Rondreizen
dagen

🚗 Autorondreis: Duitsland en Oostenrijk langs kastelen en meren incl. ontbijt

Hotel Gasthof Schiff
Winterhausen, Beieren, Duitsland bekijk op kaart
8-daagse roadtrip door Duitsland en Oostenrijk langs prachtige kastelen en helderblauwe meren incl. ontbijt

Wil je er een weekje tussenuit? Kies dan voor deze roadtrip naar Zuid-Duitsland en Zell am See in het Oostenrijkse Salzburgerland. Je rijdt een mooie route langs historische steden en oude kastelen in Duitsland én je kunt 3 volle dagen genieten van de prachtige omgeving van Zell am See in het Salzburgerland. De indrukwekkende natuur van de Oostenrijkse Alpen ligt hier binnen handbereik. Je verblijft in 4 goede hotels waarbij je o.a. de Beierse Alpen, het Salzburgerland en de wijnregio van Baden Württemberg bezoekt!

Rondreizen
dagen

🚗 Autorondreis: Duitsland en Oostenrijk langs kastelen en meren incl. ontbijt

Hotel Gasthof Schiff
Winterhausen, Beieren, Duitsland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 1 overnachting bij Hotel Gasthof Schiff in Winterhausen
  • 4 overnachtingen bij Hotel Glasererhaus in Zell am See
  • 1 overnachting bij Villa Toscana in Füssen
  • 1 overnachting bij Hotel Ottheinrich in Weinheim
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Maak prachtige wandelingen in de omgeving van Zell am See
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in de hotels
  • Tip: bezoek het pareltje van Beieren: Rothenburg ob der Tauber!
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
  • Omboeken mogelijk tot uiterlijk 30 dagen voor aankomst

Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1: Aankomst in Winterhausen
Je verblijft de aankomende nacht in Hotel Gasthof Schiff incl. ontbijtbuffet

Vandaag kom je aan in Beieren, waar je de eerste nacht verblijft aan de oever van de Main. Het hotel heeft een rustige ligging, maar op korte afstand bereik je de binnenstad van Würzburg. Ook het middeleeuwse Rothenburg ob der Tauber of de Würzburger Residentie, een UNESCO-werelderfgoed, liggen vlakbij.

Dag 2: Winterhausen - Zell am See (ca. 460 km)
Je verblijft de aankomende 4 nachten in Hotel Glaserhaus incl. ontbijtbuffet

Na het ontbijt check je uit en vervolg je je reis naar Oostenrijk. In de middag arriveer je in de regio Zell am See – Kaprun. Het kristalheldere blauwe meer is het eerste dat je hier opvalt. Vervolgens kijk je omhoog naar de majestueuze toppen.. de komende 5 dagen verblijf je in deze prachtige omgeving.

Dag 3 t/m 5: Zell am See
De komende dagen verken je de omgeving van Zell am See. Een echte aanrader is een tocht te maken over de Grossglockner Hochalpenstraße, een geweldige rit met na elk van de 36 haarspeldbochten weer een ander uitzicht. Op de gletsjer van de Kitzsteinhorn kan tot ver in de zomer geskied worden. Bij Gipfelwelt 3000 kun je niet alleen genieten van een prachtig uitzicht; je kunt er ook de binnenkant van de berg bekijken. De omgeving van Zell am See leent zich ook voor het maken van prachtige wandelingen en fietstochten. Wandelen op de Schmittenhöhe, Kitzsteinhorn of Maiskogel is een ware belevenis voor wandelliefhebbers. In de indrukwekkende natuur kun je kiezen uit 83 wandelroutes van eenvoudig tot gevorderd, met of zonder begeleiding van een ervaren gids. Na alle inspanning kun je jezelf belonen met een frisse duik in de Zeller See.

Dag 6: Zell am See - Füssen (ca. 250 km)
Je verblijft de aankomende nacht in Villa Toscana incl. ontbijtbuffet

Na het ontbijt check je uit en rijdt je weer terug naar Duitsland. Maak onderweg nog wel een stop in het mooie Tirol. Bijvoorbeeld in Innsbruck, een stad met een prachtige architectuur, diverse restaurants en geweldige winkels. Verken de pittoreske oude stad en zie het beroemdste monument van de stad, Goldenes Dachl, en bezoek de Hofburg. Een tochtje met de Nordkettenbahn - een kabelbaan ontworpen door sterarchitect Zaha Hadid – is tevens een must. In 20 minuten klim je naar 2.000 meter boven zeeniveau. Hier kijk je uit over de Karwendel, het grootste natuurpark van Oostenrijk. Aan het eind van de dag kom je aan in Füssen, de Beierse Alpen.

