Autorondreis
dagen

Autorondreis: ontdek de Duitse Hanzesteden omgeven door natuurschoon incl. ontbijt

Relexa Hotel Harz Wald
Braunlage, Nedersaksen, Duitsland bekijk op kaart
8-daagse roadtrip door Duitsland: ontdek de Duitse Hanzesteden omgeven door natuurschoon incl. ontbijt

Ontdek de verborgen juweeltjes van Duitsland tijdens deze 8-daagse roadtrip, zoals het natuurgebied Harz, waar je kunt genieten van adembenemende natuur. Neem de stoomtrein naar de top van de Brocken berg. Een uitstekende omgeving voor een wandeling of fietstocht. Ook de stad Gosler is zeker de moeite waard! Ontdek het historische centrum en dwaal door de pittoreske straatjes. In Gotha breng je een bezoek aan het indrukwekkende Schloss Friedenstein omgeven door een prachtig park. Onderweg heb je alle mogelijkheid om even uit de auto te stappen voor een prachtige wandeling in de natuur en geniet van het adembenemende berglandschap! Leer van alles over de verschillende steden, cultuur en de historie van het land. Je hebt tijdens deze rondreis alle vrijheid om zelf te bepalen wat je wilt bezoeken.

Let op: deze reis begint in Braunlage en is gebaseerd op eigen vervoer. Je reist op eigen gelegenheid naar Duitsland waar je aan deze rondreis begint.

Autorondreis
dagen

Autorondreis: ontdek de Duitse Hanzesteden omgeven door natuurschoon incl. ontbijt

Relexa Hotel Harz Wald
Braunlage, Nedersaksen, Duitsland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 2 overnachtingen bij Relexa Hotel Harz Wald in Braunlage (of gelijkwaardig)
  • 2 overnachtingen bij Morada Hotel Gifhorn in Isenbüttel (of gelijkwaardig)
  • 3 overnachtingen bij Hotel am Schlosspark in Gotha (of gelijkwaardig)
  • Ontvangst met een welkomstdrankje bij ieder hotel
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Je verblijft in 3*- en 4*-hotels
  • Breng een bezoek aan het indrukwekkende Schloss Friedenstein
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in de hotels
  • Tip: Maak een wandeling door het natuurgebied Harz
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
  • Omboeken mogelijk tot uiterlijk 30 dagen voor aankomst

Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1: Aankomst Braunlage
Je verblijft de aankomende twee nachten in Hotel Relexa in Braunlage incl ontbijt.

Vandaag kom je aan in Braunlage en kan je roadtrip door de Duitse Hanzesteden beginnen! Braunlage ligt vlakbij het hoogste gedeelte van het Nationale Park Harz. Maak met de kabelbaan een rit van 3 km naar de top van de Wurmberg. Het gebied leent zich uitstekend voor mooie wandelingen of ga mountainbiken. Strijk neer op het terras van het restaurant en vergeet zeker niet om een kijkje te nemen bij de uitkijktoren en geniet van het prachtige uitzicht.

Dag 2: Braunlage
Het Nationaal Park Harz is een adembenemend mooi natuurgebied tussen Herzberg, Bad Harzburg en Ilsenburg. Wandel langs beekjes, rotspartijen, bossen, berghellingen en zuivere berglucht. Er zijn een tal van gemarkeerde wandel- en mountainbikeroutes in verschillende afstanden, zo is er voor ieder wat wils. Voor een unieke ervaring, maak je met de stoomtrein een rit naar de top van de Brocken berg (1.142 meter hoog).

Dag 3: Braunlage - Gifhorn (ca. 95km)
Je verblijft de aankomende twee nachten in het Morada Hotel in Gifhorn incl. ontbijt.

Vandaag reis je door naar de stad Gifhorn. Maak onderweg een stop in de stad Goslar, de binnenstad van Goslar staat namelijk niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst. Wandel door de historische binnenstad, breng een bezoek aan het elf eeuwen oude paleis Kaiserpfalz. Om te winkelen breng je een bezoek aan de winkelstraten Rosentorstrasse, de Fischemäkerstrasse en de Hokenstrasse. Vergeet ook zeker niet om een bezoek te brengen aan de Rammelbergmijnen. De Rammelbergmijn ligt een paar kilometer ten zuiden van Goslar.

Dag 4: Gifhorn
Breng vandaag een bezoek aan de autostad Wolfburg, waar Volkswagen zijn vestiging heeft. De stad is een waar openluchtmuseum voor wie in moderne architectuur en moderne geschiedenis geïnteresseerd is. Neem een kijkje in de Autostadt, een attractiepark over mobiliteit en beweging. Je kunt er je eigen auto ontwerpen, kinderen kunnen autorijden in mini-kevers en er is een museum over klassieke auto's.

Dag 5: Gifhorn - Gotha (ca. 228km)
Je verblijft de aankomende drie nachten in Hotel am Schlosspark in Gotha incl. ontbijt.
Vandaag reis je door naar Gotha, onderweg kun je een tussenstop maken in de middeleeuwse stad Braunschweig. Maak een wandeling door de gezellige straatjes, wandel door het stadspark en bezoek de vele bezienswaardigheden. Breng o.a. een bezoek aan het Burgerplatz Plein, Market Square en het Alter Waage. Dit gebouw staat bekend als het oudste gebouw van de stad.

Dag 6: Gotha
De stad Gotha heeft prachtige architectuur en verborgen cultuurhistorische schatten. Breng een bezoek aan het indrukwekkende Schloss Friedenstein, een barok kasteel met drie vleugels rondom een plein. Naast prachtige zalen en een omvangrijke kunstcollectie heeft dit kasteel ook het oudste baroktheater. Het kasteel wordt omgeven door een prachtig park wat in de 18e eeuw is aangelegd. Neem hier zeker de tijd voor en dwaal heerlijk rond.

Dag 7: Gotha
Breng vandaag een bezoek aan de binnenstad van Gotha. Wandel door de historische stad en bewonder de laatgotische Margarethenkerk en het raadhuis, gebouwd in de Renaissancestijl. Heb je genoeg gezien? Je kunt hier ook prima winkelen of neem plaats op het terras en sluit je roadtrip af met een heerlijk drankje. Proost!

Dag 8: terugreis naar huis
De reis zit erop: helaas is het weer tijd om richting Nederland te vertrekken.

Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere, maar gelijkwaardige accommodatie.

Tip: Tijdens je route kun je o.a. de volgende steden bezoeken: Hamburg, Lubeck, Rostock, Muritz, Berlijn, Quidlinburg, Goslar, Braunschweig, Wolfburg en natuurgebied Harz.

Omboekgarantie
100% Omboekgarantie
Je kunt jouw boeking tot uiterlijk 30 dagen voor aankomst kosteloos omboeken naar een andere datum of reis op onze website.
Klik hier hoe je dit doet.
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Relexa Hotel Harz Wald
Karl-Röhrig-Strasse 5a,
Braunlage, Duitsland
Kaart
Karl-Röhrig-Strasse 5a, Braunlage, Duitsland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

In het Harzgebergte ligt in Braunlage het 4*-hotel Relexa Hotel Harz Wald. In de ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar. In de bar kun je terecht voor een drankje en 's avonds kun je plaatsnemen in het restaurant. Het hotel is voorzien van een spa met o.a. een sauna, stoomruimte, een binnenzwembad en een fitnessruimte. De kamers zijn modern ingericht en zijn voorzien van flatscreen-tv, bureau, radio en telefoon. De badkamer is uitgerust met douche, wastafel, föhn en toilet.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja
Parkeerkosten
€ 7,00 per dag
Huisdieren toegestaan (op aanvraag)
Ja
Huisdieren toeslag/voorwaarden
Op aanvraag
Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Bad en/of douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Telefoon
  • Televisie

Hotelfaciliteiten

Ontbijtruimte
Ja
Restaurant
Ja
Lift
Ja
Bagage-opslag
Ja
Lounge
Ja
Binnenzwembad
Ja
Sauna
Ja
Solarium
Ja
Stoombad
Ja
Fietsverhuur
Ja
Fiets- en wandelroutes
Ja
Midgetgolf
Ja
Fietsenstalling
Ja
Pooltafel
Ja
Wellnessfaciliteiten
Ja
Terras
Ja
Hoogtepunten

Nationaal Park de Harz

Natuur & Parken
Nationaal Park De Harz

Het Nationaal Park Harz is een natuurreservaat en bestaat uit bergen, moerassen, bossen en rivieren. Tevens is het een beschermd gebied waar talrijke diersoorten in het wild leven.

Wernigerode

Steden
Wernigerode

De vakwerkstad Wernigerode werd in de twaalfde eeuw gesticht. Bewonder hier de prachtige vakwerkhuizen.

Blankenburg

Steden, Musea
Friedenstrasse 4

De bekende 20 km lange grillige rotsformatie de Duivelsmuur begint in Blankenburg. Buiten Blankenburg ligt kasteelruïne Regenstein die nu een openluchtmuseum is.

Keizerlijk Paleis Goslar

Musea, Bezienswaardigheden
Kaiserbleek 6

Het keizerlijke paleis – de Kaiserpfalz – uit de 11e eeuw is een museum. Je kunt hier de originele bronzen keizertroon zien.

Goslar

Steden
Goslar

De stad Goslar in het Duitse Harz gebergte heeft een prachtige historische binnenstad. Deze stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is zeker een bezoek waard!

Kranichsee

Outdooractiviteiten
Parkstraße 4

Een groot meer in de buurt van Gosnar. Rustige locatie, een uniek stukje Duitsland. Geschikt om te wandelen.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Huisdieren toeslag/voorwaarden

Op aanvraag

Parkeren

Ja

Parkeerkosten

€ 7,00 per dag

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 11:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur per dag

Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Voorwaarden
Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro