Rondreis Jordanië o.b.v. halfpension incl. privé chauffeur v.a € 999,00 p.p.
8-daagse halfpension rondreis door Jordanië incl. vlucht en privé chauffeur

Tijdens deze 8-daagse privé rondreis door Jordanië heb je gedurende de reis de beschikking over een auto met Engelssprekende chauffeur. De chauffeur brengt je o.a. naar Amman, Wadi Rum, Petra en Aqaba. Door de strategische ligging, bij de Middellandse Zee en op de oude zijderoute, is Jordanië altijd een belangrijk gebied geweest en daardoor een bijzonder fascinerende reisbestemming. De hotels zijn voor je geboekt. Het enige dat je hoeft te doen is op tijd op de juiste bestemming aan te komen. Onderweg heb je de vrijheid om dit geweldige land te verkennen. De route begint in Amman, de bruisende en moderne hoofdstad en leidt je via de best bewaarde Grieks-Romeinse stad Jerash richting Petra en de Dode Zee. Tijdens deze reis zijn 2 leuke excursies inbegrepen: een Jeep Tour door Wadi Rum en een korte paardrijrit in Petra.

Daarom is dit een goede deal
 • 7 overnachtingen
 • 7 x ontbijt en diner
 • Retourvlucht Amman vanaf luchthaven naar keuze
 • Ontvangst op de luchthaven van Amman
 • Moderne airconditioned auto met Engelssprekende chauffeur (geen gids)
 • Inclusief jeeptour
 • Inclusief korte paardrijrit in Petra
 • Verblijf in uitstekende 3* of 4*-hotels
 • Gratis toeristen VISA
 • Afwisselende route met alle highlights van Jordanië
 • Ontdek het prachtige Petra
 • Beleef een unieke ervaring in de Dode Zee
 • Betaal nu slechts 25% van je reissom aan
Programma 8-daagse privé rondreis Jordanië

Dag 1: Amsterdam - Amman
Vlucht van Amsterdam naar de hoofdstad van Jordanië: Amman. Bij aankomst op de luchthaven staat er iemand klaar om je op te vangen en doormiddel van een transfer word je naar het hotel gebracht.
Verblijf in Olive Hotel*** OF Arena Space Hotel****

Dag 2: Amman city tour - Woestijnkastelen - Amman
Amman is de hoofdstad en grootste stad van Jordanië. Daar, in de drukte van het dagelijks leven, heb je de hele dag om de stad te verkennen. Ontdek de grootste souks van de stad, mooie musea, oude bouwwerken, monumenten en culturele bezienswaardigheden. De Citadel-heuvel van Amman de Tempel van Hercules, het Romeinse forum met het Romeinse theater zijn slechts een paar van de bezienswaardigheden die je kunt zien. De chauffeur brengt je naar de woestijnkastelen. Deze groep kastelen bestaat ​​uit een aantal kleine kastelen en forten verspreid over de woestijn in het oosten van Jordanië. De meeste overgebleven kastelen liggen ten oosten van de hoofdstad Amman.
Verblijf in Olive Hotel*** OF Arena Space Hotel***

Dag 3: Amman - Jerash - Ajlun - Amman
Vandaag rijd je met de privé chauffeur naar Jerash. Jerash is een van de best bewaarde Grieks-Romeinse steden in het Midden-Oosten. De straat met kolommen, de Hadrianuspoort en de 2 Romeinse theaters zijn de belangrijkste bezienswaardigheden die je hier zult ontdekken. Bezoek ook zeker het kasteel van Ajlun dat is gelegen op het terrein van een oud klooster. Het werd in 1184 gebouwd door Izz al-Din Usama, een generaal in het leger van Saladin. Het kasteel controleerde het verkeer langs de weg die Damascus met elkaar verbindt en Egypte.
Verblijf in Olive Hotel*** OF Arena Space Hotel***

Dag 4: Amman - Madaba - Berg Nebo - Dode Zee
Vandaag verlaat je de hoofdstad en vertrek je richting de Dode Zee. Slechts 20 minuten rijden ten zuiden van Amman, aan de Kings Highway, ligt de met mozaïek gevulde stad Madaba. Bekroond met een kleine kerk ligt deze historische stad in het midden van Jordanië's meest vruchtbare land. Het mooiste mozaïek dat tot nu toe is gevonden, bevindt zich nog steeds op de oorspronkelijke plaats op de vloer van de Grieks-orthodoxe kerk van St. George. Gelegen op 10 kilometer ten westen van Madaba, met uitzicht op de Jordaanvallei, ligt de berg Nebo, een van de vermeende locaties van het graf van Mozes. Vanuit hier rijd je door naar de spectaculaire Dode Zee, die op 400 meter onder de zeespiegel ligt. Je kunt in de Dode Zee drijven zonder het te hoeven proberen. Zwemmen in de Dode Zee is echt een unieke ervaring die je niet mag missen.
Overnachting aan de Dode Zee in Ramada Resort by Wyndham Dead Sea****

Dag 5: Dode Zee - Kingsway - Kerak kasteel/Shoubak kasteel - Petra
Vandaag volg je de oude Kingsway, waar je twee van de grootste Crusaders-kastelen kunt vinden. Een is Qal'at ash Shawabak en de andere is Qal'at al-Kerak. Beide kastelen werden gebouwd om de grenzen te beschermen van het Romeinse rijk en de handelsroutes naar de Rode Zee.
Overnachting in Petra in Amra Place Hotel*** OF Quattro Relax****

Dag 6: Bezoek Petra - Aqaba
Petra - een van de meest fascinerende bezienswaardigheden in Jordanië. Petra is één van de wereldwonderen en maakt indruk met zijn prachtige architectuur. De stad werd in de bergen gebeeldhouwd door het Nabatean-volk meer dan 2000 jaar geleden. Hier heb je de hele dag om Petra te bezichtigen.
Overnachting in Aqaba in City Tower Hotel*** OF LaCoste Hotel****

Dag 7: Aqaba - Wadi Rum (Jeep Tour) - Amman
Wadi Rum, de woestijnvallei van de bedoeïenen, omlijst door bruine en grillige bergketens, zal indruk maken vandaag. Tijdens een 2 uur durende Jeep Tour met een beduïne bestuurder zul je de unieke woestijn- en zandstenen bergen verkennen.
Verblijf in Olive Hotel*** OF Arena Space Hotel****

Dag 8: Amman - Amsterdam
Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht. Hier is het tijd om afscheid te nemen van dit betoverende land en vlieg je weer terug naar Amsterdam.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 25% aanbetalen!
Betaal nu slechts 25% van je reissom aan. De overige 75% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Ramada Resort by Wyndham Dead Sea
Dead Sea Rd,
Sweimeh, Jordanië
Kaart
Dead Sea Rd, Sweimeh, Jordanië

Het Koninkrijk Jordanië is een land van betoverende schoonheid en grote contrasten. Vanuit de altijd groene en mooie Jordanese vallei kom je terecht in de uitgestrekte woestijn. Jordanië is een land vol met geschiedenis, het land is een mix van oosterse en westerse culturen. Met deze rondreis ontdek je in 8 dagen alle hoogtepunten van Jordanië. Je kunt kiezen tussen een 'self drive' of privé rondreis. Wat je ook kiest je krijgt alle hoogtepunten te zien, zoals de hoofdstad Amman, Romeinse opgravingen in Jerash, de Dode Zee en Petra.

Over je vlucht
Vluchtinformatie

Let op!

Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets.

Klik hier voor de actuele informatie.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro PayPal