Dag 7: Füssen - Weinheim (ca. 345 km)
Je verblijft de aankomende nacht in Hotel Ottheinrich incl. ontbijtbuffet

Tip: Nog tijd over? Breng dan 's ochtends nog een bezoek aan de romantische oude binnenstad van Füssen, vol middeleeuwse herenhuizen en barokke kerken. Hoog boven de stad torent het oude kasteel met prachtige schilderingen. Ook een bezoek aan het beroemde kasteel Neuschwanstein of Schloss Hohenschwangau behoort tot de mogelijkheden.

Vervolgens rijd je noordwaarts waar je over een deel van de Bergstrasse rijdt. Het gebied aan deze route is een kleine maar prachtige wijnstreek met uitstekende wijnen. Je verblijft vanavond midden in dit wijngebied in het plaatsje Weinheim. Hoog boven de oude stad staat de toren van de Wachenburg. In het centrum van Weinheim vind je verschillende restaurantjes, waar je de vakantie kunt afsluiten.

Dag 8: Weinheim - terugreis naar huis
Vandaag zit helaas je roadtrip er alweer op. Vanuit Weinheim reis je terug naar huis.

Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere, maar gelijkwaardige accommodatie.

Omboekgarantie
100% Omboekgarantie
Je kunt jouw boeking tot uiterlijk 30 dagen voor aankomst kosteloos omboeken naar een andere datum of reis op onze website.
Klik hier hoe je dit doet.
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Hotel Gasthof Schiff
Fährweg 14,
Winterhausen, Duitsland
Kaart
Fährweg 14, Winterhausen, Duitsland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Dit hotel ligt aan de oever van de rivier de Main, in de regio Franken. Hotel-Gasthof-Schiff serveert lokale gerechten en heeft gratis Wi-Fi. Het hotel is gevestigd in een gebouw van 400 jaar oud en beschikt over modern ingerichte kamers met een eigen badkamer en een televisie met satellietzenders. Elke kamer heeft een zitgedeelte en een bureau. Het restaurant serveert Frankische gerechten, bereid met lokale ingrediënten, en een selectie seizoensgebonden salades. Er wordt een ontbijtbuffet geserveerd.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja
Parkeerkosten
Geen
Huisdieren toeslag/voorwaarden
Op aanvraag
Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Bad en/of douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Telefoon
  • Kluisje
  • Televisie

Hotelfaciliteiten

Ontbijtruimte
Ja
Restaurant
Ja
Terras
Ja
Hoogtepunten

Residenz Würzburg

Bezienswaardigheden, Cultuur, Musea
Residenzplatz

Het Würzburg Residence is een barokke Residenzbau aan de rand van het centrum van Würzburg , die werd gestart in 1719 en werd voltooid door 1744 Het interieur werd in 1781 voltooid. Het kasteel is een van de belangrijkste werken van de Zuid-Duitse barok en wordt beschouwd als in de Europese context als een van de belangrijkste woningen van de late barok, het is dus in lijn met de Schönbrunn in Wenen en Kasteel van Versailles in Parijs

Bad Mergentheim

Steden
Ledermarkt 6-10

De stad Bad Mergentheim ligt in een verbreding van het dal van de rivier de Tauber in de regio Franken in het bondsland Baden-Württemberg. Bad Mergentheim valt onder de route van 'De Romantische Strasse en is een gezellige plaats met veel vakwerkhuizen.

Rothenburg ob der Tauber

Steden
Marktplein 1

Rothenburg ob der Tauber is één van de steden langs de bekende toeristische route van 'De Romantische Straße'. Rothenburg ob der Tauber behoord tot één van de mooiste dorpjes van Duitsland. De straten, pleinen, stadsmuren en torens zorgen ervoor dat Rothenburg ob der Tauber de uitstraling heeft van een middeleeuwse stad.

De Dom van Bamberg

Bezienswaardigheden, Cultuur, Musea
Domplatz

De dom van Bamberg (officiële naam "Bamberger Dom St. Peter und St. Georg") is een kerk in de stad Bamberg in de Duitse deelstaat Beieren. De bouw van kerk is voltooid in de 13e eeuw.

Bamberg op zeven heuvelen

Bezienswaardigheden, Steden
Bamberg

Deze heuvelachtige stad heeft de grootste historische binnenstad van Duitsland. Bewonder de bekende romaanse dom, waar de laatste Ottoonse keizer van het Roomse Rijk begraven ligt.

Naturpark Neckartal-Odenwald

Natuur & Parken
Kellereistraße 36

Één van de grootste natuurparken in Baden-Württembergs. Uiterst geschikt om heerlijk te wandelen of fietsen.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Huisdieren toeslag/voorwaarden

Op aanvraag

Parkeren

Ja

Parkeerkosten

Geen

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 11:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

08.00 - 22.00 uur

Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Voorwaarden
Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro