Fly & Drive
6, 8, 11 of 15 dagen
Incl. ontbijt

Fly & drive op het zonnige Kreta incl. hotels, ontbijt, huurauto en vlucht

Fly & drive klassiek Kreta
Chania, Kreta, Griekenland bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
649,-
totaal: 1345,45 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 6 dagen en voor 3 aankomstdagen beschikbaar!
6, 8, 11 of 15 dagen op het prachtige Kreta incl. hotels, ontbijt, huurauto en vlucht

Zodra je het vliegtuig uitstapt en de zon op je gezicht voelt schijnen, weet je dat dit een fantastische week zal worden. Op de luchthaven kun je direct je huurauto ophalen. Je volgt de aankomende dagen in de auto een prachtige rondreis over Kreta. Je hoeft er alleen voor te zorgen dat je op tijd incheckt in de hotels, de rest is geheel ter vrije besteding in te vullen. Onderweg geniet je niet alleen van het prachtige eiland, je kunt ook een bezoek brengen aan de prachtige bezienswaardigheden die het eiland te bieden heeft.

Fly & Drive
6, 8, 11 of 15 dagen
Incl. ontbijt

Fly & drive op het zonnige Kreta incl. hotels, ontbijt, huurauto en vlucht

Fly & drive klassiek Kreta
Chania, Kreta, Griekenland bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
  • 5, 7, 10 of 14 overnachtingen
  • Retourvlucht naar Chania vanaf luchthaven naar keuze
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • 6, 8, 11 of 15 dagen autohuur incl. basisverzekering (Categorie A)
  • Verblijf in verschillende 3*-hotels
  • Tip:breng een bezoek aan schiereiland Spinalonga
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Reisprogramma

Dag 1: aankomst in Chania
Je verblijf de komende nacht bij Hotel Stalos (of vergelijkbaar) in Chania

Vandaag kom je aan op de luchthaven Chania. Hier haal je de huurauto op kan je vakantie echt gaan beginnen!
Chania is één van de mooiste plaatsen van Kreta. Toeristen komen graag naar Chania om er een dagje rond te slenteren, te winkelen en zeker om van de vele terrasjes te genieten. Dat ook de Venetianen en de Ottomanen erg gecharmeerd waren van deze indrukwekkende provincie, zie je terug in vele gebouwen, oude badplaatsen en moskeeën, die tegenwoordig tot musea en winkels zijn omgetoverd. Een wandeling in het centrum voelt als een reis door de tijd. Er zijn zoveel prachtige overblijfselen die je kunt bewonderen.

Dag 2: Chania - Rethymnon (ca. 70 km)
Je verblijft de komende nacht bij Sea Front Rethymnon (of vergelijkbaar) in Rethymnon

Vandaag vertrek je met de auto naar Rethymnon. In het noorden van Kreta, tussen de steden Chania en Heraklion. Je vindt dit misschien wel een van de leukste steden van het Griekse eiland. Het oude centrum van de stad beschikt over tal van historische gebouwen waarbij je een kijkje kunt nemen in de geschiedenis. Aan het strand kun je vervolgens heerlijk relaxen. Een vakantie in Rethymnon is dan ook zeker veelzijdig te noemen!

Dag 3: Rethymnon - Chersonissos (ca. 96 km)
Je verblijft de komende nacht bij Hhersonissos Central (of vergelijkbaar) in Chersonissos

Van Rethymnon rijd je naar Chersonissos. Chersonissos is een bruisende badplaats die bekendstaat om zijn zonovergoten stranden, levendige nachtleven en rijke geschiedenis. Dit levendige vakantieoord biedt kilometerslange zandstranden langs de azuurblauwe Middellandse Zee, waar bezoekers kunnen zwemmen, zonnebaden en watersporten kunnen beoefenen. Chersonissos heeft ook enkele afgelegen baaien en inhammen voor wie op zoek is naar wat rust en stilte. Geschiedenis en cultuur zijn ook aanwezig in Chersonissos, met bezienswaardigheden zoals het oude theater van Malia en het paleis van Malia in de buurt, die getuigen van de eeuwenoude geschiedenis van de regio. Chersonissos biedt een breed scala aan restaurants, van traditionele Griekse tavernes tot internationale eetgelegenheden, waar je kunt genieten van heerlijke mediterrane gerechten en lokale specialiteiten.

Dag 4: Chersonissos - Agios Nikolaos (ca. 100 km)
Je verblijft de komende nacht bij Santa Marina Hotel (of vergelijkbaar) in Agios Nikolaos

Agios Nikolaos is een leuk stadje dat in het noordoosten van Kreta ligt, ten oosten van de hoofdstad Heraklion en ten westen van Sitia. Het is de hoofdstad van het departement Lassithi. Agios Nikolaos doet vooral zo prachtig aan door het binnenmeertje Voulismeni, dat door hoge rotswanden wordt omringd. Het meertje werd tussen 1867 en 1871 via een kanaaltje verbonden met de haven. Er wordt door veel Grieken beweerd dat Voulismeni bodemloos zou zijn (in ieder geval erg diep), er mag ook niet in het meertje gezwommen worden. Wel kan je gezellig zitten op een van de vele terrasjes rondom het meertje. Wil je zwemmen, dan is er genoeg keuze uit verschillende mooie stranden. Vanuit Agios Nikolaos is het leuk om een tripje met de boot te maken naar het nabij gelegen schiereiland Spinalonga.

