij wil boeken bij de verhuurmaatschappij ter plekke, een andere credit card wordt niet geaccepteerd. De credit card moet op naam van de hoofdboeker, die tevens de bestuurder is, staan. Ter plekke kan een 2e bestuurder worden geboekt. De credit card dient een VISA of Mastercard te zijn. De verhuurbedrijven accepteren geen andere Pre-paid of credit cards (bijv American Express).

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro PayPal