Dag 5: Agios Nikolaos - Rethymnon (ca. 70 km)
Je verblijft de komende nacht bij Sea Front Rethymnon (of vergelijkbaar) in Rethymnon

In het hart van Rethymnon vind je de oude stad. Deze is gebouwd door de Venetianen en is één van de best bewaard gebleven oude steden van Kreta. Een wandeling door de karakteristieke straatjes met authentieke gebouwen en stenen trapjes voelt als een reis terug in de tijd. Gedurende de zomermaanden zijn de temperaturen op Kreta zeer aangenaam en het is dan ook heerlijk om een bezoek te brengen aan het prachtige zandstrand. Want wat is er nou fijner dan tijdens je vakantie bij te bruinen, zandkastelen te bouwen, of te snorkelen in het heldere water van de Middellandse zee?

Dag 6: Rethymnon - Chania (ca. 69 km)

Vandaag zit je reis er helaas weer op. Je levert je huurauto weer in op de luchthaven van Chania en wacht op je terugvlucht naar huis.

Let op:

  • Wanneer je kiest voor de 8-daagse reis, zal je verblijf als volgt zijn: 1 nacht Chania, 1 nacht Rethymnon, 1 nacht Chersonissos, 2 nachten Agios Nikolaos, 1 nacht Rethymnon en 1 nacht Chania.
  • Wanneer je kiest voor de 11-daagse reis, zal je verblijf als volgt zijn: 1 nacht Chania, 2 nachten Matala, 1 nacht Rethymnon, 1 nacht Chersonissos, 2 nachten Agios Nikolaos, 1 nacht Rethymnon en 2 nachten Chania.
  • Wanneer je kiest voor de 15-daagse reis, zal je verblijf als volgt zijn: 1 nacht Chania, 2 nachten Matala, 3 nachten Rethymnon, 2 nachten Chersonissos, 3 nachten Agios Nikolaos, 1 nacht Rethymnon en 2 nachten Chania.
  • Als je voor de 11-of 15-daagse reis kiest, zul je tevens verblijven in Matala, waar je overnacht bij Matala Bay (of gelijkwaardig).
  • Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere, maar gelijkwaardige accommodatie.
  • De auto verhuurder op het vliegveld is geopend van 08.00 uur tot 20.00 uur, kies dus een vlucht binnen deze tijden anders kunnen er extra kosten aan verbonden zijn.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Fly & drive klassiek Kreta
National Road,
Chania, Griekenland
Kaart
National Road, Chania, Griekenland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Ontdek Kreta tijdens een fly & drive. Je zal verblijven in verschillende 3*-hotels die jouw tijdens de reis van alle gemakken voorzien. Verblijf in comfortabele kamers met eigen bad of douche. Begin de dag goed met een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet en start daarna je dag met het verkennen van de mooie plaatsen. Je zal niets te kort komen tijdens deze reis.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Huisdieren toegestaan (op aanvraag)
Nee
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Optionele kosten
  • Upgrade auto naar Categorie B (Lancia Y of gelijkwaardig) - € 17,00 per auto per dag
Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Voorwaarden autohuur:

De auto verhuurder op het vliegveld is geopend van 08.00 uur tot 20.00 uur, kies dus een vlucht binnen deze tijden anders kunnen er extra kosten aan verbonden zijn.

Autohuur
De auto die gehuurd wordt, is een auto uit de categorie A - Economy en is voorzien van een basisverzekering (Collision Damage Waver). De chauffeur is verzekerd en de passagiers conform contract (welke bij de papieren wordt meegezonden). Diverse kleine schadeposten zijn tot een bepaald bedrag meeverzekerd. Je kunt ter plaatse een upgrade van de auto naar een andere categorie of een upgrade van de verzekering regelen naar all-risk of bijvoorbeeld het eigen risico afkopen, dit kunnen wij niet voor je verzorgen.

Minimale en maximale leeftijd
De minimumleeftijd voor het huren van een auto is 23 jaar en onder de 25 jaar is er een toeslag van toepassing. Je dient minimaal 2 jaar je rijbewijs te hebben en deze moet op het moment van afhalen van de auto nog minimaal 1 jaar geldig zijn.

De maximum leeftijd voor het huren van een auto is 75 jaar. Het is zeker wel mogelijk een auto te huren indien je ouder bent dan 75 jaar (of jonger dan 25 jaar) maar hier zijn dan toeslagen van toepassing. Over de hoogte van deze toeslagen kan ons Service Center je verder informeren, dit is namelijk per verhuurmaatschappij en/of land verschillend.

Creditcard verplicht!
Let op: er is een geldige creditcard nodig om een auto te kunnen huren in het buitenland i.v.m. een eventuele borg van ca. € 300,00 - € 1250,00. De hoogte is afhankelijk van het land en de verhuurmaatschappij. De creditcard die je gebruikt bij de boeking dien je ook mee te nemen op vakantie en deze te gebruiken voor de borg en andere zaken die je bij wil boeken bij de verhuurmaatschappij ter plekke, een andere creditcard wordt niet geaccepteerd. De creditcard moet op naam van de hoofdboeker, die tevens de bestuurder is, staan. Ter plekke kan een 2e bestuurder worden geboekt. De creditcard dient een VISA of Mastercard te zijn. De verhuurbedrijven accepteren geen andere Pre-paid of creditcards (bijv American Express).

Let op! De hoofdboeker en de bestuurder moeten dezelfde persoon zijn!!

Inchecken

Vanaf 15:30 uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 3.00 per accommodatie per nacht. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro